abonnement Unibet Coolblue
pi_184436291
quote:
Deurwaarder: wél brandbommen op ADM-terrein aangetroffen

AMSTERDAM - In tegenstelling tot wat burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad meldde, zijn er wel degelijk door agenten molotovcocktails en een openstaande gasfles op het ADM-terrein aangetroffen. Dat blijkt uit een schrijven van de deurwaarder, die een rapport opstelt over de aangetroffen goederen. Raadsleden van VVD, Forum voor Democratie, DENK, de Partij van de Ouderen en het CDA willen opheldering van Halsema.

Afgelopen donderdag meldde de burgemeester dat er „geen aanwijzingen zijn gevonden voor molotovcocktails, visdraden of gasflessen. Het enige wat er is gezien is een foto in De Telegraaf, aangereikt door de eigenaar.” Volgens de burgemeester zijn er „geen strafbare feiten geconstateerd, behalve het niet voldoen aan de vordering.” Ook politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg bevestigde dat die goederen niet zijn aangetroffen.

Vloeistof
Die lezingen staan haaks op een brief van de deurwaarder, die bevestigt dat achter de barruimte drie glazen flessen „tot 1/4 gevuld met een naar brandstof ruikende vloeistof, met op iedere flessenhals gebonden een doek van 15 centimeter” zijn aangetroffen. „Deze flessen zijn getoond aan de aanwezige politie en de politie heeft deze flessen omschreven als molotovcocktails. Onder toezicht van en in overleg met de politie zijn deze flessen door de beveiliging geleegd. De politie deelde mede met deze flessen of de constatering van deze flessen niets te doen en uit veiligheidsoverwegingen is in overleg met de politie gekozen voor de directe afvoer van de vloeistof.”

Ook meldt hij dat bij één bouwwerk op het terrein een gasfles staat, waar een gaslucht hing. „Bij een ander bouwwerk staat een gasfles en daaruit stroomt gas en deze is gesloten.” Een kelder met daarin visdraden op keelhoogte heeft hij niet geconstateerd.

Opheldering
Raadsleden van VVD, Forum voor Democratie, DENK, CDA en Partij van de Ouderen willen opheldering van Halsema. Raadslid Marianne Poot: „Dat een beëdigd ambtenaar de aanwezigheid van molotovcocktails bevestigt is bijzonder ernstig. Dat de burgemeester en politie het bestaan van diezelfde cocktails hebben ontkend, is net zo ernstig. De VVD wil opnieuw en definitief weten welke gewelddadige voorbereidingen er door de ADM-krakers zijn getroffen”, zegt ze.

Annabel Nanninga van Forum voor Democratie: „De burgemeester was of niet goed geïnformeerd, of er spreekt iemand niet de waarheid. De burgemeester heeft heel wat uit te leggen, want er zijn teveel tegenstrijdige verhalen. Ook over het opruimen van de rotzooi die de krakers hebben achtergelaten en of de Amsterdammers nu opdraaien voor de kosten daarvan.” DENK-raadslid Mourad Taimounti wil ook weten „wie er nu liegt”.
Bron

En maar liegen om de "vrienden" een hand boven het hoofd te houden, ook slecht van de politie. In een volgend topic natuurlijk weer een discussie en belachelijk gemaakt te worden als je zegt dat politici een eigen agenda hebben en je ze niet vertrouwd.

- bierflesje gevuld met aanstekervloeistof gooien op een grasveldje voor een lege moskee = terrorisme en 4 jaar cel
- molotovcocktails + gasflessen tijdens een ontruiming van een illegale krakersactie = niks aan het handje, liegen we gewoon wel af

Typisch ook weer dat de "linkse" partijen doen alsof hun neus bloed en geen vragen stellen over de leugens van Femke.
pi_184436326
Is dit het open deuren journaal?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  woensdag 16 januari 2019 @ 14:57:50 #3
375333 Drogonno
Dromer des levens
pi_184436357
Politiek = liegen dus tja....
Ofgoed gezegd de waarheid verdraaien
pi_184436386
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 14:57 schreef Drogonno het volgende:
Politiek = liegen
De SGP bewijst dat het ook anders kan.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_184436389
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 14:55 schreef Handleiding het volgende:
Ik kom hier niet meer terug dit zal wel weer ontaarden in een topic over linkse gekkies, rechtse weet ik veels etc.
Nou het mag op zijn minst gezegd worden dat een linkse burgemeester het volk wat we onder haar achterban kunnen scharen zo ontziet, was dit ook gebeurd als dit een groepje rechts extremisten was die voor een moskee stonden of hadden we dan kunnen lezen wat voor een wapens ze bij zich hadden? Het mag dan wel een links/rechts discussie worden maar dat speelt Femke met dit liegen zelf in de kaart.
pi_184436494
PvdA en GroenLinks vinden het allemaal prima? Dat ze het er mee eens zijn dat het ontkent werd is tot daar aan toe, maar ze hoeven dus niet eens, nu het uitgekomen is, te weten hoe het daadwerkelijk zit en wat de beweegredenen waren?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 16-01-2019 15:06:58 ]
  woensdag 16 januari 2019 @ 15:08:08 #7
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184436521
Dat hele GroenLinks is een politieke brandbom. Je hele portemonnee fikt af en je blijft berooid achter. En toch weer stemmen he, want milieu en links = lief en knuffelen. KumbayAAAAAAHHH my lord, kuymbayaaaaaaaa...
pi_184437193
Kinderachtig dat de TT is aangepast, "Femke Halsema liegt" was geen woord aan gelogen. Als er een topic is over de PVV of FVD heb ik mij al vaak gestoord dat enkele "extreem-rechtse PVV of FVD" in de TT zetten waar niets van de lezen was in de bron, maar dat mocht altijd blijven staan na menig discussie in de FB.
pi_184437220
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:48 schreef Basp1 het volgende:
Voor Femke moeten er gevolgen zijn omdat ze liegt maar onze Rutte wordt hier op handen gedragen en zijn gelieg met de mantel der liefde bedekt. Altijd iets met die hypocriete rechtsen. :D
Rutte mogen ze van mij vastzetten met zijn leugens. En kap nou eens met die onzin dat Rutte rechts is, ja hij gooit er nu weer wat populistische termen uit want de verkiezingen staan voor de deur. Zodra die weer voorbij zijn is hij weer zo links als de rest van die kliek. De VVD is een graaiers partij, die graaien links, rechts en in het midden en heeft niets met rechts te maken. Er zijn ook al menig topics gewijd aan de leugens vanuit de VVD en ik kan mij daar niet veel goedpraters in herinneren, in ieder geval niet de aantallen die je ziet zodra Groenlinks of D66 politici worden aangevallen vanwege leugens.
pi_184437263
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:49 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Zolang GroenLinks politici in de meest vervuilende dure auto's rijden, zelf de kids naar "witte" scholen brengt etc.

Maw zolang ze niet leven en uitvoeren zoals ze wel graag willen preken, moet je dat soort "politici" compleet negeren en links (no pun intended) laten liggen.
Alleen hebben we teveel van die politici rondlopen, eigenlijk de gehele politiek. Te ver afstaan van de arbeiders/middenklasse en ze dan afvallen omdat ze problemen aankaarten waarin de politiek zich niet herkend. Dat kunnen ze werkelijk allemaal met het vingertje wijzen maar zichzelf schuldig maken aan de zaken waarvan ze andere beschuldigen.
  woensdag 16 januari 2019 @ 16:02:11 #11
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_184437356
De burgemeester ontkent het niet maar is niet op de hoogte gebracht blijkbaar, en er is nu geen bewijs meer.

Het zou die politieagenten sieren als ze nu naar voren komen als het verhaal van die deurwaarder klopt.
pi_184437484
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 16:02 schreef Mishu het volgende:
De burgemeester ontkent het niet maar is niet op de hoogte gebracht blijkbaar, en er is nu geen bewijs meer.

Het zou die politieagenten sieren als ze nu naar voren komen als het verhaal van die deurwaarder klopt.
Het is wachten totdat een politieagent uit de school klapt om daarna ontslagen te worden. Helaas al vele voorbeelden geweest van agenten die de doofpotaffaires niet zo serieus namen.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 16 januari 2019 @ 16:22:55 #13
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_184437689
Ik krijg echt een punthoofd van dat autistische links rechts gegil. Ophouden.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_184437744
Het lijkt me sterk dat ze niet op de hoogte is gebracht. Toen dit werd gezegd, was er vooraf al het een en ander in de Telegraaf gezet. Voor je zo'n debat in gaat of er mededelingen over moet doen aan de Raad, dan hoor je te weten of er wapens zijn aangetroffen, of het verhaal van het gespannen visdraad etc op waarheid is berust.
  woensdag 16 januari 2019 @ 16:27:37 #15
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_184437792
Lekker haar vriendjes de hand boven het hoofd houden.
Grappig ook dat de PvdA en GL en D’66 vinden dit gedrag natuurlijk prima. Ook te verwachten.

Maar goed, krijgen dalijk toch weer miljoenen stemmen samen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_184453694
Halsema: toch brandbommen in ADM-gebied

Burgemeester Femke Halsema bevestigt alsnog dat er molotovcocktails op het ADM-terrein zijn aangetroffen, zo liet haar woordvoerder gisteren weten.Vorige week ontkenden de burgemeester en de gisteren vertrokken politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg de vondst van de brandbommen nog tegen de gemeenteraad.

De Telegraaf publiceerde gisteren een brief van een deurwaarder waaruit bleek dat er naast molotovcocktails ook een openstaande gasfles is geconstateerd in een bouwwerk op het voormalig kraakterrein.

De woordvoerder van Halsema laat weten dat naast de deurwaarder ook een taxateur van de gemeente aanwezig was. Navraag bij hem leert nu dat de goederen inderdaad zijn aangetroffen, maar daarna geen terugkoppeling is gegeven aan de gemeente. Agenten waren ook aanwezig. Uitgezocht wordt of zij de informatie wel hebben gemeld.

Komende week wordt er een spoeddebat over de gang van zaken rond de ontruiming van het krakersnest gehouden. De eigenaar schat dat de kosten voor opruimwerkzaamheden van achtergebleven rotzooi, caravans etc. een miljoen euro bedragen. Amsterdam betwist dat die kosten voor haar rekening komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)bommen-in-adm-gebied
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_184453975
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 13:51 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Halsema: toch brandbommen in ADM-gebied

Burgemeester Femke Halsema bevestigt alsnog dat er molotovcocktails op het ADM-terrein zijn aangetroffen, zo liet haar woordvoerder gisteren weten.Vorige week ontkenden de burgemeester en de gisteren vertrokken politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg de vondst van de brandbommen nog tegen de gemeenteraad.

De Telegraaf publiceerde gisteren een brief van een deurwaarder waaruit bleek dat er naast molotovcocktails ook een openstaande gasfles is geconstateerd in een bouwwerk op het voormalig kraakterrein.

De woordvoerder van Halsema laat weten dat naast de deurwaarder ook een taxateur van de gemeente aanwezig was. Navraag bij hem leert nu dat de goederen inderdaad zijn aangetroffen, maar daarna geen terugkoppeling is gegeven aan de gemeente. Agenten waren ook aanwezig. Uitgezocht wordt of zij de informatie wel hebben gemeld.

Komende week wordt er een spoeddebat over de gang van zaken rond de ontruiming van het krakersnest gehouden. De eigenaar schat dat de kosten voor opruimwerkzaamheden van achtergebleven rotzooi, caravans etc. een miljoen euro bedragen. Amsterdam betwist dat die kosten voor haar rekening komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)bommen-in-adm-gebied
Linksom of rechtsom, is dit toch best een vreemd verhaal.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
  donderdag 17 januari 2019 @ 14:20:30 #18
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_184454117
Vreemd dat een molotovcocktail gooien met terroristisch oogmerk erger is dan molotovcocktails bezitten inderdaad. Vuile marxistische rechters en politici! :(
  donderdag 17 januari 2019 @ 14:23:16 #19
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184454148
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:20 schreef PiyeReloaded het volgende:
Vreemd dat een molotovcocktail gooien met terroristisch oogmerk erger is dan molotovcocktails bezitten inderdaad. Vuile marxistische rechters en politici! :(
Dus nu verdedig je het bezit van de molotov-cocktail. Zo ver zijn we al. _O-
pi_184454175
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 13:51 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Halsema: toch brandbommen in ADM-gebied

Burgemeester Femke Halsema bevestigt alsnog dat er molotovcocktails op het ADM-terrein zijn aangetroffen, zo liet haar woordvoerder gisteren weten.Vorige week ontkenden de burgemeester en de gisteren vertrokken politiecommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg de vondst van de brandbommen nog tegen de gemeenteraad.

De Telegraaf publiceerde gisteren een brief van een deurwaarder waaruit bleek dat er naast molotovcocktails ook een openstaande gasfles is geconstateerd in een bouwwerk op het voormalig kraakterrein.

De woordvoerder van Halsema laat weten dat naast de deurwaarder ook een taxateur van de gemeente aanwezig was. Navraag bij hem leert nu dat de goederen inderdaad zijn aangetroffen, maar daarna geen terugkoppeling is gegeven aan de gemeente. Agenten waren ook aanwezig. Uitgezocht wordt of zij de informatie wel hebben gemeld.

Komende week wordt er een spoeddebat over de gang van zaken rond de ontruiming van het krakersnest gehouden. De eigenaar schat dat de kosten voor opruimwerkzaamheden van achtergebleven rotzooi, caravans etc. een miljoen euro bedragen. Amsterdam betwist dat die kosten voor haar rekening komen.
https://www.telegraaf.nl/(...)bommen-in-adm-gebied
Dan vraag ik mij af waarom ze de eerste keer gelogen heeft. Maar een eerlijk antwoord verwacht ik niet, er komt gewoon een nieuwe leugen achteraan.
  donderdag 17 januari 2019 @ 14:26:23 #21
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_184454194
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:23 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Dus nu verdedig je het bezit van de molotov-cocktail. Zo ver zijn we al. _O-
Nee, het is illegaal wapenbezit. Maar illegaal wapenbezit is inderdaad minder erg dan een aanslag met een illegaal wapen. Dat lijkt me logisch, maar verandert blijkbaar als de aanslag gepleegd wordt door iemand die moslims ook stom vindt.
pi_184454233
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:08 schreef tesssssssss het volgende:

[..]

Linksom of rechtsom, is dit toch best een vreemd verhaal.
Ja, allereerst heb je die medewerker van de gemeente die in aanwezigheid van agenten de molotovcocktails in handen heeft gehad. Zowel die medewerker als de agenten vonden het blijkbaar niet boeiend genoeg om dat te vermelden. :')
Halsema kon daardoor in eerste instantie doodleuk melden dat er niets ernstigs aangetroffen is op het krakersterrein. Als die deurwaarder niet met de echte versie gekomen was, dan hadden we nooit de waarheid gehoord.

En dan de schade die de krakers achtergelaten hebben van ruim een miljoen: volgens Halsema hoeft de eigenaar daar niet zelf voor op te draaien. Het lijkt me toch sterk dat die krakers die tientallen jaren geen geld hadden om de huur te betalen nu even dat miljoen gaan aftikken.
Gaan de Amsterdammers straks zelf dat miljoen betalen, maar wil Halsema die pijnlijke woorden niet uitspreken?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_184454474
"Ja, allereerst heb je die medewerker van de gemeente die in aanwezigheid van agenten de molotovcocktails in handen heeft gehad. Zowel die medewerker als de agenten vonden het blijkbaar niet boeiend genoeg om dat te vermelden. :') "

Ja, maar na dit stukje denk je al " ik denk dat ik de rest van het verhaal ook maar met een korreltje zout neem."
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_184455046
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 14:42 schreef tesssssssss het volgende:
"Ja, allereerst heb je die medewerker van de gemeente die in aanwezigheid van agenten de molotovcocktails in handen heeft gehad. Zowel die medewerker als de agenten vonden het blijkbaar niet boeiend genoeg om dat te vermelden. :') "

Ja, maar na dit stukje denk je al " ik denk dat ik de rest van het verhaal ook maar met een korreltje zout neem."
Het wordt nog veel gekker
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_184455148
Aangetroffen molotovcocktails ADM werden gebruikt voor 'winterspelen'

Het mysterie rond de foto van de molotovcocktails, die na de ontruiming van het ADM-terrein aangetroffen zouden zijn, lijkt opgelost.
Volgens een tweet van Mike Muller, journalist van De Telegraaf, zouden de brandbommen klaar hebben gestaan en werden ze gevonden tijdens de ontruiming van het terrein. Woordvoerder van het ADM-terrein, Hay Schoolmeesters, zegt dat de brandbommen werden gebruikt voor het onderdeel 'molotovcocktail werpen' tijdens de jaarlijkse 'winterspelen'.



Flessen met etiketten
In een filmpje op Youtube, gemaakt door een bezoeker en een bewoner van het ADM-terrein, is een compilatie te zien van de winterspelen uit 2013. Volgens Schoolmeesters werden er tijdens de winterspelen een soort padvindersspelletjes gespeeld op het terrein, waar zowel bewoners als bezoekers aan mee konden doen.

Molotovcocktail werpen was een van de onderdelen en is ook te zien (na 10.30 minuten) in de compilatie. 'De flessen zijn relikwieën die een bewoner heeft bewaard als aandenken aan een van de edities van de winterspelen' zegt Schoolmeesters. Op de etiketten van de flessen staat het logo van ADM met daaronder de tekst 'winter games'.

Niet eerder aan de bel getrokken
De foto leidde afgelopen week tot veel discussie. De eigenaar van het ADM-terrein zou na de ontruiming in een ruimte visdraad, gasflessen en molotovcocktails hebben aangetroffen. Burgemeester Halsema ontkende dit vorige week tijdens de commissie Algemene Zaken.

Schoolmeesters zegt tegen AT5 dat hij aan de bel had kunnen trekken om verwarring over de aangetroffen brandbommen te voorkomen, maar wilde er naar eigen zeggen geen extra aandacht aan besteden. 'Wij hebben geen voorbereidingen getroffen om in de weer te gaan met molotovs tijdens de ontruiming, ook De Telegraaf heeft zijn eigen perceptie, maar of deze perceptie de waarheid treft is wat ons betreft geen enkele vraag', aldus de woordvoerder van de voormalige ADM-bewoners.
https://www.at5.nl/artike(...)kt-voor-winterspelen
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')