abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 januari 2019 @ 18:58:07 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_184401993
ROME EN KERK RUZIËN OM GELD UIT TREVIFONTEIN

quote:
Vandaag, 12:15


De Trevifontein in Rome EPA

De burgemeester van Rome en de Katholieke Kerk liggen in de clinch over het geld uit de wereldberoemde Trevifontein. Jaarlijks gooien toeristen zo'n 1,5 miljoen euro in de fontein. Dat geld gaat nu naar een goed doel van de kerk. Maar als het aan burgemeester Raggi van Rome ligt, gaat dat veranderen. Zij wil het geld zelf gebruiken, onder meer om de slechte infrastructuur in de stad aan te pakken.

De kerk is woedend: die krijgt het geld nu elk jaar voor Caritas, een Italiaanse goededoelenorganisatie die armen en daklozen in de stad ondersteunt. De directeur van dat fonds vindt dat het gemeentelijk besluit ten koste gaat van de armen. "We hadden dit niet aan zien komen. Hopelijk wordt er een stokje voor gestoken", zei hij tegen een Italiaanse krant.

De Romeinse gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met het plan, dat in april in moet gaan. Toch lijkt het laatste woord er nog niet over gezegd: op sociale media roepen veel mensen de gemeenteraad op om het besluit te heroverwegen, weet het Italiaanse persbureau Ansa. Voorstanders vinden echter dat het geld "voor iedereen" moet zijn.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat de stad Rome met een voorstel komt om te stoppen met de jaarlijkse donatie aan het goede doel. Eind 2017 probeerde burgemeester Raggi het ook al. Na een golf van kritiek werd het plan voor een jaar in de koelkast gezet, tot nu.

Of de gemeente zich nu iets van de kritiek gaat aantrekken is maar de vraag. Rome kreeg vorig jaar duizenden schadeclaims binnen van mensen die door de slechte staat van de wegen gewond raakten. De claims kosten de gemeente elk jaar miljoenen.

© https://nos.nl/artikel/22(...)it-trevifontein.html
Allen hartelijk gegroet,

Onder veel rooms-katholieken in het Haerlemsche, waaronder wij uiteraard *), dito gelovigen elders in NL en in andere windstreken over de gehele wereld, was dit het onderwerp van gesprek. Het is eigenlijk al een langer lopende wrevel tussen het door ons verschillende malen bezochte Rome en het Heilige Vaticaan. O~) Het vandaag uitgegeven bericht hierover, illustreert echter een reeds langer lopende onenigheid tussen de 'twee kemphanen', en wel over gulle giften aan de indrukwekkende pauselijke residentie ten behoeve van de armen en grootstedelijk onderhoud te Rome waaronder afhandeling van schadeclaims.

Wat zal ik zeggen? Als het aan ons ligt, blijft de opbrengst van gulle giften ten goede komen aan de armen aldaar. :|W Een speciaal team van geestelijken, tevens wat oudere integere heren O-) die het reilen en zeilen binnen de zeer oude religieuze instelling prima kennen :) en als bijna niemand anders weten hoe zorgzaam en oprecht met giften omgegaan wordt *), zullen net als eind 2017 wederom met burgemeester Raggi om de tafel gaan zitten. :s) :s) :s)

Wij Roomsen in hart en nieren met het hart op de juist plaats O+, realiseren ons zeer wel dat de infrastructuur van de zeer oude stad ook het nodige onderhoud behoeft want dat spreekt voor zich. *) Derhalve prijzen we gezamenlijk het veelvuldige bezoek van deze bijzondere stad door toeristen uit alle werelddelen. 8-) :* ^) (8> :s)
Aan de andere kant gelooft men daarom dus ook in voldoende opbrengsten uit grootschalig toerisme, hetgeen de stad financieel ook ten goede komt. Op sociale media, waaronder mogelijk 'n aantal van u ook actief is, is men thans druk in de weer over deze kwestie.

Me dunkt, ''schadeclaims hadden bij nader inzien voorkomen kunnen worden, hetgeen sterk had gescheeld in de uiteindelijke kosten. *) Door deze maatregel wordt de kerk nu min of meer onnodig de rekening gepresenteerd voor grootstedelijke financiële verwikkelingen. :|W De gemeente Rome had hier beter op kunnen anticiperen, door te voorzien in benodigde opknapbeurten uit inkomsten van het massale toerisme.'' De oproepen via sociale media aan de gemeenteraad blijven maar binnenkomen. :o

Hoewel 'n handjevol van de onzen in NL óók een waardige noot meezingen binnen het gehele rooms-katholieke kerkelijk gestel *) - eveneens aangaande de recente bijeenkomst met de aanwezigheid van Wim Eijk O-) die in het licht stond van voorspoed en succesvolle aanpak van misbruik, et cetera - heeft men uiteraard ook het beste voor met de stad Rome. Vanzelfsprekend tonen wij respect voor stadsbelangen buiten de kerk om. Wij bemiddelen gaarne, sussen :* wanneer misverstanden of onenigheden van dien aard zich aandienen en zoeken naar de gulden middenweg.

Daarom biedt men burgervader Raggi en de gemeenteraad nu een nog niet nader genoemd voorstel om uit de financiële impasse te geraken, zonder dat het Vaticaan deze vervelende aderlating hoeft te doen. Het zou sterk ten koste gaan van de gulle giften van ondersteunende organisatie Caritas, ten behoeve van zieltogende armen ;( dito zwakkeren waaronder daklozen, of andere belangrijke kostbare kerkelijke zaken. *)

Maar goed, onder andere wij als katholieken in de beste Haerlemsche sferen :Y) :9, vaak genietend van al het moois in onze Noord-Hollandse stad *), ondersteunen vanzelfsprekend alle kerkelijke belangen. Maar mettertijd zal men van onze kant ook een duit in het spreekwoordelijke zakje doen voor het opknappen van de stad Rome. :s) :s) :s)

''Uiteindelijk blijft de rooms-katholieke Kerk wereldwijd vooralsnog een zeer grote religieuze beweging *), dus is het opstarten van een interkerkelijk 'spaarcentje' voor deze evenzo prachtige Italiaanse gemeente misschien een goed begin, en leidt dit mogelijk tot een oplossing'', aldus ingewijden.

Fijne avond!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 14 januari 2019 @ 20:05:00 #2
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_184403298
Kan het Vaticaan niet wat van dat klatergoud verkopen? Zoveel goud, geld en kunst kunnen die armen in 100 jaar niet opmaken
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
pi_184403336
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:05 schreef Kamover het volgende:
Kan het Vaticaan niet wat van dat klatergoud verkopen? Zoveel goud, geld en kunst kunnen die armen in 100 jaar niet opmaken
Joh! In een week als het moet.
pi_184404131
Die christelijke geldwolven hebben geld zat. Laat ze maar eens lekker zelf daadwerkelijk iets goeds doen in plaats van met de eer te strijken van andermans geld.

Anderzijds is die hebzucht en ijdelheid natuurlijk wel weer een heel erg christelijk iets.
Conscience do cost.
pi_184404160
Aflaten verkopen _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')