abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 3 maart 2019 @ 13:58:07 #151
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_185362322
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 13:39 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat heb ik nu 3 jaar gedaan en nieuwe mensen leren kennen maar ik ben er klaar mee. Het kost mij zoveel energie om elke keer maar te acteren dat ik blij en gelukkig ben dat ik daar langzaam aan mee aan het stoppen ben. Ik ben niet gelukkig en ik wil dat (tegenover een selecte groep) niet meer verbergen.

En dat laatste heb ik ook ik kan goed genoeg met vrouwen omgaan en ze als vriend zien etc maar het moment dat ik verliefd wordt op eentje (kan goed pas na maanden zijn dat ik ze heb leren kennen) dan wordt ik onzeker en ga ik mij anders gedragen.

Het lijkt wel of ik in een cirkel zit. Het aparte is dat wanneer ik iemand heb de vrouwen zich met bosjes voor je voeten gooien. Apart en zeer frustrerend fenomeen.
Dat wat jij in een andere post zegt over situationele humor/zelfvertrouwen, dat heb ik ook. Doorgaans ben ik een redelijke zelfverzekerde gast, maar bij het uitgaan en als ik aangeschoten ben, gaat het door het plafond. Andersom gaat het helemaal mis als ik dua net als jij verliefd ben. Denk dat we inderdaad het advies van DaggerOne moeten opvolgen en ons zelfvertrouwen over de gehele linie moeten verhogen.

Overigens kost het me niet veel moeite om gelukkig 'te doen'. Of nou ja, ik hoef niet alsof te doen. Doordat ik jaren zo lang gewend was aan depressief zijn, ben ik nu erg gevoelig voor positiviteit en word ik snel blij. De meesten van mijn vrienden herkennen me ook niet meer. Maar voor iemand die me nu zou ontmoeten, zou ik best wel een normale gast zijn. Het is alleen dat het voor mij en mijn vrienden dat contrast zo groot is vergeleken met een paar jaar terug.
  zondag 3 maart 2019 @ 14:08:36 #152
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_185362472
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 14:29 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Herkenbaar.
Ik ben nooit zo ernstig depressief geweest maar herken dat gevoel van eenzaamheid terwijl alles wel prima gaat. Een klein dingetje als een afwijzing kan mijn hele dag verpesten. Onze generatie heeft sowieso last van chronische ontevredenheid. Beren op de weg creëren in
Wat mij enorm helpt is herkennen en erkennen dat het allemaal in je hoofd zit. Het gevoel (ontevredenheid/angst/eenzaamheid) wordt gevoed door negatief denken, wat je dus doet als je alleen bent. Dat patroon is te doorbreken door uit te gaan, bier drinken, vrouwen enz. Maar zoals je zelf aangeeft: tijdelijke oplossing. Zondag lig je brak en ongelukkig op de bank .

Hoe te doorbreken? Mijn psychiater is van het geforceerd positief denken. Meevallers, positieve gebeurtenissen verwerp ik, negeer ik, of zie ik als niet goed genoeg. Een negatieve gebeurtenis kan daarentegen mijn hele dag beïnvloeden. Het positiviteits ben ik mee aan het oefenen en het is niet makkelijk . Ik vind dat er nauwelijks handvatten zijn.

Een andere oplossing voor mij is meditatie, bezinning, richten op het nu. Zodra je de negatieve gedachtenpatronen opmerkt kun je die herkennen. Gevoel van ongelukkigheid op zich is er nog, maar die kun je dmv trainen leren loskoppelen van die negatieve gedachten die die angst in stand houdt en sterker maakt.

Das ff een oppervlakkige uitleg. Er is een reeks over dit thema pp fok: te veel nadenken: de kracht van het NU.

Verder vooral doorgaan met je therapie. Succes ermee
Dankjewel voor je post! Ik heb inderdaad zo veel gehoord over meditatie en mindfulness. Moet me daar toch echt eens in gaan verdiepen. In hoeverre helpt het jou?

En op welke manier forceer jij positief denken? Zo'n dankbaarheidsdagboek? Heb er weleens over gehoord.
  zondag 3 maart 2019 @ 14:12:13 #153
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_185362511
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 14:50 schreef DaggerOne het volgende:

[..]

Je staat pas aan het begin, want het is een lang proces. Maar als je maar door hebt dat je zelf de sleutel tot succes in handen hebt. Zelfvertrouwen begint bij jezelf, en ontstaat niet (zoals sommige mensen denken) door goede reacties van anderen of externe factoren.
Je hebt ontzettend gelijk met dat laatste. Heb al een paar avonden op rij niet eens gezoend en begon me al een beetje een loser te vinden. Daar gaat mijn opgebouwde zelfvertrouwen, dacht ik. 8)7 Het was grotendeels situationele zelfvertrouwen, geen authentieke zelfvertrouwen. Ben echt verslaafd aan die aandacht. :')

[ Bericht 6% gewijzigd door Gary_Oak op 03-03-2019 15:13:35 ]
  zondag 3 maart 2019 @ 14:14:30 #154
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_185362547
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2019 22:38 schreef NoFrauds het volgende:
Hee TS, heel herkenbaar topic. Ik ben van mijn 18e t/m mijn 27e depressief geweest en ben er nu net een jaar vanaf (deze week precies een jaar geleden O+ ). Daarvoor had ik geen leuke jeugd waarin mijn emoties er niet mochten zijn, dus ik voelde me vooral numb en genegeerd. De wereld is dus pas sinds een jaar voor mij open gegaan en ik voel me geweldig :D nooit geweten dat het leven zo leuk kon zijn. En ook van: ja, als de meeste/veel mensen het zo meemaken, is het een eitje :') (ok er zijn ook veel mensen die het niet zo mogen meemaken, maar over het algemeen mogen de mensen die het wel zo mogen meemaken echt niet zeiken vind ik haha, even heel kort door de bocht, en offtopic)

Ik loop nog steeds bij een therapeut om eea te verwerken, en ik herken veel van wat je zegt. Ook ik heb me gefrustreerd gevoeld omdat ik zoveel (belangrijke) jaren heb gemist. Tot 13-2-2018 wist ik niet wat genieten was, hoe het voelde om oprecht gelukkig te zijn. En gaandeweg heb ik geleerd grip te krijgen op mijn emoties, stressbestendiger te worden, alles veel meer grijs te zien ipv zwartwit. Geweldig en dat kan ik iedereen aanraden :) dat je ook oprecht kan genieten van het zonnetje, van de kleine dingen in het leven, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik voelde me altijd maar gespannen en verdrietig. Dus eigenlijk is elke dag die ik me zo voel een cadeau en ik ervaar de mooie dingen nu ook veel meer als een cadeau (zoals het mooie weer vandaag).

Maar goed, het lijkt me verstandig als je niet te lang stilstaat bij wat je allemaal hebt gemist. Ik herken die gevoelens/gedachten wel, maar het maakt echt geen bal uit. Het leven is nu. Ik dacht ook: omg ik heb zo'n belangrijke tijd gemist om hechte vriendschappen (bijvoorbeeld) te sluiten of een relatie te krijgen, gemiste kans etc. Maar turns out: het leven is zo veranderlijk en mensen zijn nog zo veranderlijk. Ook op onze leeftijd (ik lees ergens dat je 27 bent, ik ben 28) zijn er megaveel kansen (ook als je 80 bent, maar je moet er dan wel zelf in geloven en de kansen pakken). Ik heb nu echt meer vriendinnen en een steviger netwerk dan ooit tevoren en ik bouw er ook hard aan. Mensen van wie ik dacht dat ze nooit mijn vriendinnen/vrienden zouden zijn omdat ze alles op orde hadden, al een vol leven hadden, geen behoefte aan nieuwe mensen enz., al die mensen stromen gewoon mijn leven binnen. Tuurlijk, een vriendschap bouwen kost tijd en je moet het wel onderhouden, maar ik heb bijv nu twee hele goede vriendinnen die ik nog maar 2 jaar ken, en we zijn echt goede vriendinnen nu.

Lang verhaal, ik kan er van alles over zeggen, maar ik denk in elk geval dat je minder leegte voelt als je meer diepe, echte vriendschappen bouwt. Diepe relaties zijn echt waar het (mij betreft) om gaat in het leven. Dus als je stapmaatjes hebt, stel dan ook eens voor om iets anders te gaan doen dan alleen zuipen, en probeer diepere gesprekken aan te knopen. En je hebt tegenwoordig 100 datingapps waar je vrouwen kunt leren kennen. Niet alleen voor kort maar ook voor relaties. Ga daar ervaring opdoen. De eerste chick met wie je op date gaat zal misschien niet de ware zijn, maar je kunt wel je skills oefenen. Ook zie ik voor jou nog kansen om in therapie te werken aan deze issues, en bijv. je bindings/verlatingsangst.

Succes en je bent iig al een heel eind gekomen en daar mag je mega trots op zijn :)
Jij bent lief! O+
pi_185362931
quote:
17s.gif Op donderdag 14 februari 2019 08:41 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Nee, ben daar voorlopig wel klaar mee. Daarbij is er in klinische zin psychisch niets meer met me aan de hand, gezien de ggz zich meestal daar op richt. Ook heb ik de grootste stappen gemaakt sinds ik gestopt ben met therapie. Wil het nu op eigen kracht doen. :)
Bedacht me dat ik hier ooit nog op wilde reageren, maar nooit meer heb gedaan.

Het mooie is juist dat je nu juist kunt shoppen naar iemand die aansluit bij jouw wens. Je hoeft niet behandeld te worden, je kunt gewoon als een consument iemand selecteren die jou geschikt lijkt met jou in gesprek te gaan over de dingen waar je mee worstelt en die je hopelijk inzichten biedt waar jij mee verder komt.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 3 maart 2019 @ 15:13:04 #156
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_185363714
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2019 14:36 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Bedacht me dat ik hier ooit nog op wilde reageren, maar nooit meer heb gedaan.

Het mooie is juist dat je nu juist kunt shoppen naar iemand die aansluit bij jouw wens. Je hoeft niet behandeld te worden, je kunt gewoon als een consument iemand selecteren die jou geschikt lijkt met jou in gesprek te gaan over de dingen waar je mee worstelt en die je hopelijk inzichten biedt waar jij mee verder komt.
Niet erg hoor, Rotterdamse. :* Ben dit topic zo nu en dan ook weleens vergeten.

Dat is inderdaad wel een goed punt dat je maakt. Ik kijk het voorlopig nog even aan. Moet ook voor mezelf helder krijgen waar ik dan behoefte aan heb, dan kan ik ook gerichter zoeken.
pi_185363803
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op zondag 3 maart 2019 14:12 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Je hebt ontzettend gelijk met dat laatste. Heb al een paar avonden op rij niet eens gezoend en begon me al een beetje een loser te vinden. Daar gaat mijn opgebouwde zelfvertrouwen, dacht ik. 8)7 Het was grotendeels situationele zelfvertrouwen, geen authentieke zelfvertrouwen. Ben echt verslaafd aan die aandacht. :')
Ja klopt, omdat je brein elke keer weer een 'high' krijgt na positieve aandacht. Je loopt als het ware achter je verslaving aan.

Maar wat je doet is constant validatie zoeken bij anderen. En dit is per definitie onaantrekkelijk gedrag, omdat het impliciet zegt dat je jezelf eigenlijk niet zo heel aantrekkelijk en waardig t.o.v. een ander vindt.
pi_185364149
quote:
17s.gif Op zondag 3 maart 2019 15:13 schreef Gary_Oak het volgende:

[..]

Niet erg hoor, Rotterdamse. :* Ben dit topic zo nu en dan ook weleens vergeten.

Dat is inderdaad wel een goed punt dat je maakt. Ik kijk het voorlopig nog even aan. Moet ook voor mezelf helder krijgen waar ik dan behoefte aan heb, dan kan ik ook gerichter zoeken.
Ik kan me voorstellen dat je wanneer je in de patientrol geduwd wordt het heel moeilijk is om de regie te nemen in de therapieeen en therapeuten waar je voor kiest. Juist nu je niet meer worstelt met de verlammende effecten die een depressie op je heeft kun je veel duidelijker kijken naar wat jij nu eigen wilt, waar jij behoefte aan hebt en wat jij wil.

Juist doordat niets "moet" (van behandelaren oid) kun je zoeken naar iets waarvan jij denkt dat het je verder helpt en dat is een luxe waar je volgens mij vol overgave gebruik van moet maken :D

IK geloof dat dat je je ook kan sterken voor het geval er toch weer een depressieve periode aan komt in je leven.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 3 maart 2019 @ 15:54:07 #159
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_185364540
quote:
15s.gif Op zondag 13 januari 2019 20:58 schreef Gary_Oak het volgende:
Ik wil gewoon dat er iemand van me houdt en waar ik de wereld voor ben.
Bijna 20 jaar ouder dan jij en met uitzondering van 2 lange relaties doorlopend zo'n leven als jij, het is de intimiteit die je de das om doet, dagelijks je dag doorbabbelen met je lief, sex hebben met liefde ipv alleen lust, samen in bed vallen en uitslapen, samen douchen en op vakantie gaan, dat is wat ontbreekt, en dat is waar je kapot aan gaat.
Na teveel krassen op mn ziel heb ik t voorlopig aan de kant getyft, liever alleen en depri dan tijdelijk gelukkig en als dank een mes in mn rug, was ik eerder zelfverzekerd en had date na date, nu, zoekend naar meer dan sex, ben ik bijna bang om te daten en me open te stellen, dat komt vast wel weer, maar voor nu, no thnx.
Ergo, een liefje mis je vooral, de rest van je leven is zo te horen weinig mis mee, en basic fit kost 45¤ per kwartaal, dat kan je vast nog wel dokken als je zo graag wil trainen ;)
I looked across the square and watched a tourist burning in blue fire;
Just look at them out there all those little figures dissolving in light.
Rather like fairy land isn't it? Except for the smell of gasoline and burning flesh.
  maandag 4 maart 2019 @ 00:12:24 #160
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_185374752
Tsja, vraagstukken op gebied van zingeving zijn van alle tijden. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Lees Prediker er maar eens op na, en bedenk dat Salomo (de vermeende schrijver van het boek) wel 1.000 vrouwen had, alle kennis van de wereld en een enorme rijkdom bezat.

Dagelijks werken om in het weekend wat te kunnen zuipen en neuken brengt je natuurlijk niet de zelfactualisering die je zo graag wenst. Ik denk dat je uiteindelijk alleen waarde kan putten uit zaken waar je veel energie in moet steken. Of dat nu werk is, een relatie of een hobby. En een genotsgevoel lijkt mij niet iets dat structureel kan zijn. Volgens mij moet dat voortvloeien uit de waarde die je zelf hebt gecreëerd om duurzaam te kunnen zijn. Instant genot vult geen leegte, zoals een Big Mac de honger niet stilt. Maar dat heb je zelf ook al gemerkt.

Ik denk dat de zoektocht naar waarde jaren kan duren, je kan het plots zomaar vinden en soms ook weer kwijtraken. Als je 27 bent lijkt het mij helemaal niet gek dat je nog volop aan het zoeken bent. Dus gun jezelf de tijd en maak jezelf niet gek.

Maar goed, ik zeg dit net zo goed tegen mezelf, want ik hang ook in de touwen... :+ Sign of the times zullen we maar zeggen.
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
  donderdag 7 maart 2019 @ 21:59:16 #161
39114 Angst
CorticotropinReleasingHormon
pi_185464654
Zou het niet ook kunnen zijn dat die depressieve gevoelens een beetje een golfbeweging maken en nu weer terug komen?
Ik zou voorzichtig zijn om te concluderen dat persé de inhoud van je leven niet goed is. Gevoel is soms ook alleen maar gevoel.
Kijken waar je nog wel steeds blij van worden en dat uitbouwen?
In theorie vind ik iedereen aardig!
<a href="http://img170.exs.cx/img170/7325/img90181an.jpg" rel="nofollow" target="_blank">check mijn schilderij!</a>
Jagermaster alleen als ie bloed en bloedheet is!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')