abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator maandag 14 januari 2019 @ 11:18:35 #101
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184394293
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 11:10 schreef crystal_meth het volgende:
wat me opviel:
- some researchers have voiced fears that such studies could support views that biological differences underlie the social definitions of race. The association of these differences to the social construct of race could potentially usher in a new era of racial discrimination.
En daar zit inderdaad het gevaar, ook al heeft een afrikaan misschien meer kans om te overlijden door hypertensie, betekent het nog niet dat elke afrikaan hypertensie heeft. En op gebieden van intelligentie wordt het nog veel schimmiger. Statistiek is een lastig vakgebied, zo zijn nederlanders gemiddeld langer dan amerikanen maar er zijn veel meer lange amerikanen dan dat er nederlanders zijn. Dus daarom moet je voorzichtig met dit soort zaken omgaan... en genuanceerd zijn. Vooral als het richting politieke statements (zoals watson doet) gaat.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 14 januari 2019 @ 11:27:20 #102
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184394402
quote:
2s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:56 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

[..]

dat zegt hij wel.
Nee, dat zegt hij niet. Hij zegt nergens dat blanken een hoger IQ hebben dan de rest, hij zegt dat Afrikanen een lager IQ hebben dan de rest. Dat is iets heel anders.
  Moderator maandag 14 januari 2019 @ 12:13:47 #103
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_184395175
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 23:19 schreef Monolith het volgende:
Of dat negers meer basketbal- dan ijshockeygenen hebben of iets dergelijks
deze man gold jaren als een van de grootste ijshockeytalenten van Nederland

geen halfbloedje ofzo, geboren in Colombia, geadopteerd door een Nederlands gezin
er zit hoogstwaarschijnlijk geen schaatser in zijn complete genenpoel

groeit gewoon toevallig op met een generatie in Nijmegen waar heftig in de jeugd geinvesteerd werd en omdat je van Nijmegen op de fiets naar Duitsland kunt waar alles beter geregeld is op dit gebied met als resultaat een heleboel (Bruijsten en Bruijsten, Nagtzaam, Houkes, noem ze maar op) hele goede ijshockeyers

ander voorbeeld is Daniel Sprong die het tot de NHL (Anaheim inmiddels) geschopt heeft, niet omdat Nederlanders nu zulke extreme ijshockeygenen hebben maar omdat zijn pa superveel geld heeft en naar Canada is verhuisd toen bleek dat de jongen rond zijn zevende ofzo rondjes om iedereen tot een jaar of 12 heen kon schaatsen

nu ben ik geen wetenschapper ofzo maar ik gok dat als je een blanke jongon (met een beetje sportieve aanleg) rond zijn 5de naar Ethiopie verhuisd voor een jaar of twintig en hem daar laat eten als een Ethiopier, denken als een Ethiopier en sporten als een Ethiopier dat hij bij terugkomst iedere marathon wint

ik denk dat het weinig met de genen te maken heeft en alles met de cultuur en de opleiding (en de opvoeding)

[ Bericht 2% gewijzigd door sp3c op 14-01-2019 12:20:25 ]
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 14 januari 2019 @ 12:17:31 #104
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_184395276
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 11:27 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nee, dat zegt hij niet. Hij zegt nergens dat blanken een hoger IQ hebben dan de rest, hij zegt dat Afrikanen een lager IQ hebben dan de rest. Dat is iets heel anders.
Ja, echt heel iets anders inderdaad.
Huilen dan.
pi_184395369
quote:
6s.gif Op maandag 14 januari 2019 06:58 schreef Salvad0R het volgende:
Volgens bepaalde wetenschappers is er een verband.

[ afbeelding ]

Maarja.

Dat soort figuren nemen Charles Darwin en zijn evolutietheorie heel serieus, terwijl Charles Darwin met zijn directe nicht trouwde en kinderen maakte waarvan een groot percentage afstierf door complicaties :') :') :')
Opvallend dat Europa als gemiddeld wordt gezien.
ROBODEMONS..................|:(
  maandag 14 januari 2019 @ 12:20:48 #106
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_184395371
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 11:10 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Ik weet niet of de International Society of Hypertension in Blacks het daarmee eens is.

genoeg papers te vinden over verschillen tussen rassen, wat betreft hoge bloeddruk (en diabetes, kanker..).
- "mortality due to hypertension and its consequences is 4 to 5 times more likely in African Americans than in whites."
- " the increased stroke risk associated with lisinopril was experienced among African American but not non-African American patients."
- "Racial differences in patients' potassium concentrations during spironolactone therapy for heart failure."
Ja, en hoe precies zou dit tegenspreken wat ik in de reactie waar je op reageert stel?
quote:
wat me opviel:
- some researchers have voiced fears that such studies could support views that biological differences underlie the social definitions of race. The association of these differences to the social construct of race could potentially usher in a new era of racial discrimination.
Huilen dan.
pi_184395938
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 23:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Beiden. Maar waarom snap jij niet dat genen een rol spelen?

Genen worden erfelijk doorgegeven. In Kenia en Ethopië is de bouw van mensen en zijn de spierweefsels positiever om een marathon mee te winnen. In andere landen zullen ze weer andere genetische voordeeltjes hebben. Sommige genetische voordeeltjes hebben ook vrij weinig met afkomst te maken, die ontstaan spontaan of zijn enorm zeldzaam.
Waarom denk jij dat ik denk dat genen geen rol spelen? Natuurlijk spelen genen een rol bij sportieve prestaties. Het probleem is dat jij de fenotypische uitkomst op landniveau gebruikt om te concluderen dat dit door genetische verschillen komt. Ik heb je nou al meermaals gewezen op waarom dat een ongeldige gevolgtrekking, maar het lijkt niet echt te landen.

quote:
[..]

Ja, cultuur speelt een rol, maar genen ook. Maar dat laatste doet jou op hol slaan en anderen racistische standpunten in de schoenen schuiven.
Nee, dat doet mij helemaal niet op hol slaan. Ik zal wel weer even een basislesje evolutionaire biologie geven. In de basis kent iedereen het riedeltje wel. Erfelijk materiaal + omgevingsfactoren = fenotypische uitingen. Er wordt binnen de evolutionaire biologie veel onderzoek gedaan naar de mate waarin genetica en omgeving bepaalde fenotypische uitingen beïnvloeden. "Goed in sport X" is allereerst al een behoorlijk afgeleide fenotypische uitingen. Een directere uiting zouden bepaalde fysieke kenmerken kunnen zijn die daarbij helpen. Dan zou je kunnen kijken of die er zijn. Je praat echter nog steeds over fenotypische uitingen. De sprong naar genotypen kun je vanuit daar vanuit een wetenschappelijk oogpunt niet maken. Je kunt het natuurlijk wel gaan onderzoeken. Zijn er genotypen die vaker leiden tot bepaalde fenotypen die nuttig zijn bij sporten? Het kan best, maar dat op basis van nationaliteit en aantal atleten dat meestrijd om de medailles in een bepaalde sport te doen is vanuit een wetenschappelijk perspectief te stompzinnig voor woorden. Nationale grenzen zijn zelden harde genetische afbakeningen.

Wat je hier doet is onderbuikprojectie, met serieuze wetenschappelijk onderzoek heeft het weinig van doen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  maandag 14 januari 2019 @ 13:10:19 #108
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184396207
Het blijft een mens met als zijn al of niet vooringenomen en aangeleerde overtuigingen.
Dat je vanwege zijn persoonlijkheid in de hedendaagse context dan eerder uitgereikte erepenningen gaat intrekken, is wat kleinzielig. Een beetje dat ooit behaalde diploma's of gedane prestaties ineens worden gemarginaliseerd.

Los daarvan denk ik ook dat je DNA wel degelijk (mee)bepaalt in hoeverre iemand potentie heeft om (je) intelligentie te ontwikkelen. Bepaalde DNA familielijnen zullen in bepaald opzichten achterlijke of slimmer zijn dan anderen. Of dat specifiek dan bloei komt wordt dan weer bepaald door de omstandigheden die dat al of niet triggeren. Voorts is genetica niet gericht op individuen maar op kansen in groepen.

Gemiddeld zal iedereen met (nodige moeite) best kunnen (af)studeren, het verschil is dan dat de één dat cum-laude doet in kort tijdsbestek van hooguit jaren en de ander hooguit marginaal gedurende een heel leven. Je kan zogezegd, best kennis hebben op PhD niveau wat niet wil zeggen dat je die kennis dan (zelf, ook) voor(ui)tbrengt.

Wat intelligentie is, is vooral langs welke maatstaf je dat legt. Een bosjesman vaardig in water vinden in de woestijn, is daar in beginsel beslist "intelligenter" dan een fysicus die weet dat water bestaat uit H2O. Afhankelijk wat voorhanden is kan die fysicus, het water mogelijk fabriceren. Het valt maar te bezien wat slimmer is.....

Mja veel kortzichtigen lezen bij neerwaartse verschillen gelijk racisme want ieder mens is gelijk en heeft daarmee recht op dezelfde potentiële capaciteiten.
Het zou zinniger zijn dat we onderlinge verschillen accepteren en onze maatstaven leggen bij wat iemand daarmee in vermogen weet bij te dragen.

Ik vind het best raar dat zeg een Newton, Einstein of Hawkins zo gelauwerd worden... complimenten dat zij met hun navenante potenties bijdragen maar niet een "beter" mens dan een bankwerker of boer die varkens houdt.
Het wordt past triest wanneer iemand vanwege bv. afkomst uiterlijk, ras, geloof etc.etc., de eigen potenties niet maximaal mag/kan/gaat verwezenlijken.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_184396430
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 17:27 schreef Oostwoud het volgende:
FOK! Frontpage
The Independent

[..]


[..]

Best grappig, wanneer je een van de ontdekkers van DNA de les probeert te lezen over wat wel en niet wetenschappelijk is.

Best treurig, dat je je in het westen in toenemende mate moet conformeren aan de politiek-correcte consensusmening. Anders wacht je zwartmakerij, chantage, uitsluiting, derving van inkomsten, bedreiging in broodwinning, bezoekjes van de politie, rechtszaken en als dat niet helpt, bedreigingen, intimidatie, geweld en uiteindelijk de kogel.

Wat is jullie mening?
Dat Politieke Correctheid een bom legt onder onze maatschappij en zeker ook de wetenschap. Dit is weer zo’n voorbeeld waar wetenschap opzij wordt geschoven voor lange teentjes. Bizar gewoon.
  maandag 14 januari 2019 @ 13:31:27 #110
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_184396554
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 13:23 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dat Politieke Correctheid een bom legt onder onze maatschappij en zeker ook de wetenschap. Dit is weer zo’n voorbeeld waar wetenschap opzij wordt geschoven voor lange teentjes. Bizar gewoon.
Op welke wetenschap die opzijgeschoven wordt doel je nu precies?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Huilen dan.
  maandag 14 januari 2019 @ 13:36:15 #111
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184396613
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 23:50 schreef Monolith het volgende:
Het hele idee dat negers inherent minder intelligent zouden zijn dan blanken is de basisrechtvaardiging van bijvoorbeeld de slavernij geweest.
Ik denk dat dit (nofi, ik weet wat je bedoeld) de bekende plank misslaat.

De uitspraak impliceert dat er toen een afweging was.... die er zeker destijds, nooit is geweest.
Slavernij (ook onderling) was gezegende handel en in die tijdsgeest, een overtuig(en)de lotsbestemming zonder enige discussie.

Dat indenken en bijbehorend inschikkelijk gedrag vertonen zie je (ook bij ons) nu nog terug in allerlei kastenstelsels. Had je daar maar niet (geboren) moeten zijn.
Wanneer je dat gedrag vervolgens categorisch gaat "selecteren", krijg je vanzelf de "bestendigheid" van misfits.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 14 januari 2019 @ 13:40:52 #112
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_184396670
quote:
15s.gif Op maandag 14 januari 2019 13:10 schreef Vallon het volgende:
Het blijft een mens met als zijn al of niet vooringenomen en aangeleerde overtuigingen.
Dat je vanwege zijn persoonlijkheid in de hedendaagse context dan eerder uitgereikte erepenningen gaat intrekken, is wat kleinzielig. Een beetje dat ooit behaalde diploma's of gedane prestaties ineens worden gemarginaliseerd.
Het gaat hier om een eredoctoraat. Wanneer iemand dan allemaal rare en onzinnige uitspraken gaat doen dan lijkt het me logisch dat je je instituut niet meer wil associëren met zo'n persoon.
quote:
Mja veel kortzichtigen lezen bij neerwaartse verschillen gelijk racisme want ieder mens is gelijk en heeft daarmee recht op dezelfde potentiële capaciteiten.
Het zou zinniger zijn dat we onderlinge verschillen accepteren en onze maatstaven leggen bij wat iemand daarmee in vermogen weet bij te dragen.
Dat er verschillen tussen individuen zijn accepteren lijkt me prima, maar op basis van genetische lariekoek stellen dat groepen (etniciteit/haarkleur/ras) een verschillend intellectueel potentiaal hebben slaat natuurlijk nergens op.
Huilen dan.
pi_184396744
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 13:23 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dat Politieke Correctheid een bom legt onder onze maatschappij en zeker ook de wetenschap. Dit is weer zo’n voorbeeld waar wetenschap opzij wordt geschoven voor lange teentjes. Bizar gewoon.
Inderdaad, al zijn werk met betrekking tot DNA is nu ongeldig verklaard.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_184396808
quote:
7s.gif Op maandag 14 januari 2019 12:20 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ja, en hoe precies zou dit tegenspreken wat ik in de reactie waar je op reageert stel?

[..]

Ok, blijkbaar op de verkeerde post gereageerd. Maar zeggen dat verschillen tussen individuen oneindig veel groter zijn dan de verschillen tussen groepen is een dooddoener, met dat argument kan je ook discriminatie, loonverschillen tussen mannen en vrouwen, etc. afdoen als onbelangrijk.

Het zijn net disciplines als sociologie en pyschologie die vaak weinig aandacht hebben voor individuele verschillen. Medische artikels vermelden percentages van de bevolking, prevalentie, maar wanneer het cognitive biases betreft is het haast altijd "we overschatten...", "mensen hebben de neiging...".
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_184396878
quote:
7s.gif Op maandag 14 januari 2019 13:31 schreef Isdatzo het volgende:

Op welke wetenschap die opzijgeschoven wordt doel je nu precies?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wetenschap bestaat bij het mogen hebben van tegengestelde meningen.
  maandag 14 januari 2019 @ 14:03:06 #116
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_184396910
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 13:54 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Ok, blijkbaar op de verkeerde post gereageerd. Maar zeggen dat verschillen tussen individuen oneindig veel groter zijn dan de verschillen tussen groepen is een dooddoener, met dat argument kan je ook discriminatie, loonverschillen tussen mannen en vrouwen, etc. afdoen als onbelangrijk.
Ware het niet dat, om op jouw voorbeeld verder te borduren, de loonverschillen tussen mannen en vrouwen ook daadwerkelijk gemeten zijn. Dat is namelijk ook makkelijk te meten en zegt verder niks over de oorzaak van die loonverschillen.

Niemand was erover gestruikeld wanneer meneer Watson had gezegd dat Afrikanen gemiddeld genomen veel slechter presteren op een IQ-test dan Europeanen. Wanneer je echter gaat zeggen dat dit is omdat ze een lagere intelligentie hebben dan zegt je wel iets over de oorzaak.
Huilen dan.
  maandag 14 januari 2019 @ 14:06:11 #117
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_184396956
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:01 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Wetenschap bestaat bij het mogen hebben van tegengestelde meningen.
Nee. Wetenschap bestaat bij het vormen van hypotheses op basis van observaties of abstracte conceptuele ideeën die vervolgens getest, en waar nodig verworpen of bijgesteld worden.

Dat wetenschappers een mening hebben is prima, maar je moet dat niet verwarren met wetenschap.
Huilen dan.
pi_184396969
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:01 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Wetenschap bestaat bij het mogen hebben van tegengestelde meningen.
Hij mag ook best een mening hebben.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_184397038
quote:
2s.gif Op maandag 14 januari 2019 10:48 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Wie zegt dan dat je daar geen onderzoek naar moet doen, men zegt dat iemand die ongefundeerd zegt dat blanke mensen puur op genetische basis een hoger IQ hebben dan andere mensen misschien niet persee een eredoctoraat titel moet hebben op hun instituut.
Dus hij is enkel zijn titel kwijt vanwege de manier hoe hij tot die conclusies is gekomen? als hij tot de conclusies was gekomen uit wetenschappelijk onderzoek, dan had hij die titels gehouden?
pi_184397238
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:11 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dus hij is enkel zijn titel kwijt vanwege de manier hoe hij tot die conclusies is gekomen? als hij tot de conclusies was gekomen uit wetenschappelijk onderzoek, dan had hij die titels gehouden?
Als hij dat op het niveau van genetica kan bewijzen denk ik dat hij er nog wel een paar titels bij had gekregen ook.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator maandag 14 januari 2019 @ 14:24:32 #121
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184397253
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:11 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dus hij is enkel zijn titel kwijt vanwege de manier hoe hij tot die conclusies is gekomen? als hij tot de conclusies was gekomen uit wetenschappelijk onderzoek, dan had hij die titels gehouden?
Een eredoctoraat is geen titel maar eerder een positie... hij is gewoon nog een doctor, dat verdwijnt niet zomaar. Hij is alleen geen eredoctor meer bij cold spring harbor.

(zie het als zoiets als ereburgemeester een soort van beroep zonder taken :P )
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_184397309
quote:
2s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:24 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Een eredoctoraat is geen titel maar eerder een positie... hij is gewoon nog een doctor, dat verdwijnt niet zomaar. Hij is alleen geen eredoctor meer bij cold spring harbor.

(zie het als zoiets als ereburgemeester een soort van beroep zonder taken :P )
Geen antwoord op mijn vraag. Als hij tot de desbetreffende conclusies was gekomen uit wetenschappelijk onderzoek, had hij dan zijn positie gehouden? kortom: is het echt de manier waarop hij tot de conclusie kwam, die hem de das omdeed? of was sowieso de conclusie non done?
pi_184397329
quote:
7s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:06 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nee. Wetenschap bestaat bij het vormen van hypotheses op basis van observaties of abstracte conceptuele ideeën die vervolgens getest, en waar nodig verworpen of bijgesteld worden.

Dat wetenschappers een mening hebben is prima, maar je moet dat niet verwarren met wetenschap.
Hij heeft observaties gedaan. Dat wil niet zeggen dat hij gelijk heeft, maar het probleem is hier ook niet de vraag of hij gelijk heeft, het probleem is dat men vindt dat hij die observaties niet mag doen.
pi_184397340
quote:
7s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:06 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Hij mag ook best een mening hebben.
Alleen niet deze mening.

Uh-huh.
pi_184397348
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:29 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Geen antwoord op mijn vraag. Als hij tot de desbetreffende conclusies was gekomen uit wetenschappelijk onderzoek, had hij dan zijn positie gehouden? kortom: is het echt de manier waarop hij tot de conclusie kwam, die hem de das omdeed? of was sowieso de conclusie non done?
Gewoon: dat laatste.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')