Gaaf! Da's leuk knutselen. Heb je ook een afdrukset in huis? En een volledige doka?quote:Op zondag 13 januari 2019 12:29 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb net m'n eerste film ontwikkeld.
Wat een gepiel om het in zo'n spoel te krijgen in het pikkedonker.
Uiteindelijk is het gelukt, maar heb het eerste frame moeten opofferen zodat ik even een beetje licht van m'n telefoonscherm kon gebruiken. Was toch een test dus boeit verder niet.
Maar op de rest van de frames is wel "iets" te zien
Kleur of zwart-wit? indien zwart-wit de volgende keer een rood ledje als lichtbron gebruiken. Dit geeft net genoeg licht om het begin van de film te vinden maar te weinig om deze te belichten.quote:Op zondag 13 januari 2019 12:29 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb net m'n eerste film ontwikkeld.
Wat een gepiel om het in zo'n spoel te krijgen in het pikkedonker.
Uiteindelijk is het gelukt, maar heb het eerste frame moeten opofferen zodat ik even een beetje licht van m'n telefoonscherm kon gebruiken. Was toch een test dus boeit verder niet.
Maar op de rest van de frames is wel "iets" te zien
Nee een scannerquote:Op zondag 13 januari 2019 12:31 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Gaaf! Da's leuk knutselen. Heb je ook een afdrukset in huis? En een volledige doka?
De broedmachine. Je krijgt minder tamme kippen als je ze laat uitbroeden door een hen zelf. Daarnaast zijn Brahma's die wij hebben nauwelijks broeds. En als ze het zijn, dan vertrappen ze de eieren door lompheid.quote:Op zondag 13 januari 2019 12:20 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zelf als in
"De hennen doen het zelf"
Of
"Wij leggen ze zelf in de broedmachine"
ZW. Dacht dat rood licht enkel voor afdrukken was.quote:Op zondag 13 januari 2019 12:32 schreef z80 het volgende:
[..]
Kleur of zwart-wit? indien zwart-wit de volgende keer een rood ledje als lichtbron gebruiken. Dit geeft net genoeg licht om het begin van de film te vinden maar te weinig om deze te belichten.
Klopt, m'n oom en tante hebben die ook. Doen ook alles in de broedmachine, maar wist niet dat het invloed had op gedrag, wel dat ze nauwelijks broeds waren.quote:Op zondag 13 januari 2019 12:38 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
De broedmachine. Je krijgt minder tamme kippen als je ze laat uitbroeden door een hen zelf. Daarnaast zijn Brahma's die wij hebben nauwelijks broeds. En als ze het zijn, dan vertrappen ze de eieren door lompheid.
https://www.lomography.nl(...)ikkelen-voor-dummiesquote:Op zondag 13 januari 2019 12:29 schreef derLudolf het volgende:
Ik heb net m'n eerste film ontwikkeld.
Wat een gepiel om het in zo'n spoel te krijgen in het pikkedonker.
Uiteindelijk is het gelukt, maar heb het eerste frame moeten opofferen zodat ik even een beetje licht van m'n telefoonscherm kon gebruiken. Was toch een test dus boeit verder niet.
Maar op de rest van de frames is wel "iets" te zien
Officieel mag er helemaal geen licht bij de film komen als deze nog niet ontwikkeld is. Maar als je een rode led gebruikt die niet direct op de film schijnt kun je toch een klein beetje licht gebruiken om het begin van de film te vinden.quote:Op zondag 13 januari 2019 12:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
ZW. Dacht dat rood licht enkel voor afdrukken was.
Al heel wat gelezen hoor Ook een 35mm filmpje opgeofferd om te oefenen met omspoelen, maar rolfilm is toch wat anders. Rest ging wel goed geloof ik.quote:Op zondag 13 januari 2019 12:46 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
https://www.lomography.nl(...)ikkelen-voor-dummies
Hier geven ze wat tips. Misschien maakt dat je leven beter volgende keer
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat doe ik nog wel eens met cashewnoten ipv pinda's.quote:Op zondag 13 januari 2019 13:13 schreef liedetector het volgende:
staaf mixer nemen en een berg ongezouten pindas en je hebt de basis ook
ook wel eens gedaan jaquote:Op zondag 13 januari 2019 13:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat doe ik nog wel eens met cashewnoten ipv pinda's.
Daar bewaar ik het dan wel voor, om pindasaus mee te maken.quote:Op zondag 13 januari 2019 13:10 schreef AnneX het volgende:
Met zon pot pindakaas (jumbo) heb ik dezelfde ervaring.
Lonaa heeft een recept om er pindasaus mee te maken.
Lekker juist, ik heb ook zulke op mijn brood hier.quote:Op zondag 13 januari 2019 13:30 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Daar bewaar ik het dan wel voor, om pindasaus mee te maken.
Straks maar ff nieuwe kopen
Oh das altijd een lekker spaarpotje jaquote:Op zondag 13 januari 2019 13:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Oehoehhh...ik weet, ik heb het al betaald, maar ik krijg toch mooi 400 euro terug van de Nuon
Ja, gewoon lekker. 2018 was best een duur jaar. Ben er blij mee.quote:Op zondag 13 januari 2019 13:34 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Oh das altijd een lekker spaarpotje ja
Hier komt ook nog een beste zwik terug.quote:Op zondag 13 januari 2019 13:35 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja, gewoon lekker. 2018 was best een duur jaar. Ben er blij mee.
Je hebt toch nog lekker kunnen profiteren van je cv dusquote:Op zondag 13 januari 2019 13:39 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hier komt ook nog een beste zwik terug.
Mwoah. Ik betaal altijd teveel als spaarpotje en Qurrent had een hele goede welkomsactie.quote:Op zondag 13 januari 2019 13:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je hebt toch nog lekker kunnen profiteren van je cv dus
Schreeuw Suusje maar even naar nog een overwinningquote:Op zondag 13 januari 2019 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sow, we hebben een goede plek op de echte tribune gescoord We moeten nog 5 kwartier wachten maar dan begint het spektakel weer. DJ Martijn is ook weer in tha house voor zo te horen.
Hoe herkennen we jullie?quote:Op zondag 13 januari 2019 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sow, we hebben een goede plek op de echte tribune gescoord We moeten nog 5 kwartier wachten maar dan begint het spektakel weer. DJ Martijn is ook weer in tha house voor zo te horen.
Nee, ook zw film moet je in het absolute donker in de spoel wikkelen en in de tank stoppenquote:Op zondag 13 januari 2019 12:32 schreef z80 het volgende:
[..]
Kleur of zwart-wit? indien zwart-wit de volgende keer een rood ledje als lichtbron gebruiken. Dit geeft net genoeg licht om het begin van de film te vinden maar te weinig om deze te belichten.
Niet met een bbq voor zich?quote:
quote:
Had je moeten gaan.quote:Op zondag 13 januari 2019 14:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
We zijn van de goede tribune gekickt. Zo kut geregeld altijd hier
Na een rondje toilet stond er ineens toegangscontrole
al jaren niet meer gekocht, maar hebben die nu ook standaard suiker toegevoegd? valt me op dat veel pindakaas dat tegenwoordig heeft, idioot eigenlijkquote:
Probeer tegenwoordig eens gerookt spek te kopen zonder suiker. Werkelijk belachelijk.quote:Op zondag 13 januari 2019 15:38 schreef liedetector het volgende:
[..]
al jaren niet meer gekocht, maar hebben die nu ook standaard suiker toegevoegd? valt me op dat veel pindakaas dat tegenwoordig heeft, idioot eigenlijk
viel me ook al op ja...... zie je "bacon" (ja het was wel dat stuk varken) staat het stijf van de verkapte (ze gebruiken altijd een andere naam) suiker..... uit nieuwsgierigheid een keer gekocht, maar echt bagger gewoonquote:Op zondag 13 januari 2019 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer tegenwoordig eens gerookt spek te kopen zonder suiker. Werkelijk belachelijk.
Bij de slager indien dat geen keurslager is.quote:Op zondag 13 januari 2019 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer tegenwoordig eens gerookt spek te kopen zonder suiker. Werkelijk belachelijk.
geen garantie, die hoeven er geen label op te plakken verderquote:Op zondag 13 januari 2019 15:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bij de slager indien dat geen keurslager is.
https://www.ah.nl/product(...)ijtspek#ingredientenquote:Op zondag 13 januari 2019 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer tegenwoordig eens gerookt spek te kopen zonder suiker. Werkelijk belachelijk.
ik maak als ik zoiets wil gewoon zelf... ongezoute pindas staafmixer en je bent er al bijna.... gewoon kleine hoeveelheden maken, lekker en je weet precies wat erin zit.... hou vaak wat apart als ik pindasaus maak en dan gewoon 3 dagen witbrood met pindakaas, die potten kunnen me echt gestolen worden, baggerquote:Op zondag 13 januari 2019 15:44 schreef Clubsoda het volgende:
Ik vind Calvé ook enorm zoet en akelig plakkerig: bijna 20% dextrose, zout en transvet. Ik eet al jaren 100% pindakaas, moest er vroeger voor naar de natuurwinkel maar nu gelukkig overal in het standaardassortiment. Het smaakt tenminste naar pinda's wel even goed omroeren in het begin ja.
Het regent al de hele dag ononderbroken, meh.
Is ook lekkerder. Maar ik eet elke dag pindakaas en heb geen energie om ook nog een wekelijks pinda's te gaan staan malen. Dus dit is een ok alternatief voor me.quote:Op zondag 13 januari 2019 15:46 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik maak als ik zoiets wil gewoon zelf... ongezoute pindas staafmixer en je bent er al bijna.... gewoon kleine hoeveelheden maken, lekker en je weet precies wat erin zit.... hou vaak wat apart als ik pindasaus maak en dan gewoon 3 dagen witbrood met pindakaas, die potten kunnen me echt gestolen worden, bagger
nee dan snap ik dat wel ja, ik eet het gewoon misschien 2x per maand en dan is dat prima te doen, vroeger at ik het meer, maarzeker met een gezin en eet je dat elke dag kun je denk ik prima elke week even een batch malen.... t is echt amper werk ookquote:Op zondag 13 januari 2019 15:48 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Is ook lekkerder. Maar ik eet elke dag pindakaas en heb geen energie om ook nog een wekelijks pinda's te gaan staan malen. Dus dit is een ok alternatief voor me.
het is maar wat je lekker vind, ik en suiker (de vervangers zijn nog erger), zijn geen vrienden, ik vind het gewoon bitter smaken en geen match! *toegegeven dat ik denk ik al sinds de jaren 90 geen suiker meer eet behalve wat toegevoegd is in dingen die je niet meteeen bewust bent*quote:Op zondag 13 januari 2019 15:49 schreef Myraela het volgende:
Ik heb Reeses peunutbutter cups gekocht. Dat vind ik dus enorm lekker. Poosje terug ook een keer een pot pindakaas van Reese's gekocht, maar dat is dus echt onwijs smerig.
Ik roer t wel goed om en probeer er wel aan te wennen. Eet t vaak op een volkoren cracker 's morgens. Heb nu zwarte kersenjam gekocht om er een lekker laagje bovenop te smerenquote:Op zondag 13 januari 2019 15:26 schreef kwakz0r het volgende:
@bluezz mijn ervaring met 100% pinda pindakaas is hetzelfde. De olie die normaal wordt toegevoegd stabiliseert het, daardoor is t andere textuur.
Ik koop wel gewoon calve.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |