FOK!forum / Culinesse à gogo / Bakplaat scheef
Che_donderdag 10 januari 2019 @ 14:41
Laatst had ik mijn oven bakplaat vervangen, omdat de oude helemaal schuin/scheef was vervormd. Toen ik de nieuwe gebruikte (bij een voorverwarmde stand van 260°C) hoorde ik een plop en was die ook vervormd.

Iemand enig idee?
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2019 @ 14:44
De binnenkant van de oven lijkt dan misschien iets te krap om de een of andere manier. Op het moment dat de plaat gaat opwarmen zet hij een heel klein beetje uit, en dat zal dan net teveel spanning op de plaat zetten waardoor hij scheef trekt.
Che_donderdag 10 januari 2019 @ 14:49
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:44 schreef Vanillekwark het volgende:
De binnenkant van de oven lijkt dan misschien iets te krap om de een of andere manier. Op het moment dat de plaat gaat opwarmen zet hij een heel klein beetje uit, en dat zal dan net teveel spanning op de plaat zetten waardoor hij scheef trekt.
Oven is 90 cm breed en de bakplaat zo'n 50cm. De bakplaat ligt op een ovenrooster.
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2019 @ 14:50
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:49 schreef Che_ het volgende:

[..]

Oven is 90 cm breed en de bakplaat zo'n 50cm. De bakplaat ligt op een ovenrooster.
Dan heb ik werkelijk waar geen flauw idee :+
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2019 @ 15:04
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:49 schreef Che_ het volgende:

[..]

Oven is 90 cm breed en de bakplaat zo'n 50cm. De bakplaat ligt op een ovenrooster.
is die plaat wel gemaakt om 260graden te worden?
golferdonderdag 10 januari 2019 @ 15:07
Lijkt mij dan verkeerd materiaal om als bakplaat te gebruiken.
TheFreshPrincedonderdag 10 januari 2019 @ 15:09
Ik moet zeggen dat ik zo niet zou weten voor welke gerechten je een oven op 260 graden moet voorverwarmen :P
nogeenoudebekendedonderdag 10 januari 2019 @ 15:09
Of je thermostaat is kapot en de oven blijft doorblazen.
Jordy-Bdonderdag 10 januari 2019 @ 15:29
Gebruik inderdaad een echte thermometer om eens te kijken wat de oventemperatuur doet. En/of koop een wat heftiger (dikker) blik.

Als blik warm wordt, zet het uit. Als de plaat meer uitzet dan de randen, moet dat materiaal toch ergens heen, en trekt hij krom.
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2019 @ 16:05
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:09 schreef MaGNeT het volgende:
Ik moet zeggen dat ik zo niet zou weten voor welke gerechten je een oven op 260 graden moet voorverwarmen :P
verse pizza's, maar dan moet je nog ff door tot 450 graden
Che_donderdag 10 januari 2019 @ 17:25
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:07 schreef golfer het volgende:
Lijkt mij dan verkeerd materiaal om als bakplaat te gebruiken.
Die eerste bakplaat was met de oven meegeleverd, denk wel dat dat getest is.


Ik denk idd dat de oven veel heter wordt dan aangegeven.
Che_donderdag 10 januari 2019 @ 17:29
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:09 schreef MaGNeT het volgende:
Ik moet zeggen dat ik zo niet zou weten voor welke gerechten je een oven op 260 graden moet voorverwarmen :P
Che_f's special