abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184315638
registreer om deze reclame te verbergen
Nieuw jaar, en zoals verwacht gaan we op dezelfde voet verder :)

quote:
Saoedische vrouwen levenslang vastgeklonken door voogdijsysteem

Verhaal gevluchte Rahaf (18) is een van de vele, schrijnende voorbeelden

Hoera, een meisje! De slingers kunnen uit, behalve in Saoedi-ArabiŽ. Daar betekent beschuit met roze muisjes meestal het begin van een lange lijdensweg. Tot aan het graf liggen vrouwen er aan mannelijke ketens, vastgeklonken door een eeuwenoud vers uit de Koran. Het verhaal van het gevluchte meisje Rahaf (18) is een van de vele, schrijnende voorbeelden van het controversiŽle voogdijsysteem in het land.

Alle belangrijke levensbesluiten worden voor hen genomen. Eerst door vader of broer, daarna door echtgenoot of zoon. „Het is ongelooflijk vernederend dat zij voor alles de toestemming van een mannelijke voogd nodig hebben”, zegt Rothna Begum, onderzoeker van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Ondanks een aantal recente hervormingen blijft de maatschappelijke en juridische status van de vrouw in het conservatieve koninkrijk mijlenver achter op die van de man. Autorijden is leuk, maar als er altijd een mannelijk familielid naast je moet zitten die bepaalt waar de reis naartoe gaat… „Vrouwen blijven voor de wet kinderen, of minder”, aldus Begum vanuit Londen.

Het omstreden voogdijsysteem staat weer vol in de schijnwerpers door de 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun. Zij wist los te breken uit haar ketens, zwoer de islam af en ondernam een dappere vluchtpoging. Die strandde bijna op het vliegveld van Bangkok, maar de Verenigde Naties hebben haar inmiddels de vluchtelingenstatus toegekend.

Voor de meeste Saoedische vrouwen loopt het niet zo goed af. De 24-jarige Dina Ali probeerde in het voorjaar van 2017 naar AustraliŽ te vluchten. Ook zij werd tijdens een tussenstop, in Manilla, opgepakt.

Wanhoopsvideo
Dina wist op het vliegveld van de Filipijnse hoofdstad nog net een wanhoopsvideo te maken: „Als mijn familie komt, dan vermoorden ze me. Als ik terugga naar Saoedi-ArabiŽ, dan sterf ik.” Niet veel later zetten Saoedische functionarissen en familieleden haar met geweld op een vliegtuig richting Riyad. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen. „Er zijn meer vluchtpogingen, maar die blijven meestal buiten het nieuws”, aldus Begum. „Studentes die niet terugkeren of vrouwen die tijdens een reis hun familieleden ontvluchten.”

Voor de meeste vrouwen in Saoedi-ArabiŽ zelf blijft een ontsnapping naar het buitenland een verre droom. Voor zowel de aanvraag van een paspoort als de reis zelf heeft zij de toestemming van haar mannelijke voogd nodig. „De vrouwen zitten gevangen in eigen land”, aldus Begum.

„Het enige waarop zij kunnen hopen is dat hun voogd een beetje genade heeft en hen niet misbruikt.” Er zijn ook vrouwen die met toestemming van hun man vrijelijk gaan shoppen in Marbella of Londen, waarbij zij de traditionele kledingvoorschriften aan hun laars lappen, maar dat is een kleine minderheid.

Grillen
De meeste Saoedische vrouwen schikken zich noodgedwongen in hun lot als ’gevangene’, waarbij hun dagelijks leven gedomineerd worden door de grillen van – meestal – hun echtgenoot. Een man die door haar vader is toegewezen. En een man die besluit over haar vrijheid.

Mocht ze in de gevangenis belanden, dan kan ze alleen na toestemming van haar man de cel verlaten. Maar het kan nog erger: komt ze in een opvangcentrum voor misbruikte vrouwen terecht, dan nog moet haar man – de dader – een krabbel zetten voordat ze weer naar buiten kan.

Het voogdijsysteem bestaat niet alleen uit wetten en regels, maar ook uit gebruiken die maar moeilijk te veranderen zijn. Het staat nergens geschreven, maar werkgevers vragen vaak de toestemming van de man voordat zij de vrouw aannemen. Of een ziekenhuis informeert bij de echtgenoot of die medische ingreep wel echt door hem wordt toegestaan.

Saoedi-ArabiŽ heeft meermaals beloofd het voogdijsysteem, dat bedoeld is om de eer van de vrouw en haar familie te bewaken, op de schop te nemen, maar het bezweert tegelijkertijd dat de sharia een gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen garandeert. Toch is het juist de interpretatie van een vers uit de Koran waarop die ongelijkheid is gebaseerd. Die stelt dat mannen vrouwen ’beschermen en onderhouden’ omdat God hen meer kracht heeft gegeven.

Keihard
Er is wel interne kritiek in Saoedi-ArabiŽ, maar die wordt keihard aangepakt. „De situatie is nu erger dan voorheen”, aldus Begum, die veel rapporten schreef over de situatie van vrouwen in het koninkrijk. „Kroonprins Mohammed bin Salman heeft alle belangrijke activisten opgepakt, waardoor niemand zich meer durft uit te spreken.”

Ook de bekende mensenrechtenactiviste Samar Badawi zit weer achter de tralies. Zij verwierf bekendheid toen ze haar vader, die haar misbruikte, aanklaagde. Uiteindelijk belandde ze zelf in de cel omdat ze haar vader weigerde te gehoorzamen.

Canada eist dit keer haar vrijlating, wat tot een hoogoplopend conflict met het Riyad heeft geleid. Een teken dat ook de huidige internationale ophef rond het lot van Rahaf weinig zoden aan de dijk zal zetten. Begum: „Toch is druk van buitenaf de enige mogelijkheid om het verrotte systeem te veranderen.”
Dit is natuurlijk voor velen geen onbekend verhaal, dit gebeurd niet alleen in SA maar overal waar de islam aanwezig is. De vrouw is gewoon ondergeschikt binnen de islam, in Nederland zullen ook genoeg vrouwen zijn die moeten leven onder het juk van de islam.

Het is spijtig dat hier zelden aandacht voor is, je zou toch verwachten dat de moraalridders die schuimbekkend de straat op gaan vanwege de uitspraak "grab them by the pussy" dit toch ook zouden doen voor vrouwen die echt leed ondervinden. Helaas is het tegenovergestelde waar, een Thiery Baudet die een roman schrijft op hetzelfde niveau als 50 shades wordt uitgekotst, alhoewel dat meer zal komen door de boodschapper en niet de boodschap, en vrouwen die in de praktijk onderdrukt worden moeten het doen met meer hoofddoekjes en meer tolerantie voor de ideologie waaronder zij gebukt gaan.

Je zou maar als vrouw gevangen zitten binnen de islam, zelf geen mogelijkheid hebben om te ontsnappen omdat je leven niet zeker is en dan hoor je de zelf uitgeroepen wereldverbeteraars ook nog de verkeerde kant kiezen door vooral vrouw onderdrukkende middelen te promoten en de mensen die het wel degelijk opnemen voor dit soort vrouwen weg te zetten als racist.

Het wordt tijd dat de positie van die vrouw binnen de islam aan de kaak wordt gesteld, maar zolang mensen de islam nog blijven beschermen of te laf zijn om de waarheid onder ogen te zien zullen miljoenen vrouwen wereldwijd gebukt blijven gaan onder dit leed.
pi_184315781
Islamitische landen lopen nou eenmaal honderden jaren achter op de rest van de wereld. Of ze zich ooit zullen ontwikkelen, geen idee.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:32:12 #3
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184315792
Afgezien van het standaard politieke druk etc... het enige wat we in het westen kunnen doen is gematigde moslims en ex-moslims een kans te geven om hun gemeenschappen te transformeren van binnenuit en dan hopen dat die nieuwe vorm van cultuur overslaat op het Midden Oosten.

Het probleem is dat die gematigde stemmen in Europa weerstand krijgen van de moslimgemeenschap. Dat is te verwachten natuurlijk maar wat het allemaal nog 10x moeilijk maakt is dat deze weerstand-bieders (vaak conservatieve moslims) bijstand hebben van bepaalde linkse figuren die meer bezig zijn met virtue signalling dan echt nadenken over de inhoud.

Een ex-moslim zoals Maajid Nawaz wordt dus door deze moslims en door links uitgemaakt voor islamofoob en eigenlijk dus monddood gemaakt. Even nog afgezien van de dreigingen en andere druk.

Sabotage dus. Dat moet echt stoppen. Pas dan kan die gemeenschap met de tijd mee.
It's muffin time.
  donderdag 10 januari 2019 @ 10:36:23 #4
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_184315844
registreer om deze reclame te verbergen
Nou tijd voor de USA om een nieuwe Woman's March te organiseren... ohnee, die wordt ook geleid door radicale antisemitische Islamisten die Trump alleen maar weg willen zodat ze de weg vrij hebben om ook hier Sharia-propaganda in mensen hun oren te gieten.
quote:
een Thiery Baudet die een roman schrijft op hetzelfde niveau als 50 shades wordt uitgekotst
Dat is waar ook. Benieuwd of die onzin weer wordt opgewarmd in de aanloop naar de volgende verkiezingen.
pi_184315913
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:32 schreef SpecialK het volgende:
Afgezien van het standaard politieke druk etc... het enige wat we in het westen kunnen doen is gematigde moslims en ex-moslims een kans te geven om hun gemeenschappen te transformeren van binnenuit en dan hopen dat die nieuwe vorm van cultuur overslaat op het Midden Oosten.

Het probleem is dat die gematigde stemmen in Europa weerstand krijgen van de moslimgemeenschap. Dat is te verwachten natuurlijk maar wat het allemaal nog 10x moeilijk maakt is dat deze weerstand-bieders (vaak conservatieve moslims) bijstand hebben van bepaalde linkse figuren die meer bezig zijn met virtue signalling dan echt nadenken over de inhoud.

Een ex-moslim zoals Maajid Nawaz wordt dus door deze moslims en door links uitgemaakt voor islamofoob en eigenlijk dus monddood gemaakt. Even nog afgezien van de dreigingen en andere druk.

Sabotage dus. Dat moet echt stoppen. Pas dan kan die gemeenschap met de tijd mee.
Mee eens dat de islam van binnenuit moet veranderen, vrouwen moeten meer in opstand komen met ondersteuning van het Westen. Maar zoals je al aangeeft, ook oud moslims worden verketterd als racisten. Er zijn zoveel voorbeelden op het internet te vinden van verhalen over oud moslims, veelal vrouwen, die gebukt gingen onder de islam maar ook zij worden stelselmatig genegeerd. Kijk naar Ayaan Hirsi Ali, een zwarte vrouw die tegenwoordig een soort beschermde status krijgen, zelf zij zijn niet veilig voor de racisme roepers terwijl Ayaan i.t.t. al die racisme roepers wel degelijk weet waar ze over praat uit ervaring.
pi_184315987
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:36 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Nou tijd voor de USA om een nieuwe Woman's March te organiseren... ohnee, die wordt ook geleid door radicale antisemitische Islamisten die Trump alleen maar weg willen zodat ze de weg vrij hebben om ook hier Sharia-propaganda in mensen hun oren te gieten.

[..]

Dat is waar ook. Benieuwd of die onzin weer wordt opgewarmd in de aanloop naar de volgende verkiezingen.
Zo zie je de propaganda kanalen op volle toeren draaien. Een uitspraak is velen malen erger dan echt leed blijkbaar. Het is hypocriet gedrag, maar naar mijn mening begint de westerse samenleving overspoelt te raken met hypocriet volk wat te vaak een stem krijgt. Een tweede voorbeeld is het gehuil over het slavernij verleden wat pijn zou doen terwijl er op bepaalde plekken in de wereld wel degelijk nog slavernij is maken ze zich hier drukker om wat beelden of een kindervriend.

De nieuwe generatie demonstranten, zodra het in hun safe space is en het heeft voor hun geen gevolgen schuimbekken ze erop los, maar demonstreren tegen de werkelijkheid doen ze liever niet, maar ja daar zitten ook meer gevolgen aan.
pi_184316017
registreer om deze reclame te verbergen
Uit de bundel: Je verwacht het niet - deel 32589
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_184316175
Wat een racistisch stukje vol met islamofobie.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_184316239
edit: niet doen - post inhoudelijk of post niet

[ Bericht 91% gewijzigd door Frutsel op 10-01-2019 11:07:08 ]
  donderdag 10 januari 2019 @ 11:10:09 #11
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_184316313
Goh.
pi_184316360
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:59 schreef HSG het volgende:
Wat een racistisch stukje vol met islamofobie.
Kritiek op de islam of delen daarvan, staat niet gelijk aan een of andere (angst)fobie.

Er zijn tot op de kern allerlei problemen met de islam, het christendom kende lange lange tijd ook zo’n periode waar het woord van god gelijk stond aan de de absolute waarheid.

Later is men dat meer en meer als literatuur gaan beschouwen.
In de islam gebeurt dat niet en blijft men de koran als letterlijk beschouwen.

Enfin, punt is dat kritiek moet kunnen.
Als je dat niet kan hebben moet je misschien eens weg gaan uit een vrij land, het sluit blijkbaar niet aan bij je eigen visie wat betreft hoe het zit en hoe het moet.
  donderdag 10 januari 2019 @ 11:14:13 #13
3647 B.R.Oekhoest
Berend Rinus is de naam
pi_184316377
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:40 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Mee eens dat de islam van binnenuit moet veranderen, vrouwen moeten meer in opstand komen met ondersteuning van het Westen. Maar zoals je al aangeeft, ook oud moslims worden verketterd als racisten. Er zijn zoveel voorbeelden op het internet te vinden van verhalen over oud moslims, veelal vrouwen, die gebukt gingen onder de islam maar ook zij worden stelselmatig genegeerd. Kijk naar Ayaan Hirsi Ali, een zwarte vrouw die tegenwoordig een soort beschermde status krijgen, zelf zij zijn niet veilig voor de racisme roepers terwijl Ayaan i.t.t. al die racisme roepers wel degelijk weet waar ze over praat uit ervaring.
Ik opende een aantal jaren geleden hier al een topic met de vraag wanneer de eerste Dolle Fatima's in Nederland hun hoofddoek zouden afwerpen.

POL / In welk jaar zullen er Dolle Fatima's hun hoofddoek en-public afdoen?

Anno 2019 nog steeds niet dus, het is er alleen nog maar conservatiever op geworden lijkt het wel.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
  donderdag 10 januari 2019 @ 11:15:56 #14
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_184316408
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:12 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Kritiek op de islam of delen daarvan, staat niet gelijk aan een of andere (angst)fobie.

Er zijn tot op de kern allerlei problemen met de islam, het christendom kende lange lange tijd ook zo’n periode waar het woord van god gelijk stond aan de de absolute waarheid.

Later is men dat meer en meer als literatuur gaan beschouwen.
In de islam gebeurt dat niet en blijft men de koran als letterlijk beschouwen.

Enfin, punt is dat kritiek moet kunnen.
Als je dat niet kan hebben moet je misschien eens weg gaan uit een vrij land, het sluit blijkbaar niet aan bij je eigen visie wat betreft hoe het zit en hoe het moet.
Het is niet alleen religie, het is religie in combinatie met cultuur.
pi_184316426
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:59 schreef HSG het volgende:
Wat een racistisch stukje vol met islamofobie.
Misschien kan je aangeven wat er racistisch e/o islam fobisch aan is? Discussieert misschien wat handiger?
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_184316486
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:17 schreef Montagui het volgende:

[..]

Misschien kan je aangeven wat er racistisch e/o islam fobisch aan is? Discussieert misschien wat handiger?
Kritiek op de islam is toch sowieso racistisch?
pi_184316494
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:17 schreef Montagui het volgende:

[..]

Misschien kan je aangeven wat er racistisch e/o islam fobisch aan is? Discussieert misschien wat handiger?
Me dunkt dat dat sarcasme was.
pi_184316505
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:14 schreef B.R.Oekhoest het volgende:

[..]

Ik opende een aantal jaren geleden hier al een topic met de vraag wanneer de eerste Dolle Fatima's in Nederland hun hoofddoek zouden afwerpen.

POL / In welk jaar zullen er Dolle Fatima's hun hoofddoek en-public afdoen?

Anno 2019 nog steeds niet dus, het is er alleen nog maar conservatiever op geworden lijkt het wel.
In Iran zijn er wel al protesten geweest, maar van een "Arabische lente" onder de vrouwen is nog niet echt sprake. Ik denk wel dat dit de enige manier is om te zorgen dat de moslims in de toekomst een stuk gematigder door het leven gaan. Daarom moeten "wij" ook kappen met het maar in bescherming nemen van dat geloof. Niet alles is mis aan de islam maar wel veel, en toch blijven "wij" maar op onze tenen lopen. Het christendom heeft ook een verlichting meegemaakt na veel spot en kritiek waarna steeds meer mensen zich afkeerden van het christendom. De komende jaren ben ik alleen bang dat ons steeds vaker dit soort verhalen zullen bereiken terwijl de discussie vooral zal gaan over wie er wel of geen racist is, helaas gaat daar elke discussie over als het gaat om de islam waarna "goedpraters" kunnen roepen dat er toch genoeg gediscussieerd wordt over de islam.

Het is jammer dat er zo weinig oog is voor al die vrouwen die wel degelijk onderdrukt worden.
  donderdag 10 januari 2019 @ 11:25:16 #19
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_184316546
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:22 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

In Iran zijn er wel al protesten geweest, maar van een "Arabische lente" onder de vrouwen is nog niet echt sprake. Ik denk wel dat dit de enige manier is om te zorgen dat de moslims in de toekomst een stuk gematigder door het leven gaan. Daarom moeten "wij" ook kappen met het maar in bescherming nemen van dat geloof. Niet alles is mis aan de islam maar wel veel, en toch blijven "wij" maar op onze tenen lopen. Het christendom heeft ook een verlichting meegemaakt na veel spot en kritiek waarna steeds meer mensen zich afkeerden van het christendom. De komende jaren ben ik alleen bang dat ons steeds vaker dit soort verhalen zullen bereiken terwijl de discussie vooral zal gaan over wie er wel of geen racist is, helaas gaat daar elke discussie over als het gaat om de islam waarna "goedpraters" kunnen roepen dat er toch genoeg gediscussieerd wordt over de islam.

Het is jammer dat er zo weinig oog is voor al die vrouwen die wel degelijk onderdrukt worden.
Ik ken een paar Iraniers in Nederland die geen moslim zijn. Geven aan dat er in Iran zelf ook genoeg mensen wonen die tegen de islam zijn, maar die moeten simpelweg in de pas lopen omdat ze anders nergens meer aan de bak komen, of worden verstoten, of nog erger. Het is lastig.
  donderdag 10 januari 2019 @ 11:29:56 #20
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_184316604
Water is nat
Ik ben inmiddels overleden
pi_184316609
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:25 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Ik ken een paar Iraniers in Nederland die geen moslim zijn. Geven aan dat er in Iran zelf ook genoeg mensen wonen die tegen de islam zijn, maar die moeten simpelweg in de pas lopen omdat ze anders nergens meer aan de bak komen, of worden verstoten, of nog erger. Het is lastig.
Ik denk dat dit de standaard is in veel islamitische landen. Genoeg mensen die gematigd willen geloven maar in de pas moeten lopen vanwege de druk vanuit de omgeving. Er zijn zoveel voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat de islam gewoon een onderdrukkende en vrijheidsberovende ideologie is. Ik snap maar niet waarom mensen die ideologie blijven beschermen. Niet alles eraan is slecht, maar die radicale elementen moeten er echt uitgesloopt worden.
pi_184316980
Niet alleen vrouwen in SA. Ik denk mensen overal.
pi_184317064
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:17 schreef Montagui het volgende:

[..]

Misschien kan je aangeven wat er racistisch e/o islam fobisch aan is? Discussieert misschien wat handiger?
Omdat de blanke racistische media dit geschreven heeft.

Zelfs #metoo, feminisme, SJW, Blacklivesmatter, links ect hebben er toch ook geen moeite mee dat die vrouwen onderdrukt worden.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 10 januari 2019 @ 11:58:40 #24
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184317076
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:25 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Ik ken een paar Iraniers in Nederland die geen moslim zijn. Geven aan dat er in Iran zelf ook genoeg mensen wonen die tegen de islam zijn, maar die moeten simpelweg in de pas lopen omdat ze anders nergens meer aan de bak komen, of worden verstoten, of nog erger. Het is lastig.
Ik ken 1 pers en dat is ook een atheist.

Natuurlijk is er wel een selectie-issue met die constatering. Grote kans dat juist niet-gelovige persen het land hebben verlaten na de jaren 70.

Wat dat betreft zijn landen zoals Iran en Cambodia gevaarlijk bezig geweest. In Cambodia hebben ze systematisch iedereen met een intellectuele achtergrond (letterlijk bij de miljoenen) geexecuteerd in een modderig veldje buiten Phnom Penh. Wat overbleef is een land vol met ... (met alle respect )... mensen met een laag IQ... en dat zie je wat een kankerzooi is dat land, ja zelfs nu nog.

Zo zullen redelijke en intelligente mensen zich ook wel niet meer welkom hebben gevoeld in Iran ... brain drain. Wat er over blijft kan vervolgens moeilijker sociale verandering teweeg brengen.
It's muffin time.
  donderdag 10 januari 2019 @ 12:06:56 #25
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_184317197
Het is inderdaad heel apart. Ik woon/werk in dat land en het is ook duidelijk in de verblijfsvergunningen (iqama) van mijn kinderen.

Even met fictieve namen. Ik ben Jan Jansen, met zoon Piet Klaas Jansen en dochter Petra Klara Jansen. Dan staat op de iqama van mijn zoon Piet Klaas Jansen en bij mijn dochter Petra Jan Jansen. Ofwel Petra, eigendom van Jan Jansen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  donderdag 10 januari 2019 @ 12:08:36 #26
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_184317218
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:06 schreef nixxx het volgende:
Het is inderdaad heel apart. Ik woon/werk in dat land en het is ook duidelijk in de verblijfsvergunningen (iqama) van mijn kinderen.

Even met fictieve namen. Ik ben Jan Jansen, met zoon Piet Klaas Jansen en dochter Petra Klara Jansen. Dan staat op de iqama van mijn zoon Piet Klaas Jansen en bij mijn dochter Petra Jan Jansen. Ofwel Petra, eigendom van Jan Jansen.
Stapel.
pi_184317277
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:06 schreef nixxx het volgende:
Het is inderdaad heel apart. Ik woon/werk in dat land en het is ook duidelijk in de verblijfsvergunningen (iqama) van mijn kinderen.

Even met fictieve namen. Ik ben Jan Jansen, met zoon Piet Klaas Jansen en dochter Petra Klara Jansen. Dan staat op de iqama van mijn zoon Piet Klaas Jansen en bij mijn dochter Petra Jan Jansen. Ofwel Petra, eigendom van Jan Jansen.
Wtf, dit is eigenlijk lachwekkend maar ook zo ontzettend treurig :{

Een vrouw is gewoon minderwaardig in de islam, niet alleen in SA, het wordt tijd dat die olifant eens dagelijks benoemd gaat worden. Schandalig dat mensen maar blijven wegkijken van het leed dat de islam heet.
pi_184317332
Human Rights Watch is nu net een groepering vol met van die schuimbekkende figuren als Trump het heeft over vrouwen bij de kut grijpen.

Overigens is het in Saoedi-ArabiŽ wel echt schandalig slecht gesteld. Veel slechter dan in de meeste islamitische landen. Alleen wordt juist Saoedi-ArabiŽ de hand boven het hoofd gehouden, vanwege financiŽle belangen. Ook niet in de laatste plaats door Trump trouwens, maar onze eigen politici en koningshuis doen er net zo goed aan mee.
  donderdag 10 januari 2019 @ 12:20:41 #29
455560 Logic91
Always stay rational
pi_184317377
Als men een zevende eeuwse geloofssysteem letterlijk interpreteert en het vervolgens toepast in de dagelijkse praktijk kan het slechts leiden tot ťťn resultaat: individuele en collectieve misŤre. Geloofssystemen die overtuigingen kennen zoals de Abrahamitische religies hebben de "neiging" om persoonlijke vrijheden te ontnemen. Ik zie het eerder als een zelfopgelegde vorm van sadomasochisme.
''Men find their religions as they find their homelands, their lands, their homes and their fathers. They just find them, they do not search for them, do not understand them, do not choose them either.''
Abdullah al-Qasemi
pi_184317511
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:16 schreef PiyeReloaded het volgende:
Human Rights Watch is nu net een groepering vol met van die schuimbekkende figuren als Trump het heeft over vrouwen bij de kut grijpen.

Overigens is het in Saoedi-ArabiŽ wel echt schandalig slecht gesteld. Veel slechter dan in de meeste islamitische landen. Alleen wordt juist Saoedi-ArabiŽ de hand boven het hoofd gehouden, vanwege financiŽle belangen. Ook niet in de laatste plaats door Trump trouwens, maar onze eigen politici en koningshuis doen er net zo goed aan mee.
Economische belangen > mensenrechten

Dat is de opvatting van elk land, het draait alleen om geld en de economie, dan pas komt de rest. SA zullen ze nooit aanpakken omdat ze er teveel aan verdienen.
pi_184317878
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:30 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Economische belangen > mensenrechten

Dat is de opvatting van elk land, het draait alleen om geld en de economie, dan pas komt de rest. SA zullen ze nooit aanpakken omdat ze er teveel aan verdienen.
Een paar Europese landen zijn wel gestop met wapens verkopen aan SA. Mede door de commotie rondom de Khashoggi moord

Maar vooral de VS blijft voor honderden miljarden aan wapens verkopen. Viel mij recent ook nog tegen van Trump, dat hij daar zo laf over was. Altijd een grote waffel over landen in het midden oosten, maar SA wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt.
٩๏̯͡๏)۶
  donderdag 10 januari 2019 @ 12:57:01 #32
286575 Roces18
Chef de party
pi_184317942
In Nederland is het nat. En in verder nieuws....
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_184318046
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:30 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Economische belangen > mensenrechten

Dat is de opvatting van elk land, het draait alleen om geld en de economie, dan pas komt de rest. SA zullen ze nooit aanpakken omdat ze er teveel aan verdienen.
Ik denk niet dat dat helemaal klopt, maar voor een deel is dat ook juist het probleem. Velen geloven dat economische vrijheid, democratie en mensenrechten hand in hand gaan. Door een vrije markt groeit de welvaart, de middenklasse gaat democratie eisen en in een democratie worden mensenrechten beter bewaakt. Dat is het idee tenminste.

Probleem is dat die ontwikkeling zich lang niet altijd zo afspeelt. Democratisering in landen met allerlei stamverbanden leidt meer dan eens juist tot een toename van mensenrechtenschendingen, omdat het vervalt in een dictatuur van de meerderheid. Democratische besluitvorming dient dan als legitimering voor zaken die het juist zou moeten voorkomen.

In een land als Saoedi-ArabiŽ zie je dat hun vrije markt zowel democratisering als het bewaken van mensenrechten in de weg staat. De welvaart van het land legitimeert het regime in eigen land en creŽert een afhankelijkheid voor andere landen.

Desondanks zijn er wel degelijk veel landen en ook NGO's die Saudi-ArabiŽ willen stimuleren om te hervormen, maar hun eigen ideeŽn maken het lastig om te bepalen hoe met Saudi-ArabiŽ om te gaan. Ze compleet afstoten is niet alleen nadelig vanwege financiŽle belangen, maar haalt ze ook uit 'onze' invloedssfeer en vanuit de filosofie dat economische samenwerking het beste wapen tegen autoritaire regimes is gaat het ook compleet tegen hun intuÔtie in.
  donderdag 10 januari 2019 @ 14:13:54 #34
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184319199
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:36 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Nou tijd voor de USA om een nieuwe Woman's March te organiseren... ohnee, die wordt ook geleid door radicale antisemitische Islamisten die Trump alleen maar weg willen zodat ze de weg vrij hebben om ook hier Sharia-propaganda in mensen hun oren te gieten.

[..]

Dat is waar ook. Benieuwd of die onzin weer wordt opgewarmd in de aanloop naar de volgende verkiezingen.
Over Trump gesproken. Die vind het allemaal prima. Zolang ze wapens kopen doen ze maar daar in Jihadistan volgens de Oranje vriend.
  donderdag 10 januari 2019 @ 14:14:56 #35
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_184319213
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:06 schreef nixxx het volgende:
Het is inderdaad heel apart. Ik woon/werk in dat land en het is ook duidelijk in de verblijfsvergunningen (iqama) van mijn kinderen.

Even met fictieve namen. Ik ben Jan Jansen, met zoon Piet Klaas Jansen en dochter Petra Klara Jansen. Dan staat op de iqama van mijn zoon Piet Klaas Jansen en bij mijn dochter Petra Jan Jansen. Ofwel Petra, eigendom van Jan Jansen.
Compleet geflipt.

En altijd als zo'n druiloor als Sigrid Kaag naar zo'n land gaat, braaf met hoofddoek op en gebogen hoofd voor de religieuze leiders, moet ik een beetje overgeven in mijn mond.

De wereld was toch beter af toen het Westen nog tanden had.
  donderdag 10 januari 2019 @ 14:16:14 #36
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_184319233
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:13 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Over Trump gesproken. Die vind het allemaal prima. Zolang ze wapens kopen doen ze maar daar in Jihadistan volgens de Oranje vriend.
Net alsof de Democraten wel iets zouden ondernemen. Die vullen het Congres enthousiast met steeds radicalere, ook islamitische, figuren. Dat is nog een tandje ernstiger, want zo langzamerhand komt Saudi ArabiŽ naar ons toe.
pi_184319247
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:14 schreef Vader_Aardbei het volgende:

De wereld was toch beter af toen het Westen nog tanden had.
De tanden zullen wel weer geslepen worden wanneer we de olie niet meer nodig hebben.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  donderdag 10 januari 2019 @ 14:18:07 #38
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_184319263
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:16 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Net alsof de Democraten wel iets zouden ondernemen. Die vullen het Congres enthousiast met steeds radicalere, ook islamitische, figuren. Dat is nog een tandje ernstiger.
Trump zet dat soort lui zelfs in zn regering zoals Mike Pence. Oke geen moslim, maar wel een radicale engnek.
pi_184319284
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:16 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Net alsof de Democraten wel iets zouden ondernemen. Die vullen het Congres enthousiast met steeds radicalere, ook islamitische, figuren. Dat is nog een tandje ernstiger, want zo langzamerhand komt Saudi ArabiŽ naar ons toe.
Ik ben niet erg op de hoogte van binnenlandse politiek van de VS, dus hier ben ik wel benieuwd naar. Welke radicale islamitische figuren zitten er zoal namens de democraten in het congres?

Overigens is Saudi-ArabiŽ net als bijvoorbeeld Cuba en IsraŽl zo'n land waarvoor het eigenlijk geen ruk uitmaakt wie er aan de macht is in de VS. Het beleid richting die landen staat grotendeels vast.
pi_184319552
Ja, erg vervelend voor die vrouwen. Maar kan er niet veel aan doen verder.
pi_184320128
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:31 schreef Hallojo het volgende:
Islamitische landen lopen nou eenmaal honderden jaren achter op de rest van de wereld. Of ze zich ooit zullen ontwikkelen, geen idee.
Als je kijkt naar het jaar waarin vrouwen gelijk stemrecht kregen (voor alle verkiezingen, vanaf dezelfde leeftijd), dan lopen de moslimlanden achter, maar geen 100 jaar.

Nieuw Zeeland 1893
Nederland 1919
USA 1920
UK 1928
Spanje 1931
Canada 1940 (Quebec)
Japan 1947
BelgiŽ 1948
Libanon: 1952
Mexico: 1953
Colombia: 1954
Egypte 1956
Marokko 1963
Iran: 1963
Afghanistan 1965
Zwitserland: 1971
JordaniŽ: 1974
Portugal: 1976
Irak 1980
Samoa 1990
Qatar 1997
UAE 2006
Saudi ArabiŽ 2015

(of ze echt volledig stemrecht hebben in bv SA of UAE weet ik niet)
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_184320211
Eigenlijk zo'n beetje de hele wereld.
  donderdag 10 januari 2019 @ 15:32:24 #43
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_184320382
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:13 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

(of ze echt volledig stemrecht hebben in bv SA of UAE weet ik niet)
Aangezien ze permanent onder voogdij van mannen staan, denk ik niet dat ze veel keuze hebben.

Sowieso denk ik dat veel van die landen niet zo'n divers politiek systeem hebben als Nederland, met echte keuzes. In Iran koos men bijvoorbeeld de meest liberale kandidaat met Rohani, maar dat is naar onze standaarden nog steeds een misogyne fundamentalist.

Maar de rest van de kandidaten varieerde van heel erg conservatief religieus tot extreem conservatief religieus.

Ik zou dus zeker niet stellen dat die landen maar pakweg 100 jaar achterlopen.
  donderdag 10 januari 2019 @ 15:50:53 #44
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_184320679
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 14:19 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]

Ik ben niet erg op de hoogte van binnenlandse politiek van de VS, dus hier ben ik wel benieuwd naar. Welke radicale islamitische figuren zitten er zoal namens de democraten in het congres?
De eerste is Rashida Tliab (Senaat, niet het Congres) degene die Trump onlangs ''motherfucker'' noemde.

7emncy1vmi921.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=04e1ad3c45dd4da9ab49f530f0d3bdc88dcd466e

Hier beschuldigt ze o.a. de joodse Bernie Sanders van een dubbele loyaliteit. Een bill die de lokale en staatsoverheden meer flexibiliteit geeft om te weigeren zaken te doen met ''entiteiten'' zoals NGO's die Israel boycotten. Dat klinkt niet zo erg, maar ook Israelische burgers die in feite niets met de overheid te maken hebben worden geboycot door dit soort ''progressieve'' entiteiten.

RashidaTlaib twitterde op maandag 07-01-2019 om 03:03:19 They forgot what country they represent. This is the U.S. where boycotting is a right & part of our historical fight for freedom & equality. Maybe a refresher on our U.S. Constitution is in order, then get back to opening up our government instead of taking our rights away. https://t.co/KkmqjR58ZM reageer retweet
En de ander is Ilhan Omar (wel Congres) een fangirl van Louis Farrakhan, zo'n beetje de David Duke van joden- en homohatend USA.

IlhanMN twitterde op vrijdag 16-11-2012 om 18:15:04 Israel has hypnotized the world, may Allah awaken the people and help them see the evil doings of Israel. #Gaza #Palestine #Israel reageer retweet
https://nypost.com/2018/1(...)snt-want-to-mention/

https://www.washingtonexa(...)-semitic-dog-whistle
pi_184320916
Ben blij dat ik er uit ben gestapt. Ik ben dan weliswaar opgegroeid in een hele vrije stroming binnen de Islam, het blijft alsnog een religie die ontzettend achterloopt en niet ruimdenkend is.
Yeah yeah, fire.
pi_184321358
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:50 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

De eerste is Rashida Tliab (Senaat, niet het Congres) degene die Trump onlangs ''motherfucker'' noemde.

[ afbeelding ]

Hier beschuldigt ze o.a. de joodse Bernie Sanders van een dubbele loyaliteit. Een bill die de lokale en staatsoverheden meer flexibiliteit geeft om te weigeren zaken te doen met ''entiteiten'' zoals NGO's die Israel boycotten. Dat klinkt niet zo erg, maar ook Israelische burgers die in feite niets met de overheid te maken hebben worden geboycot door dit soort ''progressieve'' entiteiten.
Deze mevrouw staat juist achter Bernie Sanders. Ze beschuldigt anderen van dubbele loyaliteiten (niet zozeer joden, maar mensen die een anti-boycottwet ondersteunen).

quote:
RashidaTlaib twitterde op maandag 07-01-2019 om 03:03:19 They forgot what country they represent. This is the U.S. where boycotting is a right & part of our historical fight for freedom & equality. Maybe a refresher on our U.S. Constitution is in order, then get back to opening up our government instead of taking our rights away. https://t.co/KkmqjR58ZM reageer retweet
En de ander is Ilhan Omar (wel Congres) een fangirl van Louis Farrakhan, zo'n beetje de David Duke van joden- en homohatend USA.

IlhanMN twitterde op vrijdag 16-11-2012 om 18:15:04 Israel has hypnotized the world, may Allah awaken the people and help them see the evil doings of Israel. #Gaza #Palestine #Israel reageer retweet
https://nypost.com/2018/1(...)snt-want-to-mention/

https://www.washingtonexa(...)-semitic-dog-whistle
Ik dacht dat jij van mening was dat 'dogwhistles vaak tussen de oren van paranoÔde tegenstanders zitten'.

Ik vind ze eerlijk gezegd niet erg radicaal islamitisch overkomen gezien hun houding jegens abortus, feminisme en de LHBT gemeenschap. De eerste van de twee is zelfs blijkbaar lid van een democratisch socialistische organisatie, wat een stuk progressiever is dan de democraten.
pi_184321401
Saoedische vrouwen lijden onder de islam. Vandaag tevens in het nieuws: water is nat en een bal is rond.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_184325609
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 11:22 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

In Iran zijn er wel al protesten geweest, maar van een "Arabische lente" onder de vrouwen is nog niet echt sprake. Ik denk wel dat dit de enige manier is om te zorgen dat de moslims in de toekomst een stuk gematigder door het leven gaan. Daarom moeten "wij" ook kappen met het maar in bescherming nemen van dat geloof. Niet alles is mis aan de islam maar wel veel, en toch blijven "wij" maar op onze tenen lopen. Het christendom heeft ook een verlichting meegemaakt na veel spot en kritiek waarna steeds meer mensen zich afkeerden van het christendom. De komende jaren ben ik alleen bang dat ons steeds vaker dit soort verhalen zullen bereiken terwijl de discussie vooral zal gaan over wie er wel of geen racist is, helaas gaat daar elke discussie over als het gaat om de islam waarna "goedpraters" kunnen roepen dat er toch genoeg gediscussieerd wordt over de islam.

Het is jammer dat er zo weinig oog is voor al die vrouwen die wel degelijk onderdrukt worden.
Arabische lente in Iran? Arabische lente vond voornamelijk plaatst in Noord-Afrika met als doel economische hervormingen. Begonnen in Tunisie en over geslagen naar Marokko.
pi_184325817
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 16:32 schreef Elfletterig het volgende:
Saoedische vrouwen lijden onder de islam. Vandaag tevens in het nieuws: water is nat en een bal is rond.
Nou...
osaga-mini-rugbybal.jpg
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_184329550
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 10:45 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Zo zie je de propaganda kanalen op volle toeren draaien. Een uitspraak is velen malen erger dan echt leed blijkbaar. Het is hypocriet gedrag, maar naar mijn mening begint de westerse samenleving overspoelt te raken met hypocriet volk wat te vaak een stem krijgt. Een tweede voorbeeld is het gehuil over het slavernij verleden wat pijn zou doen terwijl er op bepaalde plekken in de wereld wel degelijk nog slavernij is maken ze zich hier drukker om wat beelden of een kindervriend.

De nieuwe generatie demonstranten, zodra het in hun safe space is en het heeft voor hun geen gevolgen schuimbekken ze erop los, maar demonstreren tegen de werkelijkheid doen ze liever niet, maar ja daar zitten ook meer gevolgen aan.
Al gaan we massaal demonstreren, dan vraag ik me af of die prinsen van Saoedi-ArabiŽ er ook maar iets om geven. :{

Als de wereld echt om deze vrouwen gaf, dan waren er wel sancties opgelegd. Pas onderhandelen als vrouwen dezelfde rechten als mannen krijgen en de islam verlaten gewoon als iets legaals wordt gezien. Men doet dit alleen niet omdat men bang is om zelf moeten gaan inleveren. Zeker de VS gaat hier niet in mee. Al gaat de hele bevolking de straat op. Niet alleen die kakkerlakken van SA zijn verantwoordelijk voor het gevangen houden van deze vrouwen.

Als ik God was, had ik deze vrouwen heel graag geholpen. Ik ben het alleen niet en ik baal er heel erg van dat de mensen die veel meer macht hebben er gewoon niks aan doen. :'(
ROBODEMONS..................|:(
pi_184330667
Het is een westerse traditie om moslimvrouwen te gebruiken als excuus voor westerse oorlogen. Die paar 'liberale' schreeuwers zijn niet representatief voor de meeste moslima's. Vertel ze dat ze lijden onder de islam zodat ze jou gaan uitlachen.

Feminism as imperialism
Katharine Viner
https://www.theguardian.com/world/2002/sep/21/gender.usa

"Respect for women... can triumph in the Middle East and beyond!" trilled the leader of the free world to the UN last week. "The repression of women [is] everywhere and always wrong!" he told the New York Times, warming to his theme that the west should attack Iraq for the sake of its women.
Just as he bombed Afghanistan to liberate the women from their burkas (or, as he would have it, to free the "women of cover"), and sent out his wife Laura to tell how Afghans are tortured for wearing nail varnish, so now Bush has taken on the previously-unknown cause of Iraqi women - actually, look at the quotes, it's women everywhere! - to justify another war. Where next? China because of its anti-girl one-child policy? India because of widow-burning outrages? Britain because of its criminally low rape conviction rate?
pi_184330757
quote:
Saoedische vrouwen lijden onder de islam
En gras is groen.

Tijd om te stoppen om die Islam aandacht te geven. Negeer die middeleeuwse onzin gewoon en geef het geen platform zou een stuk beter zijn voor iedereen.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')