abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 januari 2019 @ 11:55:16 #76
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184257865
Scheelt ook wel dat Maroesjka niet bepaald sympathiek overkomt. Blijft belachelijk dat ze een keer meesterbakker is geworden terwijl ze met een technische opdracht deeg had wat niet helemaal gaar was en met een spektakelstuk wat niks met het gestelde thema (nieuwjaar) te maken had.

En valt niet te ontkennen dat ze voordeel heeft vanwege haar werk ten opzichte van smaakcombinaties, gaartijden e.d.
Inderdaad kan niet iedereen een kookboek schrijven en zeker niet die ook nog een bepaalde nominatie oplevert.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  maandag 7 januari 2019 @ 11:56:42 #77
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184257892
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:53 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

was dat boek al gepubliceerd voor de opnames?
Volgens bol in oktober 2018
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_184257913
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:56 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Volgens bol in oktober 2018
dat is dus na opnames
  Official ESF Kreviewer maandag 7 januari 2019 @ 12:04:41 #79
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_184258031
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:56 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Volgens bol in oktober 2018
Maar ja, dat schrijf je ook niet in twee weken, denk ik.
pi_184258096
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:57 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

dat is dus na opnames
Maar daar gaat t hele schrijfwerk nog aan vooraf plus je moet het nog naar uitgevers sturen in de hoop dat ze t überhaupt lezen laat staan dat ze met je willen samenwerken
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_184258146
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 12:08 schreef TLC het volgende:

[..]

Maar daar gaat t hele schrijfwerk nog aan vooraf plus je moet het nog naar uitgevers sturen in de hoop dat ze t überhaupt lezen laat staan dat ze met je willen samenwerken
Rutger had vast ook al hele stapel recepten klaar liggen. Bij GBBO zijn er ookk regelmatig kandidaten met een bakblog geweest.
pi_184258225
Al een paar weken heb ik het idee dat Robèrt een beetje verliefd is op haar.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 januari 2019 @ 12:29:19 #83
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184258391
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 12:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Rutger had vast ook al hele stapel recepten klaar liggen. Bij GBBO zijn er ookk regelmatig kandidaten met een bakblog geweest.
Maar die waren geen professioneel cateraar.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_184258491
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 12:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Al een paar weken heb ik het idee dat Robèrt een beetje verliefd is op haar.
Omdat ze zo goed is. Liefde voor het vak.
Hopen we dan maar :+
pi_184258549
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 12:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Al een paar weken heb ik het idee dat Robèrt een beetje verliefd is op haar.
Dat dacht ik bij Nicole, dan begint hij helemaal te stralen _O-
pi_184258555
Ik vind het vooral appart dat je de technische test kunt winnen met deeg wat niet gaar is.
pi_184258601
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 12:38 schreef Questular het volgende:
Ik vind het vooral appart dat je de technische test kunt winnen met deeg wat niet gaar is.
Dacht ook dat Hanneke die zou winnen. Dat uien die niet helemaal gaar waren iets minder erg zou zijn dan deeg dat niet gaar is. :+
pi_184258716
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:26 schreef TLC het volgende:
HHB laat toch ook niet mensen meedoen als Yvette van Boven, Danny Jansen, Ramon Brugman of Miljuschka Witzenhausen ? en Maroesjka valt gewoon in diezelfde categorie hoor.
Zou wel leuk zijn... een kookboeken/blogschrijversserie...
  maandag 7 januari 2019 @ 12:54:05 #89
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_184258799
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:56 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Volgens bol in oktober 2018
Dat is de herdruk. Oorspronkelijke boek is aantal jaar oud als ik me niet vergis
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  maandag 7 januari 2019 @ 13:04:21 #90
10213 Fe2O3
Ja das roest
  Official ESF Kreviewer maandag 7 januari 2019 @ 13:55:17 #91
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_184259922
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:56 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Volgens bol in oktober 2018
Ah:

In dat artikel hierboven staat:

Het kookboek dat Maroeska - die een eigen website heeft - schreef, Hoe dan?!, werd in september 2018 opnieuw uitgegeven en was genomineerd voor het Gouden Kookboek, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek.

Het is dus al ouder en gewoon opnieuw uitgegeven.
  Official ESF Kreviewer maandag 7 januari 2019 @ 14:01:32 #92
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_184260104
quote:
Ook Maroeska’s ervaring als cateraar maakt haar naar eigen zeggen zeker geen professional. De ontwerpster kwam er in 2004 achter dat ze was opgelicht door haar toenmalige zakenpartner, waarna ze het financieel zwaar kreeg. ,,Ik moest alle zeilen bijzetten om geld te verdienen. In de garage onder mijn huis ben ik wat catering gaan doen, zo’n één keer in de maand, om het hoofd boven water te kunnen houden. Het was absoluut niet professioneel.’’

De ophef rondom haar deelname doet Maroeska, die ook nog kookworkshops geeft in haar privérestaurant in Wormerveer, ‘best wel wat‘. ,,Ik vind het heel vervelend als de kijker het gevoel heeft dat het niet klopt. Ik ben absoluut een hobbykok, ondanks mijn kookboek, wat ik echt voor mijn kinderen heb geschreven.’’ Wat haar met het succesvolle boek is overkomen, noemt Maroeska niks anders dan ‘op elkaar gestapeld toeval’.
Dus cateraar, privérestaurant (whatever dat mag zijn) waarin ze workshops geeft én een boek geschreven. Wat een filantroop moet dit zijn, dat ze dit allemaal gratis en voor de hobby doet. Wat een heldin.
  † In Memoriam † maandag 7 januari 2019 @ 14:03:02 #93
43556 miss_dynastie
pi_184260134
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 11:20 schreef zeefje het volgende:

[..]

Ze hebben hiermee ook hun eigen glazen ingegooid vind ik.

En wat bedoel je met dat eerste?
Ze hebben zo keihard direct de verdediging gezocht, dat ze echt afgaan met hun ‘ze is toch echt een amateur’ als ze wint. Dan hadden ze -voor hun eigen bestwil- beter de vermoorde onschuld kunnen spelen...

quote:
14s.gif Op maandag 7 januari 2019 13:55 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ah:

In dat artikel hierboven staat:

Het kookboek dat Maroeska - die een eigen website heeft - schreef, Hoe dan?!, werd in september 2018 opnieuw uitgegeven en was genomineerd voor het Gouden Kookboek, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek.

Het is dus al ouder en gewoon opnieuw uitgegeven.
Bizar dat je daarmee genomineerd kan worden voor zo’n prijs eigenlijk. Even los van Maroeska, ik dacht dat het ging om boeken die in het afgelopen jaar zijn uitgebracht, niet om een (gemoderniseerde) herdruk. Weer wat geleerd.
pi_184261347
Veel van de tv koks van tegenwoordig hebben het zichzelf ook aangeleerd, dus die vlieger gaat niet op HHB.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_184261556
Staan er in haar kookboek veel bakgerechten en bakt ze veel voor haar catering en privé restaurant? Want als ze dat alleen maar voor de lol doet dan slaat dat professional nergens op. Goed koken wil niet automatisch zeggen dat je meteen een meesterbakker bent.
  maandag 7 januari 2019 @ 15:14:18 #97
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_184261639
Ze verdient haar geld niet met taarten bakken, dus is ze geen professional. Iedereen die goed kan koken valt kennelijk af voor deelname aan dit programma? Is dit wel gecheckt bij alle vorige deelnemers en finalisten? 8)7

Was de vorige winnaar niet kleinzoon van een banketbakker? Kan eigenlijk ook niet. :{w De harde eis moet gewoon zijn dat je nooit ook maar iets bakt. Nog geen ei. Want ei gaat ook in sommig beslag en dan heb je een mijlenverre voorsprong op de anderen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_184261863
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2019 15:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Ze verdient haar geld niet met taarten bakken, dus is ze geen professional. Iedereen die goed kan koken valt kennelijk af voor deelname aan dit programma? Is dit wel gecheckt bij alle vorige deelnemers en finalisten? 8)7

Was de vorige winnaar niet kleinzoon van een banketbakker? Kan eigenlijk ook niet. :{w De harde eis moet gewoon zijn dat je nooit ook maar iets bakt. Nog geen ei. Want ei gaat ook in sommig beslag en dan heb je een mijlenverre voorsprong op de anderen.
Eens met Dude hoor.

En dan maar klagen dat het niveau hier zoveel lager is dan bij The Great British Bake Off.
Serieus.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 7 januari 2019 @ 15:40:58 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184262048

Esther
‏@Esther00217
Volgen @Esther00217 volgen
Toch aardig dat #maroeska op haar site uitlegt hoe je een tarte tatin maakt....oh wat toevallig, dat was de opdracht deze week!! #hhb #fail

https://twitter.com/Esthe(...)864158572544/photo/1

https://www.maroeska.nl/uitvinder-tarte-tatin/
pi_184262109
quote:
6s.gif Op maandag 7 januari 2019 15:40 schreef ikweethetookniet het volgende:

Esther
@Esther00217
Volgen @Esther00217 volgen
Toch aardig dat #maroeska op haar site uitlegt hoe je een tarte tatin maakt....oh wat toevallig, dat was de opdracht deze week!! #hhb #fail

https://twitter.com/Esthe(...)864158572544/photo/1

https://www.maroeska.nl/uitvinder-tarte-tatin/
tering!
Denk je dat bakkers die opdracht krijgen om koekjes te bakken ook nog nooit dat gedaan hebben?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')