abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 6 januari 2019 @ 11:06:50 #1
78918 SeLang
Black swans matter
pi_184236607
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Britten aan de buis gekluisterd voor Brexit The Movie

Over hoe de Britten eindelijk hun eigen toekomst weer in handen namen of – zo kun je het ook zien - hoe de stomste politieke keuze uit de recente geschiedenis met list en bedrog werd georganiseerd. Het is maar aan welke kant je staat in de Brexit-discussie.

Maar een mooie film heeft het in ieder geval al opgeleverd. Aan de hand van de trailer en diverse langere fragmenten die al in de sociale media zijn te vinden, belooft het twee uur spektakel. De Britse topacteur Benedict Cumberbatch (bekend van Sherlock Holmes) speelt de rol van Dominique Cummings, de campagnedirecteur van Vote Leave. De echte Cummings die door mensen die met hem werkten is omschreven als knettergek, excentriek, en grappig, maar ook als street wise, geniaal en briljant werd door het invloedrijke blog Conservative Home ooit bestempeld als ‘de gevaarlijkste man in Westminster’.

Cummings heeft zich inderdaad bewezen als een meesterstrateeg. Na zijn succes om tegen alle voorspellingen in een meerderheid voor Brexit uit het vuur te slepen heeft hij bijna geen interviews meer gegeven. Wel heeft hij Cumberbatch thuis ontvangen voor een diner. Cummings vrouw liet onlangs weten onder de indruk te zijn van hoe goed de acteur haar man nu speelt.

Idealist
Cummings – zoon van een ploegleider op een boortoren en een onderwijzeres – is een idealist die nooit iets van Europa moest hebben. Voordat hij de Brexit-campagne leidde was hij campagnedirecteur van Business for Sterling dat ook al succesvol actie voerde tegen het opgeven van het Britse pond voor de euro.

Zeker voor kijkers die Remain stemden en dus bij de EU wilden blijven zal Cumberbatch vertolking wel wat losmaken. De acteur die zelf nota bene uitgesproken pro-EU is, geeft een indrukwekkend en tegelijk verontrustend beeld over hoe je een achterstand in de peilingen kunt goedmaken met bluf (de beruchte 350 miljoen pond die nu wekelijks zou kunnen worden uitgespaard ten behoeve van de Britse gezondheidsdienst (NHS) of de ‘tachtig miljoen Turken die hierheen komen als Turkije EU-lid wordt’) en uitgekookt gebruik algoritmes en statistische analyse. Dat probeerde zijn tegenstander in de film ook maar met minder overtuiging en kennis van manipulatie. De Remainers dachten wel dat het goed zou komen.

Vote leave, take control
In een uitzending van het actualiteitenprogramma Newsnight verklaarde een collega van Cummings ooit dat hij het was die de slogan bedacht ‘Vote leave, take control’ en die later verfijnde naar ‘Vote leave, take back control’ (zeg maar: ‘Stem Brexit en pak de zeggenschap over onszelf terug’). Het bleek een voltreffer. De inmiddels afgeserveerde Brexit-kampioen Boris Johnson gebruikte de ‘take control’-formule liefst zeven keer in de eerste minuut van een verklaring.

De film is spannender dan de echte campagne, oordeelt The Independent. Wellicht om die reden hebben de filmmakers het personage van premier Cameron er maar uit gemonteerd. De ultieme vernedering voor de man die volgens vakgenoten geschiedenis zal schrijven als blunderaar eerste klas. Hij blijkt nu ook te saai voor een film. Arme Cameron.

De echte Dominique Cummings wordt overigens allerminst gevierd binnen de Conservatieve Partij waarvan hij eens zei dat ,,alleen de euro minder populair was”. Cummings verstaat de kunst om met bijna iedereen ruzie te maken, ook partijgenoten. Of de Conservatieve premier May blij zal zijn met de vertoning van de film juist op dit moment valt te betwijfelen. Volgende week moet er over haar moeizaam verkregen akkoord in het Lagerhuis worden gestemd.

https://www.ad.nl/buitenl(...)-the-movie~a29f6968/
Er is al twee weken nauwelijks Brexit meer op TV geweest maar morgenavond wordt het nieuwe Brexit seizoen afgetrapt met een film op Channel 4: "Brexit: The Uncivil War"

I6GSf.gif
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  zondag 6 januari 2019 @ 11:39:52 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184237187
Lijkt me propaganda.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184238435

Ziet er net zo saai uit als dat het klinkt.
pi_184353755
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 11:39 schreef Harvest89 het volgende:
Lijkt me propaganda.
Het kan nooit zo erg zijn als brexit the movie uit 2016 welke pure propaganda is, ik ben wel benieuwd naar deze dus ga hem even opzoeken.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_184354106
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 12:36 schreef Peunage het volgende:

Ziet er net zo saai uit als dat het klinkt.
kan op de plank naast een docu over Oost-Groningen en zn strokarton.
pi_184354115
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 11:39 schreef Harvest89 het volgende:
Lijkt me propaganda.
De letterlijke betekenis van propaganda is reclame. Dus het zou maar zo kunnen.
  zaterdag 12 januari 2019 @ 10:26:38 #7
78918 SeLang
Black swans matter
pi_184355530
registreer om deze reclame te verbergen
Viel inderdaad tegen die film -O-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_184358841
Lekker objectief stukje weer :')
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')