abonnement Unibet Coolblue
pi_184239257
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:21 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Wat is de terugverdientijd van een CV-ketel? :+
in vergelijking met wat?

een wp heeft een tvt van x jaar ivm een cv ketel
maar waarmee wil je een cv ketel vergelijken om de tvt te berekenen?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_184239516
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:23 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

in vergelijking met wat?

een wp heeft een tvt van x jaar ivm een cv ketel
maar waarmee wil je een cv ketel vergelijken om de tvt te berekenen?
Het was natuurlijk een grapje omdat niemand ooit een tvt voor een CV-ketel berekent maar het bij een warmtepomp ineens heel belangrijk is.

Als de overheid zegt dat we van het gas af moeten, kan je wel een tvt gaan berekenen t.o.v. een CV ketel maar als het aan de overheid ligt gaan die eruit en is het in de toekomst een zinloze rekensom.

Het is dan als het uitrekenen van een LED lamp t.o.v. een gloeilamp terwijl die laatste al zo'n beetje uit de schappen is gehaald.

Maar goed, zowel jij als ik kunnen goed rekenen, we begrijpen echt wel hoe het zit.

Wil je nu een warmtepomp: doe het dan niet voor het geld maar omdat je weet dat het er toch aan zit te komen dat we over moeten, omdat je het kan doen of omdat je het leuk vindt om mee aan de slag te gaan.

Heb je nog een jonge CV-ketel? Laat 'm mooi hangen en gebruik 'm op. Hang rustig nog een nieuwe op als je woning niet klaar is voor een warmtepomp.

Pas wel je woning alvast aan, isoleer, zorg voor een afgifte systeem dat geschikt is voor lage temperaturen, of dat nu vloerverwarming is of LTV-convectoren.

Als je in 2030 overstapt op een warmtepomp ben je nog vroeg genoeg.

[ Bericht 1% gewijzigd door TheFreshPrince op 06-01-2019 13:47:00 ]
  zondag 6 januari 2019 @ 13:41:54 #103
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184239582
Optie 1: minimaal benodigd vloerverwarmingsysteem
Ø Aantal m2: 55 m2
Ø Manier van aanleg: infrezen (zandcement vloer, min. 30mm dik)
Ø Het monteren en installeren van een 6-groeps vloerverwarmingssysteem in de uitvoering van
hoofdverwarming (h.o.h. 10 cm, maximale buislengte per groep: 100m1)
Ø Levering en installatie van een standaard Robot verdeelunit, geschikt voor CV-systemen met een hoge
aanvoertemperatuur (>70°C) en voorzien van een energiezuinige Grundfos UPM3 pomp
Ø Levering en aanbrengen van benodigde hoeveelheid 5-laagse vloerverwarmingsbuis, diameter 14x2mm
Ø Levering en installatie bypass/drukverschilregelaar
Ø Aansluiting op CV-circuit (incl. maximaal 2 meter leidingwerk)
Ø Reiskosten
o Totaalprijs: ¤ 1.930,-

Bovenstaand systeem is geschikt voor een vloeroppervlak van maximaal 60 m2. Tevens zijn we uitgegaan van een goed
geïsoleerde woning en een goed geleidende vloerafwerking (bijv. tegels of PVC).

Optie 2: vloerverwarmingsysteem “met het oog op de toekomst”
Ø Aantal m2: 55 m2
Ø Manier van aanleg: infrezen (zandcement vloer, min. 30mm dik)
Ø Het monteren en installeren van een 7-groeps vloerverwarmingssysteem in de uitvoering van
hoofdverwarming (h.o.h. 10 cm, maximale buislengte per groep: 85-90 m1)
Ø Levering en installatie van een standaard Robot verdeelunit, geschikt voor CV-systemen met een hoge
aanvoertemperatuur (>70°C) en voorzien van een energiezuinige Grundfos UPM3 pomp
Ø Levering en aanbrengen van benodigde hoeveelheid 5-laagse vloerverwarmingsbuis, diameter 16x2mm
Ø Levering en installatie bypass/drukverschilregelaar
Ø Aansluiting op CV-circuit (incl. maximaal 2 meter leidingwerk)
Ø Reiskosten
o Totaalprijs: ¤ 2.285,-

NEDERLAND VERDUURZAA MT:

Ik heb dus deze twee opties, maar ook hier heb ik geen verstand van. Optie 2 heeft echt toegevoegde waarde? Dus stom om optie 1 te doen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184239616
De grotere diameter lijkt me wel gunstig, het vergroot je afgifte oppervlak bij lagere aanvoertemperaturen en het vergoot je systeem in liters, wat gunstig is als buffer voor je warmtepomp.

Voor dat prijsverschil zou ik er niet te lang over nadenken ;)

Vraag wel of ze het begin van de groepen (ofwel, de aanvoer, waar het water nog het warmst is) langs de ramen leggen, dat voorkomt koudeval.

Vraag ook wat ze doen bij eventuele schade aan leidingen bij het frezen, ofwel: wie draait daar voor op. Het kan natuurlijk zijn dat er geen belangrijke leidingen lopen of dat ze diep genoeg zitten. Maar het is wel een puntje.
pi_184239740
Mjah, dat je voor het prijsverschil überhaupt twijfelt...

Overigens interessant artikel waarin eigenlijk de vloer redelijk aangeveegd wordt met de huidige paniekreactie om van het gas af te gaan; https://www.ed.nl/eindhov(...)geiL-nMIYHBZtQPOf6YQ

quote:
Hoogleraar TU Eindhoven: 'Nu van het gas af leidt alleen tot meer CO2-uitstoot'
EINDHOVEN - Als we nu stoppen met aardgas, wordt de CO2-uitstoot alleen maar hoger, zegt TU/e-hoogleraar David Smeulders. Over een eenvoudig rekensommetje dat de regering vergat te maken.

Onbegrip en miscalculatie. Het zijn woorden die regelmatig vallen in een gesprek met David Smeulders over de haast waarmee de overheid de huishoudens van het gas af wil hebben en de schijnargumenten die daarvoor worden gebruikt. De TU/e-hoogleraar Werktuigbouwkunde voorziet een 'tweede Betuwelijn'.

Volgens Smeulders wordt de klimaatagenda gedomineerd door mensen die onvoldoende bekend zijn met de materie en hebben verzuimd om er experts bij te halen. ,,Innovatie is onderbelicht en dat is slecht nieuws voor onze regio”.

Hij verbaast zich over het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing in de hele energiediscussie. „Voordat het klimaatakkoord tot stand kwam zijn er klimaattafels georganiseerd waar allerlei partijen het woord mochten doen. Maar wetenschappers werden daar te weinig voor gevraagd. Rationele argumenten zijn onvoldoende gehoord. Maar ik vind dat wij als wetenschappers de taak hebben om ons uit te spreken en te zeggen: denk nu eens na voordat je handelt.”

„Sinds kort mogen nieuw te bouwen woonwijken niet meer op het gasnet worden aangesloten. Maar er is op dit moment nog helemaal geen noodzaak om over te stappen op elektriciteit; sterker nog dat is zelfs onwenselijk. Zonne- en windenergie zijn uiteraard schonere bronnen, maar slechts een klein percentage van onze elektriciteit wordt opgebracht door zonne-panelen en windmolens. De rest komt nog steeds van kolen- en gascentrales. Als we nu van het gas afgaan wordt de CO2-uitstoot dus alleen maar groter", rekent hij voor. Een simpel rekensommetje dat de regering is vergeten te maken.

Druppel
Hij verbaast zich ook omdat onze huishoudens maar verantwoordelijk zijn voor een heel klein deel van ons gasverbruik. „Het is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Als je het klimaatakkoord naleest, zie je dat Nederland op dit moment 9 Gigawatt aan gascentrales heeft staan maar dat dit wordt uitgebreid naar 25 Gigawatt in 2050. We gaan dus meer gas gebruiken in de toekomst", benadrukt Smeulders. „Alleen gaat dat gas niet naar woonhuizen maar naar centrales. Daar hoor je de overheid verder niet over. Net als over de energieslurpende industrieën rederijen en vliegtuigmaatschappijen. Kerosine voor vliegtuigen en stookolie voor schepen worden zelfs helemaal niet meegerekend in de CO2-uitstoot. Dat is volkomen onrealistisch"

De reden dat de Nederlandse regering nu ineens van het gas af wil, heeft volgens Smeulders alles te maken met de situatie in Groningen. „Onder druk van de publieke opinie moest er iets gebeuren. Maar niet meer naar gas boren In Groningen heeft niets uit te staan met het klimaatakkoord. Dat gas kan rustig in de Groningse bodem blijven zitten. Dat hebben we helemaal niet nodig. We kunnen gas uit Noorwegen of Amerika importeren. En we hebben onze eigen gasvelden in de Noordzee. Dat is wel hoogcalorisch, maar we hebben de middelen om dat om te zetten naar gas dat geschikt is voor onze ketels. Sterker nog: vroeger gebruikten we hoogcalorisch gas, maar in de jaren zestig hebben we alle fornuizen omgebouwd om laagcalorisch gas te kunnen gebruiken. Nu kunnen we het omgekeerde doen."

De hoogleraar is fel gekant tegen de huidige warmtepompen. „Iedereen moet nu aan de warmtepompen, maar die maken veel herrie en gebruiken ook teveel energie. Gas is de schoonste energiebron die we op dit moment voorhanden hebben”, concludeert Smeulders. „Overschakelen op duurzame elektriciteit is uiteraard de juiste richting, maar we moeten eerst zorgen dat we voldoende duurzame energie kunnen opwekken en opslaan en dan pas het gas loslaten. En we moeten zeker niet onze infrastructuur voor gas afbreken. Want in de toekomst willen we die misschien weer gebruiken om duurzame brandstoffen in te transporteren, zoals ‘solar fuels’ of waterstof waar nu aan wordt gewerkt."

Smeulders stelt een andere aanpak voor om de CO2-uitstoot te beperken. „PVT-panelen installeren, die zowel stroom als warmte opwekken, warmtenetten aansluiten en kolencentrales in samenspraak met andere landen gefaseerd sluiten. Die van Nederland zijn de beste van de wereld. Het is onzinnig om die eerst te sluiten terwijl die in andere landen veel vervuilender zijn. Denk Europees, handel lokaal. En het gasnet niet uitfaseren, ook niet bij de huishoudens. Straks hebben we misschien zonne-gas: daar wordt nu zowel aan de TU/e als bij het Eindhovense onderzoeksinstituut Differ aan gewerkt."


[ Bericht 82% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2019 14:00:22 ]
  zondag 6 januari 2019 @ 13:52:49 #106
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184239782
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:50 schreef Cyanide- het volgende:
Mjah, dat je voor het prijsverschil überhaupt twijfelt...

Overigens interessant artikel waarin eigenlijk de vloer redelijk aangeveegd wordt met de huidige paniekreactie om van het gas af te gaan; https://www.ed.nl/eindhov(...)geiL-nMIYHBZtQPOf6YQ
Ik weet gewoon niet of het nodig is he. Misschien willen ze me wel meuk verkopen dat ik niet nodig heb.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  zondag 6 januari 2019 @ 13:54:44 #107
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184239833
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:50 schreef Cyanide- het volgende:
Mjah, dat je voor het prijsverschil überhaupt twijfelt...

Overigens interessant artikel waarin eigenlijk de vloer redelijk aangeveegd wordt met de huidige paniekreactie om van het gas af te gaan; https://www.ed.nl/eindhov(...)geiL-nMIYHBZtQPOf6YQ
"Hij verbaast zich ook omdat onze huishoudens maar verantwoordelijk zijn voor een heel klein deel van ons gasverbruik. „Het is slechts een druppel op de gloeiende plaat."

Dit is echt altijd he. Schijtirritant. Lekker makkelijk bij ons neerleggen, en zelf lekker blijven stoken daar.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184240066
quote:
De hoogleraar is fel gekant tegen de huidige warmtepompen. „Iedereen moet nu aan de warmtepompen, maar die maken veel herrie en gebruiken ook teveel energie. Gas is de schoonste energiebron die we op dit moment voorhanden hebben”, concludeert Smeulders. „Overschakelen op duurzame elektriciteit is uiteraard de juiste richting, maar we moeten eerst zorgen dat we voldoende duurzame energie kunnen opwekken en opslaan en dan pas het gas loslaten. En we moeten zeker niet onze infrastructuur voor gas afbreken. Want in de toekomst willen we die misschien weer gebruiken om duurzame brandstoffen in te transporteren, zoals ‘solar fuels’ of waterstof waar nu aan wordt gewerkt."
Beetje kort door de bocht.
Herrie is subjectief, op de plek waar mijn warmtepomp hangt heeft letterlijk niemand er last van.

Rendement van een warmtepomp ligt zo rond de 450%.
Vanaf een rendement van zo'n 270% is dat al gunstiger dan aardgas.

quote:
De TU/e-hoogleraar Werktuigbouwkunde
Ah, ook echt z'n vakgebied...

Vraag 100 hoogleraren om een mening over een onderwerp en je hoort 100x wat anders :P

[ Bericht 7% gewijzigd door TheFreshPrince op 06-01-2019 14:16:05 ]
pi_184240132
Wel vreemd dat in allebei de opties er een verdeelunit komt voor hoge temperatuur. Ik heb bewust de duurdere optie genomen voor een verdeler geschikt voor lage temperaturen.

Als je je vloerverwarming echt optimaal wil inzetten voor een warmtepomp moet je eerst daarin verdiepen. Normaal doet je CV ketel een 60 graden cvwater maken, dat is te hoog voor de vloer dus die regelt de temperatuur weer terug naar ongeveeer 35. Een warmtepomp maakt van zichzelf maar 35 graden en is dus helemaal niet gebaat bij bypasskleppen en thermostaat regelkleppen. Het water van de warmtepomp gaat rechtstreeks je vloer in.

In mijn verdeler moeten juist weer enige onderdelen verwijderd worden omdat deze juist de flow verhinderen. En de thermostaatknop gaat er ook uit.

Al met al was mijn meerprijs toen voor een bypassklep en LTV verdeler ook iets van 250 euro. Voor die meerprijs ging ik er ook niet over na denken. Maar nu ik weer meer kennis heb opgebouwd had ik wellicht veel beter de goedkopere verdeler kunnen nemen.

Heb je ook al offertes bij meerdere bedrijven opgevraagd? Jouw offerteprijs voor optie 2 is alweer 500 euro goedkoper als wat ik in 2016 er voor heb betaald.

Ik zie verder geen verschil tussen de 2 opties, behalve het aantal groepen op de verdeler.
pi_184240270
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 14:07 schreef Glider76 het volgende:
Wel vreemd dat in allebei de opties er een verdeelunit komt voor hoge temperatuur. Ik heb bewust de duurdere optie genomen voor een verdeler geschikt voor lage temperaturen.

Als je je vloerverwarming echt optimaal wil inzetten voor een warmtepomp moet je eerst daarin verdiepen. Normaal doet je CV ketel een 60 graden cvwater maken, dat is te hoog voor de vloer dus die regelt de temperatuur weer terug naar ongeveeer 35. Een warmtepomp maakt van zichzelf maar 35 graden en is dus helemaal niet gebaat bij bypasskleppen en thermostaat regelkleppen. Het water van de warmtepomp gaat rechtstreeks je vloer in.

In mijn verdeler moeten juist weer enige onderdelen verwijderd worden omdat deze juist de flow verhinderen. En de thermostaatknop gaat er ook uit.

Al met al was mijn meerprijs toen voor een bypassklep en LTV verdeler ook iets van 250 euro. Voor die meerprijs ging ik er ook niet over na denken. Maar nu ik weer meer kennis heb opgebouwd had ik wellicht veel beter de goedkopere verdeler kunnen nemen.

Heb je ook al offertes bij meerdere bedrijven opgevraagd? Jouw offerteprijs voor optie 2 is alweer 500 euro goedkoper als wat ik in 2016 er voor heb betaald.

Ik zie verder geen verschil tussen de 2 opties, behalve het aantal groepen op de verdeler.

Buis diameter ;)
pi_184241053
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 14:13 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Buis diameter ;)
ja dat zag ik later pas ook. Weet niet voor verschil dat eigenlijk gaat maken.
  zondag 6 januari 2019 @ 15:07:47 #112
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184241094
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 14:07 schreef Glider76 het volgende:
Wel vreemd dat in allebei de opties er een verdeelunit komt voor hoge temperatuur. Ik heb bewust de duurdere optie genomen voor een verdeler geschikt voor lage temperaturen.

Als je je vloerverwarming echt optimaal wil inzetten voor een warmtepomp moet je eerst daarin verdiepen. Normaal doet je CV ketel een 60 graden cvwater maken, dat is te hoog voor de vloer dus die regelt de temperatuur weer terug naar ongeveeer 35. Een warmtepomp maakt van zichzelf maar 35 graden en is dus helemaal niet gebaat bij bypasskleppen en thermostaat regelkleppen. Het water van de warmtepomp gaat rechtstreeks je vloer in.

In mijn verdeler moeten juist weer enige onderdelen verwijderd worden omdat deze juist de flow verhinderen. En de thermostaatknop gaat er ook uit.

Al met al was mijn meerprijs toen voor een bypassklep en LTV verdeler ook iets van 250 euro. Voor die meerprijs ging ik er ook niet over na denken. Maar nu ik weer meer kennis heb opgebouwd had ik wellicht veel beter de goedkopere verdeler kunnen nemen.

Heb je ook al offertes bij meerdere bedrijven opgevraagd? Jouw offerteprijs voor optie 2 is alweer 500 euro goedkoper als wat ik in 2016 er voor heb betaald.

Ik zie verder geen verschil tussen de 2 opties, behalve het aantal groepen op de verdeler.
Ja, de rest geeft me alleen offertes voor optie 1, dit is de enige met optie 2
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184241111
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:41 schreef Valerie. het volgende:
Optie 1: minimaal benodigd vloerverwarmingsysteem
Ø Aantal m2: 55 m2
Ø Manier van aanleg: infrezen (zandcement vloer, min. 30mm dik)
Ø Het monteren en installeren van een 6-groeps vloerverwarmingssysteem in de uitvoering van
hoofdverwarming (h.o.h. 10 cm, maximale buislengte per groep: 100m1)
Ø Levering en installatie van een standaard Robot verdeelunit, geschikt voor CV-systemen met een hoge
aanvoertemperatuur (>70°C) en voorzien van een energiezuinige Grundfos UPM3 pomp
Ø Levering en aanbrengen van benodigde hoeveelheid 5-laagse vloerverwarmingsbuis, diameter 14x2mm
Ø Levering en installatie bypass/drukverschilregelaar
Ø Aansluiting op CV-circuit (incl. maximaal 2 meter leidingwerk)
Ø Reiskosten
o Totaalprijs: ¤ 1.930,-

Bovenstaand systeem is geschikt voor een vloeroppervlak van maximaal 60 m2. Tevens zijn we uitgegaan van een goed
geïsoleerde woning en een goed geleidende vloerafwerking (bijv. tegels of PVC).

Optie 2: vloerverwarmingsysteem “met het oog op de toekomst”
Ø Aantal m2: 55 m2
Ø Manier van aanleg: infrezen (zandcement vloer, min. 30mm dik)
Ø Het monteren en installeren van een 7-groeps vloerverwarmingssysteem in de uitvoering van
hoofdverwarming (h.o.h. 10 cm, maximale buislengte per groep: 85-90 m1)
Ø Levering en installatie van een standaard Robot verdeelunit, geschikt voor CV-systemen met een hoge
aanvoertemperatuur (>70°C) en voorzien van een energiezuinige Grundfos UPM3 pomp
Ø Levering en aanbrengen van benodigde hoeveelheid 5-laagse vloerverwarmingsbuis, diameter 16x2mm
Ø Levering en installatie bypass/drukverschilregelaar
Ø Aansluiting op CV-circuit (incl. maximaal 2 meter leidingwerk)
Ø Reiskosten
o Totaalprijs: ¤ 2.285,-

NEDERLAND VERDUURZAA MT:

Ik heb dus deze twee opties, maar ook hier heb ik geen verstand van. Optie 2 heeft echt toegevoegde waarde? Dus stom om optie 1 te doen?
de ruimte heeft een bepaald vermogen nodig volgens normen. Dit vermogen moet worden geleverd door je vloerverwarming.
Er zal dus een rekensommetje moeten worden gemaakt hoe dit vermogen wordt toegevoegd, welke hoh van buizen, welke buizen, etc.
Als uitgangspunt kan je het beste kiezen voor een aanvoertemperatuur van rond de 30 graden en dan kan het rekensommetje beginnen. Wat er daar uit komt, moet je voor kiezen. Dat rekensommetje kan een installatiebedrijf voor je maken of je kan het zelf doen als je de normen hebt.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_184241122
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:06 schreef Glider76 het volgende:

[..]

ja dat zag ik later pas ook. Weet niet voor verschil dat eigenlijk gaat maken.
Groter afgifteoppervlak, hogere flow (kleinere dT), meer liters = grotere buffer in het systeem.
Dus meer geschikt voor warmtepomp.
pi_184241135
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 14:04 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Beetje kort door de bocht.
Herrie is subjectief, op de plek waar mijn warmtepomp hangt heeft letterlijk niemand er last van.

Rendement van een warmtepomp ligt zo rond de 450%.
Vanaf een rendement van zo'n 270% is dat al gunstiger dan aardgas.

[..]

Ah, ook echt z'n vakgebied...

Vraag 100 hoogleraren om een mening over een onderwerp en je hoort 100x wat anders :P
dit verhaal van die hoogleraar is nog het minste bullshit verhaal wat ik op internet lees, maar het blijft bullshit.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_184241136
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:07 schreef Valerie. het volgende:

[..]

Ja, de rest geeft me alleen offertes voor optie 1, dit is de enige met optie 2
Misschien ook even specifiek vermelden dat je een vloerverwarming wilt geschikt voor een warmtepomp.

Of zoek een bedrijf wat WP levert en ook vloerverwarming doet en ga daar info winnen.
of ga naar tweakers en leg daar je vraag voor. Je kunt het er maar 1 keer in laten frezen dus doe het in 1 keer goed. Dan maar een weekje later.
  zondag 6 januari 2019 @ 15:11:19 #117
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184241152
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:10 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Misschien ook even specifiek vermelden dat je een vloerverwarming wilt geschikt voor een warmtepomp.

Of zoek een bedrijf wat WP levert en ook vloerverwarming doet en ga daar info winnen.
of ga naar tweakers en leg daar je vraag voor. Je kunt het er maar 1 keer in laten frezen dus doe het in 1 keer goed. Dan maar een weekje later.
Ik heb op die offertes gereageerd of er iets verandert als ik een warmtepomp zou willen aanschaffen, inderdaad. Maar weekend, dus heb nog niets terug.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184241297
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:41 schreef Valerie. het volgende:
Optie 1: minimaal benodigd vloerverwarmingsysteem
Ø Aantal m2: 55 m2
Ø Manier van aanleg: infrezen (zandcement vloer, min. 30mm dik)
Ø Het monteren en installeren van een 6-groeps vloerverwarmingssysteem in de uitvoering van
hoofdverwarming (h.o.h. 10 cm, maximale buislengte per groep: 100m1)
Ø Levering en installatie van een standaard Robot verdeelunit, geschikt voor CV-systemen met een hoge
aanvoertemperatuur (>70°C) en voorzien van een energiezuinige Grundfos UPM3 pomp
Ø Levering en aanbrengen van benodigde hoeveelheid 5-laagse vloerverwarmingsbuis, diameter 14x2mm
Ø Levering en installatie bypass/drukverschilregelaar
Ø Aansluiting op CV-circuit (incl. maximaal 2 meter leidingwerk)
Ø Reiskosten
o Totaalprijs: ¤ 1.930,-

Bovenstaand systeem is geschikt voor een vloeroppervlak van maximaal 60 m2. Tevens zijn we uitgegaan van een goed
geïsoleerde woning en een goed geleidende vloerafwerking (bijv. tegels of PVC).

Optie 2: vloerverwarmingsysteem “met het oog op de toekomst”
Ø Aantal m2: 55 m2
Ø Manier van aanleg: infrezen (zandcement vloer, min. 30mm dik)
Ø Het monteren en installeren van een 7-groeps vloerverwarmingssysteem in de uitvoering van
hoofdverwarming (h.o.h. 10 cm, maximale buislengte per groep: 85-90 m1)
Ø Levering en installatie van een standaard Robot verdeelunit, geschikt voor CV-systemen met een hoge
aanvoertemperatuur (>70°C) en voorzien van een energiezuinige Grundfos UPM3 pomp
Ø Levering en aanbrengen van benodigde hoeveelheid 5-laagse vloerverwarmingsbuis, diameter 16x2mm
Ø Levering en installatie bypass/drukverschilregelaar
Ø Aansluiting op CV-circuit (incl. maximaal 2 meter leidingwerk)
Ø Reiskosten
o Totaalprijs: ¤ 2.285,-

NEDERLAND VERDUURZAA MT:

Ik heb dus deze twee opties, maar ook hier heb ik geen verstand van. Optie 2 heeft echt toegevoegde waarde? Dus stom om optie 1 te doen?
Optie 2 heeft absoluut toegevoegde waarde. Niet alleen de dikkere buizen die meer afgifte betekenen, maar ook kortere groepen die het veel makkelijker maken om met een lagere temperatuur te verwarmen. Het heeft ook nog eens extra groepen.
Het zit ook dichter bij het oppervlak, dus is je ruimte relatief sneller warm

Het is jammer dat je nu moet kiezen voor een verdeler met pomp, omdat het systeem (nog) door een CV gevoed moet worden. Anders had je een gesloten composiet verdeler genomen, waardoor een en ander nog efficiënter werkt.

Zelfs zonder een WP kan je CV dan op de allerlaagste temperatuur pruttelen en je een laag gasverbruik leveren..

quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 14:07 schreef Glider76 het volgende:

En de thermostaatknop gaat er ook uit.

Als je op meer verdiepingen vloerverwarming had, dan is een thermostaat nog wel te beargumenteren. Kan je nog ruimteregeling doen.
pi_184241378
Hou er verder ook wel rekening mee dat je daarna niet zomaar elke vloer op kunt doen.

Al zijn er tegenwoordig genoeg hout en laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn tegels of gietvloer het minst belemmerend in het afgeven van de warmte naar je woonkamer.
  zondag 6 januari 2019 @ 15:26:29 #120
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184241390
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:25 schreef Glider76 het volgende:
Hou er verder ook wel rekening mee dat je daarna niet zomaar elke vloer op kunt doen.

Al zijn er tegenwoordig genoeg hout en laminaatvloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn tegels of gietvloer het minst belemmerend in het afgeven van de warmte naar je woonkamer.
We dachten aan gelijmd pvc?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184241415
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:26 schreef Valerie. het volgende:

[..]

We dachten aan gelijmd pvc?
Dat moet prima kunnen, oud collega heeft dat ook liggen, werkt goed.
pi_184241435
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:20 schreef athlonkmf het volgende:
Zelfs zonder een WP kan je CV dan op de allerlaagste temperatuur pruttelen en je een laag gasverbruik leveren..
je zal gewoon de berekende aanvoer temperatuur moeten aanhouden hoor om genoeg vermogen te krijgen in die ruimte.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_184241645
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:26 schreef Valerie. het volgende:

[..]

We dachten aan gelijmd pvc?
een gelijmde pvc vloer doet mij altijd denken aan mensen die te weinig geld hebben voor een echte vloer.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 6 januari 2019 @ 15:46:52 #124
430139 Valerie.
C'est magnifique.
pi_184241772
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:39 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

een gelijmde pvc vloer doet mij altijd denken aan mensen die te weinig geld hebben voor een echte vloer.
Ik heb gelezen dat gelijmd pvc beter is dan click, en dat plavuizen en pvc het meest geschikt zijn voor vloerverwarming. Ik vind plavuizen lelijk. Zou het liefst een echte houten vloer nemen, maar dan schijn ik beter bij mijn radiatoren te kunnen blijven.

En zelfs die pvc is fucking duur man.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_184241793
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 15:39 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

een gelijmde pvc vloer doet mij altijd denken aan mensen die te weinig geld hebben voor een echte vloer.
Er zijn mooie vloeren verkrijgbaar en het is zeer schoonmaakvriendelijk ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')