Nee, zonder meer slecht. Nedelands maak ik ook veel fouten mee.quote:Op zondag 20 januari 2019 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jouw Duits is zeker niet zo geweldig?
vaag kan ik me zo'n kar herinneren...hierna kwam de SRV-wagenquote:Op maandag 21 januari 2019 09:22 schreef deedeetee het volgende:
De melkboer kwam aan tuffen met rammelende lege flessen.
[ afbeelding ]
Ja! Flessen met van die aluminium doppen!quote:Op maandag 21 januari 2019 09:22 schreef deedeetee het volgende:
De melkboer kwam aan tuffen met rammelende lege flessen.
[ afbeelding ]
Dagmelk En vla ook in een fles met zo'n dop die je in kon duwen om open te maken.quote:Op maandag 21 januari 2019 16:59 schreef Moonah het volgende:
[..]
Ja! Flessen met van die aluminium doppen!
Dat is niet de originele berenbootquote:Op zondag 20 januari 2019 10:31 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Nee, zonder meer slecht. Nedelands maak ik ook veel fouten mee.
Maar verklaar je nader.
tussen de spaken van mijn fietsquote:Op maandag 21 januari 2019 16:59 schreef Moonah het volgende:
[..]
Ja! Flessen met van die aluminium doppen!
Mijn vader noemde dat ook dagmelk.quote:Op maandag 21 januari 2019 17:06 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Dagmelk En vla ook in een fles met zo'n dop die je in kon duwen om open te maken.
[ afbeelding ]
still going strong in mijn keuken...eerlijk gejat uit de keuken van mijn oudersquote:
Net als saroma pudding zonder kokenquote:Op dinsdag 22 januari 2019 09:28 schreef Lyrebird het volgende:
Over zuivel gesproken... Ik ben in Eindhoven opgegroeid, en daar had je campinavla.
Iemand bekend met caramelvla? Citroenvla? Dat was geen Campina, dat was DSM, zo chemisch zag het er uit. Ik proef het nu nog.
Een paar keer gebruikt en decennia lang in de kast.quote:
ik krijg altijd mooie kleine stukjes en dat rammen maakt het zo leukquote:Op dinsdag 22 januari 2019 21:31 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Een paar keer gebruikt en decennia lang in de kast.
Je moest er echt met je vuist op slaan om ermee te werken.
Het resultaat; grove stukken, fijne stukken en pulp.
Wat een krampending is dat.
Mijn moeder gebruikte liever een aardappelschilmesje.
Dat deed ik ook, totdat ik het genot van een koksmes ontdekte.
Jammer dat ik daar ruim 30 jaar over heb gedaan.
Maar ja, eerder had ik hem niet echt nodig, want de keuken was haar terrein.
Er staan hier trouwens nog meer "handige' keukenhulpjes, die ze, na een paar keer meer rommel geven dan haar lief was, stilletjes ergens achterin een kast liet verdwijnen.
Ik vind elke keer weer iets, waarvan ik mij nog vaag kan herinneren dat ze het ooit eens gebruikt heeft.
God, wat zullen er straks een hoop herinneringen boven komen, als we het huis moeten leegruimen, als er een kamertje in een verzorgingshuis vrijkomt voor mijn vader.
Ruim 40 jaar aan herinneringen.
[/nostalgicmode]
Aan 2 kanten een gaatje in de bovenkant maken en dan op je boterham gieten.quote:
Heb je deze al ontdekt, ouderwets roestende schilmesje die zichzelf vlijmscherp houdenquote:Op dinsdag 22 januari 2019 21:31 schreef marc0871 het volgende:
[.. aardappelschilmesje.
Dat deed ik ook, totdat ik het genot van een koksmes ontdekte.
Ik had ze, maar meestal gebruikte ik messen uit mijn blok.quote:Op donderdag 24 januari 2019 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je deze al ontdekt, ouderwets roestende schilmesje die zichzelf vlijmscherp houden
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |