Goeie!quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:39 schreef Kaatje1 het volgende:
Een vergiet is wel erg handig bij Italiaans koken, om de gekookte pasta af te gieten.
Of eentje die je in je pan kan doen zodat je het kookvocht makkelijk kan bewarenquote:Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Goeie!
Ik zal eens kijken of er superhandige zijn waar de spaghetti niet tussendoor sliert
Ik heb er zelf 1 op "pootjes". Kan je zo in de gootsteen zetten. Ik heb een bril en die beslaat nogal dus met zo'n ding op pootjes kan je even "lucht" happen.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Goeie!
Ik zal eens kijken of er superhandige zijn waar de spaghetti niet tussendoor sliert
De weegschaal is nog niet aanwezig dacht ik, de rest wel. Maar waar heb je die voor nodig? Ik gebruik dat nooit.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:47 schreef valentijn101 het volgende:
Een goed mes om groente mee te snijden.
Een maatbeker.
Een weegschaal.
Oh ja, voor de carbonarasausquote:Op donderdag 3 januari 2019 15:44 schreef yosander het volgende:
[..]
Of eentje die je in je pan kan doen zodat je het kookvocht makkelijk kan bewaren
In het begin makkelijk. Als je ervaring hebt weet je wel ongeveer hoeveel je van iets moet toevoegen maar als je een recept volgt gaat het toch vaak over .. gram van dit en ..gram van dat.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:50 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
De weegschaal is nog niet aanwezig dacht ik, de rest wel. Maar waar heb je die voor nodig? Ik gebruik dat nooit.
Ik lees vaak zoveel tomaten, een ui, een halve prei, snufje zout.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:53 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
In het begin makkelijk. Als je ervaring hebt weet je wel ongeveer hoeveel je van iets moet toevoegen maar als je een recept volgt gaat het toch vaak over .. gram van dit en ..gram van dat.
Je moet nog handig zijn met snijden ook... of plet je het met een mes?quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:56 schreef Doedezemaar het volgende:
Als hij een kleine keuken heeft dan zou ik ‘m niet te veel zooi geven, waar moet hij dat dan laten? Knoflookpers is compleet overbodig als je een fatsoenlijk mes hebt.
Ok, dat is dan meer iets voor later, als het koken aanslaat.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:57 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Een pastamachine is voor een beginner veel te veel van het goede. Laat hem eerst maar 'op een normale manier' pasta klaarmaken: Pakjes pasta kopen dus.
pletten met de zijkant van het mes, met wat zout erbij tot smurrie wrijven. Een goed mes is sowieso een must. Verder zou ik het eerder in ingrediënten zoeken dan in keukenspulletjes: olijfolie, balsamicoazijn, kaas, ansjovis, blikken tomaten etc. En als er ruimte op de vensterbank is dan ook kruidenplantjes.quote:Op donderdag 3 januari 2019 16:07 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Je moet nog handig zijn met snijden ook... of plet je het met een mes?
Volgens mij wilde je iets anders nog noemen...quote:Op donderdag 3 januari 2019 16:09 schreef miss_sly het volgende:
Een pasta lepel, een ravioli-wieltje of ravioli-wieltje, fijne extra vergiene olijfolie.
Haha, ja, autocorrect op mijn telefoonquote:Op donderdag 3 januari 2019 16:36 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Volgens mij wilde je iets anders nog noemen...
Ravioli-plaat?
bij de action of Lidl heeft het vaak ook een digitale van nog geen 10 euro die heel plat is en makkelijk in een keukenla pastquote:Op donderdag 3 januari 2019 15:53 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
In het begin makkelijk. Als je ervaring hebt weet je wel ongeveer hoeveel je van iets moet toevoegen maar als je een recept volgt gaat het toch vaak over .. gram van dit en ..gram van dat.
als het bepaalde boeken zijn die op mijn wishlist staan hoor je mij niet klagen hoorquote:Op donderdag 3 januari 2019 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediënten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, écht mooie olijfolie, pak semolina etc etc
Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |