abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  KLB - Grootste betweter 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 17:33:16 #1
392219 Guus_Geluk7
guus_pech6
pi_184163816
registreer om deze reclame te verbergen
Lieve klaagvriendjes,

Alle stemmen zijn geteld en de uitslagen zijn derhalve binnen. Er waren dit jaar 47 inzendingen, waarvan er 35 geldig waren. De gediskwalificeerde stemmen staan in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nu dit alles is vermeld is het tijd voor ons openingsnummer.

Beste moderator
Zoals we wel eens zien als de moderatoren om welke reden dan ook alle 4 niet online zijn, loopt het zonder moderators op KLB volledig uit de hand. We houden er wel van ze soms van stevige kritiek te dienen, maar in the end weten we denk ik allemaal wel dat we beter af zijn met onze modjes dan zonder. Daarom bij deze namens ik denk toch wel de gehele klaagbaak: modjes, bedankt voor jullie inzet in 2018! Als jullie willen, mag je een sticker gaan halen bij de juf.

En dan nu de uitslag. Met de winnaar van het afgelopen jaar, Pharkus, buiten het deelnemersveld ontstaan er kansen voor nieuwelingen. En het is een nieuweling die uiteindelijk met deze prijs aan de haal gaat. De winnaar is niemand minder dan... Vanillekwark! Van harte gefeliciteerd!

En dan gaan we nu verder met de open vragen. Ik zal beginnen met de categorieën waarin het minst is gestemd en eindigen met de beste user (ondanks dat die niet de meeste stemmen kreeg). Bij iedere categorie zal ik zowel de winnaar vermelden, als alle users die 3 stemmen of meer hebben gekregen.

Beste discussievoerder
Dit was een award die heel veel verschillende antwoorden opleverde. Zoveel verschillende antwoorden zelfs, dat er maar één user was die meer dan twee stemmen kreeg. En die user was... Vogeltjesdans!

Gefeliciteerd VD, wanneer kunnen we je gaan bewonderen in de Tweede Kamer?

Grootste betweter
De categorie grootste betweter had een iets grotere consensus. Zoals gezegd krijgen alle users met minstens 3 stemmen een eervolle vermelding, en de eerste eervolle vermelding van de KLB Verkiezingen 2018 is derhalve voor... VanilleKwark!

En dan nu de winnaar. Met 5 stemmen is dat niemand minder dan... ikzelf! Bij deze bedankt aan al mijn stemmers voor deze twijfelachtige eer.

De user die KLB het meest als zijn/haar persoonlijke dagboek gebruikt
Hoe we KLB invullen is voor iedere user anders: sommige users baggeren er maar op los, andere users maken louter posts van hoogstaand niveau en weer anderen delen hier vooral hun privéleven. Er zijn twee users die samen meer dan de helft van de stemmen in deze categorie verzamelden en ook Vogeltjesdans kreeg 4 stemmen. Op de tweede plek eindigt Kluun1985 met 7 stemmen en de winnaar is... Jiggy! Gefeliciteerd!

Meest gemiste user
KLB blijft natuurlijk ook dat subforum waar alsmaar geklaagd wordt over die 'goede oude tijd' op de klaagbaak zelf. Nu de "KLB 2.0 is kut"-generatie alweer grotendeels vertrokken lijkt, is het wel interessant om te zien naar wie de users van deze generatie verlangen.

Allereerst de eervolle vermeldingen in deze categorie. Zowel Deadprez als CarltonBanks kregen 4 stemmen.

En de winnaar is natuurlijk niemand anders dan Iwanius. Deze legende maakte van acclimatiseren een wijdverbreid woord op FOK! en van zijn capriolen heeft men -in ieder geval in de klaagbaak- schijnbaar nog altijd geen genoeg.

Grootste troll
Als er ergens op FOK! getrolled kan worden is het natuurlijk wel de klaagbaak en dat trollen gebeurt dan ook veelvuldig. Maar welke KLB'er is de grootste troll?

De Klaagbaak wist er heel wat aan te wijzen. Zo kreeg Plompzakker 3 stemmen en kregen Vogeltjesdans en Wollah er ieder 4. Maar de grootste troll onder ons is niemand minder dan... Kluun1985!

User die zichzelf het vaakst voor schut zet
In de Klaagbaak lijkt het soms wel een sport te zijn om elkaar zo hard mogelijk af te branden en daarbij gaan users nogal eens op hun bek. Maar welke user doet dit het vaakst?

Als we de KLB'ers mogen geloven behoort deze twijfelachtige eer niet één, maar twee users toe. Deze users zijn niemand minder dan... Kluun1985 en Vogeltjesdans!

Beste topicstarter
De Klaagbaak is niets zonder leuke topics en daarom is dit stiekem ook mijn favoriete award: er gaat niets boven een shout-out naar users die leuke topics openen. Daarom ook dat ik de vermeldingsdrempel voor deze categorie even verlaag en een shout-out geef naar Hakunamatafaka en Wollah, die beide 2 stemmen wisten te behalen in deze categorie.

Maar het gros van de stemmen ging naar de twee users die deze categorie wisten te winnen. Beiden kregen maar liefst 8 stemmen (!) in deze categorie. Dames en heren, graag een hartelijk applaus voor... Vogeltjesdans en Werkman!!!

Grootste baggeraar
Zoals gezegd: de klaagbaak zit vol baggeraars en dat was uit de populariteit van deze categorie ook wel te merken. Allereerst twee eervolle vermeldingen. Eentje voor Kluun1985, die in deze categorie 3 stemmen wist te bemachtigen en ook eentje voor Wollah, die er 4 kreeg.

Maar de grote winnaar in deze categorie is natuurlijk... Plompzakker! Die 5 stemmen kreeg.

User die in 2019 gebanned moet worden
Sommige users in KLB kun je gewoon echt niet uitstaan en ondanks dat je het van de policy niet hardop mag zeggen gun je ze stiekem toch wel echt een ban. En laat deze verkiezing nou net een buitenkansje zijn om een paar users stiekem toch een ban toe te wensen.

Eervolle vermeldingen in deze categorie zijn voor Kluun1985 en Haags_Kwartiertje, die beide 3 stemmen kregen. Maar de user waar de klaagbaak het meest vanaf wil is, met 4 stemmen, schijnbaar toch echt... Catkiller!

Grappigste user
KLB zou KLB niet zijn als er niet flink wat gelachen kon worden. En de grappigste user van allemaal, daar is schijnbaar toch flink wat consensus over. Werkman wist nog het dichtst bij de winnaar in de buurt te komen, en kreeg 3 stemmen.

Maar de winnaar in deze categorie, met 7 stemmen, is... Vogeltjesdans!

Leukste user
En dan zijn we alweer toegekomen aan de laatste categorie. Vogeltjesdans won deze categorie de afgelopen twee jaar al en het gerucht gaat dat hij het hele jaar extra zijn best heeft gedaan om dit jaar een hattrick te kunnen scoren. Hij heeft al 4 awards binnen gesleept, maar graag toch nog een keer de handjes op elkaar want ook dit jaar is vogeltjesdans weer tot leukste user verkozen!!!

De enige user die nog een beetje in de buurt van zijn 7 stemmen kon komen was Plompzakker, die er 3 kreeg.

Trivia
* Vogeltjesdans is 3x op rij tot leukste user verkozen. Hij is daarmee de eerste user ooit die dit gelukt is. Andere users die deze categorie ooit wonnen zijn Deadprez (2014, 2015), Hoink581 (2013), Frank_Drebin (2012) en RickoKun (2011). Van verkiezingen voor 2011 kon ik niets vinden.
* Vogeltjesdans was tevens by far de meest gestemde user deze verkiezingen en kreeg maar liefst 16% van alle stemmen (muv stemmen op beste mod, waar hij niet aan mee mocht doen)
* Tevens won Vogeltjesdans ook 5 awards. Vorig jaar was 3 awards het meeste wat een user mee naar huis nam. Vogeltjesdans domineerde deze verkiezingen dus in alle opzichten
* HugeCooll is eindelijk niet meer de eeuwige tweede in de modverkiezingen, al beëindigde hij zijn reeks 2e plaatsen wel met een stapje naar beneden ipv omhoog
* Squattr haalt heel veel users door elkaar. In 2 categorieën had de uitslag anders kunnen zijn als hij wist op wie hij wilde stemmen.
* Van de 9 users die vorig jaar een award wonnen zijn er 4 users die dat dit jaar weer deden. De users die geen award meer wonnen zijn vertrokken of de award die zij wonnen bestond dit jaar niet meer/kwamen ze niet meer voor in aanmerking
* Dit is het eerste jaar sinds 2011 dat niet Pharkus of Frank_Drebin tot beste moderator is verkozen
* Vorig jaar was TheMonk5 de user die zsm gebanned moest worden en inmiddels heeft zij een ban. Dit is een erg onheilspellend bericht voor Catkiller.

Slotwoord
Dat was het dan. Aan alle stemmers bedankt voor het stemmen en alle winnaars nogmaals gefeliciteerd!

Hieronder nog screenshots van mijn uiteindelijke excel-overzicht van wie op wie heeft gestemd. Zo kun je zien welke user(s) je volgend jaar een ban toe wilt wensen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  KLB - Grootste betweter 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 17:33:38 #2
392219 Guus_Geluk7
guus_pech6
pi_184163823
Moet 2018 zijn in de titel, kut :')
  woensdag 2 januari 2019 @ 17:37:02 #3
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_184163882
Sepo gepakt!
pi_184163932
registreer om deze reclame te verbergen
Leuk gedaan die uitslagen.
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
  woensdag 2 januari 2019 @ 17:41:53 #5
285512 Argo
Bushcrafter
pi_184163954
Vogeltjesdans _O_

Het imperium _O_
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
  KLB - Grootste baggeraar 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 17:42:36 #6
451823 Plompzakker
#FREE Vogeltjesdans
pi_184163968
Vogeltjesdans _O_
Overigens ben ik van mening dat dit weer een goed topic is vogeltjesdans
  KLB - Grootste baggeraar 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 17:43:51 #7
451823 Plompzakker
#FREE Vogeltjesdans
pi_184163987
registreer om deze reclame te verbergen
Krijgen winnaars nu ook een tagje?
Overigens ben ik van mening dat dit weer een goed topic is vogeltjesdans
  KLB - Beste topicstarter 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 17:46:45 #8
428460 Werkman
pi_184164030
Een gedeelde plaats met VD met behoud van titel.
Geen slecht resultaat om mee thuis te komen.
Gefeliciteerd VD!
  KLB - Grootste betweter 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 17:48:47 #9
392219 Guus_Geluk7
guus_pech6
pi_184164061
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 17:43 schreef Plompzakker het volgende:
Krijgen winnaars nu ook een tagje?
Dat is vorig jaar door HugeCooll met Yvonne overlegd vgm.
  woensdag 2 januari 2019 @ 17:51:30 #10
179899 Catkiller
We sail into the black
pi_184164102
Bedankt voor het gecare, vier simpele zielen. :B
* Vorig jaar was TheMonk5 de user die zsm gebanned moest worden en inmiddels heeft zij een ban. Dit is een erg onheilspellend bericht voor Catkiller.
pi_184164160
Hoezo staan de verwijderde inzendingen niet ook in de spoiler?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  woensdag 2 januari 2019 @ 17:57:04 #12
472597 Goudenvis
#FreePlompzakker
pi_184164225
Vogeltjesdans _O_ HEIL VD _O_
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:00:41 #13
469637 VleesLollie
Vogeltjesdans:I am your father
pi_184164306
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 17:42 schreef Plompzakker het volgende:
Vogeltjesdans _O_
En de mods maar haten op hem terwijl het jaar op jaar de meest geliefde KLBer is :')

Afgunst dat is het _O-
It is nice to be important, but it's more important to be nice!
Respect to the man in the ice cream van!
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:01:31 #14
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184164322
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:00 schreef VleesLollie het volgende:

[..]

En de mods maar haten op hem terwijl het jaar op jaar de meest geliefde KLBer is :')

Afgunst dat is het _O-
Alleen geliefd door dat verschrikkelijke kliekje van hem.
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:02:39 #15
469637 VleesLollie
Vogeltjesdans:I am your father
pi_184164348
quote:
7s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:01 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Alleen geliefd door dat verschrikkelijke kliekje van hem.
Kliekje :')
Meerderheid bedoel je
It is nice to be important, but it's more important to be nice!
Respect to the man in the ice cream van!
  KLB - Grootste betweter 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 18:02:49 #16
392219 Guus_Geluk7
guus_pech6
pi_184164354
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 17:54 schreef oranjevogel1 het volgende:
Hoezo staan de verwijderde inzendingen niet ook in de spoiler?
omdat ze niet zijn meegeteld

maar als er animo voor is wil ik ze nog wel opzoeken
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:10:21 #17
64781 bonke
pipo koeie
pi_184164489
quote:
7s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:01 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Alleen geliefd door dat verschrikkelijke kliekje van hem.
maar wel de grappigste volgens het kliekje :)
beetje jammer wel :)
pies on joe toe
pi_184164494
quote:
2s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:02 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

omdat ze niet zijn meegeteld

maar als er animo voor is wil ik ze nog wel opzoeken
Zeker, ik wil graag zien hoe RodGrod gestemt heeft,
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:12:54 #19
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_184164540
Het maakt mij ook niet uit hoor. Dat Danny het vertikt op te treden tegen het groepje dat bij uitstek alles verziekt is voor zijn rekening.
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:12:58 #20
188813 de_boswachter
Viesdik varken (ja jij ja!)
pi_184164543
BOEEEEEE flikkeruitslagen!!!
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  KLB - Mijn lief dagboek-user 2018 woensdag 2 januari 2019 @ 18:15:08 #21
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_184164579
_O-

Ik wist al vrijwel zeker dat ik deze award zou binnenslepen
  KLB - Allround beste/kutste user weer!18 woensdag 2 januari 2019 @ 18:22:32 #22
112333 vogeltjesdans
black by popular demand
pi_184164705
*O*

Zometeen nog even een bedank topic openen :)
Op maandag 24 maart 2014 schreef NietDoen
Jammer dat we een democratisch land leven, zou zo veel makkelijker te zijn om Vogeltjesdans gewoon alleenheerser te maken
Op vrijdag 9 februari 2018 schreef Oscar.
goed topic weer vogeltjesdans
  KLB - Allround beste/kutste user weer!18 woensdag 2 januari 2019 @ 18:23:10 #23
112333 vogeltjesdans
black by popular demand
pi_184164710
quote:
7s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:01 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Alleen geliefd door dat verschrikkelijke kliekje van hem.
U mad? B-)
Op maandag 24 maart 2014 schreef NietDoen
Jammer dat we een democratisch land leven, zou zo veel makkelijker te zijn om Vogeltjesdans gewoon alleenheerser te maken
Op vrijdag 9 februari 2018 schreef Oscar.
goed topic weer vogeltjesdans
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:24:14 #24
179899 Catkiller
We sail into the black
pi_184164728
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:23 schreef vogeltjesdans het volgende:

[..]

U mad? B-)
Struisvogel.
* Vorig jaar was TheMonk5 de user die zsm gebanned moest worden en inmiddels heeft zij een ban. Dit is een erg onheilspellend bericht voor Catkiller.
  woensdag 2 januari 2019 @ 18:27:17 #25
479373 Banaanvragen
Voor al uw Banaanvragen
pi_184164778
quote:
7s.gif Op woensdag 2 januari 2019 18:12 schreef Quotidien het volgende:
Het maakt mij ook niet uit hoor. Dat Danny het vertikt op te treden tegen het groepje dat bij uitstek alles verziekt is voor zijn rekening.
huilie :') wat een kinnesinne weer :')
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')