abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184069529
registreer om deze reclame te verbergen
Een binnenvaartschip heeft vanmiddag in de Antwerpse haven een dertigtal containers verloren. De laadkisten kwamen terecht in de Schelde en dreven af naar de vaargeul. Daardoor ligt het scheepvaartverkeer van en naar Antwerpen stil, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Plons :D

Het incident vond plaats net na de bocht van de Zandvlietsluis aan de kades van havenbedrijf PSA bij de Noordzeeterminal. het is nog niet bekend waardoor de containers van het schip konden vallen, zegt havenwoordvoerster Nathalie Van Impe tegen de Vlaamse nieuwssite: ,,Onze eerste zorg is de vaargeul vrijmaken. Daarna kan het onderzoek beginnen met onder andere de ondervraging van de kapitein van het binnenschip.’’

Volgens haar is een op- en afvaartverbod afgekondigd op de Schelde. Het scheepvaartverkeer ligt daardoor stil. ,,De containers moeten eerst uit de vaargeul worden verwijderd. Voorlopig wijst niets erop dat ze schadelijke stoffen bevatten.’’

Een vloot van sleepboten is terplaatse en takelt de drijvende containers terug naar de kant. Die interventie is volop bezig. De containers zijn vanop de Scheldedijken nauwelijks te zien.

https://www.ad.nl/buitenl(...)e-gestremd~a242f2eb/

Als Fokkertjes zich afvragen waar hun vriendin met een ventieltje blijft, die is ff zwemmen :P
pi_184069655
UPDATE:

Scheepvaartverkeer in Antwerpse haven hervat na containerverlies

In het Antwerpse havengebied is het op- en afvaartverkeer op de Schelde hervat nadat een binnenschip eerder op de middag een heleboel containers was verloren ter hoogte van de Noordzeeterminal. Dat meldt het Antwerpse Havenbedrijf. De nautische commissie zal het ongeval nog verder onderzoeken, maar de oorzaak lijkt momenteel een stabiliteitsprobleem aan het schip te zijn geweest. Er zouden zich geen gevaarlijke stoffen in de containers hebben bevonden.

In totaal vielen er volgens de Antwerpse brandweer geen 30, zoals eerst gemeld, maar 18 containers overboord. De hulpdiensten konden ze al snel lokaliseren en sleepboten haalden ze indien nodig uit de vaargeul, zodat het scheepvaartverkeer zo snel mogelijk kon worden hervat. Uiteindelijk was er ruim twee uur lang geen op- en afvaartverkeer op de Schelde mogelijk, maar volgens het Havenbedrijf bleef de hinder eigenlijk beperkt omdat het een erg rustige dag was in de haven. De brandweer laat nog weten dat alle containers intussen naar de kant zijn gebracht, waar de havendiensten ze aan wal kunnen hijsen.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)nerverlies~a217896e/
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')