Ik heb geen idee of vegaspek veel zout heeft. Gewoon spek welquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:56 schreef ChildoftheStars het volgende:
Oeh die dingetjes lust ik wel. Alleen heeft vegaspek niet veel zout?
Morgen even naar de winkel.
Bieslook en salie heb ik sowieso wel in huis
Oeh, jaaah.quote:Op zondag 30 december 2018 00:55 schreef Farenji het volgende:
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
Je hebt geen kast vol potjes nodig, de uien en knoflook/gember zijn de smaakbasis, de rest van de specerijen kleuren het alleen wat in en je kan zo veel of zo weinig gebruiken als je zelf wil. Sterker nog, minder is vaak beter. Alleen wat komijn is ook heel lekker.quote:Op zondag 30 december 2018 11:22 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Oeh, jaaah.
In die richting gingen mijn gedachten ook.
Nou ben ik niet van de hutspot, maar zo zou ik het nog eens willen proberen.
Ik wilde de TS alleen niet meteen afschrikken met een half kastje vol potjes
Nou, ja, ik weet natuurlijk niet wat TS aan kruiden en specerijen in de kast heeft en/of gebruikt.quote:Op zondag 30 december 2018 11:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Je hebt geen kast vol potjes nodig, de uien en knoflook/gember zijn de smaakbasis, de rest van de specerijen kleuren het alleen wat in en je kan zo veel of zo weinig gebruiken als je zelf wil. Sterker nog, minder is vaak beter. Alleen wat komijn is ook heel lekker.
Probeer ik de volgende keer!quote:Op zondag 30 december 2018 00:55 schreef Farenji het volgende:
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
Tja, niet zo gek dat dat laf smaakt...quote:Op zondag 30 december 2018 14:29 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Probeer ik de volgende keer!
Ik heb het nu alá mama gemaakt: Neem een joekel van een pan, pleur daar alle groentes en aardappelen in. Kook het zacht en stampen met melk
Ooooh dat klinkt luxe en lekkerquote:Op zondag 30 december 2018 16:50 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben van Hello Fresh weleens een hutspot met humus met koriander gehad. Was erg lekker, vond zelfs meneer Bleie die helemaal niet van humus houdt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |