abonnement Unibet Coolblue
pi_184064673
Hoihoi allemaal,

Even een vraagje: Vandaag heb ik een grote pan hutsemuts gemaakt om vier keer van te eten (een portie vandaag en drie in de vriezer). Echter was dit te laf (gewoon stamp met wortels, ui, prei, witte kaas en mosterd). Meer mosterd maakt het te pittig (heb ik ondervonden, dan proef ik niks meer en heb een loopneus), maar ik weet niet wat voor kruiden er lekker door is om het meer smaak te geven. Heeft iemand advies? Nootmuskaat lust ik niet.

Liefs en bedankt!
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  Spellchecker zaterdag 29 december 2018 @ 17:48:35 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184064763
Ik zou er niet zo zeer kruiden doorheen doen maar eerder spekjes, rauwe rode ui, augurk, groene olijven of zongedroogde tomaat. Qua kruiden kan salie of bieslook. Of misschien lavas.
Spoilers!
pi_184064919
Oeh die dingetjes lust ik wel. Alleen heeft vegaspek niet veel zout?

Morgen even naar de winkel.

Bieslook en salie heb ik sowieso wel in huis
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184065878
Beetje kruidnagel?
Teentje knoflook.
Bouillonblokje meekoken.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_184066090
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 17:56 schreef ChildoftheStars het volgende:
Oeh die dingetjes lust ik wel. Alleen heeft vegaspek niet veel zout?

Morgen even naar de winkel.

Bieslook en salie heb ik sowieso wel in huis
Ik heb geen idee of vegaspek veel zout heeft. Gewoon spek wel :9
Spoilers!
  Moderator zaterdag 29 december 2018 @ 19:02:53 #7
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_184066412
Spek en/of boullionpoeder. Uit zo'n potje van Knorr. De tuinkruiden variant smaakte laatst best prima bij gebrek aan spek.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 29 december 2018 @ 19:06:05 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_184066497
Hutspot zonder klapstuk is geen hutspot.. (zonder peper ook niet btw)
Vet is een smaakdrager..

Als je vega wilt eten dan maak je dus geen hutspot.. dat smaakt nergens naar zonder vlees..

Ga dan voor een recept wat wel past bij vega..
  Spellchecker zaterdag 29 december 2018 @ 19:07:06 #9
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184066651
Bouillonpoeder klinkt ook goed!
Als kind at ik ook graag deze stamp, alleen ik weet het geheim van mijn moeder niet ;) vega kan het ook erg lekker zijn.

Knoflook is ook lekker...

Tafelzuur inderdaad ook, nog nooit bij stamp gegeten. ga ik proberen
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zaterdag 29 december 2018 @ 19:17:23 #11
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_184066856
Nasikruiden/groentenmix, groentenboillon,laurierbladeren
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_184067939
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:07 schreef maily het volgende:
En piccallilly ofcourse :Y)
Goeie :Y
Spoilers!
pi_184069629
Wat kerriepoeder er door geeft ook smaak. Ow en een lepeltje witte wijn azijn
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  zaterdag 29 december 2018 @ 23:13:53 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184074650
Mierikswortel geeft een lekkere pittige extra smaak er aan, naast de al genoemde spekjes enzo.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184076490
(versgemalen) Zwarte peper, gebakken uien en spekjes :9~
Somebody that I used to know
pi_184077485
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
pi_184082131
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 00:55 schreef Farenji het volgende:
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
Oeh, jaaah.
In die richting gingen mijn gedachten ook.
Nou ben ik niet van de hutspot, maar zo zou ik het nog eens willen proberen.
Ik wilde de TS alleen niet meteen afschrikken met een half kastje vol potjes ;)
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_184082375
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 11:22 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Oeh, jaaah.
In die richting gingen mijn gedachten ook.
Nou ben ik niet van de hutspot, maar zo zou ik het nog eens willen proberen.
Ik wilde de TS alleen niet meteen afschrikken met een half kastje vol potjes ;)
Je hebt geen kast vol potjes nodig, de uien en knoflook/gember zijn de smaakbasis, de rest van de specerijen kleuren het alleen wat in en je kan zo veel of zo weinig gebruiken als je zelf wil. Sterker nog, minder is vaak beter. Alleen wat komijn is ook heel lekker.
pi_184082984
Nasikruiden er door doen
Of een beetje curry (gewoon de saus dus) er doorheen mengen als het al op tafel staat en te weinig smaak heeft.
Geen hele culinaire adviezen, maar wel makkelijk en lekker :@
pi_184083254
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 11:32 schreef Farenji het volgende:

[..]

Je hebt geen kast vol potjes nodig, de uien en knoflook/gember zijn de smaakbasis, de rest van de specerijen kleuren het alleen wat in en je kan zo veel of zo weinig gebruiken als je zelf wil. Sterker nog, minder is vaak beter. Alleen wat komijn is ook heel lekker.
Nou, ja, ik weet natuurlijk niet wat TS aan kruiden en specerijen in de kast heeft en/of gebruikt.
Dat lijstje dat je opgaf, had me 10 jaar geleden ook al afgeschrikt. Pakjes kruidenmixen (zout en zetmelen) galore.
Nu weet ik niet beter ;)
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_184086994
Ik heb heel veel kruiden! Vanavond experimenteren. Ik laat horen wat en hoe en smaak
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184087009
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 00:55 schreef Farenji het volgende:
Als je het vegetarisch maakt heb je wel wat meer smaak nodig. Je kan beginnen met een currybasis van uien die je langzaam op laag vuur karamelliseert, dan gehakte knoflook en/of gemberwortel erbij, je kan er gemalen korianderzaad bij doen, komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, evt een pepertje, of een mengsel zoals bijv garam masala of generiek "kerriepoeder". Als je dan daarin de aardappelen en wortels stooft krijg je al een heel andere hutspot.
Probeer ik de volgende keer!

Ik heb het nu alá mama gemaakt: Neem een joekel van een pan, pleur daar alle groentes en aardappelen in. Kook het zacht en stampen met melk
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_184087341
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 14:29 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Probeer ik de volgende keer!

Ik heb het nu alá mama gemaakt: Neem een joekel van een pan, pleur daar alle groentes en aardappelen in. Kook het zacht en stampen met melk
Tja, niet zo gek dat dat laf smaakt...
pi_184090488
Wij hebben van Hello Fresh weleens een hutspot met humus met koriander gehad. Was erg lekker, vond zelfs meneer Bleie die helemaal niet van humus houdt.
pi_184090543
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 16:50 schreef Bleie het volgende:
Wij hebben van Hello Fresh weleens een hutspot met humus met koriander gehad. Was erg lekker, vond zelfs meneer Bleie die helemaal niet van humus houdt.
Ooooh dat klinkt luxe en lekker
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')