Waar kom jij eigenlijk vandaan?quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:21 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Moet mijn aardrijkskunde even naar boven halen. Maastricht is te zuid, Kerkrade te Oost, Venlo te Noord.
Dan blijft Echt, Roermond, Sittard enz over?
Het is wat je er zelf van maakt. Wat Mo zegt , dan zonder schelpdieren vis..quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:14 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Ja, lang geleden. Maar ben sowieso niet voor zeevruchten. Misschien dat het daaraan ligt?
Ik vind het wel altijd lekker ruiken!
Maaskant, Belgiëquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:22 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Waar kom jij eigenlijk vandaan?
Ik zal je recept eens volgen zonder vis! Hoe maak je het extra pikant? Olie? Cayenne?quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:22 schreef chufi het volgende:
[..]
Het is wat je er zelf van maakt. Wat Mo zegt , dan zonder schelpdieren vis..
Nee, het origineel Paella Valenciana is met kip en konijn, optioneel evt. met wat schelpvruchtenquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:17 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Is dat niet een beetje heiligschennis? Zoiets als ananas op de pizza?
Ik zou eventueel wel vis erin lusten, voor de smaak, maar absoluut geen schelpdieren, want die eet ik niet, je kan ook wel een of andere vissaus gebruiken ook voor de smaak, het is maar net wat je wil, het is gewoon een eintopf, een eenpansgerecht.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:22 schreef chufi het volgende:
[..]
Het is wat je er zelf van maakt. Wat Mo zegt , dan zonder schelpdieren vis..
met paprika poeder door de tomaat mengen.. kan idd ook wat anders pikant poeder zijnquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:24 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Ik zal je recept eens volgen zonder vis! Hoe maak je het extra pikant? Olie? Cayenne?
Oja, weet het weer, Belg.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er enigszins verkoold uit.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:31 schreef chufi het volgende:
Laatste keer in Valencia had ik een zwarte, met inktvis
[ afbeelding ]
ik hoop dat het lekkerder was dan dat het eruit ziet!quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:31 schreef chufi het volgende:
Laatste keer in Valencia had ik een zwarte, met inktvis
[ afbeelding ]
Bahquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:31 schreef chufi het volgende:
Laatste keer in Valencia had ik een zwarte, met inktvis
[ afbeelding ]
Is ipv saffraan met inktquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:31 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Ziet er enigszins verkoold uit.
Ach ja, je moet er van houden.quote:
Dus Roermond tem Weert zo wat.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:27 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Oja, weet het weer, Belg.
Kilometer of 35 van hier.
Maar zo moeilijk is het niet te raden hoor.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:35 schreef Lenny77 het volgende:
[..]
Dus Roermond tem Weert zo wat.
Maakt ook niet uit hoor. Was gewoon benieuwd!
quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:05 schreef chufi het volgende:
[..]
Ik gebruik de methode, geen vast recept.
- Gooi wat olie in de pan en bak je vlees (ik had nu kippedijfilets)
- Wanneer het een kleurtje krijgt gooi je de groenten erbij (ik had nu groene asperges, wortels en snijbonen)
- Wanneer je denkt mooi, voeg dan wat tomaten puree toe (ik had 2 verse gemengd met wat teentjes knoflook uit de mixer) en strooi hier wat rood paprika poeder (ik had pikant,e) door en roer direct goed door, even kort aanbakken.
- Voeg water of bouillon (ik had groente) toe tot net boven de handvaten en laat dit even koken.
- Als het water wat is ingekookt (2 mm of zo) voeg je de paella-rijst toe (een richel over de hele diameter tussen de handvaten) tot het boven het water. Meng hierdoor je saffraan (ik had nog een zakje speciaal poeder) en verdeel de rijst over de rest van de pan.
- Voeg indien gewenst ook gelijk bv. Limabonen (gewerkt en gekookt of zoals ik had uit een potje) en roer het nog even.
- Zet het geheel even goed aan de kook en zet het vuur na een minuten lager.. probeer niet te roeren. Laat het langzaam gaar en droogkoken en voeg eventueel nog wat water toe.
- vlak voor het einde kun je er wat ontdooide garnalen op laten garen en een wat takjes rozemarijn.
- Als je vind dat ie gaar is, zet je het vuur uit en laat je het nog even afgedekt 10 rusten (bv. onder zilverpapier)
Eet smakelijkOpgeslagen! Dank je!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ga het een keer maken...from the labyrinth beyond time and space, seeks her way out to a clearing
Laat je fantasie de vrije loop.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:37 schreef Voxs het volgende:
[..]
Opgeslagen! Dank je!
Ik ga het een keer maken
Graag gedaan. Er staan vele recepten op het webquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:37 schreef Voxs het volgende:
[..]
Opgeslagen! Dank je!
Ik ga het een keer maken
Dat recept is toch veel te vaag om te volgen. Water toevoegen tot net boven de handvaten? Een richel rijst over de hele diameter? Veel succes.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:37 schreef Voxs het volgende:
[..]
Opgeslagen! Dank je!
Ik ga het een keer maken
Koken met je imagination.. niet volgens een pakjequote:Op zaterdag 29 december 2018 17:45 schreef Recce het volgende:
[..]
Dat recept is toch veel te vaag om te volgen. Water toevoegen tot net boven de handvaten? Een richel rijst over de hele diameter? Veel succes.
quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:46 schreef chufi het volgende:
[..]
Koken met je imagination.. niet volgens een pakje
Zo kook ik altijdquote:
Maar dan mislukt er wel eens iets en daar heb ik geen zin in.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:46 schreef chufi het volgende:
[..]
Koken met je imagination.. niet volgens een pakje
Frituur als plan Bquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:52 schreef Recce het volgende:
[..]
Maar dan mislukt er wel eens iets en daar heb ik geen zin in.
Hoe dan? Maar ik geef toe rijst koken is helemaal niet zo simpelquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:52 schreef Recce het volgende:
[..]
Maar dan mislukt er wel eens iets en daar heb ik geen zin in.
Een vrouw is ook niet altijd een garantiequote:Op zaterdag 29 december 2018 17:52 schreef Recce het volgende:
[..]
Maar dan mislukt er wel eens iets en daar heb ik geen zin in.
Juist.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:46 schreef chufi het volgende:
[..]
Koken met je imagination.. niet volgens een pakje
Whut? Als iets makkelijk is.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:53 schreef Soury het volgende:
[..]
Hoe dan? Maar ik geef toe rijst koken is helemaal niet zo simpel
Alles kan een uitdaging zijn.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:55 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Whut? Als iets makkelijk is.
Helemaal niet. Het is best een kunst als je geen plak shit wil, ik kook rijst zonder dat ik het moet afgieten. Een dag van te voren is nog beterquote:Op zaterdag 29 december 2018 17:55 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Whut? Als iets makkelijk is.
Ja Lassie toverrijstquote:
Ik heb een rijstkoker.quote:
Nou dat is dus een onzinnig dingquote:
Vind jij.quote:
Ja waanzin. Plus zo vaak kook ik geen rijstquote:
Alsof ik wekelijks rijst maak...1 x per kwartaal is al veelquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:06 schreef Soury het volgende:
[..]
Ja waanzin. Plus zo vaak kook ik geen rijst
Vertel mij wat. Blijf er dan ook gewoonweg bij, niet te weinig water en af en toe roeren. Ik kook regelmatig rijst maar dat is nog nooit mislukt.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:58 schreef Soury het volgende:
[..]
Helemaal niet. Het is best een kunst als je geen plak shit wil, ik kook rijst zonder dat ik het moet afgieten. Een dag van te voren is nog beter
Ik ben meer een pasta mensquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:07 schreef chufi het volgende:
[..]
Alsof ik wekelijks rijst maak...1 x per kwartaal is al veel
Niet roeren btw Ja dat is een feitquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:07 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Vertel mij wat. Blijf er dan ook gewoonweg bij, niet te weinig water en af en toe roeren. Ik kook regelmatig rijst maar dat is nog nooit mislukt.
Maar tja ik ben een man en die kunnen alles beter.
Goed idee, binnenkort maar weer eens spaghetti maken.quote:
De helft van carabonara zo maken. Moet opquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:10 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Goed idee, binnenkort maar weer eens spaghetti maken.
Liter fles saus in mijn kerstpakket. Dat is invriezen die handelquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:10 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Goed idee, binnenkort maar weer eens spaghetti maken.
Carbonara saus? Een liter?quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:13 schreef Soury het volgende:
[..]
Liter fles saus in mijn kerstpakket. Dat is invriezen die handel
Garfield.quote:
Lekker met spinazie en salami en gehakt en kaasquote:
Nee tomaten sausquote:
Ook weer zoiets weer je je eigen vulling kunt makenquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:17 schreef Soury het volgende:
[..]
Lekker met spinazie en salami en gehakt en kaas
Gelukkig heb ik mijn eigen "recept".quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:17 schreef Soury het volgende:
[..]
Lekker met spinazie en salami en gehakt en kaas
Dat is juist zo lekker als je voor je zelf kookt. Pleur er in wat je wilquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:19 schreef Mo_Muffin het volgende:
[..]
Gelukkig heb ik mijn eigen "recept".
Carbonara en carabinieriquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:19 schreef Soury het volgende:
Oh verwarring ik maak carabonara zelf. Met slagroom en ei en kaas en spekjes.
Die literfles tomatensaus doe ik wel een andere keer
OK was je verwardquote:
Beetje volgens het basisrecept iets klaarmaken en vervolgens erin mikkeren wat je lekker vindt.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:21 schreef Soury het volgende:
[..]
Dat is juist zo lekker als je voor je zelf kookt. Pleur er in wat je wil
De bezichtiging van mijn huis gister was in een knoflook walmquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:24 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Beetje volgens het basisrecept iets klaarmaken en vervolgens erin mikkeren wat je lekker vindt.
Tell me more.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:27 schreef Soury het volgende:
[..]
De bezichtiging van mijn huis gister was in een knoflook walm
Oh foutjequote:
Wat valt er te vertellen?quote:
quote:
Ja daar wacht ik op. Maandag weer kijkers; Ik verwacht een serieus bod deze dagenquote:
Ik hoop het voor je, iig weer een zorg minder.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:33 schreef Soury het volgende:
[..]
Ja daar wacht ik op. Maandag weer kijkers; Ik verwacht een serieus bod deze dagen
Het is een beetje kat en muis. Maar er is genoeg belangstellingquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:37 schreef Superbadeendje het volgende:
[..]
Ik hoop het voor je, iig weer een zorg minder.
Dat is wel top.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:39 schreef Soury het volgende:
[..]
Het is een beetje kat en muis. Maar er is genoeg belangstelling
Succes nogmaals..quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:39 schreef Soury het volgende:
[..]
Het is een beetje kat en muis. Maar er is genoeg belangstelling
Oh hoezo?quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:42 schreef FreshFruit72 het volgende:
[..]
Dat is wel top.
Wij hadden gisteren nog even verwarring met de koopakte toen de verdeling niet helemaal duidelijk was.
en als het dan verkocht is wat dan? Ga je dan iets tijdelijk huren of even bij familie?quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:39 schreef Soury het volgende:
[..]
Het is een beetje kat en muis. Maar er is genoeg belangstelling
Ik heb al wat op het oog, Maar ik kan 3 maanden in een huisje zonder huurquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:46 schreef FANN het volgende:
[..]
en als het dan verkocht is wat dan? Ga je dan iets tijdelijk huren of even bij familie?
ag... oké ik snap het..... zoiets is dan een goeie oplossing....quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:47 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik heb al wat op het oog, Maar ik kan 3 maanden in een huisje zonder huur
3 partijen die koper zijn,en het kadaster had de percelen verkeerd op de kaart gezet.quote:
Ik zag gisteren in Grou nog een leuk huis te koop staan.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:47 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik heb al wat op het oog, Maar ik kan 3 maanden in een huisje zonder huur
Oh, vrij rap en notaris is wel uniekquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:51 schreef FreshFruit72 het volgende:
[..]
3 partijen die koper zijn,en het kadaster had de percelen verkeerd op de kaart gezet.
De notaris moest dat in de akte aan laten passen.Ging wel vrij rap trouwens.
Ja maar dan heb ik weer een deadline. Ik krijg daar de zenuwen vanquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:50 schreef FANN het volgende:
[..]
ag... oké ik snap het..... zoiets is dan een goeie oplossing....
We zaten daar met 10 mensen om te ondertekenen.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:52 schreef Soury het volgende:
[..]
Oh, vrij rap en notaris is wel uniek
Grou klinkt wel kutquote:Op zaterdag 29 december 2018 18:51 schreef FreshFruit72 het volgende:
[..]
Ik zag gisteren in Grou nog een leuk huis te koop staan.
Is echt een leuk dorp.quote:
Even snel gekeken maar die prijzen Super leuk huis gezien onder de 2quote:
Vast dezelfde.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:58 schreef Soury het volgende:
[..]
Even snel gekeken maar die prijzen Super leuk huis gezien onder de 2
Het is echt een leuk plaatsje, je zou het er fijn vinden.quote:Op zaterdag 29 december 2018 18:58 schreef Soury het volgende:
[..]
Even snel gekeken maar die prijzen Super leuk huis gezien onder de 2
Mijn fout.Verkeerde topic.quote:
Bedankt voor de tipquote:
Klopt.quote:Op zaterdag 29 december 2018 19:08 schreef chufi het volgende:
[..]
Dat schreven we vroeger toch nog met een w.. Grouw
YW,ik liep erlangs,en moest gelijk aan je denken.quote:
Friesland is zeker een optiequote:Op zaterdag 29 december 2018 19:09 schreef FreshFruit72 het volgende:
[..]
YW,ik liep erlangs,en moest gelijk aan je denken.
Wat denk je van Irnsum/Jirnsum?quote:Op zaterdag 29 december 2018 19:09 schreef chufi het volgende:
[..]
Of is Grou nu Fries Grouw Nederlands?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |