#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 12:44 |
Ik heb het idee dat het niet patentbloem is.... Weet iemand welke soort bloem dit is en nog belangrijker waar ik hem koop? Ik wil Udon noedels maken met deze bloem. [ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 27-12-2018 12:44:23 ] | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 13:10 |
Dat is het wel. | |
bonke | donderdag 27 december 2018 @ 13:29 |
https://www.asianfoodlovers.nl/blog/zelf-noodles-maken | |
bonke | donderdag 27 december 2018 @ 13:29 |
daar staat tarwebloem | |
Symphonic | donderdag 27 december 2018 @ 14:15 |
Patent bloem | |
Jordy-B | donderdag 27 december 2018 @ 15:03 |
patentbloem. | |
golfer | donderdag 27 december 2018 @ 15:06 |
https://www.yummydutch.co(...)l-purpose-flour.html | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 15:57 |
Patentbloem, nergens écht goed voor. | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 16:01 |
Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas? | |
Sorella | donderdag 27 december 2018 @ 16:03 |
Patentbloem gebruik ik voor cake, taart en pannenkoeken etc., in ieder geval niet voor deeg wat gekneed moet worden. Misschien kan het wel, geen idee eigenlijk. | |
bonke | donderdag 27 december 2018 @ 16:14 |
elke keer een beetje bloem bijkneden tot het niet meer plakt | |
Queenshore | donderdag 27 december 2018 @ 16:21 |
Als je bijvoorbeeld brood maakt is dit zeker niet aan te raden. Voor brood zou amerikaanse patentbloem een erg goede optie zijn, wereld van verschil. | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 16:51 |
Teveel water | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 16:53 |
Voor cake en taart waar je kapsel maakt kan je beter half bloem, half maizena gebruiken, wordt het kruimeliger en minder sterk van | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 18:06 |
Bedankt morgen weer proberen! Deeg maken vind ik lastig. | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 18:08 |
Wat oor deeg wil je maken? Voor pasta zou ik geen water maar ei gebruiken | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 18:37 |
https://www.justonecookbook.com/udon-noodles/ | |
Sorella | donderdag 27 december 2018 @ 19:22 |
Als een soort sneeuwster (cake/taart) texture ? | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 20:29 |
Je weet dat je het jezelf hiermee niet makkelijk maakt? Dit is hoge school van het noedels maken | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 20:30 |
Ja | |
Sorella | donderdag 27 december 2018 @ 20:31 |
Ik kan hier iemand erg blij mee maken | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 20:43 |
In het filmpje doet ze het vrij makkelijk. Ik krijg gewoon geen goeie deeg. | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 20:44 |
Ja, dat lijkt altijd gemakkelijker dan het is | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 20:46 |
Maar zelfs water met beetje deeg mengen kan dus zo lastig zijn? Hmm ik wil het wel leren op zich.... | |
Pietverdriet | donderdag 27 december 2018 @ 20:47 |
Veel oefenen. | |
#ANONIEM | donderdag 27 december 2018 @ 20:49 |
Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan. | |
tanteklara | woensdag 9 januari 2019 @ 23:43 |
Niet gelijk al het water erbij doen. Een beetje water achter houden, omdat elk meel andere hoeveelheden water opneemt. Je kunt als het te stug is altijd nog dat beetje water erbij doen. En misschien moet je langer doorkneden. Niet op het plakkerige letten, maar kneden totdat het minder plakt. Veel oefenen dus. | |
Pietverdriet | donderdag 10 januari 2019 @ 08:06 |
Minder water gebruiken | |
Spanky78 | donderdag 10 januari 2019 @ 09:46 |
En het deeg moet tijd krijgen om te ontspannen/het water goed op te nemen. Dus eerst goed kneden, daarna een paar uur laten rusten in plasticfolie in de koelkast. Daarna verder werken. Ik zou overigens niet beginnen met Udon, maar met gewone eierspaghetti. Ik kan met trouwens niet voorstellen dat ze hier patentbloem voor nemen. Voor noedels met alleen water zou ik toch een bloem kiezen met meer en betere gluten. Ik zou in ieder geval voor de helft harde tarwebloem gebruiken. Hier wat meer info over bloem en gluten in de bloem: https://www.italieplein.n(...)schil-bloem-en-meel/ | |
Pietverdriet | donderdag 10 januari 2019 @ 09:53 |
Zoals ik al eerder schreef, dit is niet iets voor de beginnende noedelmaker, eerder hogeschool. Mbt hoog gluten gehalte heb je gelijk wat ook de Italiaanse insteek is, die maken eivrije noedels/pasta met fijn gemalen semolina. Maar in Japan tikken ze anders, daar maken ze zelfs noedels van Boekweitmeel, wat geheel glutenvrije is (en ook geen graansoort) zelf deze noedels maken is écht heel erg lastig. | |
pokkerdepok | donderdag 10 januari 2019 @ 10:00 |
niet moeilijk, maar je moet wel de juiste hoeveelheden doen. steeds beetje water bij de bloem doen, en kneden. te veel water, plakkerig. wel even hard werk. | |
Spanky78 | donderdag 10 januari 2019 @ 10:00 |
Wel heel lekker, van boekweit (soba). Doen ze trouwen ook vrijwel altijd een beetje tarwemeel in, juist vanwege die gluten. Als je echt noedels zonder tarwe wilt maken heb je het inderdaad over hogeschool. Met boekweit overigens nooit zelf gedaan, doe ik wel in mijn pannenkoeken. Het maken van eierspaghetti is makkelijker, het ei helpt je daar door bij het koken te denatureren. Dat zou iedereen moeten kunnen, ook met patentbloem lukt dat, je krijgt dan alleen een watzachtere spaghetti die iets meer opzwelt dan pasta van durum |