abonnement Unibet Coolblue
pi_184000353
Ik heb het idee dat het niet patentbloem is....

Weet iemand welke soort bloem dit is en nog belangrijker waar ik hem koop?

Ik wil Udon noedels maken met deze bloem.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 27-12-2018 12:44:23 ]
pi_184000920
Dat is het wel.
pi_184001428
daar staat tarwebloem :)
pies on joe toe
pi_184002620
Patent bloem
Juin uit Eigen Tuin!
pi_184003873
patentbloem.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_184003922
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 december 2018 @ 15:57:18 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184005297
Patentbloem, nergens écht goed voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184005405
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Patentbloem, nergens écht goed voor.
Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas?
pi_184005448
Patentbloem gebruik ik voor cake, taart en pannenkoeken etc., in ieder geval niet voor deeg wat gekneed moet worden.
Misschien kan het wel, geen idee eigenlijk.
pi_184005746
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 16:01 schreef Argo het volgende:

[..]

Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas?
elke keer een beetje bloem bijkneden tot het niet meer plakt :)
pies on joe toe
pi_184005934
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 16:14 schreef bonke het volgende:

[..]

elke keer een beetje bloem bijkneden tot het niet meer plakt :)
Als je bijvoorbeeld brood maakt is dit zeker niet aan te raden.

Voor brood zou amerikaanse patentbloem een erg goede optie zijn, wereld van verschil.
  donderdag 27 december 2018 @ 16:51:36 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184006725
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 16:01 schreef Argo het volgende:

[..]

Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas?
Teveel water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 december 2018 @ 16:53:28 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184006776
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 16:03 schreef Sorella het volgende:
Patentbloem gebruik ik voor cake, taart en pannenkoeken etc., in ieder geval niet voor deeg wat gekneed moet worden.
Misschien kan het wel, geen idee eigenlijk.
Voor cake en taart waar je kapsel maakt kan je beter half bloem, half maizena gebruiken, wordt het kruimeliger en minder sterk van
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184008360
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Teveel water
Bedankt morgen weer proberen! Deeg maken vind ik lastig.
  donderdag 27 december 2018 @ 18:08:20 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184008394
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 18:06 schreef Argo het volgende:

[..]

Bedankt morgen weer proberen! Deeg maken vind ik lastig.
Wat oor deeg wil je maken? Voor pasta zou ik geen water maar ei gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184008977
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat oor deeg wil je maken? Voor pasta zou ik geen water maar ei gebruiken
https://www.justonecookbook.com/udon-noodles/
pi_184009912
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor cake en taart waar je kapsel maakt kan je beter half bloem, half maizena gebruiken, wordt het kruimeliger en minder sterk van
Als een soort sneeuwster (cake/taart) texture ?
  donderdag 27 december 2018 @ 20:29:02 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184011449
quote:
Je weet dat je het jezelf hiermee niet makkelijk maakt? Dit is hoge school van het noedels maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 december 2018 @ 20:30:07 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184011481
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 19:22 schreef Sorella het volgende:

[..]

Als een soort sneeuwster (cake/taart) texture ?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184011520
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Ik kan hier iemand erg blij mee maken ^O^
pi_184011988
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je weet dat je het jezelf hiermee niet makkelijk maakt? Dit is hoge school van het noedels maken
In het filmpje doet ze het vrij makkelijk. Ik krijg gewoon geen goeie deeg.
  donderdag 27 december 2018 @ 20:44:32 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184012027
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:43 schreef Argo het volgende:

[..]

In het filmpje doet ze het vrij makkelijk. Ik krijg gewoon geen goeie deeg.
Ja, dat lijkt altijd gemakkelijker dan het is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184012075
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat lijkt altijd gemakkelijker dan het is
Maar zelfs water met beetje deeg mengen kan dus zo lastig zijn? Hmm ik wil het wel leren op zich....
  donderdag 27 december 2018 @ 20:47:31 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184012117
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:46 schreef Argo het volgende:

[..]

Maar zelfs water met beetje deeg mengen kan dus zo lastig zijn? Hmm ik wil het wel leren op zich....
Veel oefenen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184012172
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Veel oefenen.
Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan. :(
  woensdag 9 januari 2019 @ 23:43:04 #27
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_184311685
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:49 schreef Argo het volgende:

[..]

Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan. :(
Niet gelijk al het water erbij doen. Een beetje water achter houden, omdat elk meel andere hoeveelheden water opneemt. Je kunt als het te stug is altijd nog dat beetje water erbij doen.
En misschien moet je langer doorkneden. Niet op het plakkerige letten, maar kneden totdat het minder plakt. Veel oefenen dus.
  donderdag 10 januari 2019 @ 08:06:18 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184314098
quote:
11s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:49 schreef Argo het volgende:

[..]

Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan. :(
Minder water gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184315173
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 08:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Minder water gebruiken
En het deeg moet tijd krijgen om te ontspannen/het water goed op te nemen. Dus eerst goed kneden, daarna een paar uur laten rusten in plasticfolie in de koelkast. Daarna verder werken.

Ik zou overigens niet beginnen met Udon, maar met gewone eierspaghetti. Ik kan met trouwens niet voorstellen dat ze hier patentbloem voor nemen. Voor noedels met alleen water zou ik toch een bloem kiezen met meer en betere gluten. Ik zou in ieder geval voor de helft harde tarwebloem gebruiken.

Hier wat meer info over bloem en gluten in de bloem:
https://www.italieplein.n(...)schil-bloem-en-meel/
Whatever...
  donderdag 10 januari 2019 @ 09:53:28 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184315305
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 09:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En het deeg moet tijd krijgen om te ontspannen/het water goed op te nemen. Dus eerst goed kneden, daarna een paar uur laten rusten in plasticfolie in de koelkast. Daarna verder werken.

Ik zou overigens niet beginnen met Udon, maar met gewone eierspaghetti. Ik kan met trouwens niet voorstellen dat ze hier patentbloem voor nemen. Voor noedels met alleen water zou ik toch een bloem kiezen met meer en betere gluten. Ik zou in ieder geval voor de helft harde tarwebloem gebruiken.

Hier wat meer info over bloem en gluten in de bloem:
https://www.italieplein.n(...)schil-bloem-en-meel/
Zoals ik al eerder schreef, dit is niet iets voor de beginnende noedelmaker, eerder hogeschool.
Mbt hoog gluten gehalte heb je gelijk wat ook de Italiaanse insteek is, die maken eivrije noedels/pasta met fijn gemalen semolina.
Maar in Japan tikken ze anders, daar maken ze zelfs noedels van Boekweitmeel, wat geheel glutenvrije is (en ook geen graansoort) zelf deze noedels maken is écht heel erg lastig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184315400
niet moeilijk, maar je moet wel de juiste hoeveelheden doen. steeds beetje water bij de bloem doen, en kneden. te veel water, plakkerig.
wel even hard werk.
pi_184315408
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals ik al eerder schreef, dit is niet iets voor de beginnende noedelmaker, eerder hogeschool.
Mbt hoog gluten gehalte heb je gelijk wat ook de Italiaanse insteek is, die maken eivrije noedels/pasta met fijn gemalen semolina.
Maar in Japan tikken ze anders, daar maken ze zelfs noedels van Boekweitmeel, wat geheel glutenvrije is (en ook geen graansoort) zelf deze noedels maken is écht heel erg lastig.
Wel heel lekker, van boekweit (soba). Doen ze trouwen ook vrijwel altijd een beetje tarwemeel in, juist vanwege die gluten. Als je echt noedels zonder tarwe wilt maken heb je het inderdaad over hogeschool. Met boekweit overigens nooit zelf gedaan, doe ik wel in mijn pannenkoeken.

Het maken van eierspaghetti is makkelijker, het ei helpt je daar door bij het koken te denatureren. Dat zou iedereen moeten kunnen, ook met patentbloem lukt dat, je krijgt dan alleen een watzachtere spaghetti die iets meer opzwelt dan pasta van durum
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')