Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas?quote:Op donderdag 27 december 2018 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Patentbloem, nergens écht goed voor.
elke keer een beetje bloem bijkneden tot het niet meer plaktquote:Op donderdag 27 december 2018 16:01 schreef Argo het volgende:
[..]
Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas?
Als je bijvoorbeeld brood maakt is dit zeker niet aan te raden.quote:Op donderdag 27 december 2018 16:14 schreef bonke het volgende:
[..]
elke keer een beetje bloem bijkneden tot het niet meer plakt
Teveel waterquote:Op donderdag 27 december 2018 16:01 schreef Argo het volgende:
[..]
Mijn patentbloem wordt altijd mega plakkerig terwijl ik andere een bal zie maken Die van Geen kant plakt heb ik allemaal deeg aan mijn hand plakken. Wat doe ik verkeerd baas?
Voor cake en taart waar je kapsel maakt kan je beter half bloem, half maizena gebruiken, wordt het kruimeliger en minder sterk vanquote:Op donderdag 27 december 2018 16:03 schreef Sorella het volgende:
Patentbloem gebruik ik voor cake, taart en pannenkoeken etc., in ieder geval niet voor deeg wat gekneed moet worden.
Misschien kan het wel, geen idee eigenlijk.
Wat oor deeg wil je maken? Voor pasta zou ik geen water maar ei gebruikenquote:Op donderdag 27 december 2018 18:06 schreef Argo het volgende:
[..]
Bedankt morgen weer proberen! Deeg maken vind ik lastig.
https://www.justonecookbook.com/udon-noodles/quote:Op donderdag 27 december 2018 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat oor deeg wil je maken? Voor pasta zou ik geen water maar ei gebruiken
Als een soort sneeuwster (cake/taart) texture ?quote:Op donderdag 27 december 2018 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor cake en taart waar je kapsel maakt kan je beter half bloem, half maizena gebruiken, wordt het kruimeliger en minder sterk van
Je weet dat je het jezelf hiermee niet makkelijk maakt? Dit is hoge school van het noedels makenquote:Op donderdag 27 december 2018 18:37 schreef Argo het volgende:
[..]
https://www.justonecookbook.com/udon-noodles/
Jaquote:Op donderdag 27 december 2018 19:22 schreef Sorella het volgende:
[..]
Als een soort sneeuwster (cake/taart) texture ?
In het filmpje doet ze het vrij makkelijk. Ik krijg gewoon geen goeie deeg.quote:Op donderdag 27 december 2018 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je weet dat je het jezelf hiermee niet makkelijk maakt? Dit is hoge school van het noedels maken
Ja, dat lijkt altijd gemakkelijker dan het isquote:Op donderdag 27 december 2018 20:43 schreef Argo het volgende:
[..]
In het filmpje doet ze het vrij makkelijk. Ik krijg gewoon geen goeie deeg.
Maar zelfs water met beetje deeg mengen kan dus zo lastig zijn? Hmm ik wil het wel leren op zich....quote:Op donderdag 27 december 2018 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat lijkt altijd gemakkelijker dan het is
Veel oefenen.quote:Op donderdag 27 december 2018 20:46 schreef Argo het volgende:
[..]
Maar zelfs water met beetje deeg mengen kan dus zo lastig zijn? Hmm ik wil het wel leren op zich....
Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan.quote:
Niet gelijk al het water erbij doen. Een beetje water achter houden, omdat elk meel andere hoeveelheden water opneemt. Je kunt als het te stug is altijd nog dat beetje water erbij doen.quote:Op donderdag 27 december 2018 20:49 schreef Argo het volgende:
[..]
Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan.
Minder water gebruikenquote:Op donderdag 27 december 2018 20:49 schreef Argo het volgende:
[..]
Ik ga in ieder geval eens proberen het opnieuw te doen om de deeg goed te krijgen. Want hij plakte overal aan.
En het deeg moet tijd krijgen om te ontspannen/het water goed op te nemen. Dus eerst goed kneden, daarna een paar uur laten rusten in plasticfolie in de koelkast. Daarna verder werken.quote:
Zoals ik al eerder schreef, dit is niet iets voor de beginnende noedelmaker, eerder hogeschool.quote:Op donderdag 10 januari 2019 09:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En het deeg moet tijd krijgen om te ontspannen/het water goed op te nemen. Dus eerst goed kneden, daarna een paar uur laten rusten in plasticfolie in de koelkast. Daarna verder werken.
Ik zou overigens niet beginnen met Udon, maar met gewone eierspaghetti. Ik kan met trouwens niet voorstellen dat ze hier patentbloem voor nemen. Voor noedels met alleen water zou ik toch een bloem kiezen met meer en betere gluten. Ik zou in ieder geval voor de helft harde tarwebloem gebruiken.
Hier wat meer info over bloem en gluten in de bloem:
https://www.italieplein.n(...)schil-bloem-en-meel/
Wel heel lekker, van boekweit (soba). Doen ze trouwen ook vrijwel altijd een beetje tarwemeel in, juist vanwege die gluten. Als je echt noedels zonder tarwe wilt maken heb je het inderdaad over hogeschool. Met boekweit overigens nooit zelf gedaan, doe ik wel in mijn pannenkoeken.quote:Op donderdag 10 januari 2019 09:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoals ik al eerder schreef, dit is niet iets voor de beginnende noedelmaker, eerder hogeschool.
Mbt hoog gluten gehalte heb je gelijk wat ook de Italiaanse insteek is, die maken eivrije noedels/pasta met fijn gemalen semolina.
Maar in Japan tikken ze anders, daar maken ze zelfs noedels van Boekweitmeel, wat geheel glutenvrije is (en ook geen graansoort) zelf deze noedels maken is écht heel erg lastig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |