abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184555046
registreer om deze reclame te verbergen
Klinkt als een doorsnee avondje Salou/Lloret de mar/Chersonissos.
pi_184555077
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 14:43 schreef LanaMyst het volgende:

[..]

Inderdaad, ik heb op mijn 14e ook wel eens een vakantie vriendje van 21 gehad en beide een beetje aangeschoten. En dat bleef niet bij n avondje.

Maar ja, dat is inmiddels 30+ jaar geleden, volgens de huidige preutse, NIX18, rubbertegel, millenials generatie zou deze jongen nu gezien worden als een zware misdadiger. |:( 8)7
Als 21-jarige een 14-jarige bakvis neuken. :')
pi_184720206
quote:
Hoe de Nederlandse Charly T. (17) in een Spaanse cel belandde, en daar al bijna een half jaar vastzit

Hoe lang moet de minderjarige Charly T. (17) nog doorbrengen in een Spaanse cel? De Nederlandse jongen wordt ervan verdacht twee Britse meisjes te hebben aangerand op vakantie. De advocaten van Charly zien echter een opeenstapeling van misstanden in de rechtsgang en de Kinderombudsman vindt dat de jongen zo snel mogelijk naar Nederland moet worden gehaald.

De jeugdgevangenis in Alicante, waar Charly T. op het moment vastzit. Beeld NOS
De Spaanse politie haalt Charly op 16 augustus augustus van de weg als hij, zijn ouders en zijn broer net aan hun reis terug naar Nederland zijn begonnen. Twee Britse meisjes - de een is 12 jaar, de ander 14 - beschuldigen hem van seksuele agressie.


advertentie
Charly had die ochtend met de meisjes afgesproken bij het zwembad van het vakantiepark. Hij had een fles wodka meegenomen. Volgens het 12-jarige meisje voerde hij hen dronken door de wodka stiekem in hun blikjes cola te gieten. Daarna zou hij zijn vingers in de vagina van het ene meisje hebben gestopt, en zijn penis in de mond van het andere meisje. Het 14-jarige meisje zegt tijdens het politieverhoor dat ze zich niets meer kan herinneren van de gebeurtenissen.

Wilt u dit verhaal liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie.


Volgens Charly wisten de meisjes van de wodka. Zo hadden ze dat afgesproken via Snapchat: hij bracht de drank mee, zij de glazen. De Nederlander geeft toe dat hij de twee meisjes heeft gezoend en dat hij het oudste meisje heeft betast, maar volgens hem gebeurde alles met hun instemming.

Als de broer van Charly hem even later komt ophalen bij het zwembad, ziet hij hoe Charly afscheid neemt van de meisjes met een knuffel. 'Er was geen sprake van dat ze huilend, schreeuwend en misbruikt achterbleven', vertelt zijn vader aan de telefoon. Volgens de vader is zijn zoon het slachtoffer van een leugen die uit de hand is gelopen. 'Die meiden kwamen 's ochtends thuis met een slok op. Ze moesten een verhaal bedenken, en dat is een eigen leven gaan leiden.'

De Spaanse rechter besluit Charly voor zes maanden in voorarrest te plaatsen. En dus zit hij vanaf 16 augustus in het heropvoedingscentrum La Villa, diep weggestopt in het lege achterland van Alicante. Inmiddels is er een voorlopige aanklacht van de officier van justitie: vier jaar cel plus een jaar onder toezicht. Het is nog onbekend wanneer Charly voor de rechter komt.

Wilt u dit verhaal liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie.


Oneerlijk proces
De Nederlandse advocate Rachel Imamkhan is nauw betrokken bij de zaak. Zij meent dat Charly's recht op een eerlijk proces is geschonden. Zo is er niet zorgvuldig getolkt bij de verhoren van Charly en van de meisjes. 'Dan wordt bijvoorbeeld gezegd dat de fles wodka kapot ging, maar vertaald wordt dat de fles werd leeggedronken', aldus Imamkhan. Volgens haar is bovendien slecht doorgevraagd. De beschuldigingen van de meisjes blijven vaag. 'Blijkbaar lag Charly op de grond en zaten zij boven op hem. Maar hoe kan hij hen dan, en ook nog tegelijkertijd, dwingen tot die seksuele handelingen?'

Imamkhan vindt het kwalijk dat de telefoon van Charly niet is doorplozen, en dat er geen getuigen zijn gehoord. 'Die meisjes zijn veel te gemakkelijk geloofd.'

Kinderombudsman Margrite Kalverboer laat weten dat ze zich zorgen maakt over Charly. 'Als je een kind opsluit, heeft dat een grote impact op hoe hij zich voelt en op zijn ontwikkeling. En deze jongen is echt nog een kind, ook al is hij dan 17.'

Zijn gevangenschap is volgens haar schadelijk voor Charly zelf n voor de samenleving. 'Hij zit ver weg van zijn familie, zijn school, de hulpverlening in de Nederlandse samenleving. En dat alles heeft hij wel nodig. De kans is groter dat hij dan op het rechte spoor komt of blijft - want we weten nog niet of hij het heeft gedaan.'

Er bestaat een Europees verdrag dat bepaalt dat het voorarrest in eigen land kan worden uitgezeten. Kalverboer: 'Ik hoop werkelijk dat de Nederlandse overheid - hoe ingewikkeld het ook is - er alles aan doet om Charly hier te krijgen.' Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat verzoeken om tijdelijke vrijlating zijn ondersteund door de ambassade. Spanje is daar tot nu toe niet op ingegaan.

Advocate Imamkhan wil dat Nederland daarbovenop een vertrouwensadvocaat aanstelt. Dat wierp ook zijn vruchten af bij de zaak van Romano van der Dussen, de Nederlander die twaalf jaar lang in een Spaanse cel doorbracht na een onterechte veroordeling voor verkrachting. Onafhankelijke advocaten onderzoeken dan of er misstanden zijn bij de rechtsgang. Buitenlandse Zaken kijkt of dat 'op dit moment het juiste instrument is', aldus een woordvoerder. Eerder werden vertrouwensadvocaten pas ingesteld na een veroordeling.

In Spanje is momenteel veel aandacht voor geweld tegen vrouwen. Toen vijf mannen relatief lage straffen kregen voor de verkrachting van een 18-jarig meisje tijdens de stierenfeesten in Pamplona, protesteerden vrouwen daar massaal tegen. De linkse regering besloot afgelopen zomer de wet aan te scherpen, zodat alle seks zonder expliciete instemming gaat gelden als verkrachting.
https://www.volkskrant.nl(...)ar-vastzit~bbbfd564/
pi_184835636
registreer om deze reclame te verbergen
  dinsdag 5 februari 2019 @ 15:05:22 #155
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_184835930
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 22:52 schreef probeer het volgende:

[..]

Victim-blaming. Bovendien, het zijn kinderen. Daarvan hebben we, voor alle kinderen, wettelijk vastgesteld dat ze nog niet of niet volledig handelingsbekwaam zijn.

Geldt dus ook voor die jongen.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 15:06:30 #156
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_184835952
Wat hier boven staat. Vind het echt buitensporig.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_184836325
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 15:05 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Geldt dus ook voor die jongen.
Klopt.
"Pools are perfect for holding water"
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 16:56:40 #158
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184858714
Ik heb de boel maar eens even uiteengezet op de FP. Schandalige handelswijze van de Spaanse justitie. Dit heeft niks meer met waarheidsvinding te maken.
quote:
17-jarige Nederlander op dubieuze gronden vast in Spanje

De 17-jarige Charly T. zit al een halfjaar vast in een Spaanse jeugdgevangenis. De gronden waarop zijn dubieus te noemen, hij lijkt slachtoffer van nieuw beleid van de Spaanse regering.

T. wordt verdacht van aanranding van twee Britse meisjes, van 12 en 14 jaar oud. Op een avond zouden de drie bij het zwembad de nodige glazen wodka hebben gedronken, volgens de meiden heeft T. stiekem wodka in hun cola gedaan. Maar T. zegt dat van tevoren was afgesproken dat hij de drank mee zou nemen en de dames de glazen. Tijdens die avond zou hij de meisjes hebben betast. Ook wordt hij er van verdacht zijn penis in de mond van een van de meisjes te hebben willen stoppen. Na afloop, dat zou volgens de Spaanse justitie 's ochtends om 10 uur zijn geweest, zou hij de dames hebben achtergelaten bij het zwembad. T. ontkent de betasting van de oudste niet, maar volgens hem is dat gebeurd met wederzijdse instemming. Familie van T. denkt dat de meisjes bij terugkomst op hun hotelkamer een smoesje nodig hadden om hun nachtelijke afwezigheid te verklaren bij hun ouders. Zij denken dat dit verhaal daar is ontstaan en een eigen leven is gaan leiden.

Het eerste probleem in de zaak is echter het bewijs. De zaak is volledig gebaseerd op de verklaringen van de Britse meisjes, die verklaringen zijn afgelegd toen de twee nog in staat van dronkenschap verkeerden. Andere getuigen zijn er niet. De broer van T., die hem die avond ophaalde bij het zwembad, zegt dat hij op dat moment niks vreemds heeft gezien. "Charly werd destijds door zijn broer opgehaald bij het zwembad, want we gingen terug naar Nederland", zei vader Marco daar al eerder over. "Hij zag hem heel normaal afscheid nemen van die meiden. Amicaal, geen tranen, geen stress. Zijn broer heeft daarover een verklaring willen afleggen bij de openbaar aanklager. Maar die wilde dat niet." Daarnaast is van belang dat op de lichamen van de meisjes geen sporen van agressie zijn aangetroffen.

Daarnaast is het verhaal van de meisjes ook niet al te overtuigend. Zo zouden T. op de grond hebben gelegen en zaten de dames volgens hun verklaring bovenop hem. Hoe kan er dan nog sprake zijn van dwang, vraagt kamp-Charly zich af. Op dit punt is tijdens het verhoor slecht doorgevraagd zeggen zij. Ook is de telefoon van Charly niet uitgelezen door de politie, terwijl hij zegt dat daarop te lezen is dat er vooraf afspraken zijn gemaakt over de drank.

Naast het bewijs laat ook de Spaanse procesgang te wensen over, volgends de Nederlandse advocaat van T., Rachel Imamkhan, zijn er onder meer fouten gemaakt bij het vertalen tijdens politieverhoren. "Dan wordt bijvoorbeeld gezegd dat de fles wodka kapotging, maar vertaald wordt dat de fles werd leeggedronken", aldus Imamkhan. Bovendien zit T. vast in een omgeving waar alleen maar Spaans wordt gesproken, logisch maar wel erg beklemmend voor een minderjarige.

De Nederlandse kinderombudsman Margrite Kalverboer, spreekt schande van de situatie. Volgens haar zijn de omstandigheden waaronder T. vastzit zeer slecht voor zijn ontwikkeling. Er is een internationaal verdrag dat het in dit soort situatie mogelijk maakt om verdachten tijdelijk, eventueel met flinke toezichtsmaatregelen, in vrijheid te stellen in hun thuisland. Maar Spanje weigert daaraan mee te werken ondanks verzoeken daartoe van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij beschouwen T. als vluchtgevaarlijk, een motivatie daarvoor ontbreekt. Evenals een reden waarom de maatregelen zoals die in Nederland mogelijk zijn, zoals een reisverbod en een meldplicht, niet afdoende zouden zijn.

De verdediging eist inmiddels dat de Nederlandse staat een vertrouwensadvocaat op de zaak zet. Dat is een advocaat die in opdracht van de Nederlandse regering onderzoekt of de lokale rechtsgang wel deugt. Een zwaar middel, zeker tegen een EU-land. Buitenlandse zaken onderzoekt inmiddels wel of dit middel moet worden ingezet. Maar het lijkt nog te vroeg, hoewel de eis van de aanklager bekend is, 4 jaar cel en 1 jaar ondertoezichtstelling, moet het feitelijke proces nog beginnen. Normaliter worden vertrouwensadvocaten pas ingezet als het proces is afgerond.

Wat wel van belang is in dit kader is dat de regering van Spanje recentelijk heeft aangekondigde strenger te zullen gaan optreden tegen zedendelicten, dit na een reeks van protesten. Het thema is dan ook veel in de belangstelling in het land. Het heeft er de schijn van dat T. slachtoffer is geworden van die situatie.

Bron: 17-jarige Nederlander op dubieuze gronden vast in Spanje
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_184859814
quote:
Alsof jij er na 4 maanden gevangenis nog zo appetijtelijk uitziet? En al zat hij op het vmbo, wat maakt het dan uit?
  woensdag 6 februari 2019 @ 17:53:57 #161
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184859820
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2018 11:29 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Klopt. Tussen 17 en 13 zit ook weer niet een enorme wereld van verschil. De gemiddelde 17 jarige jongen is mentaal nauwelijks verder dan de gemiddelde 13 jarige.

_O-! Wat een post!

Verder lijkt me vooral het dronken voeren van zulke jonge meisjes het grote probleem.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_184859857
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Alsof jij er na 4 maanden gevangenis nog zo appetijtelijk uitziet? En al zat hij op het vmbo, wat maakt het dan uit?
Nou, dan weet je het wel. :')
pi_184859907
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

_O-! Wat een post!

Verder lijkt me vooral het dronken voeren van zulke jonge meisjes het grote probleem.
Engelse kinderen hoef je niet dronken te voeren. Die beginnen al met zuipen als ze 10 zijn.
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 20:34:11 #164
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184863232
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

_O-! Wat een post!

Verder lijkt me vooral het dronken voeren van zulke jonge meisjes het grote probleem.
Mij lijkt het probleem vooral dat justitie stelselmatig ontlastend bewijs negeert.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 20:59:33 #165
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184863741
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 20:34 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Mij lijkt het probleem vooral dat justitie stelselmatig ontlastend bewijs negeert.
Wat dan?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 21:00:40 #166
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184863773
quote:
5s.gif Op woensdag 6 februari 2019 20:59 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Wat dan?
Verklaring van de broer, de telefoon niet uitlezen. Onbetrouwbaarheid van de verklaringen. Geen sporen van agressie
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:18:41 #167
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184865675
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 21:00 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Verklaring van de broer, de telefoon niet uitlezen. Onbetrouwbaarheid van de verklaringen. Geen sporen van agressie
En de verklaring van de meisjes?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:34:06 #168
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184865976
quote:
5s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:18 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

En de verklaring van de meisjes?
Twee verklaringen van dronken meiden, dat vind jij voldoende voor een veroordeling? Zeker als er ook ontlastend bewijs is?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:36:38 #169
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866010
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:34 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Twee verklaringen van dronken meiden, dat vind jij voldoende voor een veroordeling? Zeker als er ook ontlastend bewijs is?
Voor zover ik kan zien is er helemaal nog geen veroordeling.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:37:34 #170
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866028
quote:
2s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:36 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Voor zover ik kan zien is er helemaal nog geen veroordeling.
Klopt, maar als die er niet gaat komen is 6 maanden voorarrest ook niet rechtmatig. Daar moet een zekere toets in zitten.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:38:03 #171
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866038
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:37 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Klopt, maar als die er niet gaat komen is 6 maanden voorarrest ook niet opportuun. Daar moet een zekere toets in zitten.
Duurt lang inderdaad, maar dat heeft met jouw aantijging van bewijs negeren niets te maken.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:38:44 #172
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866049
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:38 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Duurt lang inderdaad, maar dat heeft met jouw aantijging van bewijs negeren niets te maken.
Zeker wel, het is een onbehoorlijk proces...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:39:27 #173
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866066
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:38 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Zeker wel, het is een onbehoorlijk proces...
Die uitspraak baseer je helemaal nergens op dus.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:43:53 #174
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866172
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:39 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Die uitspraak baseer je helemaal nergens op dus.
:')
Volgens mij leg ik net uit waarom ik dat vind. Namelijk omdat ik a twee verklaringen, afgelegd in dronken toestand, volstrekt onvoldoende vind om een minderjarige(!) 6 maanden in voorlopige hechtenis te houden. B omdat er ontlastend bewijs wordt genegeerd.

Edit:mag ik daar nog evene incompetente tolken aan toevoegen?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:44:14 #175
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866182
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:43 schreef trein2000 het volgende:

[..]

B omdat er ontlastend bewijs wordt genegeerd.
Dat verzin je helemaal zelf.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')