abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184555046
registreer om deze reclame te verbergen
Klinkt als een doorsnee avondje Salou/Lloret de mar/Chersonissos.
pi_184555077
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 14:43 schreef LanaMyst het volgende:

[..]

Inderdaad, ik heb op mijn 14e ook wel eens een vakantie vriendje van 21 gehad en beide een beetje aangeschoten. En dat bleef niet bij één avondje.

Maar ja, dat is inmiddels 30+ jaar geleden, volgens de huidige preutse, NIX18, rubbertegel, millenials generatie zou deze jongen nu gezien worden als een zware misdadiger. |:( 8)7
Als 21-jarige een 14-jarige bakvis neuken. :')
pi_184720206
quote:
Hoe de Nederlandse Charly T. (17) in een Spaanse cel belandde, en daar al bijna een half jaar vastzit

Hoe lang moet de minderjarige Charly T. (17) nog doorbrengen in een Spaanse cel? De Nederlandse jongen wordt ervan verdacht twee Britse meisjes te hebben aangerand op vakantie. De advocaten van Charly zien echter een opeenstapeling van misstanden in de rechtsgang en de Kinderombudsman vindt dat de jongen zo snel mogelijk naar Nederland moet worden gehaald.

De jeugdgevangenis in Alicante, waar Charly T. op het moment vastzit. Beeld NOS
De Spaanse politie haalt Charly op 16 augustus augustus van de weg als hij, zijn ouders en zijn broer net aan hun reis terug naar Nederland zijn begonnen. Twee Britse meisjes - de een is 12 jaar, de ander 14 - beschuldigen hem van seksuele agressie.


advertentie
Charly had die ochtend met de meisjes afgesproken bij het zwembad van het vakantiepark. Hij had een fles wodka meegenomen. Volgens het 12-jarige meisje voerde hij hen dronken door de wodka stiekem in hun blikjes cola te gieten. Daarna zou hij zijn vingers in de vagina van het ene meisje hebben gestopt, en zijn penis in de mond van het andere meisje. Het 14-jarige meisje zegt tijdens het politieverhoor dat ze zich niets meer kan herinneren van de gebeurtenissen.

Wilt u dit verhaal liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie.


Volgens Charly wisten de meisjes van de wodka. Zo hadden ze dat afgesproken via Snapchat: hij bracht de drank mee, zij de glazen. De Nederlander geeft toe dat hij de twee meisjes heeft gezoend en dat hij het oudste meisje heeft betast, maar volgens hem gebeurde alles met hun instemming.

Als de broer van Charly hem even later komt ophalen bij het zwembad, ziet hij hoe Charly afscheid neemt van de meisjes met een knuffel. 'Er was geen sprake van dat ze huilend, schreeuwend en misbruikt achterbleven', vertelt zijn vader aan de telefoon. Volgens de vader is zijn zoon het slachtoffer van een leugen die uit de hand is gelopen. 'Die meiden kwamen 's ochtends thuis met een slok op. Ze moesten een verhaal bedenken, en dat is een eigen leven gaan leiden.'

De Spaanse rechter besluit Charly voor zes maanden in voorarrest te plaatsen. En dus zit hij vanaf 16 augustus in het heropvoedingscentrum La Villa, diep weggestopt in het lege achterland van Alicante. Inmiddels is er een voorlopige aanklacht van de officier van justitie: vier jaar cel plus een jaar onder toezicht. Het is nog onbekend wanneer Charly voor de rechter komt.

Wilt u dit verhaal liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie.


Oneerlijk proces
De Nederlandse advocate Rachel Imamkhan is nauw betrokken bij de zaak. Zij meent dat Charly's recht op een eerlijk proces is geschonden. Zo is er niet zorgvuldig getolkt bij de verhoren van Charly en van de meisjes. 'Dan wordt bijvoorbeeld gezegd dat de fles wodka kapot ging, maar vertaald wordt dat de fles werd leeggedronken', aldus Imamkhan. Volgens haar is bovendien slecht doorgevraagd. De beschuldigingen van de meisjes blijven vaag. 'Blijkbaar lag Charly op de grond en zaten zij boven op hem. Maar hoe kan hij hen dan, en ook nog tegelijkertijd, dwingen tot die seksuele handelingen?'

Imamkhan vindt het kwalijk dat de telefoon van Charly niet is doorplozen, en dat er geen getuigen zijn gehoord. 'Die meisjes zijn veel te gemakkelijk geloofd.'

Kinderombudsman Margrite Kalverboer laat weten dat ze zich zorgen maakt over Charly. 'Als je een kind opsluit, heeft dat een grote impact op hoe hij zich voelt en op zijn ontwikkeling. En deze jongen is echt nog een kind, ook al is hij dan 17.'

Zijn gevangenschap is volgens haar schadelijk voor Charly zelf én voor de samenleving. 'Hij zit ver weg van zijn familie, zijn school, de hulpverlening in de Nederlandse samenleving. En dat alles heeft hij wel nodig. De kans is groter dat hij dan op het rechte spoor komt of blijft - want we weten nog niet of hij het heeft gedaan.'

Er bestaat een Europees verdrag dat bepaalt dat het voorarrest in eigen land kan worden uitgezeten. Kalverboer: 'Ik hoop werkelijk dat de Nederlandse overheid - hoe ingewikkeld het ook is - er alles aan doet om Charly hier te krijgen.' Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat verzoeken om tijdelijke vrijlating zijn ondersteund door de ambassade. Spanje is daar tot nu toe niet op ingegaan.

Advocate Imamkhan wil dat Nederland daarbovenop een vertrouwensadvocaat aanstelt. Dat wierp ook zijn vruchten af bij de zaak van Romano van der Dussen, de Nederlander die twaalf jaar lang in een Spaanse cel doorbracht na een onterechte veroordeling voor verkrachting. Onafhankelijke advocaten onderzoeken dan of er misstanden zijn bij de rechtsgang. Buitenlandse Zaken kijkt of dat 'op dit moment het juiste instrument is', aldus een woordvoerder. Eerder werden vertrouwensadvocaten pas ingesteld na een veroordeling.

In Spanje is momenteel veel aandacht voor geweld tegen vrouwen. Toen vijf mannen relatief lage straffen kregen voor de verkrachting van een 18-jarig meisje tijdens de stierenfeesten in Pamplona, protesteerden vrouwen daar massaal tegen. De linkse regering besloot afgelopen zomer de wet aan te scherpen, zodat alle seks zonder expliciete instemming gaat gelden als verkrachting.
https://www.volkskrant.nl(...)ar-vastzit~bbbfd564/
pi_184835636
registreer om deze reclame te verbergen
  dinsdag 5 februari 2019 @ 15:05:22 #155
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_184835930
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 22:52 schreef probeer het volgende:

[..]

Victim-blaming. Bovendien, het zijn kinderen. Daarvan hebben we, voor alle kinderen, wettelijk vastgesteld dat ze nog niet of niet volledig handelingsbekwaam zijn.

Geldt dus ook voor die jongen.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 15:06:30 #156
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_184835952
Wat hier boven staat. Vind het echt buitensporig.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_184836325
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 15:05 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Geldt dus ook voor die jongen.
Klopt.
"Pools are perfect for holding water"
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 16:56:40 #158
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184858714
Ik heb de boel maar eens even uiteengezet op de FP. Schandalige handelswijze van de Spaanse justitie. Dit heeft niks meer met waarheidsvinding te maken.
quote:
17-jarige Nederlander op dubieuze gronden vast in Spanje

De 17-jarige Charly T. zit al een halfjaar vast in een Spaanse jeugdgevangenis. De gronden waarop zijn dubieus te noemen, hij lijkt slachtoffer van nieuw beleid van de Spaanse regering.

T. wordt verdacht van aanranding van twee Britse meisjes, van 12 en 14 jaar oud. Op een avond zouden de drie bij het zwembad de nodige glazen wodka hebben gedronken, volgens de meiden heeft T. stiekem wodka in hun cola gedaan. Maar T. zegt dat van tevoren was afgesproken dat hij de drank mee zou nemen en de dames de glazen. Tijdens die avond zou hij de meisjes hebben betast. Ook wordt hij er van verdacht zijn penis in de mond van een van de meisjes te hebben willen stoppen. Na afloop, dat zou volgens de Spaanse justitie 's ochtends om 10 uur zijn geweest, zou hij de dames hebben achtergelaten bij het zwembad. T. ontkent de betasting van de oudste niet, maar volgens hem is dat gebeurd met wederzijdse instemming. Familie van T. denkt dat de meisjes bij terugkomst op hun hotelkamer een smoesje nodig hadden om hun nachtelijke afwezigheid te verklaren bij hun ouders. Zij denken dat dit verhaal daar is ontstaan en een eigen leven is gaan leiden.

Het eerste probleem in de zaak is echter het bewijs. De zaak is volledig gebaseerd op de verklaringen van de Britse meisjes, die verklaringen zijn afgelegd toen de twee nog in staat van dronkenschap verkeerden. Andere getuigen zijn er niet. De broer van T., die hem die avond ophaalde bij het zwembad, zegt dat hij op dat moment niks vreemds heeft gezien. "Charly werd destijds door zijn broer opgehaald bij het zwembad, want we gingen terug naar Nederland", zei vader Marco daar al eerder over. "Hij zag hem heel normaal afscheid nemen van die meiden. Amicaal, geen tranen, geen stress. Zijn broer heeft daarover een verklaring willen afleggen bij de openbaar aanklager. Maar die wilde dat niet." Daarnaast is van belang dat op de lichamen van de meisjes geen sporen van agressie zijn aangetroffen.

Daarnaast is het verhaal van de meisjes ook niet al te overtuigend. Zo zouden T. op de grond hebben gelegen en zaten de dames volgens hun verklaring bovenop hem. Hoe kan er dan nog sprake zijn van dwang, vraagt kamp-Charly zich af. Op dit punt is tijdens het verhoor slecht doorgevraagd zeggen zij. Ook is de telefoon van Charly niet uitgelezen door de politie, terwijl hij zegt dat daarop te lezen is dat er vooraf afspraken zijn gemaakt over de drank.

Naast het bewijs laat ook de Spaanse procesgang te wensen over, volgends de Nederlandse advocaat van T., Rachel Imamkhan, zijn er onder meer fouten gemaakt bij het vertalen tijdens politieverhoren. "Dan wordt bijvoorbeeld gezegd dat de fles wodka kapotging, maar vertaald wordt dat de fles werd leeggedronken", aldus Imamkhan. Bovendien zit T. vast in een omgeving waar alleen maar Spaans wordt gesproken, logisch maar wel erg beklemmend voor een minderjarige.

De Nederlandse kinderombudsman Margrite Kalverboer, spreekt schande van de situatie. Volgens haar zijn de omstandigheden waaronder T. vastzit zeer slecht voor zijn ontwikkeling. Er is een internationaal verdrag dat het in dit soort situatie mogelijk maakt om verdachten tijdelijk, eventueel met flinke toezichtsmaatregelen, in vrijheid te stellen in hun thuisland. Maar Spanje weigert daaraan mee te werken ondanks verzoeken daartoe van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij beschouwen T. als vluchtgevaarlijk, een motivatie daarvoor ontbreekt. Evenals een reden waarom de maatregelen zoals die in Nederland mogelijk zijn, zoals een reisverbod en een meldplicht, niet afdoende zouden zijn.

De verdediging eist inmiddels dat de Nederlandse staat een vertrouwensadvocaat op de zaak zet. Dat is een advocaat die in opdracht van de Nederlandse regering onderzoekt of de lokale rechtsgang wel deugt. Een zwaar middel, zeker tegen een EU-land. Buitenlandse zaken onderzoekt inmiddels wel of dit middel moet worden ingezet. Maar het lijkt nog te vroeg, hoewel de eis van de aanklager bekend is, 4 jaar cel en 1 jaar ondertoezichtstelling, moet het feitelijke proces nog beginnen. Normaliter worden vertrouwensadvocaten pas ingezet als het proces is afgerond.

Wat wel van belang is in dit kader is dat de regering van Spanje recentelijk heeft aangekondigde strenger te zullen gaan optreden tegen zedendelicten, dit na een reeks van protesten. Het thema is dan ook veel in de belangstelling in het land. Het heeft er de schijn van dat T. slachtoffer is geworden van die situatie.

Bron: 17-jarige Nederlander op dubieuze gronden vast in Spanje
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_184859814
quote:
Alsof jij er na 4 maanden gevangenis nog zo appetijtelijk uitziet? En al zat hij op het vmbo, wat maakt het dan uit?
  woensdag 6 februari 2019 @ 17:53:57 #161
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184859820
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2018 11:29 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Klopt. Tussen 17 en 13 zit ook weer niet een enorme wereld van verschil. De gemiddelde 17 jarige jongen is mentaal nauwelijks verder dan de gemiddelde 13 jarige.

_O-! Wat een post!

Verder lijkt me vooral het dronken voeren van zulke jonge meisjes het grote probleem.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_184859857
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Alsof jij er na 4 maanden gevangenis nog zo appetijtelijk uitziet? En al zat hij op het vmbo, wat maakt het dan uit?
Nou, dan weet je het wel. :')
pi_184859907
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

_O-! Wat een post!

Verder lijkt me vooral het dronken voeren van zulke jonge meisjes het grote probleem.
Engelse kinderen hoef je niet dronken te voeren. Die beginnen al met zuipen als ze 10 zijn.
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 20:34:11 #164
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184863232
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:53 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

_O-! Wat een post!

Verder lijkt me vooral het dronken voeren van zulke jonge meisjes het grote probleem.
Mij lijkt het probleem vooral dat justitie stelselmatig ontlastend bewijs negeert.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 20:59:33 #165
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184863741
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 20:34 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Mij lijkt het probleem vooral dat justitie stelselmatig ontlastend bewijs negeert.
Wat dan?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 21:00:40 #166
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184863773
quote:
5s.gif Op woensdag 6 februari 2019 20:59 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Wat dan?
Verklaring van de broer, de telefoon niet uitlezen. Onbetrouwbaarheid van de verklaringen. Geen sporen van agressie
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:18:41 #167
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184865675
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 21:00 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Verklaring van de broer, de telefoon niet uitlezen. Onbetrouwbaarheid van de verklaringen. Geen sporen van agressie
En de verklaring van de meisjes?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:34:06 #168
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184865976
quote:
5s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:18 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

En de verklaring van de meisjes?
Twee verklaringen van dronken meiden, dat vind jij voldoende voor een veroordeling? Zeker als er ook ontlastend bewijs is?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:36:38 #169
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866010
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:34 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Twee verklaringen van dronken meiden, dat vind jij voldoende voor een veroordeling? Zeker als er ook ontlastend bewijs is?
Voor zover ik kan zien is er helemaal nog geen veroordeling.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:37:34 #170
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866028
quote:
2s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:36 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Voor zover ik kan zien is er helemaal nog geen veroordeling.
Klopt, maar als die er niet gaat komen is 6 maanden voorarrest ook niet rechtmatig. Daar moet een zekere toets in zitten.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:38:03 #171
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866038
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:37 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Klopt, maar als die er niet gaat komen is 6 maanden voorarrest ook niet opportuun. Daar moet een zekere toets in zitten.
Duurt lang inderdaad, maar dat heeft met jouw aantijging van bewijs negeren niets te maken.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:38:44 #172
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866049
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:38 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Duurt lang inderdaad, maar dat heeft met jouw aantijging van bewijs negeren niets te maken.
Zeker wel, het is een onbehoorlijk proces...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:39:27 #173
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866066
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:38 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Zeker wel, het is een onbehoorlijk proces...
Die uitspraak baseer je helemaal nergens op dus.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:43:53 #174
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866172
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:39 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Die uitspraak baseer je helemaal nergens op dus.
:')
Volgens mij leg ik net uit waarom ik dat vind. Namelijk omdat ik a twee verklaringen, afgelegd in dronken toestand, volstrekt onvoldoende vind om een minderjarige(!) 6 maanden in voorlopige hechtenis te houden. B omdat er ontlastend bewijs wordt genegeerd.

Edit:mag ik daar nog evene incompetente tolken aan toevoegen?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:44:14 #175
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866182
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:43 schreef trein2000 het volgende:

[..]

B omdat er ontlastend bewijs wordt genegeerd.
Dat verzin je helemaal zelf.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:44:46 #176
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866196
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:44 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat verzin je helemaal zelf.
Dat verzin ik niet, dat lees ik.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:45:20 #177
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866203
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:44 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Dat verzin ik niet, dat lees ik.
Dan ben je helaas nogal blind. Zal wel door je bias komen.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 6 februari 2019 @ 22:49:00 #178
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184866266
quote:
14s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:45 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dan ben je helaas nogal blind. Zal wel door je bias komen.
Welke bias?

Maar goed, speciaal voor jou
quote:
Imamkhan vindt het kwalijk dat de telefoon van Charly niet is doorplozen, en dat er geen getuigen zijn gehoord. ‘Die meisjes zijn veel te gemakkelijk geloofd.’
https://www.volkskrant.nl(...)ar-vastzit~bbbfd564/
quote:
Zijn broer heeft daarover een verklaring willen afleggen bij de openbaar aanklager. Maar die wilde dat niet."
https://nos.nl/artikel/22(...)iging-wangedrag.html

Zomaar twee punten, jij bent dus van mening dat dit past binnen een behoorlijk strafproces?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 6 februari 2019 @ 22:53:08 #179
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_184866343
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:49 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Welke bias?

Maar goed, speciaal voor jou

[..]

https://www.volkskrant.nl(...)ar-vastzit~bbbfd564/

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)iging-wangedrag.html

Zomaar twee punten, jij bent dus van mening dat dit past binnen een behoorlijk strafproces?
Ja natuurlijk. Die broer was sowieso geen getuige.

Verder is het natuurlijk heel makkelijk om alles wat de advocaat roept voor zoete koek te slikken. Maar goed, jij hebt de kool-aid al gedronken dus dit is verder zinloos.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_184868131
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 22:49 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Welke bias?

Maar goed, speciaal voor jou

[..]

https://www.volkskrant.nl(...)ar-vastzit~bbbfd564/

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)iging-wangedrag.html

Zomaar twee punten, jij bent dus van mening dat dit past binnen een behoorlijk strafproces?
Ik iig niet, maar ik heb het idee dat Spanje fanatiek is op buitenlanders die verdacht worden van strafbare feiten, al zijn de slachtoffers ook buitenlanders. Probeer het maar te verplaatsen naar Nederland, als het een Spanjool betreft die hier in Nederland aan een minderjarig (buitenlands) meisje heeft gezeten. Dan zou het land ook te klein zijn geweest.

Alleen al het feit dat aan de kant van de meisjes totale radiostilte is geeft je te denken. Als Charly zijnde zou ik ze gewoon uit GB laten halen om te getuigen (als dat überhaupt al mogelijk is). Ik ben nog steeds van mening dat die meisjes van alle kanten zijn geholpen met een verhaal dat zodanig is bijgeschaafd totdat Charly een gewetenloze verkrachter is die deze totaal preutse onschuldige meisjes een onherstelbaar trauma heeft bezorgd.
"To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize" -Voltaire
pi_184868199
In Spanje ben je bij een beschuldiging van misbruik al heel gauw de lul, en je hebt als man geen poot om op te staan. Daarom is er ook een grote beweging die opkomt voor de rechten van de man, en de commotie laait weer op bij elke vermissing of misbruikzaak omdat er enorm vaak mannen onterecht vast blijken te zitten.

Daarnaast is er een geldelijke "beloning" voor slachtoffers van misbruik, ik weet niet precies hoe dat zit maar volgens mij is dat niet iets Spaans maar juist iets Engels. Er was namelijk een jaar of 10 nogal wat commotie daarover in Spanje. Ik zal eens uitzoeken hoe dat precies zit.
pi_184898272
Wat een bizarre bananenrepubliek is dat Spanje op rechterlijk gebied....
https://nos.nl/artikel/22(...)-vast-in-spanje.html
pi_184902038
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 16:32 schreef kuil het volgende:
Wat een bizarre bananenrepubliek is dat Spanje op rechterlijk gebied....
https://nos.nl/artikel/22(...)-vast-in-spanje.html
Afrika begint bij de Pyreneeën. ;)
pi_184902138
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 02:23 schreef Ridocar het volgende:

[..]

Ik iig niet, maar ik heb het idee dat Spanje fanatiek is op buitenlanders die verdacht worden van strafbare feiten, al zijn de slachtoffers ook buitenlanders. Probeer het maar te verplaatsen naar Nederland, als het een Spanjool betreft die hier in Nederland aan een minderjarig (buitenlands) meisje heeft gezeten. Dan zou het land ook te klein zijn geweest.

Alleen al het feit dat aan de kant van de meisjes totale radiostilte is geeft je te denken. Als Charly zijnde zou ik ze gewoon uit GB laten halen om te getuigen (als dat überhaupt al mogelijk is). Ik ben nog steeds van mening dat die meisjes van alle kanten zijn geholpen met een verhaal dat zodanig is bijgeschaafd totdat Charly een gewetenloze verkrachter is die deze totaal preutse onschuldige meisjes een onherstelbaar trauma heeft bezorgd.
Ik kom meerdere keren per jaar in Alicante (Benidorm)
En 70% van de toeristen bestaan uit Britten...
De dames zijn totaal niet te vergelijken met de onze...

Ik heb hier zoveel gekke dingen gezien in al die jaren.

Naakte dronken Britse dames over straat, rok omhoog.. etc.
Ik en niet alleen ik, ook alle Spanjaarden beschouwen Engelsen als onbeschaafd, (nu zijn het natuurlijk ook de verkeerde types die hier komen) ...
Dat die meisjes dus totaal onschuldig zijn, en die Nederlandse jongen het ''kwaad'' geloof ik dus ook niet, die Britse dames zijn (ik wil niet generaliseren maar doe het toch even ) echt niet allemaal onschuldig
pi_184902323
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 19:52 schreef illusions het volgende:

[..]

Afrika begint bij de Pyreneeën. ;)
in Frankrijk wonen veel meer (noord) afrikanen dan die paar in Spanje hoor.
pi_184902366
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 20:07 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

in Frankrijk wonen veel meer (noord) afrikanen dan die paar in Spanje hoor.
Joh. :')

We hebben het niet over de volkssamenstelling maar over het fiasco dat Spanje in o.a. rechterlijk gebied is. Probeer het nog een keer. :P
pi_184902385
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 19:58 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

Ik kom meerdere keren per jaar in Alicante (Benidorm)
En 70% van de toeristen bestaan uit Britten...
De dames zijn totaal niet te vergelijken met de onze...

Ik heb hier zoveel gekke dingen gezien in al die jaren.

Naakte dronken Britse dames over straat, rok omhoog.. etc.
Ik en niet alleen ik, ook alle Spanjaarden beschouwen Engelsen als onbeschaafd, (nu zijn het natuurlijk ook de verkeerde types die hier komen) ...
Dat die meisjes dus totaal onschuldig zijn, en die Nederlandse jongen het ''kwaad'' geloof ik dus ook niet, die Britse dames zijn (ik wil niet generaliseren maar doe het toch even ) echt niet allemaal onschuldig
Helemaal dat gajes in Benidorm bestaat ook echt voor de volle 100% uit vieze sloeries. :P Kan het weten, woon er niet ver vandaan.
pi_184903060
Al dat victim-blaming, slutshaming en de insinuaties over valse aangiften 'omdat Britse tienermeiden' kunnen ook gewoon achterwege blijven hoor. Het punt 'je houdt een 17-jarige EU-burger niet maandenlang vast in voorarrest in het buitenland' lijkt me op zichzelf sterk genoeg.
"Pools are perfect for holding water"
pi_184903422
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 19:58 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

Ik kom meerdere keren per jaar in Alicante (Benidorm)
En 70% van de toeristen bestaan uit Britten...
De dames zijn totaal niet te vergelijken met de onze...

Ik heb hier zoveel gekke dingen gezien in al die jaren.

Naakte dronken Britse dames over straat, rok omhoog.. etc.
Ik en niet alleen ik, ook alle Spanjaarden beschouwen Engelsen als onbeschaafd, (nu zijn het natuurlijk ook de verkeerde types die hier komen) ...
Dat die meisjes dus totaal onschuldig zijn, en die Nederlandse jongen het ''kwaad'' geloof ik dus ook niet, die Britse dames zijn (ik wil niet generaliseren maar doe het toch even ) echt niet allemaal onschuldig
Amen.

Daarnaast is dat joch 17. Geen volwassen van kerel van 30. Te gek voor woorden dat hij nog steeds vast zit.
pi_184906413
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 20:10 schreef illusions het volgende:

[..]

Helemaal dat gajes in Benidorm bestaat ook echt voor de volle 100% uit vieze sloeries. :P Kan het weten, woon er niet ver vandaan.
Haha grappig mijn moeder woont in Benidorm, heeft daar een appartement.

Vooral in juni tijdens het voetbal was het hier erg heftig.
Autoruiten ingeslagen, overal dronken britten laveloos op de grond, kots... Een emmer pis dat naar beneden gegooid gericht op mijn moeder..

Ik kan er kwaad om worden, maar ja. moeders heeft zelf deze badplaats uitgekozen als verblijf.

Ik hoop dat jij op een rustigere plek zit ! :P
Vroeger zaten er ook veel Nederlanders in Benidorm, maar door die luidruchtige Engelsen kiezen de Nederlanders steeds meer voor anderen plekken. Zoals Malgrat de mar etc.
pi_184907014
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 16:32 schreef kuil het volgende:
Wat een bizarre bananenrepubliek is dat Spanje op rechterlijk gebied....
https://nos.nl/artikel/22(...)-vast-in-spanje.html
Uit het artikel:
quote:
Een parlementaire commissie buigt zich over een aanpassing van de wet waarbij seks zonder expliciete instemming wordt aangemerkt als verkrachting.
Ah, dus als een of andere mevrouw in dronken toestand met iemand anders in dronken toestand in bed beland en de dingen evalueren zoals ze evalueren en mevrouw heeft daar de volgende dag spijt van en wendt zich tot de politie en uiteindelijk blijkt inderdaad dat de vrouw niet haar expliciete toestemming heeft gegeven, maar de man ook niet, dan hangen ze natuurlijk allebei voor verkrachting? Of hangt alleen de man?

Ik denk dat ik het antwoord al weet en dat toont gelijk de hypocrisie aan van deze wetgeving.
pi_184907507
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 23:05 schreef Guccipet1993 het volgende:

[..]

Haha grappig mijn moeder woont in Benidorm, heeft daar een appartement.

Vooral in juni tijdens het voetbal was het hier erg heftig.
Autoruiten ingeslagen, overal dronken britten laveloos op de grond, kots... Een emmer pis dat naar beneden gegooid gericht op mijn moeder..

Ik kan er kwaad om worden, maar ja. moeders heeft zelf deze badplaats uitgekozen als verblijf.

Ik hoop dat jij op een rustigere plek zit ! :P
Vroeger zaten er ook veel Nederlanders in Benidorm, maar door die luidruchtige Engelsen kiezen de Nederlanders steeds meer voor anderen plekken. Zoals Malgrat de mar etc.
Tijdens het WK was het inderdaad een grote chaos. Nederlanders kiezen niet echt bewust andere plekken hoor, Benidorm wordt gewoon al jaren niet echt gepromoot via de Nederlandse reisbureaus, zodoende zijn er over de jaren heen ook steeds minder Nederlandse locals te vinden. Desalniettemin zijn er nog zat hoor.

Salou is meer Nederlands, maar dan heb je het over 2 maanden per jaar - in Benidorm kan je het hele jaar door wel terecht voor je patatje. :+ Maargoed, ik heb ook een bloedhekel aan Benidorm, het is luid, vies, en heeft geen karakter.
pi_184907550
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 23:38 schreef maan_man het volgende:

[..]

Uit het artikel:

[..]

Ah, dus als een of andere mevrouw in dronken toestand met iemand anders in dronken toestand in bed beland en de dingen evalueren zoals ze evalueren en mevrouw heeft daar de volgende dag spijt van en wendt zich tot de politie en uiteindelijk blijkt inderdaad dat de vrouw niet haar expliciete toestemming heeft gegeven, maar de man ook niet, dan hangen ze natuurlijk allebei voor verkrachting? Of hangt alleen de man?

Ik denk dat ik het antwoord al weet en dat toont gelijk de hypocrisie aan van deze wetgeving.
Tja, die wet hebben ze in Zweden ook ingevoerd. Beetje achterlijk inderdaad.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 00:26:04 #194
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_184907674
Die Britse meiden zijn 12 en 14 en nu al een pik in de mond en gevingerd worden door een knaap van 17? Jezus, zo jong en dan al seksueel actief. Waar zijn de ouders van die 12-jarige? Vinden ze het goed dat ze gevingerd/oraal wordt genomen?
pi_184907692
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 00:26 schreef Jellereppe het volgende:
Die Britse meiden zijn 12 en 14 en nu al een pik in de mond en gevingerd worden door een knaap van 17? Jezus, zo jong en dan al seksueel actief.
Ach, 20 jaar geleden werden ze op hun 14e ook al genaaid hoor.
pi_184908098
Voor mij is het al een tijd geleden toen ik nog 17 jaar was, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat in een zomerse setting dit soort acties nu eenmaal kunnen gebeuren. Maar wat ik niet begrijp is dat die meisjes er zo zwaar aan tilt. In mijn tijd noemden we dat vakantieliefdes en tijdens een vakantie gedraag je anders dan thuis. Natuurlijk worden er dan grenzen opgezocht en overschreden, maar dat past ook wel weer bij die leeftijd. Niemand is zwanger, niemand is gewond geraakt, die twee Britse meisjes zijn echt niet geschaad, tenzij het is door alle negativiteit er om heen.
  dinsdag 12 maart 2019 @ 14:38:23 #197
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_185563031
quote:
Misbruikverdachte Charly T. komt vrij in Spanje

xxl.jpg

De van aanranding verdachte Nederlandse scholier Charly T. wordt vanmiddag door het hof in Alicante in vrijheid gesteld. Daarmee stemt het hof in met eis van de advocaten van T. die tijdens het strafproces afgelopen week vroegen om zijn voorlopige invrijheidsstelling.

T. zit sinds augustus vorig jaar vast in een gesloten jeugdinrichting in Spanje na een beschuldiging van seksueel misbruik door twee Britse meisjes van 12 en 14 jaar. Tegen de Nederlandse 17-jarige jongen is door justitie vier jaar cel en een jaar ondertoezichtstelling geëist.

De vrijlating van T. betekent nog niet dat hij is vrijgesproken, benadrukt de Spaanse advocaat van T. "Maar eindelijk wordt er naar ons geluisterd. Het lijkt me dat het de goede kant op gaat, nu de rechter besluit hem uit die jeugdinrichting te laten gaan."

Blunders

Advocaten hebben tijdens de zaak tegen T. steeds gewezen op fouten tijdens het onderzoek naar de mogelijke aanranding door de Nederlandse jongen. Zo zou er ondeugdelijk sporenonderzoek door de politie zijn gedaan. Ook zouden de grondrechten van T. zijn geschonden door juridische blunders in de eerste uren na zijn aanhouding.

Volgens de Nederlandse advocaat van Charly T. is volgende week maandag de uitspraak. Hij zegt dat er geen voorwaarden zijn gesteld aan de voorlopige vrijlating. Dat betekent dat T. naar Nederland kan komen.
https://nos.nl/artikel/22(...)-vrij-in-spanje.html
Ik ben een Nikon :-)
pi_185563130
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 14:38 schreef Nikonlover het volgende:
[..]

Goed nieuws. Een 17-jarige zo lang in voorarrest houden terwijl er prima afspraken tussen Nederland en Spanje zijn, is schandalig.
"Pools are perfect for holding water"
pi_185740290
quote:
Spaanse rechter veroordeelt Charly T. tot anderhalf jaar cel

De Nederlandse scholier Charly T. is in Spanje door een kinderrechter in Alicante veroordeeld tot anderhalf jaar cel en twee maanden ondertoezichtstelling. Volgens de rechtbank is bewezen dat T. zich schuldig maakte aan het seksueel misbruik van twee Britse meisjes in een bungalowpark.

T. werd vorige week onverwachts vrijgelaten en mocht in Nederland de uitspraak van zijn zaak afwachten. De uitspraak betekent niet dat T. terug moet keren naar Spanje om zijn straf uit te zitten, zolang niet duidelijk is of er hoger beroep wordt aangetekend, zo zegt zijn advocaat. "Pas daarna is de veroordeling van T. definitief."

Het Openbaar Ministerie eiste tijdens het proces vier jaar cel tegen T. voor misbruik van twee Britse meisjes van 12 en 14 jaar. Hij ontmoette het tweetal vorig jaar tijdens zijn vakantie.

Altijd ontkend

Bij een definitieve veroordeling zal volgens T.'s advocaat Salvador Estevan rekening worden gehouden met de periode van zeven maanden waarin T. in voorarrest vastzat. Ook is het mogelijk dat T. in Nederland een eventuele straf uitzit.

Door de verdediging van T. is steeds gewezen op fouten tijdens het onderzoek in de zaak. Ook zouden de grondrechten van T. zijn geschonden door ondeugdelijk sporenonderzoek en het onjuist vertalen van de verklaringen van zowel T. als de twee meisjes die de aanklacht deden.

T. heeft het misbruik van de twee Engelse meisjes altijd ontkend. "Zelfs als ik een kleine veroordeling krijg kan ik daar niet mee leven", zei T. na zijn voorlopige vrijlating in gesprek met de NOS. "Ik ben onschuldig en ga net zo lang door tot ik word vrijgesproken. Elke dag die ik vastzat is er een te veel geweest."
https://nos.nl/artikel/22(...)erhalf-jaar-cel.html
pi_185742846
quote:
Hopelijk kan hij zijn straf tenminste nog in Nederland uitzitten.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')