abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 24 december 2018 @ 23:31:59 #1
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_183950603
registreer om deze reclame te verbergen
Vandaag wat grote lappen rundersukade gehaald bij de groothandel, op advies een medewerker daar. Wat een lekker vlees zeg. Bereiding is vergelijkbaar met biefstuk, maar het vlees is malser, zachter en voller.

Ik altijd maar denken dat het taai vlees was voor een stoofpot. Waarom heeft sukade dat imago?
pi_183950628
quote:
14s.gif Op maandag 24 december 2018 23:31 schreef BasEnAad het volgende:
Ik altijd maar denken dat het taai vlees was voor een stoofpot. Waarom heeft sukade dat imago?
omdat de hollandse keuken kut is en we ingrediënten misbruiken.

groentes kapotkoken totdat ze slap en smaakloos zijn et cetera.
  maandag 24 december 2018 @ 23:43:09 #3
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_183950817
qW33Nud.jpg
lU5tRKi.jpg

Dit is beide sukade... Het ene is alleen niet vergelijkbaar met het andere..
Zelfs bij dezelfde verpakkingen heb je soms dit soort verschillen..

Kan ook erg goed op de bbq/ grill op de biefstukmanier trouwens:

QSjiiuN.jpg
  maandag 24 december 2018 @ 23:52:09 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_183951018
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op maandag 24 december 2018 23:43 schreef Zolderkamer het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit is beide sukade... Het ene is alleen niet vergelijkbaar met het andere..
Zelfs bij dezelfde verpakkingen heb je soms dit soort verschillen..

Kan ook erg goed op de bbq/ grill op de biefstukmanier trouwens:

[ afbeelding ]
Ik had flink gemarmerde lappen, dat wit verdween na het bakken. Het resultaat was een sappige bloedrode lap vlees :Y)
Maar de ene sukadelap is de andere niet zeg je dus blijven opletten denk ik?
  Moderator maandag 24 december 2018 @ 23:57:16 #5
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_183951111
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:52 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Ik had flink gemarmerde lappen, dat wit verdween na het bakken. Het resultaat was een sappige bloedrode lap vlees :Y)
Maar de ene sukadelap is de andere niet zeg je dus blijven opletten denk ik?
Soms heb je in het midden een flink stuk zeen zitten, dat is niet eetbaar. Maar makkelijk weg te snijden zodat je twee lapjes overhoudt.

Sukade :9
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 24 december 2018 @ 23:58:02 #6
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_183951119
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:52 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

Ik had flink gemarmerde lappen, dat wit verdween na het bakken. Het resultaat was een sappige bloedrode lap vlees :Y)
Maar de ene sukadelap is de andere niet zeg je dus blijven opletten denk ik?
Dat wit is vet.. en dat smelt inderdaad.. vet is een smaakdrager en zorgt ook voor de malsheid..
Ik heb regelmatig bij de Aldi hele mooie doorregen sukade gehaald.. maar soms liggen er ook echt lapjes met heel weinig tekening, die zijn al snel taai en droog als je ze op de biefstukmanier bakt..
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:01:17 #7
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_183951170
registreer om deze reclame te verbergen
Een sukade kan inderdaad een lekkere steak zijn, moet het alleen niet van een oude taaie melk koe komen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:11:37 #8
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_183951335
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:01 schreef Erosjuhhh het volgende:
Een sukade kan inderdaad een lekkere steak zijn, moet het alleen niet van een oude taaie melk koe komen
Dat ligt meer aan hoe lang ze droog staan.. Vlees van een Holstein wat een paar maand tot een half jaar gerijpt is, is echt subliem lekker mals..

Het heeft even een andere behandeling nodig qua rijpen en door die tijd is het vaak ook veel duurder.. Vlees van een melkkoe wat niet gerijpt word is meer een fout van de slager zeg maar.. Daardoor heeft het onterecht de naam gekregen..
pi_183951682
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:01 schreef Erosjuhhh het volgende:
Een sukade kan inderdaad een lekkere steak zijn, moet het alleen niet van een oude taaie melk koe komen
Maja dat zie je niet op de verpakking ...
pi_183965927
Lekkerrr
Hoe heb je t precise gebakken dan?
En hoe lang?
  dinsdag 25 december 2018 @ 22:44:53 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183968967
Sucadesteak is idd erg lekker, eet het graag en regelmatig, is alleen erg prijzig geworden.
Het geheim is wat hier al genoemd werd, doorregen, goed afhangen, en de zeen eruit snijden.
Als vlees rijpt bij het afhangen verdwijnt de lijkstijfheid en bindweefsel wordt afgebroken.
Ik koop hele sucade (geen lappen) bij de Hanos (prijzig maar goed) en van de afsnijdsels en de zeen trek ik een prachtige bouillon. Die wordt zo mooi, als je hem in de koelkast zet geleert die helemaal en kan je hem snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 december 2018 @ 12:41:58 #12
131800 Tarado
capô de fusca
pi_184000311
bij de Sligro is sukadesteak iets van 26/kg (US grain fed) ik ga dan toch liever voor de Bavette die 2 euro/kg meer kost.
  donderdag 27 december 2018 @ 13:11:24 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184000932
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 12:41 schreef Tarado het volgende:
bij de Sligro is sukadesteak iets van 26/kg (US grain fed) ik ga dan toch liever voor de Bavette die 2 euro/kg meer kost.
Heb je de sukade wel eens gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 december 2018 @ 13:15:49 #14
131800 Tarado
capô de fusca
pi_184001039
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je de sukade wel eens gegeten?
ja erg lekker maar het is ook vrij dun, bij de bavette is het middenstuk dikker en haal je mooiere steaks uit vind ik
pi_184019290
Nou?
pi_184049776
howthe fuck bak je m dannnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!
  zaterdag 29 december 2018 @ 01:25:26 #17
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184050508
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 00:49 schreef Ray_Smith het volgende:
howthe fuck bak je m dannnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!
Hoi Ray,
De ene kant twee minuten op hoog vuur met olie, de andere kant ook. Dan 7 minuten in de oven op 180 graden. Dan in aluminium wikkelen en even laten rusten. Dat werd mij aanbevolen. Het resultaat is goed, maar ook wel echt rood van binnen nog. Is wel het lekkerst, helemaal rood.
xx BA
pi_184050542
ok dank je
wat voor olie gebruik je daarvoor?
  zaterdag 29 december 2018 @ 01:31:33 #19
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184050588
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 01:28 schreef Ray_Smith het volgende:
ok dank je
wat voor olie gebruik je daarvoor?
Ik heb gewoon zonnebloemolie gebruikt. Is neutraal van smaak.
pi_184050716
ok
moet t perse in de oven?
kan t nog op een andere manier?
  zaterdag 29 december 2018 @ 01:59:15 #21
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184051063
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 01:39 schreef Ray_Smith het volgende:
ok
moet t perse in de oven?
kan t nog op een andere manier?
Dat weet ik niet.
Als je maar zorgt dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je begint met bakken, kan het wel zonder oven.
pi_184051263
oken hoelang bakken dan in total?
pi_184054611
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 02:12 schreef Ray_Smith het volgende:
oken hoelang bakken dan in total?
https://www.farmison.com/(...)beef-flat-iron-steak
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')