abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183912785
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2018 00:11 schreef probeer het volgende:

[..]

Het zou complete chaos worden wanneer burgers individueel gaan bepalen wanneer ze wel of niet naar de overheid te luisteren hebben.

Zo denkt mijn buurman serieus dat Nederland in staat van oorlog verkeert tegen de islam. Moet er niet aan denken dat hij het in zijn hoofd haalt om 'eigenhandig te gaan doen wat de overheid laat'.

Volgens het hoefijzer-model staat meneertje Rikko Voorberg gelijk aan jouw buurman. Allebei een te hoog ego'tje. Alleen vinden rechtse lieden het doorgaans niet zo'n probleem om op verjaardagen gelijkgeschakeld te worden met linkse nozems, terwijl onze wereldvreemde linkse elite het niet "van de hippe" vindt om op één lijn te worden gezet met deze PVV-adepten.
Onze Rikko wil een beetje de bijzondere jongen uithangen. "Kijk mij eens beter zijn dan Henk en Ingrid".
Een groot verwijt kan hierbij worden gemaakt richting de media. Waarom zoveel aandacht voor deze verwaarloosbare groep aandachttrekkers. In Nederland zijn miljoenen mensen die zich in de maatschappij inzetten als vrijwilliger/mantelzorger etc.
Mensen die andere mensen willen helpen maar ook beseffen dat de Euro maar één keer kan worden uitgegeven.
Als je met je milieuvervuilende afthanse vehikels richting Griekenland ronkt, heeft dit bijvoorbeeld invloed op het milieu... Waren wij de klimaatdoelen vergeten? Waar blijft die bus? Op de schroothoop?
Onze Rikko is theoloog. Wat doen deze lieden doorgaans? Bij wie staat hij op de loonlijst? Ik heb zijn Wikipedia doorgenomen en hij heeft zich ook al eens "ingezet" voor "Benno de Pedo" als ik het zo las. Ik heb niet verder gekeken en ben ook niet meer benieuwd naar zijn LinkedIn profiel maar dwarrelt hij rond in allerlei wazige linkse hap-snap-initiatieven.
Maar nogmaals: Waarom al die aandacht?
De ware helden in de maatschappij zijn de mensen die elke dag een eerlijke boterham proberen te verdienen, of in hun eigen omgeving kijken of ze zich ergens nuttig kunnen maken.
Sommige lieden zien de zaak zo zwart wit dat ze denken dat iedereen die niet met zijn auto richting Griekenland tuft op de bank een krat Schültenbrau zit weg te klokken.
Deze Rikko-types zorgen er juist voor dat extreem-rechts groeit en de PVV en FvD weer meer zetels haalt.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')