Bedankt voor de reacties tot zover
Ik heb vanmiddag wat uitgeprobeerd; ganache gemaakt met 250ml slagroom en 200gr pure chocolade, af laten koelen, opgeklopt tot redelijk romig en daar 2 opgeklopte eiwitten (met poedersuiker) door gevouwen. Tijdens het maken leek het perfect, geen klontjes, eiwitten mooi stevig en glanzend, luchtig genoeg... Maar ik vond het toen we vanavond gingen proeven toch niet echt geweldig. Het voelde toch erg stevig aan, niet zacht en luchtig zoals ik het graag wil. Misschien te veel chocolade..? Of niet genoeg eiwit?
Voor nu laat ik het even rusten denk ik, misschien dat ik na de kerst nog eens ga proberen met de recepten die hier genoemd zijn. We hebben gelukkig genoeg alternatieve toetjes voor bij het diner en de chocolademousse zal niet echt gemist worden.
Positieve noot: met de twee overgebleven eidooiers (en twee hele eieren die niet goed gesplitst waren) heb ik lekkere vanillevla gemaakt met een scheutje rum
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken
F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!