abonnement Unibet Coolblue
pi_183809394
Hoi allemaal,

ik was op zoek naar het BBQ topic (dacht dat ik dat en keer gezien had hier in CUL), maar kan dat niet vinden dus ik hoop zo antwoorden te krijgen.

Wij hebben thuis een Weber 57 cm barbecue (en vanaf deze kerst een Weber go Anywhere 8-) ) en hebben het plan opgevat om een pulled pork te gaan maken - de procureur is al in huis!
Nu hebben wij pas geleden een barbecue georganiseerd (eind november), maar toen leek de barbecue snel koud te worden. Het vlees werd niet zo snel gaar als normaal (het ging toen alleen om zelfgemaakte saté en hamburgers - dus niet heel spannend). Wij dachten omdat het buiten zo koud was ... (maar misschien is er een andere reden?). We hebben een tijdje geleden een barbecue cursus gehad bij Weber dus de basis gaat normaal wel goed ...

Mijn vraag is dus: kun je de barbecue zo lang warm genoeg houden in de winter (we zitten nu te denken aan begin januari om de pulled pork te maken) of kunnen we het beter uitstellen tot bijv april?

En als het wel kan in januari, waar moeten we dan rekening mee houden?

Dank voor alle info!
pi_183809714
Je moet hem zo min mogelijk openen.

En handschoenen zijn geen ovenwanten.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  dinsdag 18 december 2018 @ 16:22:03 #3
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_183809830
Tuurlijk kan dat.. ligt er helemaal aan waar je hem, op welke manier neerzet, en waar je mee stookt..
(wind, beschutting, etc)

Maar vrieskou is veel leuker om vlees of vis te drogen
(mag wel niet van meneer wet, maar is wel omnomnomnom :9~ :9 )
pi_183809852
Zou inderdaad gewoon moeten lukken, de temperatuur voor PP hoeft ook niet zo heel hoog dus het zal wel lukken om het vuur in de ketel hoog genoeg te krijgen om 110-120 graden te bereiken.
Verder lekkere warme kleren, kijken of je zelf wel een beetje uit de wind / regen kan zitten onder een afdakje oid.
Een draadloze thermometer zodat je zelf lekker binnen kan gaan opwarmen tussendoor is ook wel prettig.

Voordeel: bier blijft vanzelf koud nu, dus je kunt zo een kratje naast de BBQ zetten !

Ik ga er zelf ook op 30-12 een maken voor de oud & nieuw BBQ met vrienden.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 18 december 2018 @ 16:33:00 #5
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_183810104
Plak rondom wat glaswol :P
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_183810824
Slow & low zal wel makkelijker gaan in de kou.
.
pi_183813163
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:00 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

ik was op zoek naar het BBQ topic (dacht dat ik dat en keer gezien had hier in CUL), maar kan dat niet vinden dus ik hoop zo antwoorden te krijgen.

Dank voor alle info!
alstu:
CUL / BBQ Topic #7 hete kolen en rokend hout
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_183814280
die buiten temperatuur zal weinig tot geen verschil maken, zolang je zuurstof/brandstof beheersing maar goed is.

idealiter rond de 110 graden voor lange tijd. zorg er iig voor dat je een kern thermometer + probe voor de bbq temp zelf. dan kun je hem prima in de gaten houden. In het bbq topic staat diverse voorbeelden van pulled pork.
hardcoholic
pi_183817393
Dank allen! Dan gaan we het toch gewoon proberen!

Een afdakje en een kernthermometer hebben we, dus dat moet gaan lukken. En ik ga niet zelf bbq-en maar mijn vriend en zwager, dus ik heb het iig niet koud 8-) 8-)
pi_183817749
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:32 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Dank allen! Dan gaan we het toch gewoon proberen!

Een afdakje en een kernthermometer hebben we, dus dat moet gaan lukken. En ik ga niet zelf bbq-en maar mijn vriend en zwager, dus ik heb het iig niet koud 8-) 8-)
nou, je vriend zal blij met je hulp zijn door dit topic te openen

:') x oneindig
pi_183817824
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:22 schreef Zolderkamer het volgende:

(mag wel niet van meneer wet, maar is wel omnomnomnom :9~ :9 )
je mag niet bbq'en in de winter? :?
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  dinsdag 18 december 2018 @ 22:09:31 #12
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_183818434
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:47 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

je mag niet bbq'en in de winter? :?
Jawel maar geen vlees of vis aan de buitenlucht drogen
pi_183822772
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:44 schreef lighted het volgende:

[..]

nou, je vriend zal blij met je hulp zijn door dit topic te openen

:') x oneindig
Haha gelukkig heeft hij het zelf gevraagd!

Ik ben de stoofpotten maker, hij de bbq-er ;)
pi_183823092
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:32 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Dank allen! Dan gaan we het toch gewoon proberen!

Een afdakje en een kernthermometer hebben we, dus dat moet gaan lukken. En ik ga niet zelf bbq-en maar mijn vriend en zwager, dus ik heb het iig niet koud 8-) 8-)
Gewoon doen, ik heb al zo vaak PP in de winter gemaakt, ook met sneeuw en vriezen.
Geen probleem hoor, ook met een Weber niet :)

Veel succes 14.gif
pi_183934943
Feel the fuzz!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')