abonnement Unibet Coolblue
pi_183861236
Je kan toch gewoon zelf een op een gesprekjes aanknopen met degenen naast je? Kost minder energie en voelt voor jezelf ook socialer.
pi_183900672
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:16 schreef Chia het volgende:
Je kan toch gewoon zelf een op een gesprekjes aanknopen met degenen naast je? Kost minder energie en voelt voor jezelf ook socialer.
Ja, dat heb ik ook inderdaad wel gedaan, en dat gaat allemaal wel, maar soms wisselt wie met wie in gesprek is zó snel, en is de kakofonie om me heen zó sterk, dat ook die gesprekken best lastig vol te houden zijn. Dan bereik ik het punt dat het me wél veel energie gaat kosten en ik het moeilijk nog bij kan benen.

De andere reacties na mijn laatste post heb ik ook gelezen, en ik vind het moeilijk te zeggen wat ik dan eigenlijk 'heb'. Ik twijfel er niet aan dat ik introvert ben, want ik voel vanuit mezelf weinig tot geen behoefte om flink in gesprek te gaan en wat van mezelf te laten zien; ik haal daar ook geen energie uit. Maar ik ervaar op die momenten wél een bepaalde druk alsof het zou 'moeten'. Ook om die reden vermijd ik dat soort verplichtingen meestal maar. Ik vind het zelf volkomen prima om op die momenten in mezelf gekeerd stil te zitten observeren, maar het wordt nog steeds als 'vreemd' gezien, dus om te voorkomen dat ik met dat weer eens besef en ik me daar slecht over ga voel, laat ik het negen van de tien keer gewoon schieten.
pi_183908241
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 december 2018 19:55 schreef Reutnaliteit het volgende:
Het wachtwoord van mijn Fok-account van jaren geleden (waarmee ik overigens nooit een veelposter was, allerminst zelfs) kan ik niet meer vinden, en het bijbehorende e-mailadres heb ik niet meer in gebruik, dus werd het 'tijd' voor een andere schermnaam.

Ik weet nog niet zo goed waar ik naartoe wil met dit topic, en of ik er nou een duidelijke vraagstelling aan kan hangen, maar misschien wil ik gewoon iets van me afschrijven. "Lief dagboek" dus, of zo...

Meestal weet ik wel iets te verzinnen waardoor ik niet naar het jaarlijkse kerstdiner van mijn werk hoef te gaan en me dus niet bloot hoef te stellen aan een gebeuren waar ik niet heel goed mee om weet te gaan, maar eens in de zoveel jaar 'moet' ik natuurlijk wel weer eens mijn gezicht laten zien, en dat was dit jaar weer zover, en ik werd er ook wel weer met mijn neus op de feiten van mijn introverte (en wellicht ook hooggevoelige, hoewel ik dat maar een modegril vind en er niet veel geloof aan hecht) persoonlijkheid gedrukt.

Het viel me niet mee om weer eens te constateren dat ik in de drukte van een vrij grote groep volkomen wegviel in de achtergrond en op een gegeven moment zelfs niet meer kon luisteren naar de gesprekken om mee heen, laat staan eraan meedoen, omdat mijn hoofd gewoon helemaal 'volliep' en niets anders meer toeliet dan me ervoor afsluiten en me een tijdje gedeisd houden. Ik bedacht me, terwijl ik daar zo stil zat te wezen, dat ik hier eigenlijk weinig last van heb als ik met z'n tweeën of met een groepje van drie of vier mensen uit eten ga, of iets dergelijks. De kakofonie om me heen is dan natuurlijk precies even erg, maar toch ervaar ik dan veel minder last, kennelijk omdat het eigen gezelschap dan kleiner is. In zo'n klein groepje zal ik altijd degene zijn die het minst zegt, maar dat is nu eenmaal maar zo, dat is te overzien. Ik kan daar ook prima mee leven. Ik heb dan ook geen flauw idee waarom het me tijdens dat diner zo stoorde om vast te stellen dat ik na al die jaren nog steeds zo ontzettend weg kan vallen in het geheel in zo'n setting, en waarom ik er niets mee 'kan'.

Iemand aan tafel vertelde dit jaar zo'n elf kilo te zijn afgevallen. In vergelijking met vijf jaar geleden ben ik zelf ook 35 kilo kwijt. Je hoort of leest wel eens verhalen van mensen die oprecht kunnen zeggen dat ze met zo'n transformatie ook in figuurlijke zin een ander mens zijn geworden: ze voelen zich zekerder van zichzelf, gaan minder dingen uit de weg, en dat soort zaken meer, maar dat geldt voor mij niet en dat merkte ik dus eigenlijk nu pas. Mijn introverte persoonlijkheid is door mijn lichamelijke verandering helemaal niet anders geworden. Ik kan er zelf ook best mee leven, want ik weet het van mezelf, maar ik vind het voor de rest van de groep wél behoorlijk vervelend dat ik in zulke situaties dan (bijna letterlijk) zo'n muurbloempje zit te wezen, en daarom stel ik me er meestal ook niet aan bloot.

En als het dan inderdaad zo is dat ik normaal gesproken prima kan leven met hoe ik in elkaar steek, waarom zou het me dan nu toch (weer) zo storen?

Misschien is dit niet helemaal een samenhangend verhaal geworden, maar meestal wordt aan de hand van reacties wel duidelijk wat ik er zelf nou mee voor ogen heb. We zullen zien ;)
Ik herken me hier ontzettend in. Vaak heb ik het gevoel dat ik net zo goed een plant in de hoek had kunnen zijn, niemand zou het verschil merken. Ik heb dan ook geen idee wat je hieraan kunt doen. Niks waarschijnlijk. Er zijn wel dingen die mensen met autisme schijnbaar zouden helpen, wat waarschijnlijk ook introverte mensen helpt. Broccoli extract enzo. Heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar als ik het ooit ga proberen zal ik hier wel het resultaat posten. Herken jij de volgende dingen ook:
- Je hoofd is leeg. Er komt niks in je op om te zeggen
- Of er komt wel iets in je op om te zeggen, het is iets nutteloos maar het is ten minste iets alleen je krijgt het niet gezegd, je durft niet of zo dus zeg je maar niks
- Na een paar minuten word je al moe van gezelschap
Deze dingen heb ik iig, en mensen zeggen dan bijv "je bent nu eenmaal introvert" maar zelfs bij vrienden heb ik vaak zoiets van laat maar, ik had er net zo goed niet bij kunnen zijn, ik voeg toch helemaal niks toe, dat kan toch niet de bedoeling zijn van mijn aanwezigheid? Daarom heb ik de laatste tijd ook amper mensen gezien, behalve naaste familie. Ik herken het idd bij uitjes op het werk.. Het maakt me niet uit dat ik niet de spontaanste ben, maar waar ik slecht tegen kan is als mensen je raar gaan vinden als je introvert bent. Dan denk ik, ik heb hier ook niet voor gekozen. Of misschien voor een deel wel, ben ik te lui om de soort onzichtbare muur tussen mij en anderen te doorbreken. Ik weet het niet, het is onzichtbaar, en onzichtbare dingen waar geen zekerheid over bestaat zijn eigenlijk niks, neemt niemand serieus, en worden nooit als een excuus gezien, dus ik geef maar gewoon toe dat ik lui ben en een antisociaal karakter heb, om even de snelle oordelen hier voor te zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 22-12-2018 23:04:52 ]
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')