abonnement Unibet Coolblue
pi_183822555
Peace, ik keek gisteren ook naar die prachtige foto's, heel mooi! Die laatste met jullie 3 helemaal :)
Wat betreft je vraag; ik herken het niet. Nu ben ik ook nog niet ongesteld geworden, maar van mijn eerdere bevallingen herken ik het eigenlijk ook niet.

Loj, fijn dat werken prima was. En vrijdag lekker op vakantie, dat is een goed vooruitzicht! Waar gaan jullie heen?

Nouk, te schattig! Die oortjes ook!

Elliebel, iets te laat maar alsnog gefeliciteerd! *O* *O*

Wolken, wat ontzettend vervelend van de boom. Is 'ie toevallig nog terecht gekomen? Hoop het zo voor je!

Ik durf het bijna niet te schrijven, maar...wij mochten vannacht doorslapen! Sinds de verkoudheid zo goed als weg is gaat het slapen ook weer beter, maar dit is wel uitzonderlijk goed. Ik heb ervan genoten! Vandaag ben ik lekker thuis met de kinderen en staat er een kappersbezoek op de planning voor mijn oudste. Rond dutjestijd voor M, dus dat heb ik lekker gepland :') Ben benieuwd hoe het zal verlopen :D
pi_183823276
Lekker hoor OIT!

Hier een prutnacht, maar Jip is dan ook wel heeel erg verkouden. Zijn koorts lijkt wel te zakken. We hebben hem uiteindelijk maar bij ons in bed laten slapen, want zijn wieg was lava. Maar nog steeds veel huilend wakker, hij kan ook niet lekker door zijn neus ademen want die zit helemaal vol snot. Ik heb hem net maar in de maxi cosi in de badkamer gezet terwijl ik lekker warm ging douchen zodat hij in de stoom zat :D heeft wel een beetje geholpen want hij ligt nu te slapen met zijn mond dicht *)
pi_183823681
Aure prutnacht boks, alhoewel, ik heb wel geslapen, mijn vrouw is er elke 2 uur uit geweest. :@ Juul is snotverkouden en heeft ook verhoging dus het zit goed dwars. Wel gewoon hartstikke vrolijk en aangezien de nachten normaal heel goed zijn, kunnen we (zij dus) het hebben.
pi_183823745
Helsinki, wat ontzettend schrikken met dat ongeluk, gelukkig zijn jullie allemaal ongedeerd maar ik kan mij voorstellen dat de schrik er goed in zat en nog wel even in blijft zitten :*

Dag mooie Banaan, tot over 5,5 maandjes! :*

Ik zag weer prachtige foto't voorbij komen: de mooie H met heerlijke spekarmpjes (en wat heeft ze prachtig haar!) O+ De prachtige U, wat wordt hij snel groot O+ Arme zieke Jip O+ (beterschap!! :*) Smullende Casper O+ Knapperdje Juul, gewoon om op te vreten op die 1e foto O+ Slaapkopje Tijn O+ De mooie Li O+ en Knappe Welpje O+ De lekker warm ingepakte J O+ Het kleine kerstelfje Daan O+

Beterschap Exode, hopelijk knap je snel weer op en kan je nog wel een beetje genieten van je vrije dagen!

Wat fijn dat de wendag goed ging Priem!

Peace, wat een schitterende foto's O+ Volgens mij heb ik ze zelfs op Facebook voorbij zien komen want ik herken de stijl van de fotografe (wij hebben daar destijds een newborn shoot gewonnen voor onze oudste dochter) O+ En *O* voor het rollen en doorslapen!

Wolken, wat enorm K dat je schoonvader het eikenstekje van Bikkel heeft weggegooid. Ik kan mij voorstellen dat je daar kapot van bent ;(

Tink, wat een zielig Prulletje hebt je :{ Maar fijn dat jullie een doorverwijzing hebben naar de kinderarts en hopelijk kunnen ze haar (en daarmee jou dus ook) snel helpen :*

Gefeliciteerd (met) lieve Kees! Tot snel in het dreumestopic! :* Wat vervelend dat hij uitgerekend nu ziek is Ellie, hopelijk is hij zaterdag weer opgeknapt en hebben jullie dan een heerlijk feestje.

:* voor iedereen met een prutnacht c_/

Wij begonnen de dag niet zo lekker, kindjes moesten naar mijn schoonmoeder maar de centrale vergrendeling van de auto deed het opeens niet meer, met beide sleutels. We kwamen de auto dus niet in.. Dus schoonmama zo lief geweest om hierheen te rijden en de meiden zelf op te halen, maar ze heeft (nog) geen kinderzitje voor Vlokje. Dus mijn schoonzus is meegegaan zodat ze Vlokje op schoot kan houden, en daar voel ik mij nu helemaal schuldig over want zo vervoer je een kind dus gewoon NIET ;( Maar het kon gewoon echt niet anders....

En gister mijn manager verteld dat het mij (nog steeds) dwars zit dat er niemand op kraamvisite is gekomen, dat ik dat geen betrokkenheid vind en al helemaal niet met 10 jaar dienstverband achter mijn naam en gelet op het feit dat ik mijzelf ziek heb gewerkt tijdens de zwangerschap omdat ik mijn collega's niet wilde laten vallen. Die mij andersom dus wel gevoelsmatig lieten vallen door niet eens op kraamvisite te komen (omdat daar kennelijk steeds wat tussenkwam, maar kom op...). Dus nu voelt mijn manager zich schuldig en voel ik mij daar weer schuldig over :')
pi_183823781
Een doorslaper voor OiT! *O*

En een verkouden Juul -O-

Duizend hartjes voor alle foto’s gisteren! O+ Ik probeer vandaag nog even op iedereen te reageren :)

En ik zag ook nog mooie foto’s van peace! Wij hebben wel een newbornshoot gedaan, vooral de prijs staat me nog bij :') (in totaal ¤500-¤600 voor 12 foto’s kwam ik na het maken van de foto’s achter :'))

Koffie voor alle prutnachten!

Hier staan 4 (of 6?) tanden op springen, dat verklaard het een en ander :') :O.

Ik ga Casper zo weinig zien de komende dagen :{. Vandaag is mijn vrije dag maar onze praktijk is overgenomen dus moet contract tekenen en uitleg over het een en ander en tandarts, morgen ga ik met een vriendin eten na het werk, vrijdag en zaterdag nascholing en ik blijf ivm de afstand overnachten daar) volgende week maar inhalen! :)

Hoe was je beoordelingsgesprek Exode?
pi_183824318
Beterschap voor Juul. Ik vind het zo sneu om die kleintjes zo verkouden te zien!

Schanu :* niet jezelf overal schuldig over voelen joh! En goed van je dat je het hebt uitgesproken op je werk.

Fleur hopelijk vliegt de tijd en kun je alles snel weer inhalen met Casper!

Jip zijn koorts is inderdaad gezakt, maar hij is een stuk minder vrolijk dan gisteren. En vandaag is alleen de draagzak goed, dus dan doen we dat maar. Kan ik in ieder geval wel wat dingen doen :D

Ik kwam er net wel achter dat de kat mijn ontbijt (een kaastwister :P )uit de kast heeft weten te vissen }:| dus die ligt nu in stukken door de woonkamer :')
pi_183824356
Oh wolken wat vervelend! ;(

Hahah succes met opruimen Aure!

Nee goed juist dat je het hebt gezegd Schanu! *O*

Hoe is het nu met Prul Tink?
  woensdag 19 december 2018 @ 12:03:18 #158
319308 Tink89
To live is to dance
pi_183825858
Lbf, we zijn vandaag opnieuw naar de huisarts geweest. Prul was de hele nacht ontroostbaar en heeft niet geslapen. Wij dus ook niet... Ze belt vandaag nog even met de kinderarts (we bleken pas 10 januari terecht te kunnen), maar hamert ook op elke voeding de eerste ml's kolven, indikken met jbpm en dan daarna gewoon de borst geven. Ik lees bij LLL en borstvoeding.com vooral veel redenen waarom dat geen goed idee is, dus weet even niet zo goed wat ik nu moet. Ik wacht dus maar even af tot de dokter me zo belt over wat de kinderarts gezegd heeft.

En verder prutnachtboks, al ga ik aan de thee ipv koffie om te voorkomen dat ik dadelijk moe én klaarwakker ben :X
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 19 december 2018 @ 12:07:18 #159
319308 Tink89
To live is to dance
pi_183825915
Ah, de huisarts belde net. De kinderarts wil prul deze week nog zien. Ze bellen vandaag nog om te laten weten wanneer.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_183826425
Lastig hè tink!

Ik kreeg bij de oudste ook vaak adviezen, die op websites, die het dichtst bij mij stonden, werden afgekeurd.

Ik heb de meeste uiteindelijk toch uitgeprobeerd (zoals jbpm en slaaptraining)
Het heeft niet geholpen, maar dan kon ik wel zeggen dat ik het had geprobeerd.

Jbpm was hier de grootste fout die ik heb gemaakt, dat was dagenlang huilen door krampen, maar er zijn ook veel succesverhalen :*

Wel fijn dat je nog deze week terecht kan!

En draagzakse vandaag Aure :*

Lieve Li haalt even alle knuffeltijd van de afgelopen twee dagen in.... mamahonger en mamaverlatingsangst ;)
pi_183826453
Wat fijn dat je zo snel al terecht kan Tink, dan hopelijk ook snel meer zekerheid. Die jbpm zorgde hier ook juist voor meer krampjes, dus gebruiken we niet (meer).

O+ voor plakkende Li, lekker knuffelen samen O+
pi_183827935
‘Geef kinderen onder de zes vooral géén rijstwafels’

https://www.ad.nl/koken-e(...)ijstwafels~a019cccf/

Wilde deze even delen. Ga zo bijlezen.
Heb de foto's van gister al wel gezien O+ O+ jullie baby's en peace wat bijzonder zo'n boek en die foto's wauw. Nu heb ik spijt dat ik dat niet heb gedaan, want wat waardevol is het om dat te hebben :'( O+
pi_183828518
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 14:04 schreef BellaaElisa het volgende:
‘Geef kinderen onder de zes vooral géén rijstwafels’

https://www.ad.nl/koken-e(...)ijstwafels~a019cccf/
:o En ik mijn peuter steeds heel - dacht - ik verantwoord rijstwafel geven 8)7
pi_183829132
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 14:33 schreef Schanu het volgende:

[..]

:o En ik mijn peuter steeds heel - dacht - ik verantwoord rijstwafel geven 8)7
Had het al eerder gelezen en boodschap is vooral niet tè veel rijstproducten te geven. Dus enige nuance wel nodig mbt de kop van het tuk.
  woensdag 19 december 2018 @ 15:39:46 #165
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183829914
Ik heb nog nooit iets gehoord over de schadelijke stoffen in rijst en ik leef toch niet onder een steen. Bizar. Dank voor het delen.
pi_183830039
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 15:05 schreef elliebell het volgende:

[..]

Had het al eerder gelezen en boodschap is vooral niet tè veel rijstproducten te geven. Dus enige nuance wel nodig mbt de kop van het tuk.
Daar zijn de meningen ook over verdeeld zoals verder in het artikel.

quote:
,Kinderen mogen op zijn tijd best rijst eten, maar vooral niet te veel’’, concludeert de Belgische gezondheidsraad. ,,Zeker onder de 6 jaar moet opgepast worden.” De Zweedse gezondheidsraad is stelliger. De raad adviseert om kinderen onder de 6 jaar helemaal geen rijstwafels te geven, en op te passen met andere rijstproducten. ‘Rijstwafels bevatten bijna geen belangrijke voedingstoffen en zitten vaak vol zout. Kinderen ouder dan 6 kunnen wel af en toe rijstwafels eten, maar wel afhankelijk van hoeveel rijst ze verder binnenkrijgen’, zo staat te lezen in het Zweedse rapport.
pi_183830088
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 15:39 schreef Aventura het volgende:
Ik heb nog nooit iets gehoord over de schadelijke stoffen in rijst en ik leef toch niet onder een steen. Bizar. Dank voor het delen.
Ik denk dat een hele boel ouders het niet weten, aangezien het alleen in Zweden bekend was. Nu België het onder de loep heeft genomen komt het pas ook bij de Nederlandse voedselautoriteiten terecht denk ik, zoals nu het geval is.
  woensdag 19 december 2018 @ 16:24:25 #168
319308 Tink89
To live is to dance
pi_183831207
We werden meteen na m'n post gebeld dat we om half twee mochten komen. Het was druk, dus net klaar. Kinderarts denkt niet dat het reflux is, maar dat ze last heeft van d'r oren. We gaan 24 uur paracetamol geven en proberen ons voedingsritme terug te vinden door de eerste melk (waterig met veel suiker) te kolven en prul dan pas aan te leggen (vette melk vult beter en dan raakt ze hopelijk wat langer verzadigd). Morgenmiddag telefonisch overleg met de kinderarts om te bespreken of deze aanpak helpt of dat we verder moeten kijken.

Ik voel me nu iig gehoord en ben blij dat we niet afgescheept zijn met jbpm. Dat ging zo tegen m'n gevoel in.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 19 december 2018 @ 17:00:23 #169
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_183832081
Nu.nl had er al eerder een stuk over: https://www.nu.nl/nucheck(...)-jonge-kinderen.html
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_183832280
Bijzonder stukje journalistiek dat rijstwafelverhaal met clickbait titel. In het artikel staat een veel hoger risico bij rijstmelk, maar er wordt gewaarschuwd voor rijstwafels. Met als extra dat er vaak veel zout in zit, dan koop je volgens mij de verkeerde rijstwafels want ze zijn er gewoon zonder zout.

[ Bericht 2% gewijzigd door Elleska op 19-12-2018 17:45:08 ]
  woensdag 19 december 2018 @ 17:38:50 #171
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_183833088
Valt wel mee toch? Er staat dat het vooral bij vegans gevaarlijk is, omdat zij vaak rijstmelk gebruiken ipv gewone melk. Rijstewafels worden waarschijnlijk vaker gegeten door alle groepen en dus wordt daar het meest voor gewaarschuwd.
En veel ouders zullen het gevaar van zout ook nog niet echt voor ogen hebben.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_183833631
Zout zit al standaard in rijst. Misschien word het niet extra toegevoegd in rijstewafels.
pi_183836532
Vandaag een dagje sauna gedaan, lekker in mijn eentje. Pfoeh dat was fijn!!
Van mijn allerliefste vrouw gekregen. Nogal wat stress jaren achter de rug op mijn werk dus ze stuurde me erheen.

Beoordelingsgesprek was goed, het blijft raar op mijn werk, maar dat is voor nu een veel te lang verhaal. Kort: ik word weer naar een andere afdeling overgeplaatst, mijn oude afdeling om precies te zijn. Die waar iedereen weg is. Overigens had ik daar wel heel veel zeggenschap in, dus ik ben er op zich blij mee. Ik ga alleen weer een bizar druk half jaar in. Ik denk er serieus over om daarna heel veel verlof op te nemen. Even geen werk.

Helsinki, ik had er overheen gelezen, wat een schrik zeg! Gelukkig met jullie alles goed.

Dat rijstewafel verhaal is al heel oud toch? Toen B een jaar was, waren er ook dit soort berichten. Ik vind ze echt smerig dus hier komen ze er niet in.
pi_183840067
Sauna, lekker hoor exode! Hoe gaat het met Juul?

Jip zijn temp is wel weer flink gestegen 39.6 nu. Hoeveel dagen mogen baby's van 6 maanden koorts hebben? Oftewel wanneer moet ik even met de huisarts bellen? Hij slaapt bijna alleen maar, drinkt wel gewoon en heeft ook natte luiers. Verder komt er een liter snot uit zn neus dus ik gok dat die koorts met verkoudheid te maken heeft.
pi_183840276
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 21:05 schreef Aure het volgende:
Sauna, lekker hoor exode! Hoe gaat het met Juul?

Jip zijn temp is wel weer flink gestegen 39.6 nu. Hoeveel dagen mogen baby's van 6 maanden koorts hebben? Oftewel wanneer moet ik even met de huisarts bellen? Hij slaapt bijna alleen maar, drinkt wel gewoon en heeft ook natte luiers. Verder komt er een liter snot uit zn neus dus ik gok dat die koorts met verkoudheid te maken heeft.
Tegen mij is 3 dagen verteld maar indien je je zorgen maakt altijd bellen! Sterkte :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')