abonnement Unibet Coolblue
  zondag 30 december 2018 @ 23:36:48 #26
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_184107463
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 23:07 schreef LastRequest het volgende:
Ik heb ook n.a.v. die Facebookgroepen al een paar keer fudge gemaakt. Het is zeker niet sneller dan met een pannetje, maar wel meer foolproof! Je hoeft er niet bij te blijven en het brandt niet aan (tenzij je een uur wegblijft), voor mij een stuk fijner. Was erg lekker iig en een groot succes met de feestdagen. De basis is inderdaad 400 gram chocolade (ik doe telkens half melk en half puur), met een blikje gecondenseerde melk. Een klein beetje poedersuiker erbij maakt dat ie mooier glanst. Na het smelten kun je er van alles door roeren! Van marshmallows tot likeur, noten, koekjes, etc.

In het kader van nieuwe recepten vinden, dit zijn de twee die ik het vaakst maak :)

https://www.foodiecrush.com/slow-cooker-thai-chicken-soup/
https://www.kitchensanctuary.com/slow-cooked-spicy-chicken-curry/
Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_184107631
quote:
14s.gif Op zondag 30 december 2018 23:36 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zien er goed uit. Kunnen ook wel in de OP, zou ik zeggen.
Doe ik morgen ^O^
Spoilers!
  woensdag 2 januari 2019 @ 16:13:19 #28
80382 manny
30 is best veel
pi_184162419
Er was eens een scharrelvarken. Dagelijks heb ik dat mormel gevoerd.

Ineens was hij er niet meer en hing hij zonder ingewanden aan een boom. Twee weken later stond de boer voor mijn deur. Met drie plastic zaken vol dood varken. Omdat we dat beest zo braaf eten kwamen brengen elke dag.

De inhoud van 1 van die zakken heeft gisteren 8 uur in mijn Crockpot gelegen in combinatie met wat ui, aardappels, BBQ saus, klein beetje appelsap en wat min of meer random kruiden

Dank u varken. Dank u boer. Dank u Crock-Pot.

Amen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_184179729
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 23:40 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Doe ik morgen ^O^
O-)

Edit: omg, die Amerikanen zijn niet goed snik. De stukjes kipfilet in dat soeprecept moet 4.5 uur op high 8)7 ]

[ Bericht 19% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-01-2019 14:20:55 ]
Spoilers!
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 15:09:16 #30
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184181149
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.

Ingrediënten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.

Wie weet op welke stand het het beste gaat?
pi_184181843
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.

Ingrediënten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.

Wie weet op welke stand het het beste gaat?
De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Spoilers!
pi_184181869
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:09 schreef maily het volgende:
Ik wil vandaag risotto maken in de slowcooker (eerste wat ik ermee maak) , echter volgens het ene recept moet het op "hoog", en volgens het andere op "laag" ......
Het bijbehorende boekje heeft geen recept voor risotto.

Ingrediënten: knoflook, ui, tomaat, rijst, paddenstoelenmelange, en op het laatst stukjes zalm en spinazie.

Wie weet op welke stand het het beste gaat?
Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.
We have far more in common than that which devides us..
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 16:14:13 #33
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184182484
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Op "high" gezet. Zou om 1900 uur klaar moeten zijn.
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 16:14:42 #34
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184182489
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb dat 1x gedaan, waarschijnlijk iets verkeerds gelezen (nog steeds geen idee wat), maar ik moest het er gewoon uitbikken. Dus ik zou in ieder geval voor laag gaan.
Genoeg bouillon? Risottorijst?
pi_184182612
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:14 schreef maily het volgende:

[..]

Genoeg bouillon? Risottorijst?
Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto :P )
We have far more in common than that which devides us..
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 17:10:08 #36
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184183581
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:22 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. Zeker risottorijst, en ook vast genoeg bouillon. Waarschijnlijk een combi van te lang en hoog. Maar het is al een jaar of 6 geleden, nooit meer gedaan (bikken was hard werken, zeker als je erg zin hebt in risotto :P )
:D
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 21:00:33 #37
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184188868
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De stand maakt eigenlijk weinig uit, dat heeft voornamelijk te maken met de snelheid waarin iets klaar is.
Na 2 1/2 uur was het bijna klaar:

Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:


Ga ik zeker nogeens maken :9 :Y)
pi_184189452
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:

[..]

Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]

Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]

Ga ik zeker nogeens maken :9 :Y)
Je bent bekeerd *O*
Spoilers!
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 21:28:56 #39
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184191229
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 21:00 schreef maily het volgende:

[..]

Na 2 1/2 uur was het bijna klaar: [ afbeelding ]

Toen nog een half uurtje zonder deksel laten gaan ..... en daarna de spinazie en de zalm erdoor:
[ afbeelding ]

Ga ik zeker nogeens maken :9 :Y)
Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar :N
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 22:52:59 #41
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184191469
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar :N
Morgen ... ;)
  Spellchecker vrijdag 4 januari 2019 @ 08:01:14 #42
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_184193909
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 22:41 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar je recept! Ik heb één keer risotto in de SC gemaakt maar dat was meer hartige rijstepap, niet voor herhaling vatbaar :N
Plm. 1 liter kippenbouillon van tablet standby.
Knoflook en ui fruiten met olijfolie in koekenpan, twee handjes risottorijst erbij, paddenstoelenmix erbij, twee tomaten in stukken, zoveel bouillon erbij als je denkt dat genoeg is (alles moet in ieder geval net onder staan), en dan nog beter te weinig dan te veel; het gerecht gaart onder een deksel en er verdampt dus weinig water, ik had teveel bouillon gebruikt en de rijst was niet zo mooi als bij risotto uit een gewone pan :@.
-edit- Dan alles in de slowcooker doen -/edit, af en toe kijken en eventueel roeren, en de laatste 10 minuten lekker veel spinazie en zalmsnippers mee laten warmen.
Succes!

[ Bericht 1% gewijzigd door maily op 04-01-2019 08:44:14 ]
  zondag 6 januari 2019 @ 18:30:06 #43
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184244796
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 14:22 schreef Lienekien het volgende:
Dat recept herinner ik me wel van die beruchte slowcookerreceptenfacebookgroep. Nooit begrepen wat daarbij de toegevoegde waarde van de slowcooker is. Lasagne maken in de slowcooker, ook zoiets. :') |:(
Of stamppotten 🙈
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_184244811
Is slowcooking niet reuze ongezond omdat je alles dood kookt?
  maandag 7 januari 2019 @ 08:33:12 #45
405781 jajablahblah
bedoelt het goed
pi_184255522
Volgens mij kook je het nou net niet.
Je gebruikt lagere temperaturen.
Der Zauber halt nur eine Nacht lang. Wir tanzen in den Sonnenaufgang, und wir fliegen auf den Mond.
Heute scheint ein Vollmond. Für dich und mich, sicherlich für dich und mich
pi_184469501
Vanmorgen alle ingrediënten in de SC gedaan voor een erwtensoep. Nu 5 uur op low, daarna het vlees van de krabbetjes halen, rookworst erbij doen. Dan nog eventjes verder in de SC en dan hoop ik een heerlijke snert te hebben :D
pi_184750487
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op?

Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag :)
Spoilers!
  vrijdag 1 februari 2019 @ 12:22:54 #48
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_184750572
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 12:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een stuk varkensschouder of nek ofzo, dat is niet helemaal duidelijk. Ik wil voor het eerst in de slowcooker pulled pork gaan maken, normaal doe ik dat op de barbecue. Er zit een flink stuk bot in het vlees. Dat levert toch geen problemen op?

Als iemand nog een briljant recept voor pulled pork heeft, lees ik het graag :)
https://nombelina.com/en/slow-cooker-pulled-pork/
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  vrijdag 1 februari 2019 @ 12:44:37 #49
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_184751009
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_184751217
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 12:44 schreef oh-oh het volgende:
Dat bot valt er vanzelf uit als het lekker mals en gaar is en pak je er zo uit als je gaat pullen!
Ja, dat komt vast goed. Ik denk dat ik ook een paar uur extra kooktijd aan hou vanwege dat bot.

Ik vind dat recept van Nombelina er niet heel geweldig uit zien. Misschien doe ik het wel gewoon op de barbecuemanier met appelsap, worcestersauce, etc. Ik studeer er nog even op.
Of misschien is een Aziatische pulled pork ook wel een geinig idee.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')