abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_184175596
LDG, even rustig 10 minuten op z'n zij liggen is hier ook niet echt bij haha. We spelen altijd even vliegtuigje al lopend door de kamer en dan blijft hij wel een tijdje op z'n zij. En rot van z'n evenwicht, benieuwd wat de Kno-arts zegt.

Le Sage, hoe lief! O+

Lemijn, klinkt als een enorm lieve fase O+ Jammer van het groente eten. Had moeder natuur toch iets anders op moeten verzinnen, zoals het gewoon heel lekker maken voor kinderen.

Tolstoi, dat klinkt wel heel sneu. Fijn dat hij uiteindelijk toch rustig is geworden!
pi_184175811
Lemijn O+ Wat heerlijk als ze zo’n periode hebben. Dan is het echt extra genieten.

Hartverscheurend, Tolstoi. Was ie heel blij toen je thuis kwam?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_184191415
Ach Tolstoi moest hij weer wennen om zonder mama te zijn?

Lemijn zo herkenbaar allemaal. O+ Behalve dat eten, dat gaat hier supergoed op het moment.
Ik ben iedere dag weer verbaasd wat ze al snapt, welke verbanden ze legt etc. Ik heb weinig vergelijking maar vraag me soms af of ze niet tè slim is in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Op de opvang miste ze 1 schoen en sok en toen ze haar vroegen of ze die eens wilde zoeken kwam ze er (tegen hun verwachting in) daadwerkelijk mee terug. Dat doet ze hier al n tijd en ze weet ook het verschil tussen haar schoenen en sloffen als we haar vragen 1 van die te pakken. Van de houten puzzel pakt ze steeds het goede stukje, het dier dat we noemen etc.

Ze had vandaag een ongelukje bij opa en oma. Uit enthousiasme dat ze eten kreeg ging ze aan de eetstoel hangen die daardoor omkiepte. Score is een bult op dr achterhoofd en net boven haar oog (daar kwam de stoel terecht). Na getroost te zijn viel ze na een paar hapjes in slaap. Oma en papa ( die inmiddels daar was) in paniek mij bellen, maar toen ik vroeg hoelaat ze geslapen had was dat vanochtend even. Nou dan snap ik dat ze in slaap valt hoor. :') meestal doet ze maar 1 kort slaapje rond 13:00; als ze voor de middag slaapt moet ze aan het einde nog eens, maar na 17:00 niet meer. Nu dus na een uurtje om 18:45 wakker gemaakt en net om 22:00 in bed gelegd. Hele ritme door de war, hopelijk morgen weer normaal.
pi_184194249
Lemijn, dat eten is ook een fase. Hier plukken ze soms alle stukjes paprika of wortel eruit, terwijl ze dat een week later anthousiast opeten. Maar wij eten nog steeds in stukjes vaak. Eerst alleen groente, dan aardappels en dan pas het vlees. Anders willen ze alleen vlees eten.

Toch opvallend Nolita, een moeder met volwassen kind en de vader erbij, maar nog steeds bellen ze jou op :D Hier is de omgevallen eetstoel ook al vaker voorgekomen, ook omdat ze nu als ze honger hebben zelf dr stoelen klaar gaan zetten.

En ik vind het ook mooi om te zien wat ze al snappen. Eerder was dat "goed zitten" als ze in W-zit zaten waarna ze braaf goed gingen zitten (Em zit nu niet meer zo en Lala luistert nu niet meer overigens). En nu weten ze precies welke fles van wie is (we hebben de rietjesbekers van Hema gemixt, dus groen met roze dop en roze met groene dop) en als ik de verkeerde geef wordt die doorgegeven aan de ander. En als ik vraag of ik moet helpen met eten krijg ik tegenwoordig een welgemeende boze "nee" toegesnauwd :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_184196287
Hè wat naar, Tolstoj. :* Dan zit je ook niet met een lekker gevoel op je werk lijkt me.

Jullie verhalen, wat leuk weer! O+ Wat snappen ze jong al veel hè, blijft zo bijzonder vind ik. LeSage, ik zou echt helemaal smelten van die momenten. Nolita, wat knap allemaal! Dirk heeft net door dat het ronde vormpje door het ronde gat moet. Echter kan daar ook de ster en de maan door, misschien is het meer toeval dat hij ook de ronde doet. :P


Dirk heeft ook een wat minder leuke update. Eerder als hij iets niet mocht, deed hij een stervende zwaan, dan legde ik nogmaals uit waarom iets niet mag en ging hij (of samen) wat anders doen en was het klaar. Nu wordt hij echt boos. Inclusief gillen, rood aanlopen en gefrustreerde handbewegingen. Afleiden werkt niet, hij gooit de dingen weg of slaat mij. Ik wist niet dat er zoveel frustratie in zo'n klein mannetje kon zitten zeg. Naast dat ik er best moe van wordt, vind ik het vooral heel sneu. Ik wil hem helpen, maar ik weet echt niet hoe. ;(
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_184199521
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 09:47 schreef LeSage het volgende:
Hartverscheurend, Tolstoi. Was ie heel blij toen je thuis kwam?
Niets zo veranderlijk als een dreumes, toen ik 's avonds thuis kwam kon er geen knuffel af, want spelen, spelen, spelen. Hij lachte alleen even naar me en dat was het _O- :?
Maar het zal inderdaad wel meegespeeld hebben, dat ie mij bijna 2 weken elke dag zag en nu opeens niet meer.

Die omgevallen eetstoel kennen we hier ook al :D

Nanuke, lastig hè, die boosheid en frustratie. Ik vind het ook moeilijk om daar mee om te gaan, omdat sommige dingen nu eenmaal gewoon niet mogen of kunnen.

FF, die boze nee is hier ook populair :D .

Hoe leren jullie je dreumes om met een lepel/vork te eten? Simon wil graag zelf eten, maar zelf eten op zijn lepel doen lukt nog niet, heel soms lukt het om een beetje erop te krijgen. Hij aait alleen maar over zijn eten heen. Als wij het op een lepel doen en die dan aan hem geven, dan kan hij hem wel goed naar zijn mond brengen, maar meestal mogen we niet helpen. Vind het soms wel lastig om een goede weg te vinden om het zelf te laten doen, maar ook ervoor te zorgen dat ie wat binnen krijgt.

Vanochtend voor het eerst naar een binnenspeeltuin geweest. Was wel druk, maar vond het erg leuk te zien hoe Simon op andere kindjes reageerde. In de ballenbak zat ie heel sociaal iedereen een bal te geven. Bij grotere kindjes liet ie zich wel makkelijk opzij duwen.
pi_184199763
Lekker met z'n handjes laten eten Tolstoi? En uiteraard gewoon bestek er bij blijven leggen, hij zal het vanzelf een keer oppikken.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:25:31 #233
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184200664
Allebei een lepel
Zijn lepel helpen sturen
Om en om
En hier het meest succesvol: hij een vork, ik een lepel. Op die vork komt minder en het valt er (daardoor?) minder snel af. Dit is hier eerste keus bij pap en yoghurt
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184201593
Ik laat het hem zelf uitzoeken. Hij gaat dan vaak afwisselend met bestek en met handen eten. Als hij een poosje wat heeft zitten hannesen en er is weinig echt naar binnen gegaan, dan vraag ik of ik het zal doen. Hij zegt dan altijd heel duidelijk ja of nee.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184201988
Tolstoi ik geef bestek en hij doet het er maar mee. Als ik iets op zijn vork prik, dan haalt hij het er toch weer af. :D Sowieso probeer ik me niet zo bezig te houden met wat Banaan eet. Tussen het klieren (met bestek) door zie ik hem wel stukjes in zijn mond steken (met zijn handen). Simons groei is ook goed genoeg toch?

Nanuke dat is ook geen leuke update. -O- Lijkt me ook lastig om mee om te gaan. Ik vind het nou al lastig als Banaan bozig is. :X

Nolita valt zij ook zo snel als ze moe is? Banaan valt dan ook op de meest stomme manieren en blijft dan met armpjes wijd liggen.
Van Banaan vind ik het ook knap wat hij allemaal al kan en snapt. Ik ben nogal bevooroordeeld maar ik vind hem geniaal. *;

Wat een leuke periode Lemijn. :D Als er nog eens een mug zit op precies die plek, dan ben je Jacob heus dankbaar. _O-

Wij zitten volop in de "die" fase met wijzend vingertje. Soms kan ik even geen "die" meer horen of weet ik even niet meer wat ik verder nog kan vertellen over een auto. Verder wel heel schattig hoor. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_184202435
Nanuke, dat is wel sneu ja. Hier duurt frustratie vaak maar even. Als ik niet reageer is het meestal binnen een paar seconden voorbij.

Haha Tolstoi ik moest lachen om zijn reactie toen je thuis kwam. :D
Eten lukt haar best aardig met lepel en anders help ik haar de lepel sturen als ze dat accepteert.

Pkm het vallen met de kinderstoel was echt doordat ze aan de zijkant ging hangen en de antilop dat niet aankan.
Als ze moe is heeft ze iets sneller dat ze uit balans is, maar dat valt wel mee.

Welke maat luiers dragen jullie dreumessen? N is 75 cm en weegt 9,3 kg. Kwa gewicht nog wat weinig voor maat 5 maar zou het dan toch de truc zijn om lekkage te voorkomen? Ze heeft best stevige bovenbenen.
Maat 4+ Lijkt wat ruim maar lekt ook...
Ben nog bezig met vanalles testen, maar ben er nog niet uit...
pi_184202644
4+ en nog lekt hij vaak door. Maar groter werkt dan ook weer niet. Misschien stoppen met drinken geven.

Mijm kan best goed zijn vla eten met een lepel. Maar de rest is meestal met zijn handen, de vork wordt snel op de grond gegooid. S. kan het ook nog steeds niet goed trouwens :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  vrijdag 4 januari 2019 @ 17:13:26 #238
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184202814
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 17:05 schreef LeSage het volgende:
Maar groter werkt dan ook weer niet. Misschien stoppen met drinken geven.

Toptip ^O^ . Dan hoef je überhaupt geen luiers meer te kopen. Dure dingen. Ik prop Jacob nog in maat 4 trouwens. Met z'n 12 kg en 85 cm. Nog geen behoefte gevoeld aan een grotere maat eigenlijk.

Trouwens, zelf laten eten is inderdaad hoe we altijd beginnen. Hij moet meestal even nadenken en dan zelf proberen maar als hij eenmaal overtuigd is van iets dan verkiest hij altijd zelf mijn hulp want dan gaat het sneller :Y) .
Zijn favoriete gebaar is nog steeds 'klaar' en dan schuift hij ook het bord/bakje/glas van zijn blad op de tafel. Om zich een minuut later te bedenken en het weer te pakken. Gaat allemaal zonder knoeien dus ik vind het prima. Als hij echt klaar is gaat meestal met veel drama zijn slab af en gaat hij ondersteboven hangen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184208495
Ik sta altijd voor jullie klaar met bruikbare adviezen :* ^O^
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_184209035
Voor de nachten doe ik Dirk in 4+, maar maakt voor het doorlekken geen verschil. Ene keer wel, andere keer niet.

Met eten doe ik wat uitkomt. Maar hij wil steeds meer zelf proberen dus ik kijk uit naar de zomer waarbij ik hem in z'n luier in de stoel buiten kan zetten zodat ik zelf niet alles hoef op te ruimen. ^O^

En over het niet reageren op z'n frustratie, ik ga het proberen. Eerder werkte dag juist averechts, maar dreumessen veranderen nog wel eens van mening. :P
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 22:32:45 #241
73386 Fazz
onderweg
pi_184209068
ha weer een hoop dreumes-herkenbaarheid :s) Veel boos & stelligheid bij m'n kleine kroketje; die komt er later wel denk ik maar :7

Ze probeert wel met bestek te eten maar het lukt niet altijd. Dan gaat ze over op haar handen, daar mee komt alles wel in haar mond. Net toen ik haar kwam halen op de opvang at ze een stuk paprika, dat heeft ze thuis nog nooit gedaan. Thuis wil ze vooral aardappel/pasta/rijst, alle groente&vlees laat ze liggen.

LeSage, drinkt hij veel in de avond/nacht dat de luiers doorlekken? Kan ook dat het vooral 's nachts wordt uitgeplast natuurlijk, hmm..
Kroket wil weinig drinken overdag en heeft nu weer nachten met 3 flessen. Ombuigen wil nog niet helemaal lukken helaas.
pi_184209688
Altijd fijn herkenning te lezen, maar lekken de luiers doordat ze vol zitten of ook wel eens als dat nog helemaal niet het geval is?
Dat is hier namelijk, niet altijd maar wel regelmatig, dan helpt minder drinken niet. ;) Ik denk dat het door de pasvorm komt. Naja, kan altijd eens maat 5 halen om te testen natuurlijk.
pi_184209771
Hier ook niet omdat ze vol zitten. Anders was ik wel eerder al overgegaan op een andere maat. Maar het is wel alleen s nachts. Misschien moet ik ook eens ander merk proberen.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_184209960
Hier ook voor t eerst luiers maatje 5 (ventje weegt n kg of 12/13) maar die zijn overal nog zo los/ruim dat t niks aan het nachtelijk doorlekken doet. Dan elke ochtend maar n schone romper aan :+ en weer terug naar 4+

Hier lekker zowel 4+ luiers en broekjes als 5 luiers en broekjes :{w
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_184210342
Hier trouwens nog steeds n erg driftig mannetje, vooral als ik hem oppak om uit een situatie te halen, krijsen, in mn gezicht slaan en haren trekken is het nieuwe ding ^O^ :'). Ik probeer er niet teveel op te reageren en hou dan vaak zn handjes vast als hij dat doet, tegelijkertijd hou ik een babbeltje over dat ik snap dat ie boos is, dat het natuurlijk ook vervelend is als je jezelf niet van de trap mag storten en waarom ik dat geen tof plan vind, maar ben er nog niet over uit of dat de juiste aanpak is :?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 5 januari 2019 @ 06:46:48 #246
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184214160
Een deel van het drama is hier te ondervangen met aankondigen en gebaren. Dan wordt hij niet verrast/overvallen. Maar goed, bij het af moeten geven van de houten spatel werkt dat natuurlijk niet altijd :’).

Verder kies ik meestal ook voor benoemen en geduldig wachten en soms werkt het om van onderwerp te veranderen. Heeee, wat ligt daar nou, je rode auto! Of beetje stoeien.

Maar volgens mij is het hier vrij mild en kom ik over een paar maanden met hangende pootjes help roepen...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 5 januari 2019 @ 06:58:59 #247
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184214185
Fazz, nachten met 3 flessen klinkt wel vrij klote :{ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184214728
Wij hebben droge nachten sinds ik hier de tip kreeg om 2 luiers over elkaar te doen ^O^
4+ luier met daarover een 4 broekje.
Oorzaak was hier dan wel dat de luier te vol was en daarom ging lekker.

Driftig mannetje, check!
Soms zet ik hem gewoon neer en zeg dat hij het zich maar moet bekijken, maar dan heb ik het wel helemaal gehad. Meestal helpt afleiden goed en praten ook.
Hij komt er wel later haha.
pi_184214836
Hier werkte het tot voor kort om m even op zn kop te houden :') vindt ie awesome. Maar dat werkt niet meer -O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_184215371
Heel herkenbaar ldg. Ik blijf maar een beetje ehopen dat dit een fase is. Ik zie ook dat hij steeds meer snapt en ik kan me voorstellen dat die ontwikkeling onrust meebrengt. Maar ik vind het verdomde lastig die driftbuien. :@
Morgen ben ik vast weer mezelf.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')