Is het openstaande deel van die hypotheek minder dan de waarde van de vakantiewoning?quote:Op vrijdag 7 december 2018 19:23 schreef Beatific het volgende:
[..]
Bijna. Het huis was al afbetaald. De hypotheek die er nu op zit is gevestigd om een vakantiewoning te kopen.
De 6ton die ik nodig heb, leen ik van mijn ouders
De bank komt er sowieso achter want zij zal toestemming moeten geven voor een belaste eigendomsoverdracht. De notaris zal dit gaan vragen aan de bank. In de praktijk zal de bank de geldlening opeisen en daar dus niet in meegaan.quote:Op vrijdag 7 december 2018 18:41 schreef Beatific het volgende:
Mijn ouders hebben een huis. Hier is een hypotheekrecht op gevestigd ten gunste van de bank.
Mijn vraag is of deze woning kan worden verkocht aan mij (voor de marktwaarde) zonder dat de bank hier achter komt dan wel een probleem van maakt.
Ik realiseer me dat ik in dit geval een woning zou kopen waar een hypotheekrecht op rust. In normale gevallen zou je dit natuurlijk nooit doen aangezien de bank zich op de woning kan verhalen indien mijn ouders de bank niet meer zouden betalen.
Volgende week spreek ik hierover met mijn belastingadviseur, maar ik ben benieuwd wat de experts op FOK! hierover zeggen.
Niet mogelijk. Ik zit al volgeladen met schulden. Meer kredieten zijn niet mogelijk.quote:Op vrijdag 7 december 2018 19:34 schreef Fer het volgende:
@TS Hoeveel hypotheek rust er op de woning? Stel dat het 2-3 ton is en jezelf voldoende inkomen hebt, kun je wellicht op zoek gaan naar een bank die een jou een hypotheeklening wil verstrekken om het huis als investering of verhuurhuis te kopen.
Dan heb je deels schuld bij de bank en deels bij je ouders.
Dat begrijp ik en is ook logisch.quote:Op vrijdag 7 december 2018 19:35 schreef bleiblei het volgende:
vergeet ook niet dat als je 6ton leent van je ouders en ze vallen om. dat bedrag niet kwijtgescholden wordt. Als de lening vervalt moet er gewoon nog ergens tussen de 30 en 60k successierechten afgetikt worden. De belastingdienst is niet helemaal achterlijk.
Klopt. Verdien er wel meer dan 10k per jaar mee.quote:Op vrijdag 7 december 2018 19:56 schreef koemleit het volgende:
even in de postgeschiedenis van TS gedoken, maar ergens stelt hij dat hij vastgoed heeft, van geleend geld van familie en hier 10k per jaar aan verdient.
klopt dit?
maar je zit tot de nok toe in de schulden?quote:Op vrijdag 7 december 2018 20:08 schreef Beatific het volgende:
[..]
Klopt. Verdien er wel meer dan 10k per jaar mee.
De bank heeft toch recht om het huis te verkopen bij wanbetaling. TS verliest dan zijn huis, de bank is verzekerd van zijn geld.quote:Op vrijdag 7 december 2018 18:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hoe kan het nou onderpand zijn als zij geen eigenaar meer zijn van de woning?
Je kunt beter gaan schenken dan dit hoor, fiscaal nadelig gok ik zo. Vanwege het box 1 verhaal.quote:Op vrijdag 7 december 2018 19:00 schreef Beatific het volgende:
[..]
Mijn ouders zijn vermogend en ik niet. Doordat ik hun huis koop, kunnen zij huur gaan betalen aan mij. Hiermee kan ik de lening die ik bij hen heb weer aflossen. Zij verliezen hierdoor vermogen en ik bouw vermogen op.
Knap dat jij kan concluderen dat ik er de ballen verstand van heb. Ik heb mijn zaken namelijk prima in orde en laat me daarnaast continue adviseren door professionals. De constructie die ik voor ogen heb met de aankoop en het verhuren van de woning van mijn ouders is een ontzettend goede manier om erfbelasting te besparen. Daar heb ik zelf voldoende kijk op en zal ik daarnaast nog bespreken met mijn fiscaal adviseur.quote:Op vrijdag 7 december 2018 20:10 schreef koemleit het volgende:
[..]
maar je zit tot de nok toe in de schulden?
TS vertel eens iets meer over je financiële situatie? wat zijn je inkomsten? Hoe verkrijg je die? Heb je veel schulden? los je die af? betaal je daar rente over?
Als ik je een beetje begrijp heb je best veel financiële constructies, maar snap je er de ballen niet van, vandaar ook dat je het op FOK vraagt. Neem een financieel adviseur.
Maar ik wel. In de voorwaarden van de bank zal staan dat de aan de hypotheek gekoppelde geldlening opeisbaar wordt op het moment dat de woning wordt verkocht. M.a.w. Bij verkoop moet de geldlening afgelost worden. Een notaris zal dit ook altijd aangeven.quote:Op vrijdag 7 december 2018 23:20 schreef Beatific het volgende:
[..]
Knap dat jij kan concluderen dat ik er de ballen verstand van heb. Ik heb mijn zaken namelijk prima in orde en laat me daarnaast continue adviseren door professionals. De constructie die ik voor ogen heb met de aankoop en het verhuren van de woning van mijn ouders is een ontzettend goede manier om erfbelasting te besparen. Daar heb ik zelf voldoende kijk op en zal ik daarnaast nog bespreken met mijn fiscaal adviseur.
Het feit dat er een hypotheek rust op mijn ouders woning maakt het echter een stukje complexer en daar heb ik zeker professioneel advies bij nodig. Ik heb deze constructie alleen pas vanavond bedacht en vanwege mijn aard wil ik het dan direct gaan uitzoeken. Mijn afspraak met een belastingadviseur staat al voor aankomende woensdag. Ik hoopte alleen dat er wat mensen op FOK! zaten die mij al eerder wat konden vertellen. Echter bestaat 90% van de reacties in dit topic uit onzin. Mensen die niet eens lijken te begrijpen wat een hypotheek inhoudt (denken dat een hypotheek een lening is bijvoorbeeld). Wellicht dat het ook door mijn ingewikkelde uitleg komt hoor. Ik geef direct toe dat het lastig is om in te zien wat ik precies wil doen en waarom ik het doe.
Ik heb verder geen behoefte om me uit te wijden over mijn financiële situatie, behalve dat ik studeer, daarnaast een inkomen heb, een belang in een BV heb, mijn eigen woning heb en daarnaast 3 woningen heb die ik verhuur.
Tot slot: Ik betwijfel zelf ook of de constructie die ik voor ogen heb zal werken. Dat komt door die hypotheek die op de woning rust. In theorie zou wat ik wil prima moeten kunnen. Een eigenaar van een met een hypotheek bezwaard goed is nog steeds beschikkingsbevoegd om dit goed over te dragen. Het is alleen meer de vraag of een notaris hieraan mee gaat werken. Die vraag kan ik zelf niet beantwoorden.
en ook vinden dat de bank er niks mee te maken heeft en roepen dat de meeste reacties hier onzinnig zijnquote:Op zaterdag 8 december 2018 08:51 schreef Patroon het volgende:
Continue laten adviseren door professionals, maar voor deze vraag naar Fok?
Dit is het beste advies in dit topic. Ik ken plenty gevallen waarbij de ouders een hypotheek nemen op het huis van hun kind.quote:Op zaterdag 8 december 2018 08:25 schreef Armani XL het volgende:
Maar je ouders hebben dus 6 ton aan vermogen dat ze vrij kunnen besteden?
Geen idee of het kan, maar kan je geen hypotheek afsluiten bij je ouders, van dat bedrag hun huis kopen (waarmee zij hun hypotheek bij de bank aflossen) en vervolgens betaal jij weer terug aan je ouders met het geld dat zij aan jou betalen voor de huur.
Waaruit trek je de conclusie dat ze 6 ton aan vermogen hebben dat ze vrij kunnen besteden?quote:Op zaterdag 8 december 2018 08:25 schreef Armani XL het volgende:
Maar je ouders hebben dus 6 ton aan vermogen dat ze vrij kunnen besteden?
Geen idee of het kan, maar kan je geen hypotheek afsluiten bij je ouders, van dat bedrag hun huis kopen (waarmee zij hun hypotheek bij de bank aflossen) en vervolgens betaal jij weer terug aan je ouders met het geld dat zij aan jou betalen voor de huur.
Wat moet ik anders op een vrijdagavond? Ik ben gewoon erg benieuwd.quote:Op zaterdag 8 december 2018 08:51 schreef Patroon het volgende:
Continue laten adviseren door professionals, maar voor deze vraag naar Fok?
Bijzonder dat jij mijn vermogenspositie zo goed kent. Werk je bij de Belastingdienst?quote:Op zaterdag 8 december 2018 08:52 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
en ook vinden dat de bank er niks mee te maken heeft en roepen dat de meeste reacties hier onzinnig zijn
En ook nog beweren dat hij dingen ‘heeft’. Hij heeft niks, ja, een berg schulden....
Toen ik dit eerst las, dacht ik: de bank wil de schuld afgelost zien bij overdracht van de woning. Geen notaris die het registergoed overdraagt, zonder te controleren of het registergoed met hypotheek is "bezwaard".quote:Op vrijdag 7 december 2018 23:20 schreef Beatific het volgende:
Een eigenaar van een met een hypotheek bezwaard goed is nog steeds beschikkingsbevoegd om dit goed over te dragen. Het is alleen meer de vraag of een notaris hieraan mee gaat werken. Die vraag kan ik zelf niet beantwoorden.
quote:Op zaterdag 8 december 2018 11:10 schreef Beatific het volgende:
[..]
Waaruit trek je de conclusie dat ze 6 ton aan vermogen hebben dat ze vrij kunnen besteden?
[..]
quote:Op vrijdag 7 december 2018 18:58 schreef Beatific het volgende:
[..]
Nee. Zij lenen mij het geldbedrag om de woning te kopen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |