abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:35:21 #251
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184743414
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:21 schreef Sheffield het volgende:

[..]

Zolang duidelijk op de verpakking aangegeven staat wat er in zit, kun je ook zelf kijken
Wat is duidelijk ? en als ze vertellen dat ze de boel (on)opzettelijk belazeren, mag het ?

Los daarvan is het gewoon het product verzwaren wat grenst aan oplichting. Als fabrikant moet je dan voorkant vermelden hoeveel procent het product is verzwaard.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:37:51 #252
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_184743469
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:35 schreef Sheffield het volgende:

[..]

Waarom niet?
Mag je hagelslag wel met water mengen of ook niet?
Het is dan geen hagelslag maar maar choco(melk).....

Ik snap je repliek hoor. Waar leg je de grens tussen welwillend oplichting waarbij je suggereert dat je een "namaak" voor "echt" product verkoopt ?
Hegel: "De waarheid is subjectief"
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:53:38 #253
386879 Sheffield
Weet het ook niet
pi_184743763
Het zou inderdaad beter zijn als op de voorkant het % vlees staat: "Varkenshaas, bevat 85% varkensvlees". Misschien dat mensen het dan wel lezen.

Aan de andere kant vond ik die chefkok wel eerlijk. Het product is wel makkelijker te bereiden (om sappig te houden), alleen wel ten koste van de smaak
  donderdag 31 januari 2019 @ 23:54:58 #254
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184743775
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:53 schreef Sheffield het volgende:

Aan de andere kant vond ik die chefkok wel eerlijk. Het product is wel makkelijker te bereiden (om sappig te houden), alleen wel ten koste van de smaak
Het smaakt inderdaad meer naar ham dan naar varkenshaas.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 31 januari 2019 @ 23:57:49 #255
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_184743804
water bij het vlees hebben ze toch al eens eerder behandeld, met ham vleeswaren?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:02:48 #256
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184743858
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:57 schreef rubbereend het volgende:
water bij het vlees hebben ze toch al eens eerder behandeld, met ham vleeswaren?
:Y
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:43:25 #257
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184744328
registreer om deze reclame te verbergen
Is t de moeite waard terug te kijken?
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:52:30 #258
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184744420
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 00:43 schreef BasEnAad het volgende:
Is t de moeite waard terug te kijken?
Nee.
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 februari 2019 @ 00:56:11 #259
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_184744460
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 00:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee.
haha das duidelijk.
  Moderator zaterdag 2 februari 2019 @ 09:27:19 #260
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184767850
Ik vind het schandalig dat ze je op die school schaamteloos leren dat er maar aroma en fosfaat in je vlees moet :N
En die dure kok verwarde culinair duidelijk met gastronomisch.
Culinair is gewoon alles wat met koken te maken heeft, als ik een ei bak ben ik culinair bezig.
Gastronomisch is koken op niveau.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_184768040
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 23:53 schreef Sheffield het volgende:
Het zou inderdaad beter zijn als op de voorkant het % vlees staat: "Varkenshaas, bevat 85% varkensvlees". Misschien dat mensen het dan wel lezen.
Nu staat dat aan de achterkant als ingrediŽnt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  Moderator zaterdag 2 februari 2019 @ 10:00:50 #262
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184768226
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 09:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Nu staat dat aan de achterkant als ingrediŽnt, inclusief percentage. Je moet het als klant ook wel willen weten.
Dat was ook zo mooi "en ik kom er thuis achter dat..."
Waarom lees je pas thuis het etiket dan?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 2 februari 2019 @ 10:11:29 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184768394
Culinair is het nieuwe ambachtelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 februari 2019 @ 15:59:57 #264
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_184817237
Culinair in Supermarkt is koken voor Noobs
  maandag 4 februari 2019 @ 18:04:09 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184819566
Maar goed, als ik een ham maak dan pekel ik hem ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 februari 2019 @ 10:35:42 #266
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184871235
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, als ik een ham maak dan pekel ik hem ook.
Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 7 februari 2019 @ 11:29:44 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184872108
Vanavond:

Vegetarische rookworst.

Voor namaak betaal je doorgaans minder dan voor het origineel. Alleen, wanneer je vlees namaakt gebeurt er iets geks. Bijna altijd is het imitatievlees duurder dan het echte werk. Zo ook bij de rookworst. Je hebt al een gerookte vleesworst voor minder dan een euro. Voor de vegetarische variant betaal je makkelijk 4 keer zoveel. Hoe kan dat? Waarom zijn worsten zonder vlees duurder dan worsten met? Is het vlees te goedkoop of zijn de vervangers zo duur? De Keuringsdienst gaat op bezoek bij Nederlands bekendste worstenmakers.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 7 februari 2019 @ 11:31:30 #268
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_184872142
Wat een stom onderwerp -O-
Respect to the man in the ice cream van
pi_184874304
Ook levensmiddelentechnoloog Tiny van Boekel van de Wageningen Universiteit vraagt zich af of de consumentenprijs van vlees wel samenvalt met de kostprijs. "Zo uit de losse pols zou ik zeggen dat er drie redenen zijn waarom vleesvervangers duurder zijn dan echt vlees. Ten eerste de schaal: vleesvervangers worden nog niet op dezelfde schaal geproduceerd als vlees, dus zijn ze duurder. Ten tweede denk ik dat er een marketingaspect aan zit, vleesvervangers hebben een bepaald aanzien, geven een zekere status. En ten derde zou je je kunnen afvragen of vega-vlees wel zo duur is. Misschien is echt vlees wel te goedkoop."
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_184878910
Sojadrollen _O-
  donderdag 7 februari 2019 @ 18:31:03 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184880038
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 10:35 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Maar gooi jij er dan ook fosfaat, kunstmatig aroma en meer van die bende in?
Ik gebruik geen fosfaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 februari 2019 @ 19:23:53 #272
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184881253
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 18:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik geen fosfaat.
Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 7 februari 2019 @ 19:29:13 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184881400
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zit wel in vrijwel alle ham. Dus het gaat niet puur om de pekel, maar om wat er bij wordt gestopt.
N=2
Heb hier 2 gekookte ham, eentje van de Lidl en een van een boerenmarkt, beide bevatten geen fosfaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 februari 2019 @ 19:39:27 #274
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_184881721
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 19:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

N=2
Heb hier 2 gekookte ham, eentje van de Lidl en een van een boerenmarkt, beide bevatten geen fosfaat.
E450/E451 voor je gemak. Zit er vrijwel altijd in (in Nederland zeker, maar ook veel in Duitsland). Of ze moeten het wellicht niet vermelden omdat het wellicht een proceshulpstof is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_184882628
HŤ bah, nepvlees.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')