Thuisbezorgd en maggi, ja daar scoor je punten mee.quote:Op donderdag 6 december 2018 20:55 schreef Lunatiek het volgende:
Thuisbezorgd.nl
Maar vooral: een beetje (bekend merk) en een beetje van jezelf.
Kijk eens naar de verspakketten van Albert Heijn. Alles bij elkaar en een duidelijke handleiding. De snert is supermakkelijk, want die kun je een dag van tevoren klaarmaken. Tapas roggebrood erbij en tapas rolletjes ontbijtspek/roomkaas.
Wijntje erbij... stevige rode bijvoorbeeld.
Een amuse vooraf hoeft niet veel voor te stellen. Misschien kun je bij de slager iets halen. Een mini pie of zo.
En dan een toetje, iets met ijs dat er leuk uitziet hoeft niet ingewikkeld te zijn, of anders een vlaflip. Met zo'n kant-en-klaar chocoladelepel.
Als je dat idee uitwerkt gaat het de goede kant op. Denk Turks. Shoarma met rauwe andijvie.quote:
Inderdaad, gewoon Turks, ja toch.quote:Op donderdag 6 december 2018 21:07 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Als je dat idee uitwerkt gaat het de goede kant op. Denk Turks. Shoarma met rauwe andijvie.
Een mooie opgerolde Turkse pizza (kant en klaar warm maken en dan de vitaminen erop) erbij (met alleen groenten). Het gaat om presentatie dan. Mooi bord gebruiken, beetje exotisch, ottomaans.
Tzatziki-dip (heet anders in het Turks maar is precies hetzelfde) in een fraai bakje, net als een smaakvolle olijfolie en zout. Hoef je niks voor te koken.
Voorgerecht dolmata, haal je kant en klaar bij de Griek. Druiven, olijven en kersen als bijgerecht, pistachenoten.
Soepje.
Toetje iets met sorbet, koude appelthee, baklava (kopen bij de Turk) en Turks fruit. Mooi opdienen.
Koffie (Turkse).
Iets proberen te maken wat hopeloos faalt is ook niet de oplossingquote:Op donderdag 6 december 2018 20:57 schreef Farenji het volgende:
[..]
Thuisbezorgd en maggi, ja daar scoor je punten mee.
Nu suggereer je bijna dat TS een absolute mongool is. Het is echt niet zo moeilijk om iets te maken zonder de hulp van pakjes en zakjes.quote:Op vrijdag 7 december 2018 10:39 schreef nickhguitar het volgende:
[..]
Iets proberen te maken wat hopeloos faalt is ook niet de oplossing
Ja, precies! En als het even kan, kun je het onbereid opdienen. Lekkere kaasjes als desert bijvoorbeeld. Dan is alleen de presentatie interessant maar daarvoor hoef je niet te kunnen koken.quote:Op vrijdag 7 december 2018 21:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je niet zo goed kan koken, maak iets eenvoudigs maar gebruik heel goede ingrediënten.
Ja dit. Of coq au vinquote:Op vrijdag 7 december 2018 12:53 schreef Bucketlist het volgende:
Boeuf Bourguignon.
Is niet moeilijk om te maken, kost alleen tijd. Groot voordeel is dat je het vooraf maakt, dus er kijkt niemand op je vingers. Ideaal eten voor wanneer er gasten komen.
De gasten werken in de horeca kans is redelijk groot dat de lat dus niet al te hoog ligtquote:Op woensdag 12 december 2018 18:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik kom eten bij iemand die niet zo goed kan koken maken ze me heel blij met een goede boerenkoolstamppot, beter dan iets moeilijks of lastigs wat niet goed lukt.
Geef ze iets vers en wat niet van de Sligro komt en het is al snel scoren.quote:Op woensdag 12 december 2018 19:26 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De gasten werken in de horeca kans is redelijk groot dat de lat dus niet al te hoog ligt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |