quote:
Ja dat vond ik ook (daarom post ik hem hier even). Ik heb nu 10 jaar data!
Je ziet hier twee interessante dingen. De eerste is dat ik vanaf ca 2009 gezonder ben gaan eten en daardoor binnen 1-1,5 jaar zonder verder moeite te doen vanzelf en blijvend in de gezonde gewichtsrange (voor mijn lengte) terecht ben gekomen. Ik ben niet gaan sporten oid, dit is puur het verschil in dieet.
Tweede ding is de grote swings binnen die range. Dat patroon wordt veroorzaakt door reizen waarbij ik vaak veel loop met zware rugzak. Ik val dan enorm af door de hoeveelheid lichaamsbeweging, waar op een bepaald moment niet meer tegen op valt te eten. Na de reis herstelt mijn gewicht zich dan weer geleidelijk.
De laatste dip in gewicht is bijvoorbeeld van mijn (4269 km) hike van de Pacific Crest Trail (zie reisverslag in TRV). Geloof het of niet, op het eind at ik gemiddeld
7000 kcal per dag! En ik had nog wel meer willen eten maar dat eten moet je ook allemaal zelf meedragen op je rug (een voorraad van 4-9 dagen na herbevoorrading) dus op een bepaald moment wordt dat self-defeating (zwaardere rugzak = meer energieverbruik).
En ja, ik weet de calorieën exact want je zoekt het eten uit met de hoogste calorieën per gram en meest compact, minst bederfelijk en in verpakking die compact is en niets weegt (want je afval draag je natuurlijk ook mee). In de praktijk dus heel veel pinda's, chocola, krenten, zonnebloem pitten en pasta. En vitaminepillen (want verse groenten en fruit heb je bijna niet).