abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183534869
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 17:50 schreef BoneThugss het volgende:
En niemand roept hier dat het ' haar eigen schuld is'.

Stelletje mongolen hier.
Dan lees je niet goed.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183534900
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:50 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Dat is die journalisten ook steeds gevraagd door hoofdredacteuren die diversiteit op de werkvloer willen. En een ander geluid willen dan de blanke journalisten. Het is wel vreemd dat de gekleurde personen dan steeds moet schrijven over dit soort onderwerpen. Maar ze kunnen ook nee zeggen, natuurlijk. En het is natuurlijk ook om een andere kijk te laten zien in plaats van dus altijd 'de blanke journalisten'. Ik vind het wel een positieve ontwikkeling, want we zijn nou eenmaal in een samenleving waarin verschillende personen met verschillende achtergronden wonen.

Bovendien zie je toch vaak dat 'allochtonen' vertegenwoordigd zijn in negatieve schijtverhalen. Dat wordt nu volgens mij steeds ietsje minder en dat is juist prima lijkt mij.
Een groot gedeelte van de huidige problematiek heeft natuurlijk te maken met de taboes uit die jaren 90. Het is zo als het is en daar moet je verslag van doen. Er kunnen best weleens dingen zijn die blanken over het hoofd zouden zien en waar een zwarte columniste wel oog voor heeft. Ik heb ook altijd genoten van het tv-werk van Prem, dat ging vaak ook wel over integratie issues. Maar week in week uit vertellen over dingen als hoe je als zwarte even alleen stond op een borrel en daar dan weer iets maatschappelijks van maken.

Dan gaat het op tv toch wat beter, waar zwarten programma's maken over het milieu, sport, muziek, wonen, koken, politiek, gewoon omdat ze tv-makers zijn met bepaalde interessegebieden.

quote:
Waar wordt dat gedaan? Of bedoel je die mensen die in black panther kleding stonden te demonstreren een aantal jaar geleden? Doen ze ook niet meer. Gelukkig. :')
Vorig jaar nog in Dokkum. Ik vind het prima hoor, demonstraties van internationale solidariteit, ik sta altijd aan de kant van de onderdrukten en zeker wanneer dat wegens ras is, ook de Black Panters kunnen wel op mijn begrip rekenen. Ik voel me daar zelfs wel emotioneel betrokken bij, ik heb dat nooit gezien als alleen maar de strijd van de zwarten maar ook iets wat mij aangaat. Dan is het wel een beetje raar als je ze bij wijze van spreken in een keer tegenover je vindt omdat ze alles uit politiek opportunisme maar door mekaar gaan gooien.

quote:
Nee. Maar er zijn wel racisten. Daar gaan mensen zoals Sylvana tegenaan schoppen en terecht.
Uiteraard, en ze krijgt ook belachelijk veel bagger over zich heen. Maar ze heeft zichzelf natuurlijk ook als kop van jut gepositioneerd en tegenstanders gaan ook prikken met politieke incorrecte uitspraken. Het er iets racistisch achter zoeken wordt zo bespot, en dat vind ik wel vaak een grens overgaan, maar dat maakt het niet representatief voor de blanke Nederlander en zelfs niet voor die mensen.

quote:
Kan wel.
Als het nou doorgetrokken is in een onderdrukkingssituatie en moderne slavernij zoals in de VS dan is dat meer dan alleen geschiedenis. Maar voelen nazaten van Drentse turfstekers nog wingewestpijn? Hoeveel joden lijden er elke keer als er een Kever voorbij rijdt?

quote:
Nee, het is niet zoals Amerika. Ik las laatst wel een artikel dat kinderen met een migratieachtergrond onbewust anders worden behandeld door docenten. ''Zo geven basisschoolleraren minder snel een advies voor hoger voortgezet onderwijs aan kinderen met bijvoorbeeld een Turkse achternaam, schrijven de onderzoekers.'' Onderzoek OESO: http://content1b.omroep.n(...)docs/2032018oecd.pdf

Zo heb ik meerdere onderzoeken gelezen en een interview met een docente die dit onbewust deed en zich er nu bewust van is. Ik ga het voor je opzoeken. Dat soort gebeurtenissen zorgen toch voor een soort van achterstandspositie. Maar het is geen Amerika, waar je een kogel in je rug krijgt als je op de verkeerde kant van de weg loopt, dat klopt wel.
Ik vind dat ook wel heel belangrijk. Maar hoeveel van die kinderen krijgen nog steeds van huis uit een taalachterstand mee? Hoeveel migrantenkinderen gaan niet op tijd naar bed? Hoeveel komen er uit gebroken gezinnen? Hoeveel van die ouders met een migratie-achtergrond pushen een schoolcarriere zoals blanke ouders? Hoeveel spreken er nou echt ABN? Je moet niet denken dat blanke kinderen die vooral plat praten zo vaak gymnasium advies krijgen. Ik ken het wel van gekleurde klasgenootjes van vroeger, maar dat is was vooral een kwestie van sociale klasse. Het gekleurde vriendje van mijn broer uit villawijjk had daar geen last van.

Als je het aandeel puur racisme wil weten moet je naar al die geadopteerden met een donkere huidskleur kijken. Gewoon om het probleem, wat er linksom of rechtsom is, in kaart te brengen. En waarom doen de Surinamers het zo veel beter dan de Antillianen?

quote:
Je bedoelt we hebben zwarte piet, maar dat is geen blackface. Nee, het is wat je ervan wil maken, denk ik altijd maar. Er zijn mensen die het vervelend vinden omdat ze zwarte piet genoemd worden door mensen. Zoals die Jerry Afriye, dat zijn kinderen uitgemaakt worden voor zwarte piet. Dat is klote. Dan begrijp ik hem wel.
Dat er met huidskleur gescholden en gepest wordt verbaast mij niet, toen ik voor het eerste hoorde dat het met ZP was vond ik dat heel merkwaardig. Ik twijfel er soms ook een beetje aan en denk dat het deels ook door de discussie komt. Blackface is gewoon een Engels woord voor een Amerikaans racistisch fenomeen, dus als je dat roept dan ben je blijkbaar niet met een Nederlands probleem bezig. Bovendien brengt het met zich mee dat de ZP-ers wél racistisch zijn, en niet slechts ZP=racisme maar de vierders niet.

quote:
Er zijn heel veel mensen die het woord neger gebruiken, gewoon omdat dat de standaard is. Die denken er niet over na, zeggen het zonder dat het een vervelende betekenis heeft voor ze. Terwijl je toch steeds vaker ziet dat mensen niet zo genoemd willen worden. Respecteer dingen gewoon als het om zoiets kleins gaat, in plaats van door te gaan met iets waarvan je inmiddels weet dat mensen het vervelend vinden en uitleg geven waarom.
Ik ken het als neutraal woord en kom heel weinig in de situatie dat ik aanleiding zie om iemand bij zijn ras te benoemen, dus ben ook nooit gecorrigeerd. Ik sta daar wel open voor, maar dat is niet wat er aan de hand is. Het is enerzijds iets Amerikaans, waar 'negroe' teveel lijkt op hun N-woord en zo taboe is geworden, dat wist ik tot voor kort ook niet en ken het woord van MLK (Ik ken mijn klassiekers wel hoor, van Mohammed Ali tot Haile Selassi en Toussaint-l'Ouverture). Anderzijds is er achter de rug van de blanken om een woord tot scheldwoord gebombardeerd om te laten zien hoe slecht die Nederlandse blanken wel niet zijn.

quote:
Het is inderdaad ronduit onbeschoft om mensen met een andere huidskleur een naam te geven zonder dat die daar zelf mee akkoord zijn. Ben ik het wel mee eens. Een kleur is uiteindelijk maar gewoon een kleur, maar het blijkt wel dat mensen toch altijd onderscheid blijven maken.
Het zou mij verder worst wezen (ja, blank privilege) ware het niet dat het een opgelegde taalverandering en taalverarming is met een politiek doel, ook weer om aansluiting te zoeken bij Amerikaanse toestanden. Daarom neem ik er aanstoot aan, het is newspeak. En we willen natuurlijk niet dat blanken ook zwarten zo gaan noemen als ze zelf goeddunkt.

quote:
Kroeshaar is weg, rode lippen zijn weg: dat is mooi en die verandering is goed. Maar dat uiterlijk gaat nog meer veranderen denk ik en dat is toch ook prima?
Dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat hij vroeger enger en ondergeschikter was en het idee dat er iets mis was met ZP als een schok kwam. Iedereen was toch in de veronderstelling dat hij hardstikke OK was als sympathieke figuur. Ik was zelf ook helemaal vergeten dat ik er vroeger wat bedenkingen bij had naar aanleiding van het lezen van Kuifje in Afrika geloof ik. Ik ben voor roet ipv huidskleurassociatie, maar dan ook verder geen gezeur.

quote:
Natuurlijk. Ook. Het is én én denk ik. Toch is bijvoorbeeld onderzocht dat mensen worden afgewezen vanwege een naam. Dat is vervelend, zorgt er wellicht voor dat je minder snel aan de bak komt en extra hard mag werken. En wat is er nog meer?
Ouders kunnen met de voornaamkeuze ook al iets zeggen over hoe het gezin tegen de toekomst voor hun kind in de Nederlandse maatschappij aankijkt. Ik had vroeger achterburen die Chinese Surinamers waren en een heel erg Chinese achternaam hadden, maar die kinderen heten Henk en René. Heel veel Indonesiers van een oudere generatie hebben Oernederlandse namen als Bertus en Ruud, of toch maar John. Dat is ook weer wat overdreven, maar Jihad en Osama zeggen meteen iets over uit wat voor nest iemand komt en als je heel veel sollicitatiebrieven hebt om uit te kiezen dan speelt dat vast wel mee.

Dan is er nog netwerk, er is stand en culturele bagage wil ook nog weleens meerdere generaties doorwerken. Traditioneel is het niet zo heel raar dat immigranten af en toe een stapje extra zetten om in de nieuwe samenleving thuis te worden. Bij Marokkanen en Turken is dat het tegendeel, gemiddeld. Ik vind het vervelend voor degenen die niet de kans krijgen om een vooroordeel te weerleggen, maar het is logisch dat het terugkomt in de cijfers. Die twee gemeenschappen mogen echt wel naar zichzelf kijken.

Dit soort discussie helpen ook weer niet, als werkgever heb je ook niet zoveel zin in activisme, en ga je dat wellicht van migratie-achtergrondiërs verwachten.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_183534906
Het zal me een rotzorg zijn wat dat mens denkt met haar roze doos. :Z
  dinsdag 4 december 2018 @ 18:08:07 #129
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_183534941
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 17:34 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Mwhoa, Wilders is ook wel een goede.
Ja hoho, die heeft het er zelf naar gemaakt. :{w

Eigen schuld dat ie al ik weet-niet-hoelang beveiligd moet worden!
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  Moderator dinsdag 4 december 2018 @ 18:08:46 #130
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183534948
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 17:58 schreef kree het volgende:
altijd slim om tegen het land/cultuur aan te schoppen waar je juist wel alles hebt gekregen? :')

Denk NOT dus he. Maargoed dan zoekt ze maar iets anders?
Ik zal haar niet missen iig. wtf
och echt last heb je er ook niet van verder en als ze aan de andere kant van de wereld gaat wonen blijven deze topics echt nog wel verschijnen hoor ... al moeten ze eerst gegoogle translated worden _O-

gaat mij er meer om dat ze zoveel stront over zich heen zou krijgen, ja kunst, dat krijg je nu eenmaal als je in het riool gaat zitten
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 4 december 2018 @ 18:10:33 #131
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183534975
quote:
15s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:08 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Ja hoho, die heeft het er zelf naar gemaakt. :{w

Eigen schuld dat ie al ik weet-niet-hoelang beveiligd moet worden!
Dat is wel de algemene opvatting.

Net zoals veel kranten er goed aan doen niks meer te publiceren over deze vreemde persoon.

Ik bedoel, ze is bijna 50. Ga lekker met pensioen.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183534989
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:08 schreef sp3c het volgende:

[..]

och echt last heb je er ook niet van verder en als ze aan de andere kant van de wereld gaat wonen blijven deze topics echt nog wel verschijnen hoor ... al moeten ze eerst gegoogle translated worden _O-

gaat mij er meer om dat ze zoveel stront over zich heen zou krijgen, ja kunst, dat krijg je nu eenmaal als je in het riool gaat zitten
mwah dit is nog maar het begin denk ik.
En oke nou dan ben je het zo oneens. Mooi ga je lekker ergens anders heen toch?
Ik wil niet Nederlandse traditisch etc gaan veranderen omdat een stel immigranten dat wil.

Don't like, mooi zoek lekker een ander land dan?
  Moderator dinsdag 4 december 2018 @ 18:13:23 #133
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183535015
ik gok dat Silvana dr medestanders eerder wit dan zwart zijn eerlijk gezegd
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183535034
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:13 schreef sp3c het volgende:
ik gok dat Silvana dr medestanders eerder wit dan zwart zijn eerlijk gezegd
Ik ken een aantal zwarte mensen die juist voor zwarte piet zijn :') Eigenlijk zijn ze dus zelf tegen protest tegen zwarte piet ook en vinden het alleen maar leuk?
  Moderator dinsdag 4 december 2018 @ 18:16:57 #135
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183535056
de een wel en de ander niet lijkt me ... we zijn niet de Borg ofzo :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183535058
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 14:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Leg uit.
Als joden, zwarte mensen, vrouwen etc werden en worden achtergesteld vanwege hun geloof, huiskleur, gender etc, dan stel je dat in je verzet tegen die achterstelling centraal, vanuit de gedachte dat er een reden is dat juist om die reden achterstelling plaats vindt. Dat is niet meer dan logisch. Dan kun jij wel zeggen: ik focus niet op huidskleur (of geslacht etc) maar feit is dat de maatschappij dat wel doet. Daarin is dat onderscheid reëel en dus moet je daar als activist tegen ageren.

En dan helpt het dus geen zak om te zeggen dat "we met z'n allen niet zo naar kleur moeten kijken". Dan laat je namelijk de oorzaak van het probleem onbenoemd, sterker nog je gooit daar een laag plamuur over, maakt het onmogelijk om racisme als analytisch middel te gebruiken. Terwijl het dat is: racisme (en seksisme) is niet individuele mensen die onaardig doen tegen elkaar, het is een manier waarop de maatschappij geordend is (zowel nationaal als globaal) in wie wat heeft, wie waar kan wonen, wie toegang heeft tot voorzieningen, wat we herdenken etc. Als je de maatschappij wilt begrijpen zul je dat moeten benoemen, onderzoeken waarom en op welke manier het verschil zwart/wit en man/vrouw er kennelijk maatschappelijk toe doet, en of je daar wat tegen kan doen.

Hoe dat racistisch kan zijn zie ik echt niet in, dat lijkt me nou echt blaming the victim. Vrouwen die - ik noem maar wat - de wage gap tussen mannen en vrouwen aankaarten zijn toch ook niet seksistisch?

(Dit alles nog even los van het feit dat alle gezanik over integreren en aanpassen etc in de afgelopen 30 jaar natuurlijk ook over identiteit ging, maar dan een bepaald soort (fictief) Hollandse. Wat was dat anders dan identiteitspolitiek?)

quote:
[..]

Ik schoot vooral in de stress omdat Van Nieuwkerk zijn mond niet opentrok tegen Simek, maar dat het van zijn zwarte tafeldame moest komen, die dat overigens heel goed deed. Maar als je je mond opendoet dat gaat vervolgens om wat je zegt, of wil je beweren dat ik als blanke daar geen mening over mag hebben?
Nee, en geen zinnig mens beweert dat.
quote:
Je hebt ergens wel een punt dat het de jaren 90 niet meer is, maar tegelijkertijd is dat wel het decennium waarin de geprivilegeerde Simons probleemloos omhoog kon vallen.
Individuele uitzonderingen zijn niet zo belangrijk, laat staan dat ze een argument zijn tegen de constatering van het probleem. Obama for president betekende ook niet dat de VS vrij was van racisme.
quote:
Het is ook wel een typerend decennium voor de vele Nederlanders die opgevoed zijn alsof we in post-raciale samenleving leefden, dat mocht dan niet helemaal kloppen, het werkte wel.

En dan gaan nu ineens een heleboel mensen huidskleur wél belangrijk maken, en het waren niet de blanken die daarmee begonnen.
Je klinkt hier als de hoofdredacteur van een 100% blanke, mannelijke krantenredactie voor wie alleen de kwaliteit van een redactielid telt, niet diens kleur of geslacht! Eeh, tja, dat is dus exact het probleem: huidskleur was en is wel degelijk belangrijk, als gezegd verklaart het (net als geslacht, leeftijd etc) voor een belangrijk deel de ordening van onze maatschappij. Maar omdat er geen openlijk racisme is, geen Alabama jaren '60 en sligs vir blankes toestanden, zou huidskleur niet belangrijk zijn? En zijn dus degenen die aankaarten dat racisme wel degelijk als ordenend systeem in onze maatschappij een functie heeft, zélf de racistische zeurkousen en de aanstichters van polarisering? Ik snap niks van zo'n constatering.

quote:
Zwarte columnisten die uitsluitend over huidskleur, immigratie en integratiekwesties schrijven, want dat schijnt bij elkaar te horen. Zwarte vrouwen die ineens met de islamfundamentalisten en de Turkse fascisten gaan heulen omdat dat iets met hun kleur te maken zou hebben. Dan wordt er ineens gedaan alsof hier negers achterin de bus moesten zitten terwijl ze in de trekschuit al mochten zitten waar ze wilden, alsof Black lives matter issues zijn hier, alsof mensen dagelijks de pijn van hun betbetbetbetovergrootouders dagelijks meedragen, alsof ze naar Amerikaans voorbeeld in een achterstandpositie worden gehouden, alsof we hier blackface hebben, alsof neger het Nederlandse N-woord is en het Nederlandse N-woord niet zo goed als is uitgestorven, alsof ZP niet al erg veranderd is, alsof de foute stripboeken niet al decennia algemeen bekend waren, alsof het ook niet aan de immigrantengemeenschappen zelf kan liggen dat ze het slecht doen op de arbeidsmarkt, alsof iedereen die tegen demonstraties is bij de intocht racist is.
Dit zijn voor een groot deel de stropoppen waarop ik doelde, plus het afgezaagde 'ja-maar-Amerika'-argument. Afgezien van mogelijk enkele randfiguren (al zou ik eigenlijk niet weten wie) noemt helemaal niemand 'iedereen' racist. En NL activisten hebben het over NL situaties - het is een flauwe dooddoener dan steeds met Amerika te komen aanzetten.
quote:
Ik neem aanstoot aan die verdeling in blank en zwart, dat doe ik ook en nog veel meer als het van blanken komt maar dat wil niet zeggen dat het onschuldig is, en al helemaal niet ongevaarlijk.
Behalve dat dit als gezegd riekt naar victim blaming, zijn het ook gewoon geen gelijkwaardige situaties. Het verschil is macht: als de bevoorrechte meerderheid discrimineert heeft dat andere gevolgen dan wanneer een achtergestelde minderheid dat doet.
quote:
Het is ook gewoon ronduit onbeschoft om mensen met een andere huidskleur een naam te geven zonder dat die daar zelf mee akkoord zijn, en dan nog uit politieke motieven ook. Doe gewoon even niet wat je niet wil dat anderen bij jou doen, ook niet als het om groepen gaat, hoe geforceerd die indeling in groepen ook is.
Ik vind dat ook niet het sterkste punt, al is de term 'blank' historisch gewoon problematisch, en wel omdat het juist politiek gemotiveerd was. Het is opnieuw een geval van omgekeerde verontwaardiging om niet daarover boos te zijn maar om degenen die die politieke motivering aan de kaak stellen.
quote:
Dat huidskleur er niet toe doet uit de jaren 90 was een uitstekend uitgangspunt. Dat vond ik toen en dat vind ik nog steeds, en daar gaat de massahysterie in de media helemaal niets aan veranderen.
Als gezegd: dat jij dat vindt is prima. Nu de maatschappij nog.
  dinsdag 4 december 2018 @ 18:17:19 #137
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183535062
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:13 schreef sp3c het volgende:
ik gok dat Silvana dr medestanders eerder wit blank dan zwart zijn eerlijk gezegd
Waarom gok je dat?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 4 december 2018 @ 18:18:01 #138
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183535069
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:14 schreef kree het volgende:

[..]

Ik ken een aantal zwarte mensen die juist voor zwarte piet zijn :') Eigenlijk zijn ze dus zelf tegen protest tegen zwarte piet ook en vinden het alleen maar leuk?
Die mensen zijn er ook meer dan zat.

Genoeg medelanders -die #ALTIJDREADY zijn en gwn die jonko roken mi mang.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  Moderator dinsdag 4 december 2018 @ 18:19:16 #139
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183535085
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:17 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Waarom gok je dat?
het is toch vooral een hipsterdingetje, zie je ook aan die paar figuren die hier voor haar opkomen ... gewoon wit
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183535102
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:16 schreef sp3c het volgende:
de een wel en de ander niet lijkt me ... we zijn niet de Borg ofzo :')
nou je hoeft alleen maar naar de cijfers te kijken? Wie voor en tegen is dus.

Dan kom je op een kleine groep die dan protest wil maken over de rug van kinderen. En vooral dat staat me tegen.

Bedoel volwassenen tegen elkaar is ok. Maar nee we gaan de kindertjes er tussen zetten en dat pissed me off echt honderd procent en heb er al geen respect meer voor dan. En geleid door een zelf ingenomen trut die helemaal al denkt dat ze geweldig is. hahaha lol dacht het niet.
  dinsdag 4 december 2018 @ 18:21:37 #141
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183535110
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:19 schreef sp3c het volgende:

[..]

het is toch vooral een hipsterdingetje, zie je ook aan die paar figuren die hier voor haar opkomen ... gewoon wit blank
Echt? Deze?

the-four-hipsters.jpg
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  Moderator dinsdag 4 december 2018 @ 18:22:10 #142
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183535119
man die zijn wel heel hip
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183535245
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:16 schreef Scribent het volgende:
. Vrouwen die - ik noem maar wat - de wage gap tussen mannen en vrouwen aankaarten zijn toch ook niet seksistisch?
Nee zeker niet: dat zijn zwakbegaafde papegaaien die daarmee met alle ironie aantonen waarom ze eigenlijk gewoon achter het fornuis thuishoren.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  dinsdag 4 december 2018 @ 20:17:47 #144
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183537785
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:31 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Nee zeker niet: dat zijn zwakbegaafde papegaaien die daarmee met alle ironie aantonen waarom ze eigenlijk gewoon achter het fornuis thuishoren.
Nog zo'n niet bestaand fenomeen inderdaad. Jordan Peterson of Ben Shapiro kunnen ze wel even komen ownen als ze willen.
pi_183541706
quote:
7s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:31 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Nee zeker niet: dat zijn zwakbegaafde papegaaien die daarmee met alle ironie aantonen waarom ze eigenlijk gewoon achter het fornuis thuishoren.
Precies, er zijn altijd van die josti's die enige vorm van zelfreflectie ontberen en dan maar gaan schelden omdat ze op hun te kleine pik getrapt zijn.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183541740
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 20:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nog zo'n niet bestaand fenomeen inderdaad. Jordan Peterson of Ben Shapiro kunnen ze wel even komen ownen als ze willen.
Jordan Peterson. :') De man die er achterlijke opvattingen over homo's op nahoudt maar dat voor de meute weet te verbergen onder een laagje quasi-intellectueel gelul.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183542077
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 20:17 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nog zo'n niet bestaand fenomeen inderdaad. Jordan Peterson of Ben Shapiro kunnen ze wel even komen ownen als ze willen.
Jordan Peterson, woordvoerder van alle snel gekwetste jongetjes met heel kleine piemeltjes die zich - ondanks hun kleine lid - toch voortdurend op hun pik getrapt voelen.
  dinsdag 4 december 2018 @ 23:35:35 #148
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183542092
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 23:16 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Jordan Peterson. :') De man die er achterlijke opvattingen over homo's op nahoudt maar dat voor de meute weet te verbergen onder een laagje quasi-intellectueel gelul.
Oh ja, want standpunt y wordt minder valide als standpunt z van iemand achterlijk is? Newton geloofde in alchemie, zullen we de Newtoniaanse mechanica dan ook maar afdoen als achterlijk?
  dinsdag 4 december 2018 @ 23:37:15 #149
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183542119
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 23:34 schreef Scribent het volgende:

[..]

Jordan Peterson, woordvoerder van alle snel gekwetste jongetjes met heel kleine piemeltjes die zich - ondanks hun kleine lid - toch voortdurend op hun pik getrapt voelen.
Hij is mijn woordvoerder niet, Ben Shapiro evenmin. Ze zijn mij beiden veel te conservatief. Maar feministen ownen kunnen ze wel. Zelfs fucking Milo kan het :')
  dinsdag 4 december 2018 @ 23:42:37 #150
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_183542196
Sylvana moet eens goed in dr zwarte piet genomen worden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')