abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 3 december 2018 @ 20:56:01 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183521682
registreer om deze reclame te verbergen
Volg hier de protesten van de 'gele hesjes' in Parijs.
gilletjaunes.jpg

Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_


Rellen 01-12:


quote:
Crisisvergadering na rellen in Parijs: Macron wil ontmoeting met vertegenwoordigers gele hesjes en bezoekt beschadigde Arc de Triomphe

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na de rellen in Parijs van de 'gilets jaunes' of 'gele hesjes', waarbij 133 gewonden vielen en meer dan 400 mensen zijn opgepakt, zat de Franse president Emmanuel Macron vandaag samen met zijn regering voor een crisisvergadering. Tijdens die vergadering vroeg Macron aan premier Edouard Philippe om een ontmoeting te beleggen met de partijleiders en vertegenwoordigers van de gele hesjes. Ook bezocht de president de Arc de Triomphe, die schade opliep tijdens de rellen.

Op de crisisvergadering werd een "precieze balans van de situatie opgemaakt, van de gewonden, de schade en de arrestaties". De vergadering werd bijgewoond door onder meer Macron, Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en minister van Milieu François de Rugy.

Grotere politie-inzet
Macron heeft er Castaner gevraagd "een reflectie te leiden over de eventuele noodzaak van een aanpassing van het aantal ordediensten in de komende dagen". Een grotere politie-inzet moet beter kunnen optreden tegen "gewelddadigere, mobielere, beter georganiseerde relschoppers", aldus Macron. Van een herinvoeren van de noodtoestand lijkt voorlopig geen sprake.

Voorwaarde om aan tafel te komen
Een datum voor een eventuele ontmoeting tussen de Franse premier en de gele hesjes is nog niet bekend. Volgens de president kadert het initiatief in "de constante zorg om dialoog" van de uitvoerende macht.

In een gesprek met AFP zegt Jacline Mouraud, een van de leidende figuren van de gele hesjes in Frankrijk, dat ze inderdaad gecontacteerd werd door het kabinet van de premier. Ze zegt bereid te zijn zich naar zijn ambtswoning te begeven, op voorwaarde dat de regering "terugkomt op de belastingsverhogingen op brandstof vanaf 1 januari".

"We gaan voor de ontmoeting samenzitten om onze voorstellen te verfijnen, maar het vervolg van de beweging zal bepaald worden door de intenties van de regering voor de bevolking." Mouraud gaf nog mee dat ze "het geweld dat zaterdag in Parijs gepleegd is" betreurde. Tegelijk haalde ze uit naar het gebrekkige antwoord van de regering "die ons niet serieus neemt".

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vernielde Arc de Triomphe
Voor de vergadering van start ging, maakte Macron eerst een tussenstop bij de Arc de Triomphe, waar gisteren betogers en politie met elkaar in botsing kwamen. Op televisiebeelden is te zien hoe relschoppers het interieur van het monument vernielen. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de boog besmeurd met graffiti.

"Hij was geschokt door de schade die werd aangebracht aan de Arc de Triomphe, een symbolische plaats", aldus het Élysée. Bij zijn bezoek werd hij toegejuicht, maar ook uitgejouwd. "Macron démission", riepen de gele hesjes verschillende keren.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Deze ochtend is een schoonmaakbeurt van de triomfboog van start gegaan. Mannen in beschermende pakken zijn met hogedrukspuiten in de weer. Ze verwijderen teksten die op het bouwwerk zijn geklad, zoals "De gele hesjes zullen overwinnen", "Ontslag voor Macron" en "Einde van het regime". Veegwagens van de gemeente ruimen de rotzooi op.
Snelrecht

"Ongeveer twee derde" van de 372 relschoppers die uiteindelijk aangehouden werden na het geweld van zaterdag in Parijs, zullen voor de rechter gebracht worden, meldt de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, vandaag. "Er zal een stevig antwoord van justitie komen", aldus Belloubet tijdens een perspunt in het Parijse justitiepaleis. De justitieminsiter zei ook nog dat er andere "oplossingen" zijn dan het herinvoeren van de noodtoestand. "De meeste van hen zullen morgen en overmorgen verschijnen in snelrecht", voegde de Parijse procureur Rémy Heitz toe.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)e-triomphe~ab967a55/
quote:
Gele hesjes weer de straat op: 'Frankrijk is de zieke man van Europa'

ANP-66413133.jpg?itok=_QnAC1WS

De Franse protestbeweging van de 'gilets jaunes', de gele hesjes, gaat vandaag in Frankrijk weer de straat op. Dat is niet de eerste keer. Correspondent Stefan de Vries legt uit wie er achter de protesten zitten en wat ze willen bereiken.
Die gele hesjes, waar demonstreren ze voor of tegen?

In eerste instantie voerden de gele hesjes ('gilets jaunes') actie tegen de hoge dieselprijs. Ongeveer de helft van de Fransen rijdt een dieselauto. Dat is in het land altijd erg gepromoot, vooral door de Franse autolobby. Diesel was altijd erg goedkoop. En iedereen dacht dat dit altijd zo zou blijven.

Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Diesel is nu net zo duur als benzine. En daarmee begon het protest.

Inmiddels gaan de demonstraties over belasting in het algemeen. Ook wordt er tegen de regering en president Macron gedemonstreerd, tegen de arrogantie van de macht en vóór de gewone burger. Het is nu allegaartje geworden.


Wie demonstreren er?
De demonstraties komen niet uit een een eenduidige richting. Ze zijn niet afkomstig uit linkse of rechtse hoek en ook de vakbonden zitten er niet achter. Wel sluiten er extreemrechtse aanhangers aan. De laatste demonstratie waren er racistische en homofobe incidenten. Maar ook extreemlinks is er bij aanwezig.

Het is dus geen protest van een politieke kleur of beweging. De organisatie vindt plaats via Facebook. De 'gilets jaunes' ontlenen hun naam aan de felgele hesjes die Fransen in hun auto's moeten hebben. Er was heel kort even een groepje zelfbenoemde woordvoerders. Die zijn er direct weer uitgeknikkerd.

En natuurlijk proberen partijen er een slaatje uit te slaan. Er was een linkse leider die aankondigde om te komen. Toen zeiden demonstranten: kom maar, dan leren we je een lesje. De demonstranten willen van niets weten. Ze moeten niets hebben van de gevestigde orde.

Toch lijken ze ook veel mensen te vertegenwoordigen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Fransen achter ze staat. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in Frankrijk de sympathie haast altijd bij demonstranten ligt.


Het is de derde demonstratie, komen er steeds meer demonstranten?
Nee, integendeel, het neemt af. Het wordt ook kouder. Veel mensen hebben zoiets niet eerder gedaan. Ze doen een keertje mee, maar daarna is het wel weer goed. Het aantal mensen dat deelneemt is snel aan het krimpen.

Het protest krijgt nog steeds veel aandacht. Vorige week waren er bij de protesten in Parijs zo'n 8000 mensen. Dat is niet heel veel, maar de demonstraties krijgen enorm veel aandacht in de pers.

Wat gaan ze doen vandaag, wat zijn de verwachtingen?
In en rond Parijs gaan de demonstranten weer wegen blokkeren. Tolhuisjes, toegangswegen en de Parijse rondweg. Ook worden er 'langzaamacties' gedaan, waarbij er langzaam wordt gereden op de snelweg. Maar niet alleen in de Franse hoofdstad, ook op andere plekken in het land zal worden gedemonstreerd. In Bretange bijvoorbeeld, waar er veel animo is voor het protest van de gele hesjes.


Wat is de reactie van de Franse regering?
De Franse president Macron geeft niets toe. Hij kan moeilijk de ene dag zeggen dat hij een schone planeet wil, en de dag erna dat de accijns op brandstof omlaag gaan.

Er wordt geprobeerd om te overleggen, maar het is moeilijk omdat niemand de gele hesjes vertegenwoordigd. Macron denkt er nu aan om het percentage van de accijns te verlagen als de prijs voor olie stijgt. Hiermee wil hij voorkomen dat als de olieprijs stijgt, de opbrengst van accijns ook absoluut hoger wordt.

Verder houdt Macron voet bij stuk. Maar hij staat enorm onder druk. Hij is nu 1,5 jaar president, maar hij heeft nog niets voor elkaar. De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zieke-man-van-europa


[ Bericht 40% gewijzigd door Nikonlover op 03-12-2018 21:20:01 ]
Ik ben een Nikon :-)
pi_183521720
Wat een oude OP.
Kun je hem updaten met wat recentere info?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  maandag 3 december 2018 @ 20:57:56 #3
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183521725
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 20:47 schreef Nikonlover het volgende:
De Franse hesjes gaan naar Brussel :') Waarschijnlijk omdat er in Parijs weinig meer te slopen valt? _O-

[..]

++
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 20:54 schreef halfway het volgende:
Ik herhaal het nog maar een keer, het einde van de EU zoals wij die kennen is inzicht.
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 20:55 schreef capricia het volgende:

[..]

En wanneer kunnen we de rokende EU-ruïnes aanschouwen volgens jou?
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 3 december 2018 @ 20:58:09 #4
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183521730
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 20:57 schreef capricia het volgende:
Wat een oude OP.
Kun je hem updaten met wat recentere info?
Ik ben bezig ;)
Ik ben een Nikon :-)
pi_183521802
Wij gasloos en de Polen op kolen, het klopt allemaal niet meer.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_183521897
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:00 schreef halfway het volgende:
Wij gasloos en de Polen op kolen, het klopt allemaal niet meer.
Kom je nog met je voorspelling? Wanneer de eindtijd van de EU aanbreekt.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  maandag 3 december 2018 @ 21:10:38 #7
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_183522073
registreer om deze reclame te verbergen
wanneer komen de volgende rellen? dan weet ik wanneer ik popcorn moet inslaan
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_183522095
quote:
10s.gif Op maandag 3 december 2018 21:10 schreef Lothiriel het volgende:
wanneer komen de volgende rellen? dan weet ik wanneer ik popcorn moet inslaan
Sowieso aanstaande zaterdag
  maandag 3 december 2018 @ 21:12:32 #9
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_183522118
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 21:11 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Sowieso aanstaande zaterdag
Spannend! ik zal aanwezig zijn in het live topic
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
  maandag 3 december 2018 @ 21:18:36 #10
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183522245
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 20:57 schreef capricia het volgende:
Wat een oude OP.
Kun je hem updaten met wat recentere info?
Zo beter? Zo niet, kom maar met wat suggesties :)
Ik ben een Nikon :-)
pi_183522444
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 21:18 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Zo beter? Zo niet, kom maar met wat suggesties :)
Dank je. Ik heb het net even bijgelezen in jouw OP. Het aantal demonstranten neemt af.
8000 demonstranten is niet veel voor Franse begrippen.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183522545
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:04 schreef capricia het volgende:

[..]

Kom je nog met je voorspelling? Wanneer de eindtijd van de EU aanbreekt.
Ik heb het niet over rokende puinhopen maar over het einde van de EU, ieder voor zich dus binnen 6jaar.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  maandag 3 december 2018 @ 21:33:54 #13
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183522590
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:26 schreef capricia het volgende:

[..]

Dank je. Ik heb het net even bijgelezen in jouw OP. Het aantal demonstranten neemt af.
8000 demonstranten is niet veel voor Franse begrippen.
Landelijk zijn het er meer. En hun impact, omdat alleen de relschoppers overblijven, is enorm groot
Ik ben een Nikon :-)
pi_183522613
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:30 schreef halfway het volgende:

[..]

Ik heb het niet over rokende puinhopen maar over het einde van de EU, ieder voor zich dus binnen 6jaar.
Hoe kom je tot die zes jaar?
En naar welke voortekens en signalen moeten we uitkijken?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183522650
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 21:33 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Landelijk zijn het er meer. En hun impact, omdat alleen de relschoppers overblijven, is enorm groot
Ja, alleen de relschoppers en de extremisten blijven nog over. De diehards.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183522738
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:30 schreef halfway het volgende:

[..]

Ik heb het niet over rokende puinhopen maar over het einde van de EU, ieder voor zich dus binnen 6jaar.
Of 2020 bij de volgende economische crisis
pi_183522970
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 21:04 schreef capricia het volgende:

[..]

Kom je nog met je voorspelling? Wanneer de eindtijd van de EU aanbreekt.
Als de stekker uit de economie wordt getrokken door de rentepercentages te verhogen. Dan is niet alleen de EU de klos, maar de hele westerse wereld wordt door de WC gespoeld. Dat kan zo gauw als in 2019 zijn. De Amerikaanse economie toont tekenen van een aankomende recessie. De crisis van 2008 is nooit opgelost.

Uit de chaos die zal ontstaan zal men pogen opnieuw een orde en eenheid te vormen, net als na WO2 de Europese Unie en de VN zijn ontstaan. De VN zal daarin een sleutelrol spelen: het verenigen van de naties, religies en volkeren. De verdragen die nu worden getekend over het klimaat, immigratie en dergelijke zullen dan volledig tot hun recht komen, omdat de traditionele natiestaat zal verdwijnen (de chaos zal immers hebben aangetoond dat nationalisme alleen maar tot ellende zou leiden). Dat is de filosofie van de 'movers & shakers' in ieder geval.
pi_183523286

Zwart Blok
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Zwart Blok bij een anti-oorlogsdemonstratie, 12 april 2003, Washington D.C.
Een Zwart Blok (Engels: Black Bloc) is een demonstratie-tactiek. Een Zwart Blok kenmerkt zich vaak door zwarte kleding en vermommingen. Deelnemers van een zwart blok zijn meestal radicaal linkse activisten, hoofdzakelijk anarchisten. Hoewel sinds de jaren 90 soms ook extreemrechtse groeperingen zich van deze tactiek bedienen.[1]

Het begrip 'zwart blok' is afkomstig van het Duitse "Schwarzer Block", dat vanaf de jaren 70 werd gebruikt voor de opkomende nieuwe sociale bewegingen, zoals de antikernenergiebeweging en de vredesbeweging, waar in toenemende mate autonomen aan deelnamen die zichzelf 'zwart blok' noemden. Daarna verzelfstandigde dit begrip zich tot een synoniem voor autonomen. Het begrip werd voor het eerst officieel gebruikt in een Duitse rechtszaak in Wiesbaden begin jaren 80 tegen een aantal autonomen; 'zwart blok' werd daar een terroristische organisatie genoemd.

Van oorsprong bestonden zwarte blokken vooral uit "autonomen". Vaak bestaat een Zwart Blok uit linkse activisten met een gemeenschappelijk doel, zoals anarchisten en autonomen of andere antikapitalistische groepen, en werken ze samen op basis van onderling vertrouwen en een mate van overeenstemming over welke tactieken zij denken te moeten toepassen. Maar in een zwart blok kunnen zich ook groeperingen bevinden met verschillende doelen en tactieken.

De leden van een Zwart Blok zijn bereid om tegenstanders (bijvoorbeeld de politie of neo-nazi's) met geweld tegemoet te treden, wanneer ze zich geprovoceerd of bedreigd voelen.[2][3] De vermommingen (bivakmutsen, hoofddeksels, monddoeken, sjalen en soms zelfs motorhelmen) bemoeilijken identificatie door veiligheidsdiensten en tegenstanders en bieden enige bescherming tegen traangas. In sommige landen en op sommige manifestaties wordt een vermommingsverbod gehanteerd om de identificatie beter mogelijk te maken.

  maandag 3 december 2018 @ 22:02:28 #20
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183523297
quote:
Hoezo anarchie? Gewoon een niet meewerkende relschopper. That's it.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183523345
quote:
6s.gif Op maandag 3 december 2018 22:02 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Hoezo anarchie? Gewoon een niet meewerkende relschopper. That's it.
Ik weet niet of dat voor een tribunaal stand zou houden.
  maandag 3 december 2018 @ 22:07:05 #22
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183523461
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat voor een tribunaal stand zou houden.
Je ziet niet wat er aan vooraf ging helaas.
Ik ben een Nikon :-)
pi_183523480
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 21:50 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Als de stekker uit de economie wordt getrokken door de rentepercentages te verhogen. Dan is niet alleen de EU de klos, maar de hele westerse wereld wordt door de WC gespoeld. Dat kan zo gauw als in 2019 zijn. De Amerikaanse economie toont tekenen van een aankomende recessie. De crisis van 2008 is nooit opgelost.

Uit de chaos die zal ontstaan zal men pogen opnieuw een orde en eenheid te vormen, net als na WO2 de Europese Unie en de VN zijn ontstaan. De VN zal daarin een sleutelrol spelen: het verenigen van de naties, religies en volkeren. De verdragen die nu worden getekend over het klimaat, immigratie en dergelijke zullen dan volledig tot hun recht komen, omdat de traditionele natiestaat zal verdwijnen (de chaos zal immers hebben aangetoond dat nationalisme alleen maar tot ellende zou leiden). Dat is de filosofie van de 'movers & shakers' in ieder geval.
Dit is jouw opinie ook?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_183523559
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 22:07 schreef capricia het volgende:

[..]

Dit is jouw opinie ook?
Ik denk dat dit inderdaad ongeveer het scenario zal zijn. Met een paar andere belangrijke details die ik nu er nog even niet bijzet. Het is een patroon: chaos (oorlog, terrorisme, natuurrampen etc.) en uit die chaos een steeds groter en machtiger overheidsapparaat opzetten, dat zogenaamd de vrede kan bewaren. Centralisatie van macht.
  maandag 3 december 2018 @ 22:14:44 #25
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183523650
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 22:03 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat voor een tribunaal stand zou houden.
En dit dan? Dit is toch ziekelijk? Terecht dat ze zulke figuren uitschakelen als ze er eentje te pakken krijgen. En zo zijn er nog meer en veel heftigere filmpjes van aanvallen. 100en stenen op je af krijgen van die vessies en dan ga jij en de vestjes janken als een keer eentje gepakt is en een paar keer een knuppel voor zn kanis krijgt.


Ik ben een Nikon :-)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')