abonnement Unibet Coolblue
pi_183697423
Kruisverhoor Frank Masmeijer in rechtszaal :D

Aanleiding is de plotselinge bekentenis die Masmeijer aflegde tijdens het pleidooi in zijn eigen strafzaak twee weken geleden. Het gaat deze donderdag om een extra zitting die door het Hof van Antwerpen is ingepland. Masmeijer is verplicht te verschijnen. De zaak dient om 14.00 uur aan.

De rechtbank veroordeelde de gevallen showman vorig jaar tot acht jaar celstraf omdat hij probeerde 467 kilo cocaïne uit de haven van Antwerpen te smokkelen. Tijdens het hoger beroep gaf hij toe dat hij een ’zeer beperkte’ rol heeft gespeeld als bemiddelaar.

Masmeijer houdt vol dat hij niets heeft verdiend aan de cokesmokkel en er amper iets over wist. Zijn advocaat vroeg om een mildere straf.

Slachtofferrol
„Masmeijer is vorige week een verhaaltje komen vertellen. In zijn rol van slachtoffer is hij zelfs op zijn knieën gaan zitten maar wat hij vertelt, strookt volgens mij niet met andere gegevens in het dossier”, zei advocaat Mounir Souidi van een van de medeverdachten eerder in Het Laatste Nieuws. „Wij als advocaten hebben daarom gevraagd om Masmeijer aan een kruisverhoor te onderwerpen.”

https://www.telegraaf.nl/(...)meijer-in-rechtszaal

Lekker bezig Frank :|W
pi_183698337
Frank Bosfire steekt er nog eentje aan :P

Het spreekt niet echt voor Frank dat hij eerder in alle toonaarden ontkende ook maar IETS met de zaak te maken te hebben. Hij wist toch van niks! Zijn naam was Haas! (al zag iedereen dat hij door z'n tanden heen aan het liegen was, daar niet van) en PLOTS herinnerde hij zich weer, dat hij misschien wellicht mogelijkerwijs eventueel TOCH een heel klein onbelangrijk rolletje gespeeld zou kunnen hebben :)
pi_183704952
Rechtszitting Masmeijer in Antwerpen verloopt chaotisch :D

Frank Masmeijer wordt vanmiddag onderworpen aan een kruisverhoor door de verdediging en enkele medeverdachten bij het Antwerpse hof van beroep. De extra zitting, over de smokkel van 467 kilo cocaïne, is gepland vanwege de plotselinge bekentenis van de voormalige tv-presentator in zijn strafzaak twee weken geleden en verloopt chaotisch.

De gevallen showbizz-ster Frank Masmeijer, die bij de zitting aanwezig is en zich op zijn zwijgrecht beroept, is al veroordeeld voor acht jaar cel en ging daartegen in hoger beroep.

Nu riskeert hij opnieuw acht jaar cel voor de smokkel van de grote hoeveelheid drugs via de Antwerpse haven. Hij probeerde met een gehuurde bestelwagen een lading bananen op te halen. Daarin zat 467 kilo coke, ter waarde van 23 miljoen euro, verstopt. Het plan mislukte. De bende voor wie de drugs bestemd waren, pakte Masmeijer stevig aan en sloegen hem in elkaar.

Twee weken geleden bekende Masmeijer plots voor het eerst in vier jaar dat hij wetens en willens had meegewerkt aan de smokkel.

Kruisverhoor
Na de opvallende bekentenissen van Masmeijer hadden advocaten Hans Rieder en Mounir Souidi, die een Mechelse hoofdverdachte verdedigen, gevraagd om Masmeijer aan een ‘kruisverhoor’ te mogen onderwerpen. Het hof stond een extra zitting met enkel de ondervraging van Masmeijer toe. Hij moet vanmiddag verplicht aanwezig zijn.

De uitspraak in de zaak werd op zijn vroegst eind februari verwacht, maar zal waarschijnlijk nu nog meer vertraging oplopen. Al die tijd zal Masmeijer in de cel in België blijven. Mocht hij opnieuw worden veroordeeld, mag hij de rest van zijn straf in Nederland uitzitten.

Tweets door ‎@DennisJansenAD

'Masmeijer heeft mijn cliënt aangewezen dat hij klappen zou hebben uitgedeeld. Logisch dat ik daar iets meer over wil weten' aldus Souidi, advocaat van een van de verdachte #Masmeijer

Advocaat Souidi zag Masmeijer na 1 vraag alweer verdwijnen. :D _O- 'Hij heeft twee geleden gezegd A gezegd maar zegt geen B. Hij zou een verklaring afleggen. Dit is teleurstellend' #Masmeijer

Het 'kruisverhoor' Masmeijer heeft een kwartiertje geduurd :') _O- . 'Bizar', zegt advocaat Souidi van een van de verdachten #Masmeijer

Frank Masmeijer stelt dat hij de vorige keer alles heeft gezegd. 'Hij heeft het recht om te zwijgen', zegt zijn advocaat Vincke #Masmeijer

Enige onduidelijkheid: Frank Masmeijer verlaat nu alweer de zaal #Masmeijer _O- _O-

Masmeijer vertelt dat het hem enorm gestoord heeft dat er van hem een 'afschuwelijke foto' in de pers is verschenen. 'Mensonterend' #Masmeijer

Collega van de voorzitter voert het woord. Dat komt omdat de bril van de voorzitter stuk is en hij Masmeijer niet goed kunt zien :') _O- #Masmeijer

Frank Masmeijer kom geboeid binnen in de zaal. :D Draagt jasje #Masmeijer

Begin deze maand verraste oud-quizmaster Frank Masmeijer met een plotselinge bekentenis. 'Ik was maar een tussenpersoon. Geef me alstublieft een menselijke straf' #masmeijer

Aangekomen bij Hof van Beroep in Antwerpen vanwege extra verhoor Frank Masmeijer die recent toch bekende betrokken te zijn geweest in de cocainesmokkel in 2014 #masmeijer

https://www.ad.nl/show/re(...)-chaotisch~a2ea635f/

Lekker bezig weer :') :|W :|W
pi_183706871
Dennis Jansen
@DennisJansenAD
Frank Masmeijer: 'Ik kan het niet meer aan' :')

https://www.ad.nl/show/ma(...)uisverhoor~a2ea635f/

If you cant do the time, dont do the crime :7
pi_183709220
Nu hij zo uit de school klapt mag hij na z'n celstraf wel regelmatig over z'n schouder gaan kijken, denk ik.
  † In Memoriam † zaterdag 15 december 2018 @ 07:08:29 #31
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_183740276


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je kunt dan wel zeer naïef zijn, maar dat maakt je nog niet onschuldig.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_183825471
Boudewijn Büch had zich rotgelachen.
pi_183841519
Hij is zo doorgesnoven. Grote mond maar als het er op komt.... naait hij iedereen erbij als het even kan.
pi_183859211
Hof beslist op 17 januari in zaak-Masmeijer

Masmeijer riskeert acht jaar celstraf voor zijn rol bij een mislukte poging om een partij van 467 kilo cocaïne uit de Antwerpse haven te smokkelen. De rechtbank veroordeelde hem tot acht jaar gevangenisstraf. De gevallen showmaster ging in hoger beroep.

Tijdens de behandeling van het beroep door het hof in Antwerpen legde hij een bekentenis af over zijn betrokkenheid bij de import van de cocaïne met een waarde van 23 miljoen euro. Masmeijer zegt dat hij een zeer beperkte rol heeft gespeeld tussen opdrachtgevers en uitvoerders. De voormalig NCRV-coryfee hoopt op een lagere straf.

https://www.telegraaf.nl/(...)ri-in-zaak-masmeijer

:7
  vrijdag 8 februari 2019 @ 09:30:17 #35
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184891446
Hof beslist over drugszaak Frank Masmeijer

ANTWERPEN - Het hof van beroep in Antwerpen doet vrijdagochtend uitspraak over het hoger beroep van Frank Masmeijer tegen zijn veroordeling wegens betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Tegen de voormalige televisiepresentator is acht jaar gevangenisstraf en een boete van 40.000 euro geëist.

Volgens de Belgische politie speelde de gevallen NCRV-coryfee een belangrijke rol in een grote drugsbende. Masmeijer was ingeschakeld om een partij van 467 kilo cocaïne uit de haven van Antwerpen te smokkelen.

In hoger beroep erkende de 57-jarige verdachte weliswaar dat hij betrokken is geweest, maar naar eigen zeggen was er voor hem slechts een beperkte rol weggelegd als bemiddelaar tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. Masmeijer zegt dat hij er niks aan heeft verdiend en er alleen maar ellende aan heeft overgehouden.

De rechtbank legde hem eerder acht jaar celstraf op.

https://www.telegraaf.nl/(...)zaak-frank-masmeijer

Spannend :P
pi_184892121
Weer uitgesteld lees ik op AD
Alius aliud dicit
  vrijdag 8 februari 2019 @ 12:00:05 #37
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_184893603
Frank Masmeijer blijft in Belgische cel na uitstel uitspraak in drugszaak

Er komt vandaag opnieuw geen uitspraak in het hoger beroep van de rechtszaak tegen Frank Masmeijer. Het hof van beroep in Antwerpen heeft de Belgische drugszaak heropend waarin de vroegere televisiepresentator verdachte is, bevestigt zijn Belgische advocaat Kris Vincke. Volgens een tussenarrest moet de aanklager vanwege gewijzigde wetgeving de kans krijgen om de beschuldigingen aan te passen.

De zaak is uitgesteld tot 25 april. Tot die tijd blijft Masmeijer in voorarrest in België. Alles bij elkaar zat Masmeijer in verschillende periodes al een jaar en een maand in de cel.

,,Een anticlimax”, aldus Vincke. ,,Het gaat om technische details. De aanklager krijgt nu de kans om bepaalde delen in de tenlastelegging iets aan te passen. Dat ze verwijzen naar wetsartikel x in plaats van y, dat soort details. Op die details zouden wij ons dan weer kunnen verdedigen, maar het is maar de vraag of die aanpassingen op de zaak Masmeijer van toepassing zijn, hè. Masmeijers zaak is onderdeel van een groter geheel, van drie zaken eigenlijk. Voor hem is dit vooral een teleurstelling. Nu zit hij wéér langer in die Belgische gevangenis.”

https://www.ad.nl/show/fr(...)-drugszaak~a51a320c/

:D -O-
  Moderator / Miss SHO vrijdag 8 februari 2019 @ 19:07:44 #38
22592 crew  Ole
pi_184901099
heel zielug hoor
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 8 februari 2019 @ 20:08:13 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_184902341
Laat 'm maar lekker zitten.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  † In Memoriam † vrijdag 8 februari 2019 @ 20:09:45 #40
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_184902372
Ja, hij zal niet in- en in slecht zijn, en hij is er waarschijnlijk heel langzaam in weggegleden, maar als het allemaal klopt moet-ie wat mij betreft wel gewoon op de blaren zitten. :Y

Wat 'instant-beroemdheid' met een mens kan doen. Beroemd, rijk, blik vertroebeld, hand overspeeld, afgegleden en door de mand gevallen. Triest inderdaad.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_184902900
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 februari 2019 20:09 schreef Cynix ® het volgende:
Wat 'instant-beroemdheid' met een mens kan doen. Beroemd, rijk, blik vertroebeld, hand overspeeld, afgegleden en door de mand gevallen. Triest inderdaad.
Tsja. Je kan er ook het beste uit proberen te halen zoals Hans Kazan toen uiteindelijk deed of zo enorm afglijden zoals Rudi Lubbers. Helaas haalt bekendheid niet altijd leuke dingen naar voren.
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  donderdag 25 april 2019 @ 08:28:05 #42
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186411722
Hof in België buigt zich opnieuw over drugszaak Frank Masmeijer

Er volgt vanmiddag weer een nieuw hoofdstuk in de zaak tegen voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer. Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich opnieuw over de drugszaak waarin Masmeijer verdachte is.

Hof in België buigt zich opnieuw over drugszaak Frank Masmeijer
Er volgt vanmiddag weer een nieuw hoofdstuk in de zaak tegen voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer. Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich opnieuw over de drugszaak waarin Masmeijer verdachte is.

Frank Masmeijer werd in oktober 2017 in België veroordeeld tot acht jaar cel voor zijn deelname aan grootschalige cocaïnesmokkel via de Antwerpse haven. Er zat 467 kilo drugs verstopt tussen een partij bananen uit Zuid-Amerika. Bij de smokkel waren meerdere mensen betrokken. Masmeijer heeft lange tijd gezegd dat hij niets wist van de smokkel en dat hij er is ingeluisd. In december verraste hij met een gedeeltelijke bekentenis, maar tijdens een extra zitting waarin hij daarover verhoord zou worden, hield hij de kaken weer op elkaar. :')

https://www.ad.nl/binnenl(...)-masmeijer~a020b1d7/

Hij is binnenkort weer op tv :P maar niet zoals hij gehoopt had :+
  woensdag 1 mei 2019 @ 11:05:21 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186536364
De Belgische hel van Frank Masmeijer

Op jonge leeftijd was hij bij de NCRV al een gevierd showmaster, maar het leven van frank M. ziet er heel anders uit nadat hij in verband werd gebracht met een omvangrijke drugssmokkelzaak en hij opnieuw vastzit in de gevangenis van Antwerpen! Alweer een halfjaar slijt hij hier zijn dagen. Uit de bajes gesmokkelde foto’s, in bezit van PRIVÉ, tonen voor het eerst zijn Belgische hel...

Op de binnenplaats verzamelt de gevallen presentator een groepje mannen om zich heen en is hij duidelijk het middelpunt.
Zes maanden nadat de Nederlandse rechter besloot dat frank M. (57) mocht worden overgeleverd aan België, duiken de eerste foto’s op van de ooit zo gevierde showmaster...

Prive publiceert vandaag een uitgebreide reportage met bijna veertig foto’s, :D _O- die laat zien hoe zijn leven er nu uitziet, binnen de muren van de onvoorstelbare sobere penitentiaire inrichting in het hartje van de volgens anderen zo gezellige havenstad. Voor Frank moet het leven daar een hel zijn, al kent hij er, volgens de man die verboden foto’s maakte en naar buiten liet smokkelen, de nodige privileges. Zo mag híj er elke dag douchen, anders dan medegedetineerden, die dat maar eens in de twee weken zouden mogen doen.



"Hij mag zelfs naar de vrouwenveluegel"
Frank heeft in de gevangenis de felbegeerde functie van ’schrijver’ gekregen. Dat houdt in dat hij van alle gevangenen de klachten noteert over kapotte lampen, verstopte wasbakken en slecht doorspoelende toiletten. Dat geeft hem de nodige bewegingsvrijheid binnen het complex, zelfs tot ín de zogenoemde ’vrouwenvleugel’ waar de oude charmeur volgens de zegsman van Privé nog steeds op de nodige bewonderende blikken kan rekenen. In zijn cel krijgt hij uit die hoek zelfs fanmail: kaarten met kusjes en uitnodigingen voor etentjes in betere tijden.



Toilet
Maar schrijver of niet, ook Frank zit toch het grootste deel van de dag met een medegevangene opgesloten in zijn cel van nauwelijks tien vierkante meter. Daarin staat, zoals op de schokkende foto’s te zien is, een houten stapelbed met een onvoorstelbaar smerig, schuimrubber matras. Nog erger: het toilet. Dat staat in een betegelde hoek van de cel met, daaromheen, een provisorische afscheiding in de vorm van een kamerscherm. Daaroverheen heeft Frank een laken gehangen, waar hij op sommige momenten van de dag onder gaat zitten om dan nog een béétje privacy te hebben. Het zijn dit soort treurige omstandigheden in de overvolle, Belgische gevangenissen die maken dat onze justitie landgenoten maar mondjesmaat ’overlevert’. Bij Frank besloot de Nederlandse rechter dat toch te doen, ook al is hij momenteel de enige van de omvangrijke bende met 25 verdachten die achter de tralies zit.

Frank Masmeijer in de penitentiaire inrichting in Antwerpen, waar hij klachten noteert van gevangenen over kapotte lampen en verstopte toiletten. Zijn functie levert hem de privileges op.
Al bijna een halfjaar maakt Frank er daar nu het beste van. Hij hoort naar verluidt op 23 mei hoelang deze situatie voor hem nog blijft duren. Dan staat de uitspraak op de agenda, maar in het verleden bleek Vrouwe Justitia al vaker méér tijd nodig te hebben om tot een vonnis te komen. Vorig jaar werd hij er tot acht jaar cel en het betalen van een boete veroordeeld, vanwege zijn aandeel in een geruchtmakende en omvangrijke smokkelzaak van ruim 400 kilo coke via de Antwerpse haven. Hoewel de presentator op aanraden van zijn Belgische advocaat voor een deel schuld bekende, ging hij wel in hoger beroep. Aanvankelijk mocht hij dat in vrijheid afwachten. In die maanden werd hij veel gezien in restaurants in Amsterdam.

Benidorm Bastard
Toen hij ineens opdook in Spanje, en foto’s van hem als Benidorm Bastard op deze pagina verschenen, ging hij kennelijk te ver met het uitdagen van de Belgische justitie. Niet lang daarna deed de procureur des Konings een verzoek aan Nederland om Frank te arresteren en over te leveren aan België. Dat gebeurde tijdens een lunch in een Van der Valk-restaurant in Breda. Nadat Frank zich tegen het overbrengen naar Antwerpen verzette, voldeed de rechter toch aan het Belgische verzoek daartoe.

Sandra
Sinds november is hij terug op de plek waar de Antwerpse politie en justitie hem vierenhalf jaar na zijn eerste arrestatie het liefst zien: in zijn cel in de Begijnenstraat. Het is voor Frank bekend terrein. Hier werd hij ook al naar overgebracht toen hij, in oktober 2014, in alle vroegte door de politie van zijn bed werd gelicht en een van zijn dochters vermoedde dat er nog een parkeerboete moest openstaan.

Er bleek meer aan de hand. Maar zowel Sandra als de twee kinderen hielden vol nooit iets van Franks gevaarlijke nevenactiviteiten te hebben geweten.

"Sandra is tijdens bezoekuur niet meer welkom"
Zijn kinderen bezoeken hem nog een paar keer in de week trouw. En ook bezoek van vriendin jamie met wie Frank een knipperlichtrelatie onderhoudt, doorbreekt de sleur van zijn armzalige opsluiting. Na de scheiding van zijn sandra, met wie hij nog de zilveren bruiloft vierde, lijkt zij inmiddels toch weer de vrouw in zijn leven te zijn. Jamie werd enkele weken geleden nog gespot bij de gevangenis, waar zij een bezoek aan hem had gebracht. Maar op vragen van de aanwezige fotograaf over hoe het met hem gaat en wat nu de status van hun relatie is, wilde zij niets zeggen. Bronnen rond de Masmeijers weten dat Frank zijn ex Sandra heeft verzocht juist niet meer langs te komen. Het zou hem een doorn in het oog zijn dat Sandra in de pers maar over hem blijft praten, terwijl hij deze periode juist een mediastilte zou willen.

Op de unieke beelden is te zien dat hij zich manmoedig door zijn detentie heen slaat. Op de binnenplaats van de bajes heeft hij een kringetje mannen om zich heen verzameld en is Frank duidelijk het middelpunt. Zijn ’schrijverschap’ brengt hem in contact met iedereen en bewondering oogst hij voor zijn status als bekende Nederlander, al lijkt die in de toekomst nog moeilijk voor hem te verzilveren.

Terug op tv
Ook sinds zijn naam in verband werd gebracht met ernstige strafbare feiten, heeft Masmeijer nog wel eens de ambitie uitgesproken terug te keren op de Nederlandse televisie. De kans dat tv-bazen en adverteerders zitten te wachten op een familiespelshow met een man wiens naam voor altijd met drugs in verband zal worden gebracht, lijkt echter klein. Inmiddels zou Frank dan ook andere plannen hebben voor de tijd dat deze hele periode achter de rug is. Aan het einde van de maand weet hij of hij nog tot een vervolgstraf wordt veroordeeld en hoelang die dan zal zijn. Hij kan dan een verzoek doen die in Nederland uit te zitten, maar of dat verstandig is lijkt de vraag. De gevangenissen in België puilen uit en waarschijnlijk zal de poort ook voor Frank weer openzwaaien na het uitzitten van, maar, een derde van zijn straf.

En dat is wat hem op de been houdt, ook zittend in zijn zelfgemaakte wc-tent.

Vandaag in de nieuwe editie van Weekblad Privé: op elf pagina’s in beeld, het dramatische leven van Frank Masmeijer in zijn Belgische gevangenis.

https://www.telegraaf.nl/(...)-van-frank-masmeijer

Wie heeft toevallig O-) de prive bij de hand en een scanner :P *O* *O* *O*
  woensdag 1 mei 2019 @ 11:15:48 #44
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186536567


Deze dus :P
pi_186537171
Nou nou Frankie
  woensdag 1 mei 2019 @ 16:29:47 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186542900
Kom ik thuis heeft iemand een Prive in mijn boodschappentas gestopt :(
:|W Vooruit dan maar omdat jullie zo aandringen via PM :+

https://ibb.co/GTdH4h1
https://ibb.co/0sqX6Kt
https://ibb.co/QjDvCfj
pi_186544852
Zou die biografie van hem nog een beetje hebben verkocht? Frank en vrij. Of ligt hij al bij de Slegte.
  woensdag 1 mei 2019 @ 19:34:13 #48
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_186546378
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 18:13 schreef Pleun2011 het volgende:
Zou die biografie van hem nog een beetje hebben verkocht? Frank en vrij. Of ligt hij al bij de Slegte.
Titel is gewijzigd ;)
Zeker en vast :+
pi_186559283
Peter r de Vries sloopt Frank Masmeijer.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)-cel-frank-masmeijer
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  † In Memoriam † donderdag 2 mei 2019 @ 10:13:04 #50
368283 ato
pi_186559316
Voordeel is wel dat hij is afgeslankt.
Life can be a bitch, so like it..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')