abonnement Unibet Coolblue
pi_183459825
Welkom in het Peutertopic!!



... en weer verder!
pi_183459854
Het ging over wanneer starten met school. Laatste post van mij:
quote:
Ketel is half juni jarig en 19 juli begint de zomervakantie. Die gaat dus ook lekker pas in augustus/september naar school. Was geen probleem voor de school, wij mochten zelf kiezen of we eind dit schooljaar al starten of begin volgend.

Krijg alleen net een mail met "over 6 maanden start uw kind..." dus de registratie van die keuze kan nog wat beter. :')
pi_183462246
Mijn eerste helft september peuter start op 19 augustus direct na de zomervakantie als de scholen hier in de regio weer beginnen. Want ons lijkt instromen drie weken na de start van het schooljaar minder fijn dan ‘gewoon meteen’ tegelijk met de rest starten.
pi_183463213
Ik ben wat dat betreft inderdaad blij met mijn eind-januari kind. Gisteren toevallig een rondleiding gehad op een school die heel goed voelde. Andere school gaan we ook nog kijken. Verwacht dat de school van gisteren het gaat worden, aangezien alle kinderen uit onze straat daar ook heen gaan. Is wel handig ook.

S. is echt zo into de Sint. Hij snapt het helemaal, echt apart wel. Maar ook heel leuk, samen liedjes zingen enzo O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_183463375
Ik zou dan ook voor de start van het jaar kiezen, Malteser...

O heeft z'n draai gevonden op de nieuwe school. Zo fijn. Z'n driftbuien zijn ook voorbij, over het algemeen.

Wij vieren morgen voor het eerst Sinterklaas. Zoveel zin in. T snapt het ook redelijk. Hij mocht ook een aantal keer z'n allen zetten en zingt continue sinterklaasliedjes O+
pi_183463485
N. start dit schooljaar na de meivakantie. :o

We hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt en haar toch gewoon op de dichtstbijzijnde school ingeschreven. Deze school voelde prima, en aangezien we bij N. niet zo veel bijzonders verwachten leek ons deze keuze prima. Lekker in de buurt, dus praktisch.

We hebben op heel veel verschillende scholen gekeken en ik zag echt door de bomen het bos niet meer. De ene bood een hele goede zorgstructuur, maar wil ik daar dan bij voorbaat mijn (makkelijke) meisje al inschrijven 'voor het grval dat'? En zo was er bij elke school wel iets dat voor of tegen die school sprak. En ik bleef dus maar malen.

Nu dus gekozen voor het sociale aspect, de school is 5 minuten lopen, dus lekker de vriendjes in de buurt straks. O+

Het hielp me wel gewoon te denken dat het niet per se een keuze 'voor altijd is, al zou dat natuurlijk wel fijn zijn. :)
pi_183464663
Sjaak start 8 januari op school, volgens mij had ik hier al eens uitgelegd hoe en wat. Hij start dus met 2 ochtenden in de week voorlopig.

Jager, wat fijn dat de driftbuien minder zijn en dat T het naar zijn zin heeft op de nieuwe school! Het lijkt me prettig om de bevestiging te krijgen dat je keuze de juiste is geweest.

Wij zouden niet echt aan Sinterklaas doen maar mijn moeder is toch een soort van los gegaan. Ze mocht 1 cadeautje van me en ze heeft er nu 4. En ze had er eigenlijk nog eentje maar die moest ze doorschuiven naar Kerst van me. Maar goed, ze vindt het zo leuk voor Sjaak dus dan neem ik het toch maar voor lief O+

Ik heb ondertussen al de hele week de griep from hell. Sjaak vond het aan het begin van de week heel moeilijk om te zien dat ik alleen maar in bed kon liggen en kon slapen. Vanaf donderdag komt hij heel lief naast me liggen om YouTube te kijken en komt hij aanzetten met “dat rode ding waar het eten in kan als het uit je mond komt.” O+

En als ik toch aan het typen ben: ik hou zou van zijn tweetaligheid! Hij doet het echt zo goed in allebei de talen, hele verhalen in allebei de talen, het ligt er maar net aan welke moeder er in de buurt is.
pi_183465337
Gaaf die talen, MwC!

Jagar, fijn dat T weer beter in zijn vel zit.

Ik heb er nog geen contact over gehad met de toekomstige school van J (gewoon de dorpsschool), maar ik ga er van uit dat hij in de week van zijn verjaardag (midden april) start. Ik ga wel voor de wendagen nog een gesprek aanvragen met de intern begeleider.
pi_183467315
Bedankt voor de ervaringen. Budda ik kan je niet meer quoten maar dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik ga het overleggen met de school, zodra ik een keuze gemaakt heb that is.

Selv fijn dat jullie eruit zijn, moeilijk lijkt me dat als je ZO veel keuze hebt ook.

De school die hier om de hoek zit vind ik niet zo goed, dus blijven 2 scholen over. Een school verderop staat heel goed aangeschreven, maar die heeft geen bso erbij zitten dus dan moet ze naar een andere locatie gebracht worden (vind ik niet zo fijn). Of school in het centrum (aan de andere kant vh dorp voor ons), waar de bso bij in zit. En mijn schoonmoeder woont er dichtbij, dus als we die school kiezen mag ze daar ‘s middags komen op de dagen die we beide werken zodat ze tussen de middag niet hoeft over te blijven. Dat lijkt me ook wel fijn voor haar. Onder voorbehoud dat continurooster niet wordt ingevoerd ;). En dan hoop ik dat we volgend jaar toch eindelijk een keer een huis kunnen vinden in onze prijsklasse meer in die buurt.. hopeloze woningmarkt momenteel hier.

MevrC ik vind het zo knap als kindjes 2talig zijn, lijkt me zo bijzonder. En bijzonder useful voor de toekomst ;).
pi_183469860
Wat fijn Jagar dat T het naar z'n zin heeft op de nieuwe school en het beter gaat met de driftbuien. Hebben jullie hier nog hulp bij gehad of is het uiteindelijk na de scholenwissel vanzelf beter gegaan?

Selvaria, dicht bij lijkt mij ook het belangrijkst als je verder geen duidelijke voorkeur hebt. Maar in mei al naar school :o

Ik vind het knap MwC! 1 taal is al moeilijk genoeg voor O hier. En wel fijn zo'n hulp!
¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸¸.ˇ´¯`ˇ.¸><(((ē>
  zondag 2 december 2018 @ 09:25:35 #11
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_183489198
Max sliep vannacht bij mijn ouders omdat wij een feestje hadden. Ik dacht 5 min geleden: dit is wel een tijdstip waarop ik een appje kan sturen. Nee, slaapt hij nog :o 8)7 Sabotage!
pi_183493995
Al zoveel (bijna) schoolgaande kindjes! Wat lijkt dat nog ver weg voor Jewel, maar die 2 jaar vliegen voorbij vrees ik :{

Quoi, zal je net zien, wel elders uitslapen maar niet thuis :')

Wij zijn gisteren naar een Sinterklaasvoorstelling geweest vanaf 2 jaar. Ik was bang dat het nog iets te spannend zou zijn voor Jewel, maar ze was diep onder de indruk, heeft meegedanst, geklapt en zelfs een beetje meegezongen. Ze had zo'n plezier dat mijn hart ervan smolt O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_183501051
Max _O- zo hoort het ook!

Schanu, wat een leuk Pietje O+

Hier is het tijd dat de sint weer gaat vertrekken eigenlijk. Veel te veel spanning en we merken het aan de drama’s die ermee gepaard gaan ;(
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_183501172
Ha, ik kom op het juiste moment binnenvallen! Mijn peuter van drie vindt het magisch interessant, het hele Sinterklaasgebeuren. Maar staat tegenwoordig ook om 05.00 uur op, wordt 's nachts vaak wakker en is een enorme draak af en toe. Herkenbaar voor meer ouders?
pi_183501590
Ja bij L begint de dag ook erg vroeg, dan weer een paar dagen 5.30, dan eens een keer 7.30 en er is geen peil op te trekken. Middagdutjes doet hij wel weer sinds ik alle overbodige dingen van zijn kamer heb afgehaald.

Sinterklaas is eng. Hij heeft ze een paar keer in het echt gezien op de markt, de laatste keer kon hij net kijken toen hij kruidnoten kreeg en daarna kon er zelfs nen high five vanaf (hai sjef volgens L).
Vanmiddag hebben wij pakjesmiddag gevierd. Hij kreeg een nieuw dekbedovertrek voor zijn grote bed, een nieuwe pyjama en electrische tandenborstel en nog wat speelgoed. Dus ik dat dekbedovertrek er op doen en zeg: sinterklaas vindt dat je al groot bent, zullen we je kleine bed uit elkaar halen? Dus hij heeft daadwerkelijk goed geholpen om het uit elkaar te schroeven. Net even drama, hij wilde niet liggen, kleine bed moest gemaakt worden etc. Ik heb hem een kus gegeven, gezegd dat ik trots op hem ben en ben weggelopen. Volgens mij is hij er niet uit geklommen en binnen een minuut was het stil. Ik ga zo even kijken. *O*
  zondag 2 december 2018 @ 20:05:33 #16
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_183501624
https://www.jmouders.nl/pepernotenkoorts-en-kerststress/

Blijkbaar is het normaal.
Hier overigens niets van te merken, N vindt het allemaal prachtig :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 3 december 2018 @ 07:33:46 #17
269689 crew  Viv
pi_183508457
Hier ook geen pepernotenkoorts ( :') ), maar afgezien van de intocht kijken op tv hebben we er zelf ook nog niks aan gedaan. Ze heeft trouwens al langer dit setje:

En ze snapte heel goed dat het dezelfde figuren waren als op tv. Als ze ergens een afbeelding ziet van Sint & Piet vraagt ze ook "paardje?". O+

Op het kdv hebben ze een schoen geknutseld die ze een keer mogen zetten en ik zag dat ze boekjes over Sinterklaas hebben liggen.

We gaan wel naar mijn ouders voor een gezellig avondje, maar in ieder geval dit jaar nog geen pakjesavond. Ik ben trouwens ook niet opgegroeid met die traditie, mijn ouders volgden de traditie die in België meer gebruikelijk is dan hier: cadeautjes in de ochtend op de daadwerkelijke verjaardag van Sinterklaas: 6 december. Na de laatste keer schoen zetten van het jaar was dan de eettafel met Sint-cadeaupapier bedekt als een soort tafelkleed, en bezaaid met pepernoten en snoepgoed, en daar stond dan het cadeau tussen. O+

Herkenbaar voor iemand hier? Ik twijfel nog steeds wat ik voor ZZ wil aanhouden. (Mijn man heeft sowieso geen tradities meegekregen op dit gebied, als 2e generatie allochtoon.)
pi_183508521
Ik ken het van de facebookgroepen. Voor Nederlanders klinkt het denk ik heel raar, omdat het uitpakken hier zo'n groot onderdeel van het geheel is. Maar je moet gewoon doen wat je zelf het leukst vindt!

L heeft tot half 7 in z'n grote bed geslapen en toen hij wakker werd mij geroepen O+
pi_183508890
Tot nu toe hebben wij nog niet echt iets gedaan aan Sinterklaas. Ik ben denk ik de enige Nederlander die het helemaal niets vind :@ :+. Mijn man kwam hier toen hij 15 was, dus voor hem hoeft het ook niet. Ik vind kerst veel leuker.

M. slaapt de laatste tijd wel slecht. Ze moet vaak hoesten, dat helpt natuurlijk ook niet mee. Ik ben ook ziek geweest, dus ze heeft ook *iets* teveel schermtijd gehad. Ach ja :P
Vanaf maart gaat ze beginnen op de psz, ben benieuwd! Er was ook een plaatsje vanaf januari, maar we gaan in februari op vakantie dus dat leek me niet zo handig met wennen.

Wat fijn dat het slapen goed is gegaan Nazil!
Leuke foto's Schanu O+
  maandag 3 december 2018 @ 08:45:06 #20
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_183508898
Geen ervaring mee. Doen waar jij je het best bij voelt?

Wat goed van L, Nazil!

Wij hadden 2 sintfeesten in 1 week, van ons beider werk. Die bij mij was leuk, die bij mijn vriend zaterdag vond ik slopend :') Alles was uit de kast gehaald. Continu drukke muziek, eten, drinken, dansen, schminken en nog 100 dingen. Pas eind vd programma kwam de sint en konden we met een bonnetje een kado ophalen bij de balie. In het trappenhuis kwamen we de sint daarna gelukkig even in persoon tegen en heeft Max weer lief een handje gegeven. Ik ben niet ondankbaar, maar van al dat opzwepende gedoe krijg je echt draken van kinderen man. Max heeft het supernetjes gedaan, maar waarom niet een sint, een boek, paar kindjes op schoot en dat je de kadootjes dan ook gééft? Of ik moet soms nog wennen aan wat men voor kinderen leuk denkt te vinden :P
pi_183508914
Ik vind Sint ook niet leuk. Vroeger had ik er zelfs een hekel aan en had besloten nooit met de grote leugen mee te doen met m'n oudste. Toen bleek dat hij het allemaal wel heel leuk vond ben ik daar van afgestapt, en ik genoot wel van hem die het zo leuk vond.
Vind 't nogsteeds niet leuk though :P dus met A wilde ik 't zo lang mogelijk uitstellen. We hebben 2x schoen gezet en hij vindt 't wel oké zo geloof ik. Wel twee keer een bezoekje gebracht aan het sinthuis hier in de stad en dat vond ie geweldig :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 3 december 2018 @ 09:43:13 #22
269689 crew  Viv
pi_183509417
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 07:47 schreef Nazil het volgende:
Voor Nederlanders klinkt het denk ik heel raar, omdat het uitpakken hier zo'n groot onderdeel van het geheel is.
In mijn jeugd (in 040) werd het in ieder geval door andere kinderen niet raar gevonden. Op het schoolplein ging het dan zo van:

"Gisteravond werd er heel hard op de deur geklopt en toen we gingen kijken stond daar een zak met cadeaus! :o "
- "Oh, bij ons zijn ze vannacht geweest want toen ik vanochtend beneden kwam zag ik..."

Als we er al iets van dachten, dan vonden we het wel logisch omdat Sint & Piet niet overal tegelijk kunnen zijn. <O) 8}

Ik heb overigens geen Belgische roots. w/ Ik denk dat mijn ouders (en hun ouders) gewoon van de oude stempel waren, want volgens Wikipedia:

"Pakjesavond was vķķr de Tweede Wereldoorlog geen algemeen verschijnsel. Oorspronkelijk was het de avond waarop Sinterklaas in de nacht de cadeautjes brengt waarbij de kinderen op de zesde december ze in de ochtend aantreffen."
quote:
Maar je moet gewoon doen wat je zelf het leukst vindt!
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 08:45 schreef Quoi het volgende:
Geen ervaring mee. Doen waar jij je het best bij voelt?
Ja, dat is ook zo! Ik denk dat we onze oude traditie gaan voortzetten. O+
quote:
Pas eind vd programma kwam de sint en konden we met een bonnetje een kado ophalen bij de balie.
The fuck, wat ongezellig. :{ Bij mijn vader op het werk vroeger zat Sinterklaas op een podium en mochten de kinderen één voor één naar voren komen (en op schoot, als je durfde), en dan las hij iets uit het grote boek waarvan je dacht "hoe wéét hij dat van mij! :o " en dan kreeg je een cadeau en wat pepernoten aangereikt. Verder ook geen poespas. Hier overigens geen Sint-feest op het werk van mij (te kleine organisatie) of mijn man (te groot).
pi_183509735
Wie hebben zaterdag thuis Sint gevierd. Al vroeg op de morgen, zodat meneer goed de kans had om met z’n nieuwe cadeau te spelen. Een treinstation/garage. Ik had me wat verkeken op hoe groot het was :o . Hij was er super blij mee, en riep de hele dag “Ik ben zo verbaasd over sinterklaas” . O+ Hij was wel uitgeput, want tijdens een wandeling ‘s middags viel hij in slaap in de kinderwagen, dat is al meer dan een jaar niet gebeurd. En gister viel hij op mijn schoot in slaap O+ O+ O+ O+ We waren ‘s morgens met z’n tweetjes wezen zwemmen. We zijn wel 30 keer van de grote glijbaan geweest, hij vond het zo leuk. Ik ben zo blij dat m’n oude mannetje weer terug is, zonder driftbuien.
  maandag 3 december 2018 @ 10:59:37 #24
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_183510279
Van dag tot dag lijken ze hier anders te reageren op Sinterklaas. Van super enthousiast tot super verlegen :D

Vv zwaait af in dit topic, hij is donderdag 4 jaar geworden O+
We mochten kiezen of hij vandaag naar school zou gaan of na de kerstvakantie. Omdat hij zelf niet kon wachten en hij heel makkelijk went aan nieuwe kinderen/groepen is hij vandaag voor het eerst echt naar school *O* Stoer ventje!

Aa is vandaag voor het eerst naar het nieuwe kdv (naast de school van Vv). Hij riep "spelen!" Toen we naar binnen liepen en moest voor de 1e keer niet te huilen toen ik weg ging. Lieve ventjes zijn het O+
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
  maandag 3 december 2018 @ 11:35:13 #25
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_183510786
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 07:33 schreef ViviRAWRS het volgende:
Herkenbaar voor iemand hier? Ik twijfel nog steeds wat ik voor ZZ wil aanhouden. (Mijn man heeft sowieso geen tradities meegekregen op dit gebied, als 2e generatie allochtoon.)
Ja, zo deden wij dit ook thuis vroeger (midden-Brabant). Mijn vriend (uit Zeeland) vond het ook maar vreemd. Dit jaar doen we de 6 december ochtend, want op pakjesavond moet ik naar school (echt, degene die dat verzonnen heeft :( ), kunnen ze lekker de hele dag met hun kado's spelen, want op 6 dec heeft kleuter's school studiedag.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')