abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 30 november 2018 @ 13:24:15 #1
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183456031
Ik heb een blikje sardines in olijfolie zelf gekocht in Bretagne toen ik daar op een bruiloft van familie was in? Lang geleden misschien 2006 ofzo. Ik heb het blikje altijd bewaard omdat ik het wel een leuk ding vond. Intussen verstreken de jaren.

Op TV zag ik een keer een docu over die blikjesfabriek en een meneer van de fabriek vertelde dat de blikjes over datum nog lekkerder worden door fermentatie van de inhoud. Nu had ik ook nog zo'n blikje staan. Inmiddels is dat misschien alweer een paar jaar geleden. Na opruimen van de keukenkast kwam ze weer tevoorschijn en nu vraag ik me af, zal ik ze gaan openmaken en proberen?

De houdbaarheidsdatum is vaag op het blikje gedrukt maar ik denk 2009?

Foto's:





Iemand die hier iets over weet? Zelf wel eens gedaan? Moet ik ze gaan openmaken en proberen?
pi_183456054
Openmaken kan altijd. Gewoon doen.
  vrijdag 30 november 2018 @ 13:31:25 #3
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_183456161
Ik zou het niet doen
#KICKOUTZP
  vrijdag 30 november 2018 @ 13:32:36 #4
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183456191
Openmaken, ruiken.
Vantevoren kijken of het blikje bol staat.
  vrijdag 30 november 2018 @ 14:11:20 #5
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183457052
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 13:32 schreef Lunatiek het volgende:
Openmaken, ruiken.
Vantevoren kijken of het blikje bol staat.
Bilkje staat niet bol. Ik heb het wel even schoongemaakt aan de bovenkant het leek alsof de inhoud een beetje had doorgezweten langs de rand. Je ziet dit ook nog op de foto bij de openings lip.
  vrijdag 30 november 2018 @ 16:43:05 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183459950
Ik zou iets zover over datum niet opeten. Risico van botulisme is klein, maar het gevolg van botulisme nogal groot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183459980
Gewoon doen. En post het hier even als je dood bent.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 30 november 2018 @ 17:10:21 #8
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183460376
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou iets zover over datum niet opeten. Risico van botulisme is klein, maar het gevolg van botulisme nogal groot.
In Frankrijk doen ze dat dus.
  vrijdag 30 november 2018 @ 17:12:18 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183460429
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:10 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

In Frankrijk doen ze dat dus.
Als geen advies wil omdat je het beter weet, waarom vraag je het dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 30 november 2018 @ 17:13:19 #10
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183460454
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als geen advies wil omdat je het beter weet, waarom vraag je het dan?
Rustig ouwe ik zeg niet dat ik je advies negeer.
  vrijdag 30 november 2018 @ 17:17:57 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183460565
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:13 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Rustig ouwe ik zeg niet dat ik je advies negeer.
Step 3: Inspect Canned or Jarred Foods
Because home canned, and rarely commercially-canned foods can be a source of the botulinum toxin, inspect canned or jarred foods for irregularities before opening. Do not purchase or open if the container is damaged or cracked, or if it is leaking, has bulges or is swollen. If you open a container and the food smells bad or is foamy, or if the food is moldy or discolored, don't consume it. Food tainted with this toxin may not smell or taste bad. So if you suspect the food is contaminated, don't taste it -- as even small amounts of the toxin can cause illness.

https://www.livestrong.co(...)nated-with-botulism/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183460697
Enkele weken geleden bij het kookpragramma Mangiare! vertelden ze juist het tegenovergestelde. Want de vis gaat er rauw in. Dus weggooien!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183460743
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 13:24 schreef kaasplankje het volgende:

Op TV zag ik een keer een docu over die blikjesfabriek en een meneer van de fabriek vertelde dat de blikjes over datum nog lekkerder worden door fermentatie van de inhoud.
Dat lijkt me onzin. Voor fermentatie heb je een startercultuur ("goede" bacteriën en/of gist) nodig maar blikvoer wordt verhit wat zo goed als alles doodt. Zonder starterscultuur gaat voedsel rotten en dat is echt heel iets anders dan fermenteren.
pi_183460809
Een meneer van de fabriek.. :')
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 30 november 2018 @ 17:30:42 #15
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183460822
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:30 schreef Sigaartje het volgende:
Een meneer van de fabriek.. :')
Ga ff je geraniums water geven opa.
pi_183460843
Ik heb ze ook in de legervoorraad, maar ik gooi ze wel weg.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183460900
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:30 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ga ff je geraniums water geven opa.
Dat ga jij nooit worden met je stinksardientjes.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 30 november 2018 @ 17:58:48 #18
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183461314
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:34 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat ga jij nooit worden met je stinksardientjes.
Ik ben toch nieuwsgierig naar de inhoud na 15 jaar.
pi_183461368
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:58 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ik ben toch nieuwsgierig naar de inhoud na 15 jaar.
De oplossing is simpel toch? Openmaken maar niet opeten.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_183461381
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou iets zover over datum niet opeten. Risico van botulisme is klein, maar het gevolg van botulisme nogal groot.
Pascal's Wager :)
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  vrijdag 30 november 2018 @ 18:02:03 #21
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_183461382
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:58 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ik ben toch nieuwsgierig naar de inhoud na 15 jaar.
Dan maak je het blikje open he? :D
Of opeten een goed idee is bij een lekkend/zwetend blik is vers 2. Maar openmaken is veilig genoeg hoor ;)

Wel een beetje een dramatopic dit; hoe lang kun je moeilijk doen over het al dan niet openen van een blikje? :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 30 november 2018 @ 18:03:23 #22
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183461410
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 18:02 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Dan maak je het blikje open he? :D
Of opeten een goed idee is bij een lekkend/zwetend blik is vers 2. Maar openmaken is veilig genoeg hoor ;)

Wel een beetje een dramatopic dit, hoe lang kun je moeilijk doen over het al dan niet openen van een blikje? :P
Blikje is zeker niet lek.
  vrijdag 30 november 2018 @ 18:05:41 #23
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183461446
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 17:34 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat ga jij nooit worden met je stinksardientjes.
Ik heb wel veel meer geraniums dan jij.
pi_183461514
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 18:05 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ik heb wel veel meer geraniums dan jij.
Laat zien die raam!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 30 november 2018 @ 18:09:24 #25
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_183461523
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 18:03 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Blikje is zeker niet lek.
Ok, dan maak je het open én proef je een stukje. Wat jij wil :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')