abonnement Unibet Coolblue
pi_183418854
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*





Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_183418862
Oh ik had de laatste post :')

Wat voor outfit heb je gekocht rena? :)
pi_183418986
Casper die mama zegt O+ Leuk he?

We hebben een lekker zoet outfitje van Feetje gekocht O+ ;

Zelf vindt ze het kaartje wat er aan zit interessanter :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_183419146
Rena; die heeft Sofie ook! Alleen een heel stuk kleiner :P leuk!

Sofie is nog steeds snotterig, verhoging en 2 prutoogjes. Gisteravond was ze heel zielig aan het huilen. Maar verder slaapt ze veel. En wanneer ze dan wakker is toch gelijk weer een grote glimlach O+
Vanochtend heeft ze met papa samen een poosje onder de douche gestaan; daar knapte ze duidelijk even van op. (En was al het snot ook gelijk van haar gezichtje af, dat verspreidt zich in een nacht nogal :X )

Voor kerst moeten er 2 verlanglijstjes komen voor Sofie. Heb er al boekjes opstaan, een zachte babypop, wat nuttige dingen als slaapzak, kleertjes, winterslofjes. Iemand nog tips? Praktische dingen die je ergens in het eerste jaar gebruikt maar zelf niet zo snel aan schaf?
pi_183419302
Oja: Hoe doen jullie dat... onder de douche met de kleine... wij gebruiken nu de tummytub (nu het nog past en het ziet er zo schattig uit); maar soms heb je niet zo uitgebreid de tijd.. Dan neem je hem/haar mee in de douche.. en euh.. hoe doe je dat dan alleen..? Ik mis hier het inzicht voor vrees ik :') :@
Overigens denk ik dat ik te koud douche.. Thermostaat van mij staat op 30 graden ongeveer; te koud voor de baby, toch?
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183419389
Leuk rena O+

Ik denk dat je al wel veel nuttige dingen op je lijstje hebt Takkie. En anders iets van 6+ maanden speelgoed? Hier is de activiteitentafel al maanden een succes. Loopwagentje? Wat ander motoriekspeelgoed?
pi_183419401
En als jullie toch verlanglijst tips gaan geven: ik zoek nog kado tips voor de verjaardag van mijn baby die bijna 1 ( :o ) wordt en Sint en kerst (handig, zo alles in 1 maand).

Takkie: Kees is al geruime tijd helemaal fan van z'n schreeuwerige V-tech loopwagen. Eerst om ermee te spelen, nu om er achter te lopen O+
pi_183419496
quote:
2s.gif Op woensdag 28 november 2018 14:25 schreef PriemGirl het volgende:
Oja: Hoe doen jullie dat... onder de douche met de kleine... wij gebruiken nu de tummytub (nu het nog past en het ziet er zo schattig uit); maar soms heb je niet zo uitgebreid de tijd.. Dan neem je hem/haar mee in de douche.. en euh.. hoe doe je dat dan alleen..? Ik mis hier het inzicht voor vrees ik :') :@
Overigens denk ik dat ik te koud douche.. Thermostaat van mij staat op 30 graden ongeveer; te koud voor de baby, toch?
Sofie vind de douche veel fijner dan het bad. En wij vinden het ook heerlijk met haar onder de douche. Maar we douchen niet alleen met haar. 1 staat onder de douche, de ander geeft haar aan en zodra ze klaar is met douchen pakt degene buiten de douche haar weer aan. Alleen is vast ook mogelijk maar dan sta je na het douchen te rillen ;)
En een douche van 30gr is denk ik inderdaad wat te koud voor een kleine baby.
  woensdag 28 november 2018 @ 14:41:08 #9
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_183419599
quote:
2s.gif Op woensdag 28 november 2018 14:25 schreef PriemGirl het volgende:
Oja: Hoe doen jullie dat... onder de douche met de kleine... wij gebruiken nu de tummytub (nu het nog past en het ziet er zo schattig uit); maar soms heb je niet zo uitgebreid de tijd.. Dan neem je hem/haar mee in de douche.. en euh.. hoe doe je dat dan alleen..? Ik mis hier het inzicht voor vrees ik :') :@
Overigens denk ik dat ik te koud douche.. Thermostaat van mij staat op 30 graden ongeveer; te koud voor de baby, toch?
Luma badje met zitje. Ik vul het badje zet hem er in en ga zelf douchen en als ik klaar ben met douchen, aankleden etc dan pas haal ik hem uit het badje (ik let wel op de temp.). Gaat toch wel sneller dan douchen met baby, baby wegleggen en zelf afspoelen & vervolgens moeten haasten omdat baby het koud heeft.

En 30gr :D ik douche er 10 meer :P
pi_183419813
Mijn baby gaat misschien 1x per 2 of drie weken in bad. Veel te veel werk, en u wordt toch niet vies... :@
pi_183420011
Oh ik zie het helemaal niet als veel werk, maar juist leuk om te doen en echt iets waar hij van geniet ook. Hij gaat eens in de 3-4 dagen omdat ik het anders niet goed voor zijn huid vind. Maar veel langer wachten vind ik niet zo fris voor met name de luier area.
pi_183420043
Sofie gaat normaal ook max 1x per week onder de douche. Maar nu ze zo verkouden is geeft het haar duidelijk meer lucht. En haar gezicht met een washand schoonmaken vind ze reden tot drama, onder de douche met haar gezicht vind ze prima. Gek kind :s)
pi_183420160
Wat een cute setje Rena, heel leuk O+

Een mama zeggende Casper, wat goed! *O*

Takkie, beterschap voor de kleine Sofie :* En qua verlanglijstje, wij geven Vlokje alvast een handig en mooi nachtlampje cadeau voor Sinterklaas (die is voor Jewel erg handig gebleken omdat ze beter slaapt met een lichtje aan). En misschien iets van een tandendoosje (heel voorbarig), een bestekje ofzo?

Ellie, lastig die 1e verjaardag he! Wij hebben Jewel een speelhuisje voor in de tuin gegeven van Little Tikes, was een grote hit. Een loopfietsje kan leuk zijn, een skippykoe is hier ook een succes. Verder ben ik even Koos Inspiratieloos :+

Qua douchen, als ik alleen met Vlokje douche dan gaat de verwarming in de badkamer voluit en leg ik haar eerst op het aankleedkussen (op de grond in de badkamer dan natuurlijk) en douche ik mijzelf snel, dan pak ik haar op en was ik haar. Daarna Vlokje afdrogen, weer op het aankleedkussen, mijzelf heel snel afdrogen, dan Vlokje aankleden en dan mijzelf.
Als ik met beide meisjes douche, dan gaat Jewel mee onder de douche en gaat Vlokje in het badje (met zitje), als ik klaar ben met douchen dan droog ik eerst mijzelf af en kleed ik mij aan aan, dan Vlokje afdrogen en aankleden terwijl Jewel verder speelt onder de douche of in het badje gaat zitten en dan Jewel als laatste.
En als vrouwlief ook meedouched, dan douche ik meestal als eerste heel snel, krijg ik Vlokje aangereikt, douche ik haar, pakt vrouwlief haar van mij over en gaat met haar onder de douche zodat ik af kan drogen en aan kan kleden, dan pak ik Vlokje over en kan vrouwlief verder douchen.
Dat zijn volgens mij alle scenario's wel :p

Vlokje gaat meestal 2 keer per week mee onder de douche/in bad, Jewel 4 keer want die maakt zichzelf altijd vies :')
pi_183420375
Ik zit hier vol verbazing naar mijn baby te kijken die net zelf, zonder hulp, in haar bed in slaap is gevallen. Geen gekrijs, niet weer moeten aanleggen om te kalmeren. Gewoon gaan slapen.

Zou zo’n maagzuurremmer al zo snel wat doen of moet ik dit meer zien als bijwerking van haar prikjes? :|W

Bad; Bollie gaat om de dag. Haar broer ook, ik wissel ze af (dus ik doe elke dag 1 kind in bad). Bollie doucht ook wel is met mij mee ipv bad, dan neem ik haar mee de douche in, leg haar als ze klaar is ingepakt in een handdoek op haar wipstoel (in de badkamer zet ik die dan) en douche dan snel mezelf. Dan trek ik mn badjas aan en droog dan zo Bollie af.

De dagen dat bollie niet in bad gaat was ik haar met een washand. Ze ruikt eigenlijk altijd zuur van de mondjes melk die ze teruggeeft, dus daarom was ik haar dan maar.
pi_183420388
Ooh Sillie wat fijn O+ Wat hoop ik voor je dat dit door de maagzuurremmers komt en dat het nu beter zal gaan!
pi_183420636
Ik hoop dat ze dit doorzet Sillie. Niet krijsen en lekker slapen zou heel fijn zijn voor Bollie (en mama) :Y

Rena wat een snoezig setje O+ Verjaardagsjurk?

Ellie qua 1e verjaardag en overige cadeau tips: een wheelybug? Hier al 6 jaar een hit! En verder grimms, blokken, duplo, mooie voorleesboekjes en fisher price kassa?

Ons bad/douche streven is 1x per week voor baby. (Maar dat is ook wel eens 1x per 2 weken) uiteraard worden billen, handen en gezicht dagelijks gewassen.

Mini is nog steeds ziek trouwens. Koorts stijgt. Ze doet niet veel meer dan slapen, fles drinken en weer slapen. En zelf voel ik me ook wat griepig. Leuk al die virussen. Op de babygroep van het kdv waren vandaag maar 4 kindjes ipv 8. Gewoon de helft ziek.
pi_183420723
Oh ik heb hier ook een badje met zitje.. hmm wellicht het proberen waard; kan ik daar iig warmer water in doen :D Hier gaat hij 1x in de week in de tummytub. Vriend stopt hem er in en als ie hem er uithaalt; wikkel ik hem in badcape.. Morgen eens proberen met badje :Y

Haha rena idd Noppes :D O+ (Ik herkende het broekje van C ook al oops _O- )

Poeh vandaag weer een niet-slapende-Tijn.. Zodra ik hem wegleg (box/bed) is het jengelen/huilen geblazen -O- Al vanaf 10u bezig. Wel met flesjes tussendoor; soms zelfs even een extra flesje omdat hij toch wat extra honger lijkt te hebben en dan valt hij aan z'n fles zowat in slaap; maar is meteen weer wakker als ik hem eenmaal wegleg. Had hem om 14u in bed gelegd met de 'hoop' dat hij dan wellicht wel wat wou slapen want hij is zo oververmoeid; maar nope. Half uur geleden (na 6x heen en weer te zijn gelopen om hem wederom te troosten en weer rustig in bed te leggen) maar mee naar beneden gepakt.. Schiet toch niet op zo. Wat er dwars zit? Geen idee.. Nu ligt hij ingebakend in de box en slaapt nu zo'n 20 minuten. Hoe gaan jullie met een oververmoeide baby om..? Of gewoon bij je pakken? Het is hier al een aantal dagen zo het geval. En 's nachts echt niks aan de hand; slaapt nog steeds super goed. Overdag blijft het vechten tegen slaap lijkt het wel. Ik merk dat ik twijfel of ik wellicht iets 'anders' moet doen :@ (en doordat ik ziekig ben; trek ik het me heel persoonlijk aan dat ik hem overdag niet meer tevreden kan houden... of zo voelt het dan toch :{ )
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
  woensdag 28 november 2018 @ 16:10:44 #18
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_183421022
Herkenbaar Priem. Ik heb I. vandaag vaker op mijn buik liggen en merk dat hij beter slaapt. Hij is zo klein nog dus ik probeer dat streven om hem zelfstandig in zijn bedje te laten slapen iets meer los te laten. Als zo'n aai over de bol niet werkt dan maar bij mama liggen :). Kom nergens aan toe maar daar heb ik ook wel verlof voor.

I. gaat op woensdag in bad en op zaterdag mee onder de douche. Dan staat 1 van ons te douchen, geeft de ander de baby aan en pakt de baby ook weer over als het wassen klaar is :).

Maandag naar de osteopaat en de huisarts met I. Ben benieuwd. Gisteren duurde het 5 uur voordat ie een keer sliep. En in de nacht gaat het dan prima, maar dan is hij ook echt heel moe.
pi_183421027
Heftig Priem! (Oh rn hoe kun je douchen op 30 graden? Mijn thermostaat gaat richting de 45 :P )
Ik neem kleintjes altijd bij me bij onrust. En heb veel gedragen in de doek op dat soort dagen (ook binnenshuis) Alleen zullen er vast ook mensen zijn die het heel anders doen. Er is niet 1 goede weg, en dat maakt het ook zo onzeker. Zeker als je zelf ziekig/moe/watdanook bent kan de zorg voor een baby best veel zijn! Wees lief voor jezelf, je doet je best en dat is al goed genoeg :*
pi_183421320
Mijn man ging gisteren scheren dus onder de douche, ik met Banaan in bad. Banaan besloot dat onder de douche misschien toch leuker was. Mijn man kwam nog even erbij in bad, zo had Banaan de douche voor zichzelf. Hij stak soms even zijn hoofd omhoog om hallo te zeggen en ging dan weer lekker zitten spelen. :D
Wij gaan trouwens elke dag in bad. Banaan staat 90% van de tijd, qua droge huid maak ik me dus alleen zorgen om zijn beentjes. :)

Rena wat een zoet pakje. O+ Ik wil ook een meisje. :@

Songeur beterschap. :*

Priem ik heb Banaan ook veel gedragen en de eerste maanden woonde hij nog bij me op de bank. O+ Doe wat voor jou goed voelt. Ik vond het zelf belangrijk dat hij niet oververmoeid zou zijn omdat het er anders ook niet makkelijker op zou worden.

Ik had vanmiddag het briljante plan om wat in het huishouden te doen omdat het toch miezerde buiten. Dat heb ik geweten. Toilet schoonmaken en trap stofzuigen komen op de lijst met dingen die ik niet meer probeer als ik alleen met hem ben. 8)7
Hij mopperde de hele tijd door "neeneenenenee". :')

[ Bericht 4% gewijzigd door PKM op 28-11-2018 16:34:38 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_183421414
Probeer hem maar bij me te pakken idd maar m’n polsen... ik word er zo moedeloos van.. het gaat al beter met m’n cts hoor maar echt nog niet voorbij. Zal idd weer de draagdoek proberen; das wel een goeie ! Heb ik in ieder geval mijn handen vrij O+

Nou en ik heb echt de liefste vriend ooit... die merkte via app al dat ik m’n dag niet had en heeft PSV wedstrijd vnvd afgezegd zodat ie thuis kan zijn voor ons :@
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_183421494
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2018 15:04 schreef Spees_Eend het volgende:
Oh ik zie het helemaal niet als veel werk, maar juist leuk om te doen en echt iets waar hij van geniet ook. Hij gaat eens in de 3-4 dagen omdat ik het anders niet goed voor zijn huid vind. Maar veel langer wachten vind ik niet zo fris voor met name de luier area.
Daar gaat dagelijks een washandje overheen...O vindt het niet zo leuk, dat helpt ook niet...
pi_183421548
Priem, wat lief dat je vriend de wedstrijd heeft afgezegd om bij jullie te zien O+ En heel lastig van de cts, dat maakt het zoveel moeilijker voor je :{

Vlokje is dit weekend exact 6 maanden en zij slaapt ook nog bijna elke nacht op mijn borst. Het leek even goed te gaan, maar we zijn nu weer terug bij af omdat ze al weken verkouden is. Het is moeilijk om te kiezen wat te doen, je wil dat soort dingen ook liever niet aanwennen maar er wel volledig voor je kind zijn. Ik heb ervoor gekozen om het maar te laten komen zoals het komt. Ik hoop uiteraard wel dat Vlokje uiteindelijk definitief in haar eigen bedje zal gaan slapen, al is het alleen al omdat ze steeds zwaarder en groter wordt :') maar dat moment komt vanzelf en tot die tijd hou ik haar bij mij. Overdag net zo trouwens, meestal heb ik haar op mijn arm, op mijn schoot of in de draagzak. Op goede dagen lukt het steeds beter om haar in haar ledikantje weg te leggen overdag, maar dan moet ik er soms alsnog lang bij blijven zitten tot ze slaapt. En met een peuter van 2 erbij lukt dat gewoon niet altijd, waardoor ik dan alsnog voor de makkelijke weg kies en haar in de draagzak laat slapen. Het lot van de jongste zijn vrees ik :')

Ik dwaal wat af volgens mij, maar ga vooral en alsjeblieft niet aan jezelf twijfelen als het met slapen niet goed gaat. Misschien hoort het er ook gewoon een beetje bij bij sommige kindjes. Jij doet wat je kan, met veel liefde, en dat doe je goed. Meer dan dat kan je ook niet doen, en wordt niet van je verwacht :*
  woensdag 28 november 2018 @ 16:45:13 #24
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_183421605
Hier gaat beeb 2x per week in bad en/of douche. Vanmorgen duwde ik haar in manlief z'n armen toen hij stond te douchen, ik sta dan klaar met een capeje en klaar is klara. Tussendoor was ik met een washandje waar nodig.

Hier een heel verkouden baby met snot en hoesten. Tot gisterochtend kroop ze het huis nog door maar nu is het een zielig hoopje, dat alleen tegen me aan wil. Ze valt steeds in slaap en als ze niet slaapt huilt ze. Het hoesten doet haar pijn zie ik. Haar temp is 39,2. Wanneer moet je eigenlijk met zoiets naar de huisarts? Ze eet en drinkt minder maar nog wel redelijk.
pi_183422091
quote:
1s.gif Op woensdag 28 november 2018 16:34 schreef PriemGirl het volgende:
Probeer hem maar bij me te pakken idd maar m’n polsen... ik word er zo moedeloos van.. het gaat al beter met m’n cts hoor maar echt nog niet voorbij. Zal idd weer de draagdoek proberen; das wel een goeie ! Heb ik in ieder geval mijn handen vrij O+

Nou en ik heb echt de liefste vriend ooit... die merkte via app al dat ik m’n dag niet had en heeft PSV wedstrijd vnvd afgezegd zodat ie thuis kan zijn voor ons :@
Als jij de liefste vriendin ooit bent, zeg jij weer dat dat niet nodig is natuurlijk :)
If you're absent during my struggle, don't expect to be present during my succes. - Will Smith
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')