abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183433169
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
3s.gif Op woensdag 28 november 2018 13:13 schreef vosss het volgende:
Peter heeft ongelijk. Ongeacht wat hij nu weer roeptoetert.
Retweet, Peter de allesweter. Maakt niet uit waar het over gaat hij schuift voor 2500 euro overal aan en doet dan net alsof'ie van het onderwerp verstand heeft.
  donderdag 29 november 2018 @ 07:39:42 #202
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_183433853
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je moet Baudet en Wilders misschien wat beter volgen. Ze roepen wel degelijk op tot revoluties. Vaak indirect, heel af en toe direct.
Democratische revoluties, ja. FVD pleit onder meer voor bindende referenda, de gekozen burgemeester, e-democratie, verregaande decentralisatie, anti-EU dus anti-hogere bestuurslagen..

Zo'n beetje exact het tegenovergestelde van fascisme. Ik snap echt niet hoe mensen in Baudet een fascist menen te ontwaren. Was Hans van Mierlo dan ook een fascist?

De meeste mensen die zo gretig met het woord facist gooien zijn hen die de globalistische, neoliberale en totalitaire wereldorde bedreigd zien.
pi_183433977
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:23 schreef Confetti het volgende:
Sinds WWII is het woordje 'ras' een controversieel woord geworden maar de overheid zou er goed aan doen om beleid te maken op basis van rassen en culturen. Het staat onomstotelijk vast dat verschillende groepen verschillende sterke punten hebben. Moet je Chinezen ook maar met het basketbal laten meedoen als ze ook ICT-lessen kunnen krijgen?
Op microniveau is racisme onaanvaardbaar en staat het individu voorop maar instutioneel beleid op basis van bewezen info over rassen is niets mis mee. Beleid heeft niet de luxe om iedereen op maat te bedienen.

OT: Peter zit weer ontzettend dom uit zijn nek te lullen. Niet omdat hij ongelijk heeft maar omdat hij niet inziet dat er geen enkel land of volk bestaat dat dat kleurenblind is.
Die 'bewezen info' (lol) heeft gediend als rechtvaardiging voor zaken als slavernij, segregatie en apartheid. Zelfde oerdomme retoriek.

Ook zo laf om met je Chinezen te komen; zeg dan gewoon meteen waar je het over wil hebben.

Wat dat betreft heeft Peter gewoon gelijk; die ranzige 'herwaardering' voor pseudo-wetenschappelijke schedelmeterij neemt een absurd hoge vlucht deze dagen.
Omnibus in omnibus.
  donderdag 29 november 2018 @ 08:21:01 #204
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183434095
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 13:48 schreef ShevaJB het volgende:
Moria, zit daar niet die Balrog?
Balrog R. De Vries. :Y
herr doctor
pi_183434145
Peter is gewoon een zuurpruim, z’n hele kop heeft ook die uitstraling.
Als hij in beeld verschijnt zap ik door.
Kijk nog liever naar een aambei verwijdering
  donderdag 29 november 2018 @ 08:39:41 #206
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_183434199
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 01:25 schreef Za het volgende:

[..]

Ja post een smiley, of anders nog een onzinnige zin.

Je uitspraken staven met een link naar een wetenschappelijk onderzoek kun je niet.
Alsof je dat onderzoek dan gaat lezen
:')
pi_183434274
registreer om deze reclame te verbergen
De meningen van mensen die menen alle wijsheid in pacht te hebben en die niet ge´nteresseerd zijn in andere meningen kan je dan ook maar beter negeren. Constant hetzelfde riedeltje. O.a. deze Peter zap ik dan ook altijd weg. Zijn mening voegt nergens iets meer aan toe. Geeft ook de staat van de huidige media aan dat deze man nog steeds een podium krijgt. Doei!
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_183434335
Met zijn uitspraak an sich kunnen we toch helemaal niets: "Nederland is racistischer dan we denken." Dan wie denkt Peter? Dan Sylvana denkt? Dan Wilders denkt? Nederland is geen land met uniforme gedachten dus met deze mondscheet van Peter Allesweter kunnen we weer heel weinig.

Dat constante racisme geroep is ook een vorm van populisme, wat je zegt hoeft totaal geen inhoud te te hebben maar vervolgens beginnen de doorgeslagen moraalridders te klappen als walrussen.

Ja racisme in Nederland bestaat, maar niet iedereen is racistisch en met een donkere huidskleur ben je in Nederland nog steeds in staat om veel te bereiken, helemaal relatief tot andere landen in de wereld. De problemen die ontstaan door het racisme dat wel speelt in Nederland mag best specifiek benoemd worden maar dit soort uitspraken polariseren Nederland alleen maar meer.
pi_183434417
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 13:25 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Als je bedenkt dat wij tussen 2013 en 18 meer dan 800.000 immigranten hebben mogen ontvangen, merendeels “vluchtelingen en asielzoekers”.. dat is al teveel geweest voor een land met maar 17 miljoen inwoners, te weinig ruimte etc.

Jammer maar helaas.
Misschien moeten ze in het midden oosten maar eens wat minder een hekel aan elkaar hebben.
Tijdens de eerste wereldoorlog hadden we zes miljoen inwoners en namen we 1 miljoen vluchtelingen op.

Al vonden we dat toen ook te veel. Het schrikdraad aan de grens is toen ook niet geplaatst door de Duitsers.

Maar Peter heeft wel een beetje tunnelvisie over die Facebook reacties. Daar kan hij niet eens wat aan doen behalve stoppen met Facebook want dit is hoe Facebook werkt. Facebook is niet geschikt voor journalistiek (ik dacht dat Peter zichzelf journalist noemde)
Onder deze lijn niet schrijven
pi_183434622
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 09:07 schreef marzman het volgende:

[..]

Tijdens de eerste wereldoorlog hadden we zes miljoen inwoners en namen we 1 miljoen vluchtelingen op.
Uit een buurland dat bovendien een vrij sterke historische en culturele binding met Nederland had. Dat was het toenmalige equivalent van "opvang in de regio", met het uitgangspunt dat de opvang een tijdelijk karakter zou hebben en de meeste vluchtelingen betrekkelijk snel weer naar hun land van herkomst terug zouden keren. Dat is ook gebeurd.

quote:
Het schrikdraad aan de grens is toen ook niet geplaatst door de Duitsers.
Bron?
pi_183434634
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:07 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is genuanceerder. Fascisten gebruikte het volk ook.

Verder is het natuurlijk logisch dat FVD niet full fascisme gaat, maar je moet niet blind zijn voor patronen. De dubieuze linkjes die Baudet heeft, zijn retoriek, het politiseren van zijn aversie jegens moderne kunst, de homeopathische-verdunning, het schoppen tegen de gevestigde elite.
Wat een gelul.
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:07 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is genuanceerder. Fascisten gebruikte het volk ook.

Verder is het natuurlijk logisch dat FVD niet full fascisme gaat, maar je moet niet blind zijn voor patronen. De dubieuze linkjes die Baudet heeft, zijn retoriek, het politiseren van zijn aversie jegens moderne kunst, de homeopathische-verdunning, het schoppen tegen de gevestigde elite.
Daar gaat het om en nergens anders om. Het FvD schopt tegen de gevestigde elite en daarom schopt iedereen met een investering in die gevestigde elite terug door ze zwart te maken en te pogen ze buiten de fatsoenlijke discussie te plaatsen. Dat zie je bijvoorbeeld ook in de VS wanneer iemand met linkse plannen komt, dat is dan meteen een socialist of een communist en dus buiten de orde.

Het punt is dat de elite faalt in het leiden en behartigen van de belangen van de gehele samenleving. Zo is bijvoorbeeld bijna de gehele 1e kamer ernstig belangenverstrengeld geraakt, azen nationale politici op EU-posities terwijl ze met diezelfde EU in onderhandeling zijn, sms-t de premier met een vriend van het bedrijf waar hij gewerkt heeft over 2 miljard belastignvoordeel en hebben we een disfunctionele politie in een narco-staat als gevolg van het maken van ministeries tot partijkantoor van de VVD en worden er zomaar krabbeltjes gezet onder een VN-verklaring waar totaal niet over nagedacht blijkt, of juist wel en dat is nog erger terwijl ook hier de verstrengeling tussen politiek en een bank/criminele organisatie als Goldman Sachs innig is. Overal dringt zich de vraag op aan de elite: Voor wie bent u eigenlijk aan het werk?

Die vraag is dusdanig fundamenteel dat iedereen met een stake in die elite, en dat hebben de media zeker, in een kramp schiet en zijn uiterste best doet om de stellers van die vraag te besmeuren. Jij moet niet blind zijn voor de patronen.

quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2018 22:09 schreef Opnaarutrecht het volgende:

2. De PVV en het FvD zijn dan ook nationaal-populistisch.
Nationaal-populistisch is ook weer zo'n term speciaal uitgevonden om criticasters van de elite te associeren met het nationaal-socialisme. Populisme zelf is ook een volkomen hol begrip geworden door het te los te koppen van de stijl en te gebruiken voor iedereen die langs democratische weg een wezenlijke verandering wil bereiken. Voor de elite is democratie iets voor de vorm dat niet tot echte verandering mag leiden.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_183434797
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 00:59 schreef DonDruiper het volgende:
Het probleem is dat door de constante beschuldigen dat alle blanke Nederlanders racisten zijn, wij ons daar ook naar zijn gaan gedragen.
Geldt dat ook voor alle etnische minderheden in Nederland, dat zij zich gedragen naar hetgeen mensen ze van beschuldigen?
1 + 1 = blauw
  donderdag 29 november 2018 @ 09:45:35 #213
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_183434812
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 09:00 schreef Luckyseven het volgende:
Met zijn uitspraak an sich kunnen we toch helemaal niets: "Nederland is racistischer dan we denken." Dan wie denkt Peter? Dan Sylvana denkt? Dan Wilders denkt? Nederland is geen land met uniforme gedachten dus met deze mondscheet van Peter Allesweter kunnen we weer heel weinig.

Dat constante racisme geroep is ook een vorm van populisme, wat je zegt hoeft totaal geen inhoud te te hebben maar vervolgens beginnen de doorgeslagen moraalridders te klappen als walrussen.

Ja racisme in Nederland bestaat, maar niet iedereen is racistisch en met een donkere huidskleur ben je in Nederland nog steeds in staat om veel te bereiken, helemaal relatief tot andere landen in de wereld. De problemen die ontstaan door het racisme dat wel speelt in Nederland mag best specifiek benoemd worden maar dit soort uitspraken polariseren Nederland alleen maar meer.
^O^
pi_183435391
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 09:07 schreef marzman het volgende:

[..]

Tijdens de eerste wereldoorlog hadden we zes miljoen inwoners en namen we 1 miljoen vluchtelingen op.

Al vonden we dat toen ook te veel. Het schrikdraad aan de grens is toen ook niet geplaatst door de Duitsers.

Maar Peter heeft wel een beetje tunnelvisie over die Facebook reacties. Daar kan hij niet eens wat aan doen behalve stoppen met Facebook want dit is hoe Facebook werkt. Facebook is niet geschikt voor journalistiek (ik dacht dat Peter zichzelf journalist noemde)
Er is nogal een verschil tussen vluchtelingen opvangen uit naburige landen of europa.. of uit zandbaklanden waar mensen om wat voor reden dan ook nogal agressief van aard zijn.
pi_183435516
quote:
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator donderdag 29 november 2018 @ 11:10:24 #216
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_183435680
Willen wij meer of minder Peter R. de Vries?
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  Moderator donderdag 29 november 2018 @ 11:12:32 #217
303802 crew  nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_183435708
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 08:21 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Balrog R. De Vries. :Y
Vind hem meer een goblin.
And so is the past
pi_183438162
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 08:39 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

Alsof je dat onderzoek dan gaat lezen
Volgens mij hebben we elkaar nog niet ontmoet?

Is dit een soort van estafette waarin steeds verschillende users het gesprek tussen mij en een andere user overnemen?

Ik zou het zeker lezen, echter bestaan er geen wetenschappelijke publicaties die concluderen wat user 1 beweerde.
pi_183438372
Ook al vind je dat er minder vluchtelingen opgenomen moeten worden in NL of dat criminaliteit onder bepaalde groepen harder aangepakt moet worden, dan wil dat toch niet meteen zeggen dat je racistisch bent?
pi_183439590
Gaap. Een ongemakkelijke waarheid voor links is dat autochtone Nederlanders een stuk minder racistisch zijn dan onze Islam minnende vrienden.
pi_183439866
Ik denk eigenlijk dat Nederland minder racistisch is dan Peter denkt. Sommige mensen zien overal racisme in. Peter is zo iemand.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_183439992
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 15:20 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik denk eigenlijk dat Nederland minder racistisch is dan Peter denkt. Sommige mensen zien overal racisme in. Peter is zo iemand.
Ik denk het niet.
Voorbeeld, er zijn nergens in NL demonstraties geweest vanwege de plannen voor vuurwerkvrije zones of zelfs vuurwerk verboden in bepaalde gemeentes.

Stel dat de vuurwerkplannen een gevolg zouden zijn vanwege bezwaren vanuit bepaalde bevolkingsgroepen, dan zouden nu grote groepen mensen aan het knokken zijn in de grote steden, en wij een vuurwerkreeks deel 38 (dit nemen ze ons niet af!!!, dit is ONZE traditie!!! etc.) hebben ipv slechts 25 posts erover. Of heb ik het mis? BVD
pi_183440165
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 15:26 schreef Za het volgende:

[..]

Ik denk het niet.
Voorbeeld, er zijn nergens in NL demonstraties geweest vanwege de plannen voor vuurwerkvrije zones of zelfs vuurwerk verboden in bepaalde gemeentes.

Stel dat de vuurwerkplannen een gevolg zouden zijn vanwege bezwaren vanuit bepaalde bevolkingsgroepen, dan zouden nu grote groepen mensen aan het knokken zijn in de grote steden, en wij een vuurwerkreeks deel 38 (dit nemen ze ons niet af!!!, dit is ONZE traditie!!! etc.) hebben ipv slechts 25 posts erover. Of heb ik het mis? BVD
Moet ik nu echt reageren op deze aanname? Als er zoveel racisme is kun je daar toch best een aantal concrete voorbeelden van geven? In plaats van deze op een hypothetische situatie gebaseerde aanname.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  donderdag 29 november 2018 @ 15:39:58 #224
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_183440261
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 15:26 schreef Za het volgende:

[..]

dan zouden nu grote groepen mensen aan het knokken zijn in de grote steden
Wanneer is dat ooit gebeurd? Rond Zwarte Piet gaat het ook alleen maar om kleine clubjes extremisten die leuzen scanderen of een beetje met eieren gooien. Ik ben nog geen enkele ''knokpartij'' tegengekomen.

Soms lees je wel eens dat er een Zwarte Piet in elkaar gerost wordt. Tja. Maar ook dat zijn incidenten.
  donderdag 29 november 2018 @ 15:41:21 #225
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_183440289
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 15:20 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik denk eigenlijk dat Nederland minder racistisch is dan Peter denkt. Sommige mensen zien overal racisme in. Peter is zo iemand.
Peter is vooral iemand die dol is op Peter. Die zich moreel verheven voelt boven de rest en de spreekbuis meent te moeten acteren van allemaal zogenaamd 'zielige' mensen. Zum kotzen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')