abonnement Unibet Coolblue
pi_183397054
Hoi, ik ben erg aan het twijfelen of ik mbo of hbo verpleegkunde zal gaan doen. Ik zit momenteel in 4HAVO, dus ik ben bang dat mensen het vreemd zullen vinden als ik mbo ga doen. Maar ik twijfel over mijn keuze voor het hbo, aangezien je daar ook leidinggevende taken krijgt. Dit spreekt mij helemaal niet aan, de wat praktijkgerichtere versie (mbo) daarentegen wel. Ik weet dat ik hbo aankan, maar het management gedeelte op die opleiding zie ik dus echt niet zitten. Ik vind de sociale aspecten wel echt heel leuk. Wat zou het handigst zijn? En is het raar dat ik liever mbo wil gaan doen terwijl ik hbo kan? Alle tips en adviezen zijn welkom!
  Moderator dinsdag 27 november 2018 @ 10:50:16 #2
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_183397136
Met HBO-V heb je gedurende je loopbaan wel veel meer doorgroeimogelijkheden. Stel dat je ooit door wil groeien naar bijvoorbeeld verpleegkundig specialist o.i.d. is een HBO opleiding wel een must.
pi_183397143
Weinig of Meer geld? is dan de vraag. :P
Redacted
pi_183397150
Ik zou voor hbo gaan. Als je ooit verder wil als je wel wat werkervaring hebt, dan heb je met hbo meer mogelijkheden. In het ziekenhuis zie ik ook dat de verpleegkundigen met hbo veel meer mogen qua leukere taken. Door mbo te doen beperk je jezelf al bij voorbaat in de mogelijkheden.
pi_183397244
Ik ben HBO verpleegkundige en raad je van harte aan om HBO te gaan doen. In de komende jaren gaat de vraag naar HBO opgeleide verpleegkundigen toenemen, en als je (zoals ik) in een ziekenhuis gaat werken, hoef je niet per se leidinggevende taken op je te nemen. Ik werk als verpleegkundige, op de werkvloer. Mijn leidinggevende heeft een MBO-V diploma behaald en voert geen patiėntenzorg uit.
Wat wcborstel ook zegt, het is makkelijker om een vervolgopleiding in te stromen, je hebt met HBO meer mogelijkheden.
pi_183397475
Wat hierboven staat plus dat je nu twijfelt, maar nu wel de mogelijkheden hebt om beide te doen.
Als je voor niveau 4 kiest en je wil meer, heb je dan nog een goede mogelijkheid om voor niveau 5 (of meer) te gaan?

Je kan ook vragen of je een dagje mag meelopen met een verpleegkundig specialist of verpleegkundige om verschil te zien, dan krijg je vast een beter beeld dan op papier.
pi_183397540
Altijd hbo doen, je gaat schrikken van het niveau van mbo-v.
I just had to get that stress off my chest like breast reduction.
pi_183398493
Mbo is bijna retarded laag voor verpleegkundige. Als je graag onder modaal wil leven vooral dat gaan doen
pi_183424965
Ik zei bij beide opleidingen een dagje meelopen zodat je het verschil kunt zien. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden in het begin bij beide opleidingen hetzelfde, maar zal je met het HBO diploma meer kunnen doorgroeien. Maar je moet vooral de onderwijsvorm die het beste bij je past kiezen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')