Gemak = Pakquote:Op zondag 25 november 2018 18:08 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Kun je daar iets meer over uitweiden?
Ik was niet van plan om met een Koopmans mix te bakken, als daar het 'gemak'-gedeelte over gaat. Smaak lijkt me wel van belang. Maar authenticiteit?
Ik heb begrepen dat er bij frituren met rijstolie minder schadelijke verbindingen ontstaan, sowieso kun je het heter verhitten en ergens las ik ook iets over een samenstelling met mindr schadelijke vetsoorten.quote:Op zondag 25 november 2018 19:36 schreef derLudolf het volgende:
Waarom rijstolie ipv arachideolie fiets?
Je UI kijkt er een beetje scheel vanquote:
Nog nooit gehoord eigenlijk.quote:Op zondag 25 november 2018 19:40 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik heb begrepen dat er bij frituren met rijstolie minder schadelijke verbindingen ontstaan, sowieso kun je het heter verhitten en ergens las ik ook iets over een samenstelling met mindr schadelijke vetsoorten.
Maar dat kunnen natuurlijk ook aluhoedjesteksten geweest zijn.
Sowieso nog minder geur als bij Arachide, en dietiste van mijn eega gaf sterk de voorkeur voor rijstolie boven arachide.quote:
goede tip over het afkoelen van het deeg.quote:Op zondag 25 november 2018 19:37 schreef fietsie het volgende:
[..]
Gemak = Pak
Authenticiteit = Relatief zware "brooddeeg achtige" bollen, krenten, donkere vulling, eventueel sucade.
Smaak = Experimenteren met waar je voorkeur ligt, witte rozijn, rum voor het wellen, blokjes appel, sinaasappel of citroenrasp, meer een gebakje dan een bol.
In alle gevallen is het mogelijk ze zo te bakken dat je er stukken stukken minder olie uit kunt knijpen dan commerciële kraambollen
Oow en ik zie dat je op balkon gaat bakken: dan zou ik mn beslag geisoleerd klaarzetten. Dat moet niet dalen in temperatuur na de bereiding.
Ik zoek dus altijd grote witte rozijnen uit, die ik wel met flink wat rum in het water.quote:Op zondag 25 november 2018 19:57 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
goede tip over het afkoelen van het deeg.
Ik ben zelf niet zo van de traditionele donkere deeg-klomp-bollen, hou meer van luchtig. En qua smaak lijkt het me lekker om er blokjes appel doorheen te doen. Ook rozijnen natuurlijk, maar ik houd niet zo van krenten en sucade. Misschien dat in mindere mate erdoor.
Ik ben al halverwege het eerste oliebollen bak-topic inmiddels. Ben benieuwd wat mijn uiteindelijk recept wordt.
Op je foto ziet het er goed uit!
Ik las bovenstaande en dacht 'opnieuw lezen dit, dit kan niet kloppen'quote:Op zondag 25 november 2018 20:10 schreef Bluezz het volgende:
Lekker een oliebolletje en een appelbeignet met oud en de testament nieuw.
Gekochte gewoon bij het standje van de appie.
Ik vind testamenten maar taaiquote:Op zondag 25 november 2018 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik las bovenstaande en dacht 'opnieuw lezen dit, dit kan niet kloppen'
Onbegrijpelijk, zooo lekkerquote:Op zondag 25 november 2018 20:13 schreef golfer het volgende:
We eten 1 oliebol en 1 appelbeignet pp per jaar. Niet de moeite om zelf te maken.
De scouting hier doet altijd zo'n actie halverwege het jaar. Ik vind het briljant, koop altijd een zakquote:Op zondag 25 november 2018 20:22 schreef Tele6 het volgende:
Ik heb vroeger nog geholpen bij oliebollen bakken voor de vereniging. Duizenden waren dat er. Koopmans met geraspte appel en rozijnen, gemengd met zo'n menger die je normaal gebruikt voor cement en zo en ik geloof dat we ruim een vierkante meter aan frituurpan hadden bij elkaar. Was leuk altijd. Inmiddels is er niet genoeg animo meer voor het bakken en brengen ze gekochte oliebollen rond met een marge voor de club. Wel jammer.
Ik houd trouwens zelf helemaal niet van oliebollen appelbeignets vind ik nog wel gaan, maar doe je me geen plezier mee
Of in de lange rij bij brokkingquote:Op zondag 25 november 2018 20:45 schreef Candaasje het volgende:
Ik haal denk ik hier bij de kraam voor de Intratuin een zak oliebollen. Die zijn erg goed te eten. Er is nog een kraam dichterbij, maar dat krijg je al last van maagzuur als je er enkel naar kijkt .
En mijn vader bakt vrijwel elk jaar oliebollen en bewoners, dus daar gaan we ook altijd even langs . (En de oliebollen van mijn schoonouders die van de kerk vandaan komen sla ik liever over, dat zijn net bakstenen..)
Die rij is mij te lang, dan zijn ze al koud voor ik thuis benquote:Op zondag 25 november 2018 20:54 schreef Tally het volgende:
[..]
Of in de lange rij bij brokking
Ik neem die van schoonmama wel
quote:Op zondag 25 november 2018 20:45 schreef Candaasje het volgende:
Ik haal denk ik hier bij de kraam voor de Intratuin een zak oliebollen. Die zijn erg goed te eten. Er is nog een kraam dichterbij, maar dat krijg je al last van maagzuur als je er enkel naar kijkt .
En mijn vader bakt vrijwel elk jaar oliebollen en bewoners, dus daar gaan we ook altijd even langs . (En de oliebollen van mijn schoonouders die van de kerk vandaan komen sla ik liever over, dat zijn net bakstenen..)
Klinkt bekend. Voetbalclub doet altijd op 30/12 en de handbal met de intocht van Sinterklaas.quote:Op zondag 25 november 2018 20:22 schreef Tele6 het volgende:
Ik heb vroeger nog geholpen bij oliebollen bakken voor de vereniging. Duizenden waren dat er. Koopmans met geraspte appel en rozijnen, gemengd met zo'n menger die je normaal gebruikt voor cement en zo en ik geloof dat we ruim een vierkante meter aan frituurpan hadden bij elkaar. Was leuk altijd. Inmiddels is er niet genoeg animo meer voor het bakken en brengen ze gekochte oliebollen rond met een marge voor de club. Wel jammer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |