abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 25 november 2018 @ 17:18:23 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_183364295
registreer om deze reclame te verbergen
Waarom Frankrijks Le Maire Hoekstra dreigt met oorlog
De Franse minister Bruno Le Maire dreigt met oorlog tussen Duitsland en Frankrijk als kleinere EU-landen hun macht niet afstaan. Dat is gênant, schrijft Jelte Wiersma.

ANP-63522886-2048x1220.jpg?1

Glorieuzere momenten heeft Nederland in de Europese Unie zelden gehad. De Franse minister Bruno Le Maire (En Marche!) klaagde vrijdag in Parijs tegenover zijn bezoeker Wopke Hoekstra (CDA) dat Nederland vals speelt. Wat wil het geval: De Nederlandse regering waagde het in zijn hoofd te halen in januari een alliantie te smeden van acht en inmiddels tien EU-landen die zich keren tegen de Franse poging Duitsland te verleiden tot een verdere EU-integratie.

Hanze-alliantie wil strengere regels
Deze zogenoemde Hanze-alliantie vindt dat EU-landen zelf verantwoordelijk zijn voor hun financiële huishouding en economische ontwikkeling en niet hun hand bij andere EU- en eurolanden behoren op te houden. Om landen tot financieel-economisch prudenter beleid te dwingen, wil de alliantie strengere regels die de Europese Commissie kan en moet handhaven.

Dat laatste is enigszins wensdenken, Duitsland en Frankrijk doen uiteindelijk toch wat ze willen en accepteren het gezag van ambtenaren in Brussel alleen als het ze uitkomt. Desondanks is het feit dat de Hanze-alliantie bestaat en dat Lemaire daarover klaagt al een overwinning voor initiatiefnemer Hoekstra.

Frankrijk wil met zoete woordjes Duitsland geld uit de zak kloppen
Bekijk ook het portret dat Elsevier Weekblad eerder over Wopke Hoekstra schreef


De Franse president Emmanuel Macron (En Marche!) wil zoals alle Franse presidenten vóór hem niet worden gestoord bij zijn pogingen de Duitse bondskanselier met zoete woordjes over ‘Europa’ geld uit de zak te kloppen. Want zo ging het altijd en vaak nog steeds. Macron heeft de ene na de andere tête-à-tête met bondskanselier Angela Merkel (CDU). Zondag was hij ook alweer in Berlijn om Merkel te overtuigen toch vooral in te stemmen met zijn wensen om – zeg maar – de totale euro in te voeren.

Die totale euro heeft twee gevolgen: burgers van landen die wél prudent financieel-economisch beleid voeren worden verplicht een deel van hun geld af te staan aan burgers in landen die dat niet doen. Maar minstens zo belangrijk: Macht van álle EU-landen vloeit dan weg naar Brussel en Frankfurt. En wie domineert die EU-machtscentra? Duitsland en Frankrijk.

Frankrijk heeft minder, Duitsland meer macht in Europa gekregen
Macrons totale euro is dan ook een poging macht weg te halen bij kleinere landen. Dit is vanuit Frans perspectief begrijpelijk. De belangrijkste basis voor Frankrijks macht in Europa is de relatie met Duitsland. Maar de Franse macht is door de EU-uitbreiding oostwaarts vanaf 2004 en de eurocrisis vanaf 2009 verwaterd. De macht van Duitsland is daardoor juist toegenomen. Het is Macron er alles aan gelegen om Duitsland – dat ongemakkelijk is met die macht – op te sluiten in zoveel mogelijk EU-arrangementen. De totale euro verminderd de Duitse macht en die van kleine landen vergroot de gezamenlijke Duits-Franse macht. De winnaar in dat geval: Frankrijk.

Macron en Le Maire realiseren zich heel goed dat met Merkel nog tot uiterlijk 2021 aan het roer in Berlijn én het vervagen van de Duitse schuldgevoelens over de Tweede Wereldoorlog, zij wel eens de laatste Fransen kunnen zijn die Duitsland kunnen verleiden de macht in Europa te delen met Parijs. Want de kans is groot dat Merkels opvolger minder welwillend op Parijs’ gebedel zal reageren.

Die verduvelde Hanze-alliantie zit dwars
Macron en Le Maire zijn heel dicht bij het vergroten dan wel herstellen van Frankrijks macht in een onderonsje met Merkel maar die verduvelde Nederlanders zitten met hun Hanze-alliantie dwars. Tot vreugde van veel Duitsers onder wie ministers die vrezen dat Merkel de geldkraan naar Parijs open gaat zetten.

In gesprek met Hoekstra liet Le Maire zijn frustraties de vrije loop. Waren ze eindelijk van die verdomde Britten af en dachten ze Duitsland weer voor zichzelf te hebben, zitten de Nederlanders dwars. Nederland zou met de Hanze-alliantie ervoor zorgen dat de EU verzwakt raakt, zei Le Maire. Hij pleitte tegen ‘gesloten clubs’ in de EU. Daarbij vergat Le Maire voor het gemak dat Frankrijk telkens allianties bouwt dan wel probeert te smeden zonder anderen: een Club Med (Middellandse Zeegebied) onder Franse leiding is al lang een Parijse ambitie, een militaire met het Verenigd Koninkrijk (Lancaster House) heeft het al en het heeft een speciale vriendschapsband met Duitsland dat zelfs in verdragen is vastgelegd.

Vrede tussen Frankrijk en Duitsland als basis van de Europese Unie
Toen Le Maire na afloop van zijn treffen met Hoekstra werd gevraagd of de Duits-Franse ‘vriendschap’ ook niet een ‘gesloten club’ is, net zoals de Hanze-alliantie, zei hij: ‘Dat is totaal verschillend. Dit is niet een club. Dit is de basis van de Europese ambitie: vrede tussen Frankrijk en Duitsland. Dit is de basis van de Europese Unie’.

Hij vindt dat de kleine landen hun macht aan Duitsland en Frankrijk moeten overdragen want anders gaan Duitsland en Frankrijk elkaar weer te lijf.

Wat Lemaire hier zegt is ronduit bizar. Hij zegt dat alleen landen die elkaar zonder gemeenschappelijk clubje de hersens inslaan een gesloten alliantie mogen hebben. En hij zegt hiermee dat zonder de EU Duitsland en Frankrijk weer oorlog gaan voeren. Hij dreigt dus met oorlog als de EU niet verder integreert op Franse voorwaarden. Anders gezegd: Hij vindt dat de kleine landen hun macht aan Duitsland en Frankrijk moeten overdragen want anders gaan Duitsland en Frankrijk elkaar weer te lijf.

Kleine landen worden bijna natuurlijkerwijs in elkaars armen gedreven
In dit licht is het nauwelijks verwonderlijk dat de Hanzealliantie van eerst acht en later tien landen zo eenvoudig tot stand kwam. Frankrijks dreigen met oorlog, gebedel bij Merkel en poging kleine landen van hun macht te ontdoen zal die kleine landen bijna natuurlijkerwijs in elkaars armen drijven.

Aan Hoekstra de taak die alliantie bijeen te houden, krachtiger te maken en Duitsland te dwingen niet toe te geven aan de Franse wensen. Dat is een moeilijke en een grote verantwoordelijkheid. Maar noodzakelijk. Europa heeft een sterk Frankrijk nodig, niet een Frankrijk dat macht en geld uit Duitsland en kleinere landen naar zich te probeert te trekken om de eigen zwakte te camoufleren. Om als het zijn zin niet krijgt te dreigen met oorlog. Daarmee maakt Frankrijk zichzelf belachelijk.
====================================
In your face eurofielen De Axis Fr-Du is helemaal geen opmaat voor meer vrede. Juist eerder het tegenovergestelde, Gaat Nederland in de uitverkoop ?
pi_183364325
Dat liep de laatste keer zo goed af voor Frankrijk inderdaad
  zondag 25 november 2018 @ 17:23:53 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_183364387
Frankrijk wil wel de lusten maar niet de lasten. Het is niet voor niks dat het land sinds 2003 zich nooit heeft kunnen houden aan begrotingsdisciplines. Bij de laatste meting 2017 voldeden ze er wel aan (omdat ze de prognoses en berekening kunstmatig hebben aangepast).
No way dat Frankrijk zelfredzaam is. Nu de Europese economie weer terug loopt.

Ze willen nog even snel cashen net als Italië.
pi_183364389
registreer om deze reclame te verbergen
Frankrijk :') :')
  zondag 25 november 2018 @ 17:25:33 #5
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 25 november 2018 @ 17:40:00 #6
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183364672
3e wereldoorlog in maak -O- -O- -O-
Ik ben een Nikon :-)
pi_183364732
registreer om deze reclame te verbergen
Het botert al een tijdje niet tussen Nederland en Frankrijk:

4.jpg

4.jpg
NWS / Diplomatieke rel tussen Frankrijk en Nederland

Dit vond ik ook een treffende cross-post:
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:42 schreef Bart2002 het volgende:
Wat mij altijd verbaast als ik dit soort dingen lees is het een "EU" maar denken we nog steeds in landen die lijnrecht verschillen in opvattingen. Het is dus een unie maar stiekem zijn het gewoon aparte landjes met hun agenda en belangen. Nog een reden waarom een unie kansloos is. De grote economische machten zullen altijd de zaak dicteren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183364752
Oorlog nooit meer in Uuropaaaaa
Eens kijken
pi_183364761
quote:
2s.gif Op zondag 25 november 2018 17:25 schreef Drugshond het volgende:
Bouw de landbouwsubsidies af en Frankrijk is een zinkend schip.
Ik teken voor oorlog laat die WWIII maar komen ben helemaal klaar met de EU :r
pi_183364766
Neem aan dat wij ons gewoon aansluiten bij Duitsland deze keer.
Knapen die storneren willen moeten mannen met automatische incasso's zijn
pi_183364775
Nederland weer neutraal dan, graag.

Maar wat is dit allemaal joh... kun je van zo'n club nog wel met goed fatsoen lid blijven?

Dijselbloem was al helemaal over mbt Frankrijks plannen trouwens, maar deze Hoekstra niet dus.
  zondag 25 november 2018 @ 17:50:09 #12
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183364828
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:46 schreef rekoet het volgende:

[..]

Ik teken voor oorlog laat die WWIII maar komen ben helemaal klaar met de EU :r
Maar, laat me raden, je gaat zelf ergens veilig hoog en droog de oorlog afwachten op een eiland ergens in indonesie? :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 25 november 2018 @ 17:51:16 #13
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183364856
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:46 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Neem aan dat wij ons gewoon aansluiten bij Duitsland deze keer.
Beter worden we gewoon bondgenoten met Rusland.
Ik ben een Nikon :-)
  zondag 25 november 2018 @ 17:52:24 #14
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183364876
quote:
6s.gif Op zondag 25 november 2018 17:51 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Beter worden we gewoon bondgenoten met Rusland.
Wat nou als het weer een oorlog tegen de russen wordt en je wordt opgeroepen. Ga je dan weigeren? :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183364882
quote:
2s.gif Op zondag 25 november 2018 17:50 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Maar, laat me raden, je gaat zelf ergens veilig hoog en droog de oorlog afwachten op een eiland ergens in indonesie? :P
Ik ga meevechten uiteraard met wie weet ik nog niet anders roep ik gewoon pang pang. Ik begreep dat we in Nederland genoeg munitie hebben voor 3 dagen van oorlogsvoering :')
  zondag 25 november 2018 @ 17:53:40 #16
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183364897
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:52 schreef rekoet het volgende:

[..]

Ik ga meevechten uiteraard met wie weet ik nog niet anders roep ik gewoon pang pang. Ik begreep dat we in Nederland genoeg munitie hebben voor 3 dagen van oorlogsvoering :')
Precies. In WO3 maken een paar soldaten/kogels toch geen verschil. Waarschijnlijk wordt je hele eenheid neergemaaid door een eindeloze zwerm drones :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 25 november 2018 @ 17:54:46 #17
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183364912
quote:
2s.gif Op zondag 25 november 2018 17:52 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Wat nou als het weer een oorlog tegen de russen wordt en je wordt opgeroepen. Ga je dan weigeren? :P
Nee, in dienst en dan info doorspelen aan Rusland :D
Of ik vlucht naar Rusland ^O^
Ik ben een Nikon :-)
pi_183364928
Ze maken het wel steeds makkelijker om een afkeer van de EU te krijgen.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_183364981
quote:
2s.gif Op zondag 25 november 2018 17:53 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Precies. In WO3 maken een paar soldaten/kogels toch geen verschil. Waarschijnlijk wordt je hele eenheid neergemaaid door een eindeloze zwerm drones :P
Zonder grondtroepen kan je een oorlog nooit winnen :Y

Ik heb een schep gekocht bij de Hornbach ga alvast beginnen met het graven van loopgraven :7
pi_183365244
Nederlanders verzetten zich nooit ergens tegen, misschien kunnen we eerst de allochtonen sturen?
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_183365678
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 18:13 schreef halfway het volgende:
Nederlanders verzetten zich nooit ergens tegen, misschien kunnen we eerst de allochtonen sturen?
Die vechten wel ook al was het uit behoud van hun uitkeringen
pi_183365680
Ik snap er steeds minder van. Met wat een stel (EU) mongolen (met respect voor "echte" mongolen) hebben we toch te maken (vooral die rare fransman met dat foute haar). :{ Dit komt echt niet meer goed en is volkomen kansloos. Waar zijn ze mee bezig. Stel volstrekte Karpatenkoppen als je dat zo ziet. Gevaarlijke gekkies voeren daar het hoogste woord. Bommen op Brussel wat mij betreft. En op Frankrijk dan ook maar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183366127
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 18:39 schreef Bart2002 het volgende:
Ik snap er steeds minder van. Met wat een stel (EU) mongolen (met respect voor "echte" mongolen) hebben we toch te maken (vooral die rare fransman met dat foute haar). :{ Dit komt echt niet meer goed en is volkomen kansloos. Waar zijn ze mee bezig. Stel volstrekte Karpatenkoppen als je dat zo ziet. Gevaarlijke gekkies voeren daar het hoogste woord. Bommen op Brussel wat mij betreft. En op Frankrijk dan ook maar.
Snap je nu de Engelsen?
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_183366160
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 18:39 schreef Bart2002 het volgende:
Ik snap er steeds minder van. Met wat een stel (EU) mongolen (met respect voor "echte" mongolen) hebben we toch te maken (vooral die rare fransman met dat foute haar). :{ Dit komt echt niet meer goed en is volkomen kansloos. Waar zijn ze mee bezig. Stel volstrekte Karpatenkoppen als je dat zo ziet. Gevaarlijke gekkies voeren daar het hoogste woord. Bommen op Brussel wat mij betreft. En op Frankrijk dan ook maar.
We weten niet hoe zich dit gaat ontwikkelen, maar wrs is dit toch wel serieus een barstje.
pi_183366195
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 18:39 schreef Bart2002 het volgende:
Bommen op Brussel wat mij betreft. En op Frankrijk dan ook maar.
Brussel, Parijs én Londen. (En als het kan, maar graag wel met precisiewerk, op Amsterdam). Gewoon omdat al die steden toch allang verloren zijn.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
pi_183366790
Het zit ze wel diep he, die Nations League? :D
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  zondag 25 november 2018 @ 19:41:34 #27
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183367007
quote:
2s.gif Op zondag 25 november 2018 19:03 schreef EipNiC het volgende:

[..]

Brussel, Parijs én Londen. (En als het kan, maar graag wel met precisiewerk, op Amsterdam). Gewoon omdat al die steden toch allang verloren zijn.
Wat versta je onder verloren :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183367036
quote:
2s.gif Op zondag 25 november 2018 19:41 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

Brussel, Parijs én Londen. (En als het kan, maar graag wel met precisiewerk, op Amste
Cultureel, moreel, demografisch. Antwerpen mag ook niet gemist worden overigens.
”Hun geest zit gevangen in hun goede geweten. De domheid van de goeden is ondoorgrondelijk schrander. Maar dat is de waarheid: de goeden moeten farizeeërs zijn – ze hebben geen keuze.” - F.N.
  zondag 25 november 2018 @ 19:44:53 #29
286575 Roces18
Chef de party
pi_183367105
dan gaan ze elkaar toch lekker te lijf
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_183367494
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 19:44 schreef Roces18 het volgende:
dan gaan ze elkaar toch lekker te lijf
En Trump maar lachen.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 25 november 2018 @ 20:00:44 #31
286575 Roces18
Chef de party
pi_183367522
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 19:59 schreef halfway het volgende:

[..]

En Trump maar lachen.
haha ja _O_ samen met poetin _O-
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_183367990
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 19:56 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Remlof ? Die mag van mij een trein koppen (EU-fascist). Kom maar op met die ban.
Heb hem al lang niet meer gezien hier. Was doorgaans wel een blinde adept van de Unie. Want zorgt voor "vrede" en dat hij lekker goedkoop kan vliegen naar- en bellen in het buitenland. Een bepaalde dosis eigenbelang was hem niet vreemd. Dat laatste vind ik altijd dubieus: dat dat wat je goed vindt puur gedreven wordt door eigenbelang. Je krijgt daardoor een hele nare wereld en samenleving. Wel iets waar wij onvermijdelijk op af streven want eigenbelang roeleerd hard these days. Men schaamt zich daar niet meer voor.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 25 november 2018 @ 20:45:46 #33
233102 cherrycoke
#include <stdio.h>
pi_183368844
moet ik het schlieffenplan weer afstoffen?
printf()
printf("Hello, World!");
return 0;
pi_183368875
quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2018 20:45 schreef cherrycoke het volgende:
moet ik het schlieffenplan weer afstoffen?
Wat waardeloze rotzooi was.
pi_183370391
En zo zit de EU in elkaar. Fantastisch dit.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_183373359
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:46 schreef Maharski het volgende:
Oorlog nooit meer in Uuropaaaaa
zeg nooit nooit, maar in het huidige politieke klimaat is dat wel zo goed als uitgesloten. Dan moet eerst dat klimaat volledig omslaan en de juiste condities worden gecreeerd.
pi_183376629
quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2018 20:45 schreef cherrycoke het volgende:
moet ik het schlieffenplan weer afstoffen?
Je kunt beter het mannstein plan weer van stal halen, was vele malen effectiever ;)
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  maandag 26 november 2018 @ 11:41:49 #38
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_183377830
Wat een bizar idee, hij moet t maar eens proberen met stampvoeten mss maakt dat wél indruk :D
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 26 november 2018 @ 11:48:18 #39
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183377893
rechtse pulpblaadjes en hun kutartikelen :') :') :')

Grote woorden in de kop van het artikel die door de inhoud nergens worden gevalideerd.

[ Bericht 1% gewijzigd door -XOR- op 26-11-2018 11:54:46 ]
pi_183377998
quote:
14s.gif Op zondag 25 november 2018 20:45 schreef cherrycoke het volgende:
moet ik het schlieffenplan weer afstoffen?
Dat was ook geen succes -O-
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_183378011
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 20:46 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wat waardeloze rotzooi was.
Sichelschnittplan dan maar?
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_183378039
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 20:46 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wat waardeloze rotzooi was.
Mwah ..dat de uitvoering slecht was maakt het niet tot een slecht plan :')
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  maandag 26 november 2018 @ 13:27:55 #43
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_183379444
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 17:46 schreef rekoet het volgende:

[..]

Ik teken voor oorlog laat die WWIII maar komen ben helemaal klaar met de EU :r
Want de situatie waarin jij nu verkeert is slechter dan in oorlog zijn? :')
Krekker is de bom!
pi_183379612
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2018 13:27 schreef KreKkeR het volgende:

[..]

Want de situatie waarin jij nu verkeert is slechter dan in oorlog zijn? :')
De huidige situatie vraagt om een oorlog zero sum game :')
  maandag 26 november 2018 @ 13:46:38 #45
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_183379796
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2018 13:36 schreef rekoet het volgende:

[..]

De huidige situatie vraagt om een oorlog zero sum game :')
Verklaar jezelf nader...
Krekker is de bom!
pi_183395537
Totale Euro klinkt wel echt heel tof! _O_
1 + 1 = blauw
pi_183395630
Tijd voor een Nexit.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 27 november 2018 @ 10:31:54 #48
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_183396875
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2018 11:48 schreef -XOR- het volgende:
Grote woorden in de kop van het artikel die door de inhoud nergens worden gevalideerd. rechtse pulpblaadjes en hun kutartikelen :') :') :')

Grote woorden in de kop van het artikel die door de inhoud nergens worden gevalideerd.
Frankrijk is niet blij met de Hanze-alliantie. == Absoluut feit.
Voor de rest bek houden.
  dinsdag 27 november 2018 @ 10:42:25 #49
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183397010
quote:
13s.gif Op dinsdag 27 november 2018 10:31 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Frankrijk is niet blij met de Hanze-alliantie. == Absoluut feit.
Voor de rest bek houden.
k mang!

Als jij graag een slechtgeinformeerde pauper wilt blijven mag je dat vooral zelf weten en als Nederland graag door rechtse roeptoeters het moeras der zwakzinnigheid wordt ingetrokken zal ik ook niemand tegenhouden. Ik kijk slechts vanuit mijn ivoren toren toe op het klootjesvolk en constateer dat het voor de digitale mobilisering van rechtse nuttige idioten beter was.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:03:19 #50
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_183397297
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 10:42 schreef -XOR- het volgende:

[..]

k mang!

Als jij graag een slechtgeinformeerde pauper wilt blijven mag je dat vooral zelf weten en als Nederland graag door rechtse roeptoeters het moeras der zwakzinnigheid wordt ingetrokken zal ik ook niemand tegenhouden. Ik kijk slechts vanuit mijn ivoren toren toe op het klootjesvolk en constateer dat het voor de digitale mobilisering van rechtse nuttige idioten beter was.
Dat mag je denken. Maar geeft ook het failliet in je objectieve waarnemingsveld weer,
Zo slecht ben ik ook niet geïnformeerd maar je heb bijzonder veel last van tunnelvisie waar ze in Brussel ook bijzonder veel last van hebben.

Alstublieft. Van het NRC
https://www.nrc.nl/nieuws(...)r-noodsteun-a2753748

Zeker ook een kutkrant. Lijkt wel of ik met Remlof aan het discusseren ben,
======
Bekje dicht.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:20:06 #51
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183397558
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 11:03 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Dat mag je denken. Maar geeft ook het failliet in je objectieve waarnemingsveld weer,
Zo slecht ben ik ook niet geïnformeerd maar je heb bijzonder veel last van tunnelvisie waar ze in Brussel ook bijzonder veel last van hebben.

Alstublieft. Van het NRC
https://www.nrc.nl/nieuws(...)r-noodsteun-a2753748

Zeker ook een kutkrant. Lijkt wel of ik met Remlof aan het discusseren ben,
======
Bekje dicht.
Hartstikke mooi! We hebben een Hanzeclubje opgericht. Helemaal terecht om een machtsblok te creëren dat tegenwicht kan bieden aan zuidelijke spilzucht. En inderdaad, die Fransoos vindt dat niet leuk en komt met heel matige argumentie waarom het Frans-Duits verbond wel juist is en de Hanze-alliantie niet (F-D-verbond is er voor de eenheid, de Hanze-alliantie voor de tweespalt).

Nergens echter dreigt Le Maire met oorlog, zijn woorden worden in het artikel zelfs expliciet verdraaid. Als men dat in Italië doet maakt Lubach er een filmpje over en denkt iedereen: "Wat een mongolen".


Elsevier doet nu gewoon hetzelfde en iedereen trapt erin.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:27:24 #52
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_183397704
Het is duidelijk bedoelt tegen de zuiderlijke verspilzucht. Dat even voorop. Frankrijk had ook graag uit deze tank willen lurken want zo geweldig gaat het in Frankrijk niet.

Dit is niet een club. Dit is de basis van de Europese ambitie: vrede tussen Frankrijk en Duitsland. Dit is de basis van de Europese Unie.’

Hij vindt dat de kleine landen hun macht aan Duitsland en Frankrijk moeten overdragen want anders gaan Duitsland en Frankrijk elkaar weer te lijf

Wat Le Maire hier zegt, is ronduit bizar. Hij zegt dat alleen landen die elkaar zonder gemeenschappelijk clubje de hersens inslaan een gesloten alliantie mogen hebben. En hij zegt hiermee dat zonder de Europese Unie Duitsland en Frankrijk weer oorlog gaan voeren. Hij dreigt dus met oorlog als de Europese Unie niet verder integreert op Franse voorwaarden. Anders gezegd: hij vindt dat de kleine landen hun macht aan Duitsland en Frankrijk moeten overdragen, want anders gaan Duitsland en Frankrijk elkaar weer te lijf.
=======================
Het is gewoon chantage niks meer of minder.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:28:53 #53
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:29:45 #54
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183397752
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 11:27 schreef Drugshond het volgende:


Hij vindt dat de kleine landen hun macht aan Duitsland en Frankrijk moeten overdragen want anders gaan Duitsland en Frankrijk elkaar weer te lijf

Wat Le Maire hier zegt, is ronduit bizar. Hij zegt dat alleen landen die elkaar zonder gemeenschappelijk clubje de hersens inslaan een gesloten alliantie mogen hebben. En hij zegt hiermee dat zonder de Europese Unie Duitsland en Frankrijk weer oorlog gaan voeren. Hij dreigt dus met oorlog als de Europese Unie niet verder integreert op Franse voorwaarden. Anders gezegd: hij vindt dat de kleine landen hun macht aan Duitsland en Frankrijk moeten overdragen, want anders gaan Duitsland en Frankrijk elkaar weer te lijf.
=======================
Het is gewoon chantage niks meer of minder.
Dat heeft hij dus niet niet gezegd, dat is de foute interpretatie van de 'journalist'.
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:38:29 #55
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_183397919
Het is de juiste inpretatie van zijn stelling betreffende de EU. Duitsland en Frankrijk delen de lakens uit en de rest moet maar volgen. Frankrijk heeft meer te verliezen dan te winnen. En de rest moet zich maar goed of kwaadschiks inschikken.

Er was ooit een debat over de economische situatie met Frankrijk en Junker. En Junker hoonde dat weg maar het is wel Frankrijk, Ongehoord !!!!.

De Hanze opkomst van landen is juist in elkaar gedreven vanwege het niet correcte machtsspel wat Frankrijk aan het uitvoeren is. En elke econoom kan direct de vinger op de zere plek leggen waarom Frankrijk de volgende olifant in de porseleinen kast is.

Maar eerst krijgen we Italië ;).
  dinsdag 27 november 2018 @ 11:48:16 #56
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183398127
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2018 11:38 schreef Drugshond het volgende:

Maar eerst krijgen we Italië ;).
Dat wordt nog een leuk hoofdpijndossiertje.
pi_183398229
Terug naar de basis van de EU. Open grenzen voor de handel en voor de rest moet iedereen zich met zijn eigen winkel bemoeien.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
  dinsdag 27 november 2018 @ 12:13:51 #58
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_183398633
Fransozen die dreigen met oorlog. :') In de vorige eeuw finaal in hun poepertje geneukt bij de grote gevechten. _O-
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')