abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 5 december 2018 @ 19:04:11 #101
481998 K21
Cappuccino
pi_183554588
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben wel eens "zo stom als het achtereind van een varken" genoemd door mijn wiskundeleraar toen ik een som niet wist. En dat uiteraard voor een volle klas. _O-

Was ook niet als grap bedoeld. Hij was echt link toen. Niemand durfde me dan ook uit te lachen om 'm niet nog verder tot ontploffing te brengen.

Hij heeft achteraf wel één op één zijn excuses aangeboden. Kreeg een speelgoedleeuwtje dat ik nog steeds ergens heb. :D
  woensdag 5 december 2018 @ 19:39:06 #102
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_183555231
Dieptepuntje was toch wel een mentor die m'n moeder vertelde dat ik autistisch was (bleek van niet). Maar ja, dan ben je jong en onzeker en het heeft nog wel een tijd aan me geknaagd dat zij mij dus blijkbaar abnormaal vond.
Overigens later met iemand bevriend geraakt die hetzelfde was overkomen :')
#TeamXeDo
  woensdag 5 december 2018 @ 19:42:06 #103
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_183555304
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:16 schreef saparmurat_niyazov het volgende:

[..]

Dat ook inderdaad, al realiseerde ik mij dat in het geval van de ene meester op de basisschool deels pas later (die kon met name qua geschiedenis nogal eens onzin vertellen). En dan was het soms niet eens een kwestie van interpretatie of een meningsverschil, nee echt dingen die objectief fout waren.

Het is mij iig bijgebleven dat hij ooit beweerde dat in de Sovjet-Unie de staat van tevoren al bepaalde wat je beroep zou gaan worden, als kind leek me dat al vreemd (want wat als je helemaal niet goed bent in de door de overheid voor jou aangedragen baan?). :{
Die is mij ook verteld ja :D
En verder heel veel foutieve informatie wat drugs betreft. Ik zat op een gereformeerde school, misschien lag het daaraan?
#TeamXeDo
  vrijdag 14 december 2018 @ 19:21:00 #104
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_183730967
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vergat nog een paar:

In de brugklas. leraar handenarbeid. Echt bij elke machine: "Stop daar jullie poezelige handjes niet tussen, want dan wordt de vloer vies. "

Een economieleraar die nogal blij werd van een klasgenote van mij. Zij zag er redelijk volwassen uit en daar werd hij wel blij van, want als zij bij zijn bureau was geweest en hij stond daarna op, dan was duidelijk te zien dat hije en stramme kabouter had, zeg maar.
Hij kwam ook een keer niet opdagen. Toen kwam de conrector roosterzaken grijnzend bij het lokaal:"Mijnheer X komt niet, het dak is van zijn eend gewaaid onderweg."

De lerares Engels in mijn examenjaar: ik moest bij haar bureau komen want er zat een verschil in de cijfers die zij op papier had en die ik op papier had. Ik sta daar, ze begint met die grote heksenneus te snuiven en roept ineens:"Jij moet niet zoveel hasj roken!"

Ik:" :? WTF?, ik rook niet eens!!!" De hele klas zag dat als mooie aanleiding om even flink te keer te gaan, dat het onfatsoenlijk was etc...
In de pauze kwam ze bij me met excuses en dat ze zich er ook niet mee moest bemoeien want dat was mijn zaak. (Dat kun je je nu niet voorstellen, dat zo gedacht wordt over drugsgebruik bij een 16 jarige)
Ik heb nog uitlegd dat ik niet eens rookte en alcohol dronk (toen nog niet), mar ze bleef zeggen:"Nee, maar als je dat doet is het mijn zaak niet."
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
  vrijdag 14 december 2018 @ 19:28:01 #105
42322 MCH
Tasteless
pi_183731126
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 14:57 schreef J3PP4 het volgende:
Helaas heb ik verdrongen wat er in groep 1 allemaal gebeurt was. Weet alleen dat mijn moeder sprak over een vreselijke juf en ik weet dat ik daardoor een maand of 6 overspannen thuis heb gezeten. Zal eens navragen wat er precies allemaal aan de hand was.
je moeder alweer gezien?
I Wanna Waste My Time On You
pi_183771048
Op de middelbare school had ik een lerares Nederlands die het niet kon hebben dat ik de grammatica van het Nederlands beheerste (en daarom niets deed in de les). Aangezien ik alles al snapte zat ik tijdens de les enkel te tekenen. Je kon haar gezicht bozer en bozer zien worden wanneer ze mij een vraag stelde en ik die correct beantwoorde, om daarna door te gaan met m'n tekening :D op een gegeven moment kregen we een toets over de d/t-regels en ik had geen enkele fout. Ik kreeg alleen geen 10, maar een 9,5, omdat ik volgens haar de letter H verkeerd had geschreven.

Diezelfde lerares pakte snoep af van leerlingen wanneer zij dat in de les aten (terecht) en at dan stiekem zelf uit dat zakje, en probeerde dan wanhopig het snoepje in haar mond te verbergen terwijl ze voor de klas iets aan het het uitleggen was. :s)
pi_183781650
registreer om deze reclame te verbergen
Als iemand van onze klas wat had uitgestukt en de conrector in de klas kwam om verhaal te halen: Wie heeft dat gedaan!? Niemand die natuurlijk klikte.
Dan kwam de conrector met de dreiging: Nou als de dader zich nu niet binnen tien seconden meldt, moet de hele klas voor straf de hele middag nablijven.
En dan kwam het prikje: Dat wil jij toch niet op je geweten hebben?

Leraressen Frans die echt geen orde konden houden. Wat een gekeet in de klas. Een keer was bijna de helft van de klas eruit gestuurd.
De invaljuf die nog vaker ziek was dan diegene die ze tijdelijk verving (echt weken achtereen afwezig).
En de leraar Engels die meende de uitdrukkingen beter te weten dan de uitwisselingsstudent uit Amerika... yeah right, sure :+

[ Bericht 0% gewijzigd door gebrokenglas op 18-12-2018 17:51:44 ]
pi_183802022
Als ik dit lees als docent valt het nog wel allemaal mee met wat ik zelf doe en zeg in de klas. Soms zeg ik per ongeluk vieze woordjes. :X

Over een paar jaar staan deze topics misschien wel vol met "die lul van Latijn die mijn telefoon altijd afpakte"
With bloody fists I'll batter like a ten ton hammer, son.
pi_183802991
Ik had een docent die gaf van 5 kantjes strafwerk.
Als je alles gemaakt had scheurde hij het voor je neus kapot...
pi_183805270
Ik had op de basisschool een leraar die je woordenboeken liet overschrijven als je vervelend was. Of de tafel van 11 t/m 20 uitschrijven. Kan me nog wel een keer herinneren dat we zo'n intens saaie les hadden dat ik net zo lang ging etteren totdat ik op de gang (waar al een paar vrienden zaten) die tafels moest uitschrijven. En een schik dat we hadden op de gang :')

In datzelfde jaar had ik een extreem druk jochie in de klas die eigenlijk voor iedere leraar totaal onhandelbaar was. Op een dag was die leraar het zo zat dat hij zijn tafeltje optilde, de laatjes eruit schudde en die tafel met een enorme klap bovenop die laatjes neerzette, die acuut in duizend stukken braken, en riep: EN NU OPRUIMEN. Dat jochie was ook in één klap stil. :P
pi_183806395
Ik heb een keer straf gekregen, omdat ik een dag vrij vroeg, om naar de afstudeerpresentatie van mijn oudste broer te gaan. Volgens de leraar moest ik niet liegen want gezien de opleiding van mijn ouders zou mijn broer het nooit redden op de uni... Toen had ik er weinig erg in, maar achteraf kan ik echt boos worden over deze denigrerende opmerking, en zou graag eens bij hem op bezoek gaan om alle universitaire diploma’s, publicaties en patenten van mijn broers, zus en mijzelf op tafel te leggen.
pi_183810825
Wat een heerlijk topic. _O_

Ik had minstens twee gekke juffen op de basisschool.

Juf Z:
- Kwam in een heksenjurk naar school
- Had het steeds over Harry Potter e.d.
- Vertelde dat ze Harry Potter deel 6 op de dag van uitgave kocht en in 2 uur uit las
- In plaats van instructie geven, vertelde ze over haar prive-leven
- Ze wilde dat de hele klas de sport van haar kinderen ging beoefenen
- Ze besprak alles met de hele klas wat je haar vertelde.
- Bij de wekelijkse discussiekring ging het niet over zelf een mening vormen en kunnen beargumenteren, nee, de juf drong haar privemening aan ons op
- Incidenten tussen een beperkte groep leerlingen werden met de gehele klas besproken
- Ze dacht dat het een Vrije School was, we zaten echter op een openbare school, we moesten dus allemaal gekke opdrachten uitvoeren
- We moesten een keer allemaal privedingen als geboortekaartjes e.d. in een werkstuk aan de muur plakken. Ik wilde dat niet en kreeg straf. :') Als je over jezelf dat soort dingen aan de muur had gehangen moest je zoiets gaan maken over een familielid. _O-
- Ik had een keer een buitenspeelverbod van haar omdat een meisje uit een andere klas dat altijd andere kinderen uitschold en bedreigde mij op het plein een klap gaf en we dat moesten uitpraten en dan pas weer naar buiten mochten. Ik heb drie pauzes gehuild, daarna begreep ik van dat meisje dat je gewoon moet zeggen "het is uitgepraat" en je zo de juf kan manipuleren. :') Het was ook een meisje dat 8 jaar op een normale school zat en daarna het speciale voortgezet onderwijs. :')
- Een keer gaf ze me straf omdat andere leerlingen zeiden dat ik iets had gedaan. Toen zat ik op de gang en ging ze alle leerlingen een voor een erbij halen en laten zeggen dat ik het heb gedaan omdat ze wilde dat ik iets ging toegeven wat ik niet kan toegeven want dat deed ik niet eens. We stonden toen het einde schooltijd was met iets van 15 kinderen op de gang. :')
Absurd gedrag, achteraf gezien hadden mijn ouders me gewoon op een andere school moeten zetten. Niet alleen ik heb schade hiervan, ook mijn klasgenoten.

Juf P:
- Als je haar een kerstkaart o.i.d. gaf bedankte ze je niet. Ze keek er alleen naar en zei daarna geen woord.
- Als je een klacht had zoals dat je fiets is vernield wilde ze geen oplossing zoeken, je kreeg te horen dat je dan maar je fiets niet mee moet nemen
- Ze loog over waarom ze niet meer op onze school ging werken. Wij hoorden dat ze ander werk had gevonden, de ouders dat ze helemaal stopt met werken.
- Ze was ook nog eens onze gymdocent. Bijna elke les gingen we trefballen. Er waren een paar leerlingen die daar goed in waren, de meesten waren altijd vrij snel af, en die laatste groep kreeg dan nooit een goed cijfer voor gym. De gymles was dus eigenlijk maar voor een paar leerlingen.

[ Bericht 6% gewijzigd door anoniem_251220180742 op 18-12-2018 17:25:45 ]
pi_183810929
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 19:39 schreef Ceviche het volgende:
Dieptepuntje was toch wel een mentor die m'n moeder vertelde dat ik autistisch was (bleek van niet). Maar ja, dan ben je jong en onzeker en het heeft nog wel een tijd aan me geknaagd dat zij mij dus blijkbaar abnormaal vond.
Overigens later met iemand bevriend geraakt die hetzelfde was overkomen :')
Dat kan echt niet. Was die mentor zelf wel goed?
pi_183811012
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 16:54 schreef Kaneelstokje het volgende:
Op de basisschool had ik lerares die verkeerde informatie vertelde tijdens de les aardrijkskunde.
Ging geloof ik over het aantal continenten.

Ik vinger omhoog, mevrouw dat klopt niet. Wijsneus als ik was. Dag erop mijn atlas mee naar school, om te laten zien dat er 7 continenten zijn. Juf boos.
Wij hadden op de basisschool judo. Eerst werd er verteld over iets van 4 regels. Een week later waren dat er ineens 3. Dus ik zei toen: meneer, het waren er toch 4?

Meester boos en ik moest de hele les in de kleedkamer zitten.

Kwam de juf binnen, vroeg ze waarom ik hier zit. Zegt ze nog: eigen schuld, je moest dat niet zeggen.

Achteraf gezien denk ik echt: krijg de tering. :') Zelfs al waren het niet eerst 4 regels, dan kan je als docent ook een stuk professioneler reageren. (bv. met: nee, het zijn er maar 3. en er verder niet meer op in gaan.)

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_251220180742 op 18-12-2018 17:09:42 ]
pi_183811180
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 13:36 schreef knoopie het volgende:
Ik heb een keer straf gekregen, omdat ik een dag vrij vroeg, om naar de afstudeerpresentatie van mijn oudste broer te gaan. Volgens de leraar moest ik niet liegen want gezien de opleiding van mijn ouders zou mijn broer het nooit redden op de uni... Toen had ik er weinig erg in, maar achteraf kan ik echt boos worden over deze denigrerende opmerking, en zou graag eens bij hem op bezoek gaan om alle universitaire diploma’s, publicaties en patenten van mijn broers, zus en mijzelf op tafel te leggen.
:') Wat een rare leraar. Waar bemoeit hij zich eigenlijk mee, vrij vragen is toch iets wat via de administratie gaat?
Derhalve zou ik hem wel een mail sturen met "u dacht dat ik niks zou bereiken, maar mijn familie en ik hebben meer bereikt dan u had verwacht" :D
  dinsdag 18 december 2018 @ 17:52:54 #116
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_183812278
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:06 schreef Jaydendino het volgende:

[..]

Dat kan echt niet. Was die mentor zelf wel goed?
Ik denk dat ze er gewoon op geilde psychiater te spelen en dan te kijken of ze goed gegokt had zodat ze zichzelf dan weer een schouderklopje kon geven dat ze dat toch maar mooi opgemerkt had :')
#TeamXeDo
pi_183812371
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:52 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Ik denk dat ze er gewoon op geilde psychiater te spelen en dan te kijken of ze goed gegokt had zodat ze zichzelf dan weer een schouderklopje kon geven dat ze dat toch maar mooi opgemerkt had :')
Hey ik had op de basisschool zo'n juf. :D Ze vond dat ze altijd gelijk had en speelde ook altijd psycholoog/psychiater. _O_

Achterlijke juffen :')
pi_183812657
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:02 schreef Jaydendino het volgende:
- Ze was ook nog eens onze gymdocent. Bijna elke les gingen we trefballen. Er waren een paar leerlingen die daar goed in waren, de meesten waren altijd vrij snel af, en die laatste groep kreeg dan nooit een goed cijfer voor gym. De gymles was dus eigenlijk maar voor een paar leerlingen.
Owja, gym. Daar zijn boeken over te schrijven.
We hadden een toffe gymleraar die echt leuke dingen deed als rugby, honkbal, basketbal... Superrelaxt. En wie bijvoorbeeld bij honkbal de bal over het buitenhek kon meppen, kreeg een Mars als beloning enzo... en soms zwemmen, dat was gewoon geen verplichte kost maar twee uur lang met de hele klas lol maken, van de duikplank en glijbaan.
Een andere gymleraar daarentegen was helemaal verzot op turnen. Ringen, de bok, rekstok, brug, springplank, al dat soort dingen. :{w

[ Bericht 2% gewijzigd door gebrokenglas op 18-12-2018 18:20:13 ]
pi_183812687
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 18:10 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Een andere gymleraar daarentegen was helemaal verzot op turnen. Ringen, de bok, rekstok, brug, springplank, al dat soort dingen. :{w Weken achtereen turnen. :{w
Waarom zou je dat doen? Gymles op school gaat toch om kennis maken met diverse sporten, en niet eentonige verdieping in turnen?

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_251220180742 op 18-12-2018 18:11:51 ]
pi_183812697
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 18:11 schreef Jaydendino het volgende:

[..]

Waarom zou je dat doen? Gymles op school gaat toch om kennis maken met diverse sporten, en niet eentonige verdieping in turnen?
Tsja. Hij deed ook wel ander soort sporten maar dat turnen was erg nadrukkelijk aanwezig.
pi_183813162
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 18:12 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Tsja. Hij deed ook wel ander soort sporten maar dat turnen was erg nadrukkelijk aanwezig.
Dat is een slimme manier van toch voldoen aan wat er van je wordt verwacht als gymleraar. :D
pi_183871380
Volgens mij had ik dan hele normale leraren. Niet veel bijzonders gehad in mijn schooltijd.

Op de basisschool hadden we een leraar die met kerst (in de grote hal met podium) kerstmuziek speelde op gitaar geloof ik. Dan met de hele school kerstliedjes zingen en bij 'Jingle Bells' mochten we niet 'HEY!' zingen in het refrein (na dit zinnetje: 'Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh, HEY!')
Deed iemand dat wel, moesten we opnieuw beginnen :')

Op de middelbare school had ik een docent die een krijtje tegen iemand aan smeet in het technieklokaal. Maar dat kwam volgens mij ook omdat die klasgenoot stukjes aluminium schoot met een elastiekje richting het schoolbord.

Oh en een wiskunde docent die volgens mij in mijn eerste jaar mavo een klasgenoot had geschopt.

Wat ik wel grappig vond was:
Wij hadden een handarbeiddocent en een Nederlands docent die buiten school om ook vrienden waren. Allebei beetje hippie/relax. Gingen volgens mij wel eens samen naar de coffeeshop.
Zaten we bij de Nederlands docent, komt die andere ineens binnen met z'n gitaar, speelt een nummer en loopt weer weg zonder wat te zeggen.
Waar gehakt wordt, is het woensdag.
Youtube channel | Last.fm
pi_183878200
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 21:57 schreef LPFAN het volgende:
Ik heb het meeste verdrongen :') Basisschool was een vreselijke tijd. Ik werd veel gepest en de juf lachte gewoon me uit.

Ik was slecht in rekenen, en zou bijles krijgen. Kreeg ik een bijles in klok kijken :')! En die juf maar trots zijn dat ze zo goed bezig was.

Ik heb een medisch probleem met mijn voeten waardoor ik niet goed mee kwam met gym, werd behandeld door de gymleraar als een zwaar gehandicapt kind. Heel kleinerend spreken ook enzo. Heeft nog een gesprek met mijn moeder gehad, Ik kan me nou nog herinneren hoe dat gesprek ging. Mijn moeder was zoo kwaad _O-
Het heeft je ander wel een mooie carrière bij FOK! opgeleverd! ^O^
pi_184053777
Ik had een tekenleraar die een relatie kreeg met een medeleerlinge. Ze wonen nog steeds samen. 🤮
pi_184054273
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 09:58 schreef ChristmasRoses het volgende:
Ik had een tekenleraar die een relatie kreeg met een medeleerlinge. Ze wonen nog steeds samen. 🤮
Vroeger zaten relaties en connecties op ieder vlak (vader-zoon / dochter etc) nog in het grijze gebied. Tegenwoordig moet je als leraar van school verkassen of moet er een andere leraar worden ingehuurd voor de betreffende klas. Wel zo goed natuurlijk, minder kans op belangenverstrengeling.

In het buitenland is het nog ok, krijg je soms wel dat een leraar degene die zn connectie(s) niet mag bestraft met een lagere beoordeling. Hetgeen wat men in Nederland dus goed bestrijdt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')