Deze variant kende ik nog niet?quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef Banaanvragen het volgende:
Is dat echte chocolade? Of chocomelkpoeder in de vorm van chocodrops?
Voor 3 bekers
- 600 ml volle melk
- 100 g pure chocolade (min. 63% cacao)
- snufje zout
- 2 tl custardpoeder
Breng de melk tegen het kookpunt aan in een steelpan. Hak ondertussen de chocolade in fijne stukjes.
Draai het vuur laag en voeg de chocolade en het zout toe aan de hete melk en roer door tot de chocolade is opgelost. Let op dat de chocolade niet op de bodem van de pan aan gata branden dus echt goed roeren.
Meng in een kommetje de custardpoeder met 1 eetlepel hete melk tot een egaal papje. Voeg het papje al roerende toe aan de hete melk. Verhit de hete chocolademelk al roerende nog 1-2 minuten door totdat de chocolademelk mooi egaal van kleur is en hij een beetje dikkig is.
Mix voor een lekkere luchtige en schuimige chocolademelk nog even 1 minuut met de staafmixer. Schenk de hete chocolademelk in mokken.
Kun je chocolademelkpoeder maken van witte en pure chocolade?quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef Banaanvragen het volgende:
Is dat echte chocolade? Of chocomelkpoeder in de vorm van chocodrops?
Voor 3 bekers
- 600 ml volle melk
- 100 g pure chocolade (min. 63% cacao)
- snufje zout
- 2 tl custardpoeder
Breng de melk tegen het kookpunt aan in een steelpan. Hak ondertussen de chocolade in fijne stukjes.
Draai het vuur laag en voeg de chocolade en het zout toe aan de hete melk en roer door tot de chocolade is opgelost. Let op dat de chocolade niet op de bodem van de pan aan gata branden dus echt goed roeren.
Meng in een kommetje de custardpoeder met 1 eetlepel hete melk tot een egaal papje. Voeg het papje al roerende toe aan de hete melk. Verhit de hete chocolademelk al roerende nog 1-2 minuten door totdat de chocolademelk mooi egaal van kleur is en hij een beetje dikkig is.
Mix voor een lekkere luchtige en schuimige chocolademelk nog even 1 minuut met de staafmixer. Schenk de hete chocolademelk in mokken.
Natuurlijk kan je dat namaken. Je doet chocolade druppels in een beker, warme melk erbij en je roert. Ze gebruiken gewoon normale chocolade.quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:05 schreef TjjWester het volgende:
Bij la place maken ze chocolademelk door een schep chocolade druppels in een beker te doen, warme melk erop en dan in een mix machine, een beetje het idee van een mcflurry.
Dat levert zeer lekkere chocolademelk op, is dat thuis na te maken?
Waarom zou je poeder maken? De chocolade smelt gewoon in de hete melk.quote:Op zaterdag 24 november 2018 15:13 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Kun je chocolademelkpoeder maken van witte en pure chocolade?
Jaquote:Op zaterdag 24 november 2018 14:05 schreef TjjWester het volgende:
Bij la place maken ze chocolademelk door een schep chocolade druppels in een beker te doen, warme melk erop en dan in een mix machine, een beetje het idee van een mcflurry.
Dat levert zeer lekkere chocolademelk op, is dat thuis na te maken?
Hoe moeten wij dat weten?quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:26 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Deze variant kende ik nog niet?
Banaanvraag suggereert dat het chocolademelkpoeder is in de vorm chocodrops.quote:Op zaterdag 24 november 2018 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou je poeder maken? De chocolade smelt gewoon in de hete melk.
Nee, doet ie niet, hij zegt dat je je chocolade in kleine stukjes moet hakken. Niet echt nodig, smelten doet het toch wel in hete melk.quote:Op zaterdag 24 november 2018 18:44 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Banaanvraag suggereert dat het chocolademelkpoeder is in de vorm chocodrops.
quote:Op zaterdag 24 november 2018 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, doet ie niet, hij zegt dat je je chocolade in kleine stukjes moet hakken. Niet echt nodig, smelten doet het toch wel in hete melk.
quote:Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef Banaanvragen het volgende:
Is dat echte chocolade? Of chocomelkpoeder in de vorm van chocodrops?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |