FOK!forum / Lifestyle / Gehaktbrood, wie heeft een lekker recept?
DuchessXwoensdag 1 januari 2003 @ 16:41
* DuchessX wilt straks gehaktbrood maken

Wie heeft er een lekker of origineel recept??

Wile_E_Coyotewoensdag 1 januari 2003 @ 16:42
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 16:41 schreef DuchessX het volgende:
* DuchessX wilt straks gehaktbrood maken

Wie heeft er een lekker of origineel recept??


http://members.aol.com/nedtalk/personal/FrameSet2.html

http://southernfood.about.com/library/weekly/aa102399.htm

[Dit bericht is gewijzigd door Wile_E_Coyote op 01-01-2003 16:43]

MaartenGrendel.tkwoensdag 1 januari 2003 @ 16:43
Geen recept, wel een handige site met recepten: Koken met Google
Knuffiewoensdag 1 januari 2003 @ 16:48
Ik heb even gekeken op Smulweb, maar het zijn er erg veel, heb je een voorkeur?

Bv: Mexicaans, Russisch, Italiaans, Indisch, Amerikaans....

Zeg het maar, plant ik wel wat neer.

hallo_mensenwoensdag 1 januari 2003 @ 16:49
lekker
Furbywoensdag 1 januari 2003 @ 16:52
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 16:48 schreef Knuffie het volgende:

Zeg het maar, plant ik wel wat neer.


Groenlands.
Knuffiewoensdag 1 januari 2003 @ 16:55
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 16:52 schreef Furby het volgende:
Groenlands.
Dit gehaktbrood wordt koud geserveerd en kan dus een dag van tevoren worden klaargemaakt.
Aantal personen:
Keuken: -
Techniek: Bakken in oven
Smaak: Pittig
Soort gerecht: Buffet
Hoofdingrediënt: Vlees
In combinatie met: Ei
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: 1½ kg gehakt (half om half)
2 uien
100 g rozijnen
5 eieren
2 eetlepels cajunkruiden
1 eetlepel barbecuekruiden
1 eetlepel kerrie
boter om cakevorm mee in te vetten

Hulpmiddelen: Cakeblik van 1½ liter
Voorbereiding: Rozijnen wassen. Eieren in ca. 9 minuten niet helemaal hard koken en pellen. Uien snipperen. Oven voorverwarmen op stand 4.
Bereidingswijze: Vet het cakeblik licht in met wat boter. Leg de uiensnippers op de bodem. Meng de kruiden en de rozijnen goed door het gehakt. Leg de helft van het gehakt op de uitjes in het cakeblik en druk hier met de zijkant van je hand een 'gootje' in waar de eitjes in passen. Leg de gepelde eitjes in dit gootje en leg de andere helft van het gehakt erop. Goed aandrukken, anders vallen de plakjes straks uit elkaar. In anderhalf uur gaar laten bakken in de voorverwarmde oven, halverwege een keer vocht afgieten (er komt vaak erg veel vocht/vet uit).
Serveertips: Af laten koelen en in plakken snijden.


Bron: www.smulweb.nl

In Groenland is het koud....

Furbywoensdag 1 januari 2003 @ 16:58
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 16:55 schreef Knuffie het volgende:

Smaak: Pittig


Klopt niet, kookboek zuigt. Hoe kouder het is hoe minder scherp er gekookt wordt.
Knuffiewoensdag 1 januari 2003 @ 17:00
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 16:58 schreef Furby het volgende:
Klopt niet, kookboek zuigt. Hoe kouder het is hoe minder scherp er gekookt wordt.
Als je het zelf zo goed weet, kom maar op met een leuk recept voor DuchessX!!

Furby.

Furbywoensdag 1 januari 2003 @ 17:01
Nou, stokbrood opensnijden, gehakt erin en 20 minuten de oven in.

poehee, dat was ff een brainwave. Je kan natuurlijk ook nog allerlei dingen in dat gehakt frotten zoals champignons, uien of wat dan ook.

Furbywoensdag 1 januari 2003 @ 17:03
Of ook lekker, dat gehakt van hond of kat maken. Weer eens wat cultureels in de keuken (azisch)

St.Bernard met rijstewijn ofzo

dr.dunnowoensdag 1 januari 2003 @ 17:07
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 17:03 schreef Furby het volgende:
Of ook lekker, dat gehakt van hond of kat maken. Weer eens wat cultureels in de keuken (azisch)

St.Bernard met rijstewijn ofzo


dooie baby schijnt tegenwoordig ook hip te zijn.
LEiPiEwoensdag 1 januari 2003 @ 17:57
quote:
Op woensdag 1 januari 2003 16:41 schreef DuchessX het volgende:
* DuchessX wilt straks gehaktbrood maken

Wie heeft er een lekker of origineel recept??


Mijn moeder maakt altijd een hele simpele:
- gehakt (rund of half-om-half)
- witbrood (mag oud zijn ) in stukjes (korstjes kunnen ook mee, kan ook met beschuit, oude crackers, whatever )
- uitje(s)
- lading geraspte kaas (meestal belegen)
- wat peterselie
- zout en peper
dat allemaal door elkaar kneden, in een bakblik (formaat normaal brood denk ik) en afdekken met een laag plakken belegen/oude kaas en dan de oven in.
Eten met stokboord erbij.

Hoeveelheden weet ik zo niet, heb 'm zelf nog maar 1 keertje gemaakt en maar wat gegokt (werd een beetje flauw, volgende keer dus meer ui, peterselie en peper er in denk ik)

Mini_rulezdonderdag 2 januari 2003 @ 01:02
Mijn moeder... die heeft een lekker recept

Als je wilt kan ik het wel eens aan d'r vragen, maar ik zie dat er inmiddels ook al andere recepten in dit topic staan