DuchessX | woensdag 1 januari 2003 @ 16:41 |
* DuchessX wilt straks gehaktbrood maken ![]() Wie heeft er een lekker of origineel recept?? | |
Wile_E_Coyote | woensdag 1 januari 2003 @ 16:42 |
quote:http://members.aol.com/nedtalk/personal/FrameSet2.html http://southernfood.about.com/library/weekly/aa102399.htm [Dit bericht is gewijzigd door Wile_E_Coyote op 01-01-2003 16:43] | |
MaartenGrendel.tk | woensdag 1 januari 2003 @ 16:43 |
Geen recept, wel een handige site met recepten: Koken met Google | |
Knuffie | woensdag 1 januari 2003 @ 16:48 |
Ik heb even gekeken op Smulweb, maar het zijn er erg veel, heb je een voorkeur? Bv: Mexicaans, Russisch, Italiaans, Indisch, Amerikaans.... Zeg het maar, plant ik wel wat neer. | |
hallo_mensen | woensdag 1 januari 2003 @ 16:49 |
lekker ![]() | |
Furby | woensdag 1 januari 2003 @ 16:52 |
quote:Groenlands. ![]() | |
Knuffie | woensdag 1 januari 2003 @ 16:55 |
quote:Dit gehaktbrood wordt koud geserveerd en kan dus een dag van tevoren worden klaargemaakt. Aantal personen: Keuken: - Techniek: Bakken in oven Smaak: Pittig Soort gerecht: Buffet Hoofdingrediënt: Vlees In combinatie met: Ei Bereidingstijd: langer dan 2 uur Ingrediënten: 1½ kg gehakt (half om half) 2 uien 100 g rozijnen 5 eieren 2 eetlepels cajunkruiden 1 eetlepel barbecuekruiden 1 eetlepel kerrie boter om cakevorm mee in te vetten Hulpmiddelen: Cakeblik van 1½ liter Voorbereiding: Rozijnen wassen. Eieren in ca. 9 minuten niet helemaal hard koken en pellen. Uien snipperen. Oven voorverwarmen op stand 4. Bereidingswijze: Vet het cakeblik licht in met wat boter. Leg de uiensnippers op de bodem. Meng de kruiden en de rozijnen goed door het gehakt. Leg de helft van het gehakt op de uitjes in het cakeblik en druk hier met de zijkant van je hand een 'gootje' in waar de eitjes in passen. Leg de gepelde eitjes in dit gootje en leg de andere helft van het gehakt erop. Goed aandrukken, anders vallen de plakjes straks uit elkaar. In anderhalf uur gaar laten bakken in de voorverwarmde oven, halverwege een keer vocht afgieten (er komt vaak erg veel vocht/vet uit). Serveertips: Af laten koelen en in plakken snijden.
In Groenland is het koud.... | |
Furby | woensdag 1 januari 2003 @ 16:58 |
quote:Klopt niet, kookboek zuigt. Hoe kouder het is hoe minder scherp er gekookt wordt. | |
Knuffie | woensdag 1 januari 2003 @ 17:00 |
quote:Als je het zelf zo goed weet, kom maar op met een leuk recept voor DuchessX!! ![]()
| |
Furby | woensdag 1 januari 2003 @ 17:01 |
Nou, stokbrood opensnijden, gehakt erin en 20 minuten de oven in. poehee, dat was ff een brainwave. Je kan natuurlijk ook nog allerlei dingen in dat gehakt frotten zoals champignons, uien of wat dan ook. | |
Furby | woensdag 1 januari 2003 @ 17:03 |
Of ook lekker, dat gehakt van hond of kat maken. ![]() St.Bernard met rijstewijn ofzo | |
dr.dunno | woensdag 1 januari 2003 @ 17:07 |
quote:dooie baby schijnt tegenwoordig ook hip te zijn. | |
LEiPiE | woensdag 1 januari 2003 @ 17:57 |
quote:Mijn moeder maakt altijd een hele simpele: - gehakt (rund of half-om-half) - witbrood (mag oud zijn ![]() ![]() - uitje(s) - lading geraspte kaas (meestal belegen) - wat peterselie - zout en peper dat allemaal door elkaar kneden, in een bakblik (formaat normaal brood denk ik) en afdekken met een laag plakken belegen/oude kaas en dan de oven in. Eten met stokboord erbij. Hoeveelheden weet ik zo niet, heb 'm zelf nog maar 1 keertje gemaakt en maar wat gegokt | |
Mini_rulez | donderdag 2 januari 2003 @ 01:02 |
Mijn moeder... die heeft een lekker recept ![]() Als je wilt kan ik het wel eens aan d'r vragen, maar ik zie dat er inmiddels ook al andere recepten in dit topic staan |