abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 22 november 2018 @ 13:18:01 #26
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_183302866
That's why you should always wear chainmail and carry a sword.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 22 november 2018 @ 13:19:17 #27
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183302892
Buiten dat die gast dus tiefus dom is, mocht hij contact maken dan is er een grote kans dat iedereen daar flink ziek wordt van 'onze' virussen en bacterien.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183302956
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:15 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Wat ik zo verwonderlijk vind is dat deze stam niet reist. Vrijwel elke beschaving in de geschiedenis heeft geprobeerd andere gebieden te bereiken. Maar deze lui zitten al weet ik hoelang vast op dat eiland. Volgens mij heerst er een hele sterke religie die mensen bang maakt om ergens anders heen te gaan, of ze hebben het er ontzettend goed.
Misschien hebben ze weleens wat verkenners gestuurd en hebben ze gezien dat het verwelkomen van zeevaarders niks goeds brengt. Je kunt ze niet helemaal ongelijk geven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 22 november 2018 @ 13:23:23 #29
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_183302967
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:13 schreef Fok-it het volgende:

[..]

In 2008 dook er wel een filmpje op van een bootje met Indiėrs die kokosnoten aan de stammen gaven. Dit is de eerste keer dat ze indringers niet verwelkomde met pijl en boog. Ze waren naakt en ze leken een eigen taal te spreken. Dit is een van de weinig keren dat de stam op video werd vastgelegd.'
Dat zullen dan de beelden uit de jaren negentig geweest zijn :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Beste/leukste mod 2022 donderdag 22 november 2018 @ 13:23:38 #30
319979 Fok-it
All is well
pi_183302975
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat zullen dan de beelden uit de jaren negentig geweest zijn :+
Goed punt wel ja
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  donderdag 22 november 2018 @ 13:24:50 #31
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_183302999
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2018 12:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Blijft toch wel fascinerend dat we nog steeds groepen mensen hebben die compleet losstaan van de de de moderne wereld. Geen idee van de tweede wereld oorlog, de rest van de aarde, welke landen er bestaan, geld, techniek, etc.

Ze zullen ongetwijfeld wel wrakken gezien hebben, en vliegtuigen, maar geen idee wat ze daarbij denken (gemaakt door goden?)
Ze zijn een stuk beter af dan wij in onze zogenaamde moderne wereld.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
  donderdag 22 november 2018 @ 13:27:56 #32
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183303052
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien hebben ze weleens wat verkenners gestuurd en hebben ze gezien dat het verwelkomen van zeevaarders niks goeds brengt. Je kunt ze niet helemaal ongelijk geven.
Ja goed punt. Er valt niks te halen voor hen in onze wereld, alleen maar verwarring en dood. Indianen hadden/hebben al grote problemen met integratie in de moderne wereld, en die liepen voor op deze stam.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 22 november 2018 @ 13:28:18 #33
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_183303059
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2018 12:58 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Blijft toch wel fascinerend dat we nog steeds groepen mensen hebben die compleet losstaan van de de de moderne wereld. Geen idee van de tweede wereld oorlog, de rest van de aarde, welke landen er bestaan, geld, techniek, etc.
Of het maken van vuur. Naar alle waarschijnlijkheid wachten ze tot vuur 'spontaan' ontstaat en bewaken ze het dan.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Jaap van Dissel-award 2022 donderdag 22 november 2018 @ 13:44:36 #34
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_183303333
quote:
“Wees niet boos op hen als ik het niet overleef”: missionaris (27) die stierf bij ontmoeting met geļsoleerde stam schreef net voor dood nog brief aan ouders



De Amerikaanse avonturier en missionaris die vorige week aan zijn einde kwam bij een ontmoeting met een geļsoleerde stam op een afgelegen eiland in de Golf van Bengalen, schreef kort voor zijn dood nog een brief aan zijn ouders. Daaruit blijkt dat John Chau (27) besefte dat hij iets gevaarlijks deed. De Britse krant Daily Mail kon ook de hand leggen op zijn dagboek, waarin hij zijn allereerste ontmoeting met de stam in detail beschreef. Toen hij een dag later terugging, vond hij de dood.

Chau trok op 15 november een eerste keer naar het Indische North Sentinel Island. Zijn doel was om de jager-verzamelaars die er leefden kennis te laten maken met Jezus en het geloof. Contact met de stam is nochtans bij wet verboden en de bewoners staan erom bekend dat ze eerdere bezoekers aanvielen. Maar dat hield de jongeman niet tegen. En hij slaagde er volgens de lokale politie in om enkele lokale vissers te overtuigen om hem erheen te brengen.

Het laatste stukje naar het strand legde hij af met zijn kajak. De vissers vroeg hij om op zee te wachten op een afgesproken plek. Aan land legde hij contact met de inheemse stam en hij bood hen enkele geschenken aan, zoals een voetbal en vis. Maar de bewoners werden boos en schoten een pijl op hem af. Die raakte de bijbel die hij bij zich droeg.

Omdat zijn kajak beschadigd was, zwom hij daarop terug naar de vissersboot die hem naar het eiland gebracht had. Die nacht en de volgende morgen schreef hij een brief naar zijn ouders en een verslag in zijn dagboek, dat meer onthult over wat hij precies had meegemaakt.

“Jullie denken misschien dat ik gek ben dat ik dit doe, maar ik denk dat het de moeite waard is om deze mensen kennis te laten maken met Jezus”, pende hij naar zijn ouders. “Wees niet boos op hen of op God als ik het niet overleef. Dit is niet zinloos. Het eeuwige leven van deze mensen staat op het spel en ik kan niet wachten om hen terug te zien rond de troon van God. Ik zie jullie graag en ik bid dat er niemand ter wereld is van wie jullie meer houden dan van Jezus Christus.”



In zijn verslagen in zijn dagboek – die gedateerd zijn tussen 14 en 16 november – vertelt hij over zijn eerste ontmoeting met de stam en hoe hij aanvankelijk panikeerde toen hij hun bogen zag.

Toen hij de stam geschenken aanbood, kwamen immers twee gewapende bewoners gillend op hem toegelopen. “Ik zei dat mijn naam John was en dat ik van hen hield, net als Jezus”, schreef hij. “Ik vind het jammer dat ik wat begon te panikeren toen ik zag dat ze pijlen op hun bogen legden. Ik pakte de vis op en gooide die naar hen toe. Maar ze bleven komen.”



“Ik verzekerde me er aanvankelijk van dat ik buiten het bereik van hun bogen bleef, maar dat betekende jammer genoeg ook dat ik buiten gehoorsafstand stond”, gaat hij verder. “Daarop ging ik een beetje dichter, terwijl een 6-tal bewoners naar me stond te roepen. Ik probeerde hun woorden te herhalen, maar dat maakte hen aan het lachen, wat me doet vermoeden dat het beledigingen waren. Ze riepen ook naar het woud achter hen en ik hoorde een drummend geluid.”

Witte kroon
Hij zag ook een man die iets droeg wat op een witte kroon leek. “Misschien waren het bloemen? Hij leek me een leidersfiguur. Hij klom op een rots en riep naar me.” Even later werd een pijl op hem afgeschoten, door een jongen die hij niet veel ouder dan 10 schatte. Die bleef steken in zijn bijbel.

Daarop besloot Chau om er toch maar vandoor te gaan. “Ik zwom terug naar de boot, zoals ik nog nooit in mijn leven gezwommen heb”, gaat hij verder. “Ik voelde angst, maar was eigenlijk vooral ontgoocheld. Ze aanvaardden me niet meteen.”



In zijn dagboek richt hij zich ook tot God. “Als u wil dat ik neergeschoten word of zelfs sterf, dan is het zo. Maar ik denk dat ik levend meer van nut kan zijn. Ik wil niet sterven. Ik mis mijn ouders.”

Zijn laatste verslag dateert van 16 november, de dag dat hij terugkeerde naar het eiland en stierf. De vissers die hem erheen brachten, vertelden aan de politie hoe ze vanop een afstand zagen hoe de bewoners Chau vastbonden en wegsleepten over het strand. Een dag later zagen ze zijn levenloze lichaam in het zand liggen. De politie gaat nu met antropologen samenwerken om te zien hoe ze het lichaam van het eiland kunnen repatriėren.



De vissers zijn intussen opgepakt. Er is ook een moordonderzoek gestart tegen ‘onbekende eilandbewoners’, maar de inheemse stam zal vermoedelijk niet vervolgd worden omdat contact met hen verboden is. Om hun levenswijze te beschermen en hen te behoeden voor ziektes.

Gevaren
Volgens een vriend van de avonturier was Chau al zeker drie jaar bezig met zijn plannen om naar het eiland te trekken. Hij wist volgens Neil MacLeod (47) uit Schotland nochtans dat het gevaren inhield. “Maar ik denk dat het echt een roeping was voor hem. Hij zag het echt als helpen.”

Volgens MacLeod had Chau een “charmante en magnetische persoonlijkheid”. Hij was van Portland in de Amerikaanse staat Washington en werkte af en aan als verpleger in crisissituaties, overal ter wereld. “Onder meer bij rampen, zoals in de periode na de orkaan Katrina”, klinkt het

Survival International – een organisatie uit Londen die campagne voert voor het beschermen van de stammen op de Andamanen in de Indische Oceaan – noemde de dood van Chau al “een tragedie, die nooit had mogen gebeuren”. Volgens directeur Stephen Corry moeten de Indiase autoriteiten meer doen om zowel de eilandbewoners als buitenstaanders te beschermen.

“Het is overigens niet onmogelijk dat de bewoners nu besmet zijn met dodelijke ziekteverwekkers, waartegen ze geen immuniteit hebben”, klinkt het nog. “Dat kan hun einde betekenen.”

https://www.hln.be/nieuws(...)aan-ouders~aa6e0f81/
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_183303347
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:14 schreef Nober het volgende:
Zag in onderstaande video zelfs een man met tieten. (13:51)
Dat noemt men een vrouw :')
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_183303667
quote:
6s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:44 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Motherfucking retard :( :(

Zijn domme actie kan de dood betekenen voor deze stam :(
pi_183304125
quote:
6s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:44 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Religie gekkies. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_183304322
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 14:24 schreef superniger het volgende:

[..]

Religie gekkies. :')
ja maar Jezus is beter voor iedereen!
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 22 november 2018 @ 14:36:05 #39
232767 DoomCow
FABRICATI DIEM, PVNC
pi_183304333
“The gods [...] have never bothered much about judging the souls of the dead, and so people only go to hell if that's where they believe, in their deepest heart, that they deserve to go. Which they won't do if they don't know about it. This explains why it is so important to shoot missionaries on sight.”

― Terry Pratchett, Eric
Where's my cow? Is that my cow?
It goes, 'Hruuuugh!' It is a hippopotamus!
That's not my cow!
pi_183304435
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2018 14:34 schreef Karstman het volgende:

[..]

ja maar Jezus is beter voor iedereen!
Ik denk dat ze hun eigen sprookjes wel verzonnen hebben.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_183304446
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 12:45 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Dat krijg je ervan als je culturen gaat bezoeken die 1000 jaar achterlopen.
Zoals Trump-country?
For great justice!
pi_183304455
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:45 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Dat noemt men een vrouw :')
Ondanks de penis?
pi_183304466
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 14:42 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Ik denk dat ze hun eigen sprookjes wel verzonnen hebben.
Ja maar mijn sprookje is een beter sprookje!

Trouwens we passend dat tegelijk met dit nieuws het nieuws komt dat Book of Mormon naar Carré komt.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183304502
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 14:43 schreef Nober het volgende:

[..]

Ondanks de penis?
Als dat een penis is, moet het wel een FOK!ker zijn. Maar volgens mij is het gewoon een touwtje ofzo.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_183304566
Niet iets voor John de Mol? 10 BN'ers loslaten en degene die het langst in leven blijft wint.
Battle Royale maar dan net iets anders.
  donderdag 22 november 2018 @ 14:58:53 #46
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_183304730
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 14:03 schreef Brybry het volgende:

[..]

Motherfucking retard :( :(

Zijn domme actie kan de dood betekenen voor deze stam :(
Boeiend, dan kunnen ze er tenminste mooie grote hotels bouwen enzo.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_183304755
quote:
Toen hij de stam geschenken aanbood, kwamen immers twee gewapende bewoners gillend op hem toegelopen. “Ik zei dat mijn naam John was en dat ik van hen hield, net als Jezus”, schreef hij. “Ik vind het jammer dat ik wat begon te panikeren toen ik zag dat ze pijlen op hun bogen legden. Ik pakte de vis op en gooide die naar hen toe. Maar ze bleven komen.”
Ja, een inheemse stam die een vreemde, eigen taal spreekt zal jou dan ook ongetwijfeld begrijpen. :') Eigen schuld natuurlijk, iemand die pijlen op je blijft afschieten is over het algemeen vast niet erg geinteresseerd in een verhaaltje over Jezus.
  donderdag 22 november 2018 @ 15:32:19 #48
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_183305285
quote:
2s.gif Op donderdag 22 november 2018 13:15 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Wat ik zo verwonderlijk vind is dat deze stam niet reist. Vrijwel elke beschaving in de geschiedenis heeft geprobeerd andere gebieden te bereiken. Maar deze lui zitten al weet ik hoelang vast op dat eiland. Volgens mij heerst er een hele sterke religie die mensen bang maakt om ergens anders heen te gaan, of ze hebben het er ontzettend goed.
Ooit hebben ze een flink stuk gevaren, aangezien ze oorspronkelijk uit Afrika lijken zijn gekomen.

Maar daarna hebben ze blijkbaar helemaal niks meer bedacht. Tigduizend jaar en dan geen enkele uitvinding gedaan.

Een van de eilandbewoners leek een groot mes bij zich te dragen en een ander had een soort van houweel waarmee hij de kokosnoten die in het water lagen sloeg. Lijkt mij dat ze die van de vermoorde vissers of andere onfortuinlijke bezoekers hebben geroofd.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_183305566
hij was blijkbaar nogal hardleers
1e dag: weggejaagd van het eiland en geraakt door pijlen
2e dag: weer weggejaagd en zijn kano gesloopt zodat hij terug moest zwemmen naar de vissersboot
3e dag: vermoord op het strand

ze hebben hem alle kansen gegeven om op te rotten
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  donderdag 22 november 2018 @ 15:58:34 #50
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_183305718
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 15:50 schreef Leipo666 het volgende:
hij was blijkbaar nogal hardleers
1e dag: weggejaagd van het eiland en geraakt door pijlen
2e dag: weer weggejaagd en zijn kano gesloopt zodat hij terug moest zwemmen naar de vissersboot
3e dag: vermoord op het strand

ze hebben hem alle kansen gegeven om op te rotten
zwpietsmile.gif
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')