Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?quote:Op donderdag 22 november 2018 09:17 schreef Kim-Holland het volgende:
Nog maar net bekomen dat er geen joint met tabak gerookt mag worden in een coffeeshop, gaan we moeiteloos over met de cursus ''Bier proeven kun je leren.''
[ afbeelding ]
’Nederlander drinkt bier te koud’
Bierliefhebbers in Nederland drinken hun bier te koud. Veel speciale bieren worden koelkast-koud gedronken en daardoor blijft veel smaak verborgen. Bierista deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken.
“Als je pils drinkt, is de koelkast prima. Drink je bockbier, een tripel of een ander speciaalbier, dan drink je ‘m graag vaak wat warmer. Een bier te koud serveren zorgt ervoor dat de smaak niet tot z’n recht komt. De mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft blijven on-ontdekt. Dat is natuurlijk zonde”, aldus biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen.
Bekende bierbrouwers
Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld. Bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel werkten mee aan de ontwikkeling van de opleiding. “Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.”
In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe.”
https://www.telegraaf.nl/(...)-drinkt-bier-te-koud
Dit land
Nogal ja. Ik snap het ook niet.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef ThePlaneteer het volgende:
Jullie schieten zelf een beetje door.
Heineken is ook bier. Ga er nou geen discussie van maken.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:31 schreef Stoney3K het volgende:
De gemiddelde Nederlander drinkt ook Heineken en geen bier.
Dat ga ik ook niet doen, want daar is geen discussie over mogelijk.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:32 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ga er nou geen discussie van maken.
Precies, dat zijn zeer nare mannetjes. Dat zijn van die gastjes die als ze pils willen ook alleen Hertog Jan drinken, want de rest is slootwater.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:33 schreef PiyeReloaded het volgende:
Nederlanders zijn sowieso geen fijnproevers. Behalve dan die paar die het wel zijn en die houden er dan ook nooit eens hun bek over. Een beetje zoals deze bierista.
Die snap ik inderdaad ook helemaal niet. En wat dit met betutteling te maken heeft is ook al zo'n mysterie.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
[..]
Wat heeft het verbied op roken in een coffeeshop door de overheid te maken met een bedrijf dat wil dat mensen het bier drinken zoals het bedoeld is te drinken zodat ze er hopelijk nog meer van genieten?
Als de overheid dit zou gaan verplichten, dan had je een punt gehad.
Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart!quote:Op donderdag 22 november 2018 09:45 schreef Kim-Holland het volgende:
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Goed he!?quote:Op donderdag 22 november 2018 09:46 schreef Copycat het volgende:
[..]
Ja, dat heb je met dit topic even mooi aangekaart!
Je hebt toch ook gewoon mensen die je kunnen vertellen hoe je het beste van je jointje kunt genieten?quote:Op donderdag 22 november 2018 09:45 schreef Kim-Holland het volgende:
[..]
Niks. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe men wil bepalen hoe mensen hun joint moeten roken en aan de andere kant is er niks te gek als het om alcohol gaat en hoe men daar het maximale genot uit kan halen.
Softdrugs versus harddrugs.
Staat vaak wel op het etiket.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
"biersommelier Alain Schepers van Bierista Bieropleidingen."quote:
Bij de temperatuur die jij lekker vindquote:Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Doe je er soms ook suikerblokjes in?quote:Op donderdag 22 november 2018 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Verder maak ik zelf wel uit hoe warm of koud, aangelengd met cola of met ijsklontjes ik mijn drankjes drink
Is veel lekkerder op kamertemperatuur...quote:Op donderdag 22 november 2018 10:29 schreef Metalfreak het volgende:
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen...
Etiquette en smaakoptimalisatie zijn niet hetzelfde.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:29 schreef Metalfreak het volgende:
So what? Ik weet dat ik mijn tripels en quadrupels te koud drink, maar ook al is het speciaalbier, ik heb een hekel aan warm bier. Mag ik dat zelf nog beslissen of mag dat van de bierpolitie niet? Echt, ik heb zo'n schijthekel aan die etiquette gerelateerde dingen...
Het punt is, dat maak ik zelf wel uit.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:19 schreef Copycat het volgende:
[..]
Doe je er soms ook suikerblokjes in?
En ken je ook ijsblokjes?quote:Op donderdag 22 november 2018 10:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat suikerblokjes zijn weet ik niet, suikerklontjes ken ik wel.
https://www.want.nl/proost-een-slush-puppy-machine-voor-bier/quote:Op donderdag 22 november 2018 10:23 schreef -XOR- het volgende:
Zomers slushpuppybier, zou daar een markt voor zijn?
Jaquote:
Ik ben het daar niet mee eens. Misschien voor de donkere zware bieren, maar Tripels zijn echt niet lekker op kamertemperatuur.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:31 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Is veel lekkerder op kamertemperatuur...
Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap.quote:
Of voor ijsquote:Op donderdag 22 november 2018 10:39 schreef Copycat het volgende:
[..]
Juist! Klontjes bewaren we voor in de suiker. Of pap.
quote:Op donderdag 22 november 2018 09:22 schreef OmniRocket het volgende:
een bedrijf dat wil dat mensen het speciaalbier drinken zoals het bedoeld is te drinken
Ik kan je melden dat dit niet altijd opgaat.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:54 schreef Twiitch het volgende:
Mensen die alleen ijskoud bier willen die lusten helemaal geen bier.
Men zegt tussen de 7 en 11 graden.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Het wordt gewoon allebei gebruikt, kan je wel met poppen gaan gooien maar dat maakt verder geen snars uitquote:
Paar van deze:quote:Op donderdag 22 november 2018 10:50 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Men zegt tussen de 7 en 11 graden.
Probleem is alleen dat je dan 5 verschillende koelkasten nodig hebt, omdat ieder biertje en elke wijn weer een andere temperatuur moet hebben.
Of je moet een tripel die op kamertemperatuur is gewoon anderhalf uur ofzo in de koelkast leggen, zodat hij net koud genoeg is geworden.
Je zit er wel meequote:Op donderdag 22 november 2018 10:59 schreef Copycat het volgende:
Met poppen gooien?
Ik zou niet eens met suikerklontjes gooien, of ijsblokjes. Of pepernoten.
Traumatisch is het, Piet. Traumatisch. Net als te koud bier. Of te warm.quote:
Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:53 schreef Ludachrist het volgende:
Maar even concreet, op welke temperatuur moet ik mijn tripels eigenlijk een beetje drinken?
Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bijquote:Op donderdag 22 november 2018 11:02 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8.
Betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik al mijn bier in de koelkast bewaar, ik hou sowieso niet van 'lauw' drinken zoals rode wijn.
Dat is ook prima. Rode wijn is meestal het lekkerst rond 18 graden. Als het buiten 30 graden is, dan zet ik die ook even in de ijskast.quote:Op donderdag 22 november 2018 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bij
Bieren die je best ijskoud kunt drinken wel.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef SpecialK het volgende:
Dit stukje fake news is een slecht verborgen reclame voor de alliantie van de bedrijven Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel
- Proost!
Je kan toch prima in de koelkast bewaren en even voordat je gaat drinken het flesje uit de koelkast halen om een beetje te laten opwarmen tot een graad of 10.quote:Op donderdag 22 november 2018 11:02 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Zou zeggen zo rond de 8/11 graden ofzo, dubbels tussen de 5 en de 8.
Betrap mijzelf er ook regelmatig op dat ik al mijn bier in de koelkast bewaar, ik hou sowieso niet van 'lauw' drinken zoals rode wijn.
Dat klinkt eigenlijk best wel lekker! dat ga ik maar onthouden!quote:Op donderdag 22 november 2018 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op warme zomerdagen koel ik rode wijn ook, doe er spuitwater en ijs bij
Ook met witte wijn erg lekker, en hakt er niet zo inquote:Op donderdag 22 november 2018 11:25 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Dat klinkt eigenlijk best wel lekker! dat ga ik maar onthouden!
Dus dat is die als het 5 minuten in een glas heeft gelegen uit de koelkast.quote:Op donderdag 22 november 2018 10:50 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Men zegt tussen de 7 en 11 graden.
Probleem is alleen dat je dan 5 verschillende koelkasten nodig hebt, omdat ieder biertje en elke wijn weer een andere temperatuur moet hebben.
Of je moet een tripel die op kamertemperatuur is gewoon anderhalf uur ofzo in de koelkast leggen, zodat hij net koud genoeg is geworden.
Zover ik weet zit Gulpener in geen enkele alliantie.quote:Op donderdag 22 november 2018 09:23 schreef SpecialK het volgende:
Dit stukje fake news is een slecht verborgen reclame voor de alliantie van de bedrijven Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel
- Proost!
Nog makkelijker ja, zo doe ik het zelf altijd. Gewoon even laten opwarmen in het glas, of alvast uit de koelkast halen.quote:Op donderdag 22 november 2018 11:27 schreef ludovico het volgende:
[..]
Dus dat is die als het 5 minuten in een glas heeft gelegen uit de koelkast.
Die hebben ze er bij gegooid om verwarring te scheppen.quote:Op donderdag 22 november 2018 11:28 schreef Handleiding het volgende:
[..]
Zover ik weet zit Gulpener in geen enkele alliantie.
Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.quote:Op donderdag 22 november 2018 17:11 schreef AchJa het volgende:
Ice Cold is gewoon prima te zuipen.
[ afbeelding ]
Dan doe je dat. Geen probleem. Het is maar een tip op welke manier het het lekkerste smaakt. Maar niet iedereen houdt van lekker eten en drinken. Soit.quote:
Nee, dat is jouw smaak.quote:Op donderdag 22 november 2018 17:12 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
Dat valt allemaal wel een beetje mee maar wat voor merk ik ook drink al is het Schultenbrau, ik drink het zo koud mogelijk (net niet bevroren).quote:Op donderdag 22 november 2018 17:12 schreef bloodymary1 het volgende:
Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
quote:Op donderdag 22 november 2018 09:26 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Dit zou algemene kennis moeten zijn.
Heineken bitter?quote:Op donderdag 22 november 2018 17:12 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Heineken is gewoon altijd goor. Hoe dan ook. Bittere zooi. Als je meer dan twee glazen drinkt heb je helemaal een vies smakende plaklaag aan je gehemelte. Heeft niets met bier te maken.
Dat zegt helemaal niets. Heineken wordt in veel landen als statussymbool gezien.quote:Op donderdag 22 november 2018 17:16 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Nee, dat is jouw smaak.
Heineken is het bestverkochte bier ter wereld, dus lul nou geen onzin zeg.
Klopt, McDonalds loopt wereldwijd ook erg goed.quote:Op donderdag 22 november 2018 17:16 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Nee, dat is jouw smaak.
Heineken is het bestverkochte bier ter wereld, dus lul nou geen onzin zeg.
Hun marketing is uitstekend.quote:Op donderdag 22 november 2018 17:29 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Dat zegt helemaal niets. Heineken wordt in veel landen als statussymbool gezien.
Dat dus.quote:Op vrijdag 23 november 2018 02:35 schreef silverhill het volgende:
Een speciaalbiertje mik je doorgaans ook niet achterover, dus als je m op 7 graden uit de koelkast haalt, warmt ie vanzelf op naar de ideale temperatuur en daar weer voorbij. Als je op de ideale temperatuur begint wordt het vanaf daar alleen maar kutter en heb je vrij snel gewoon lauw bier.
Ligt er maar net aan wat je een speciaalbier noem, een Weizen, een Witbier, een Kriek, een Alt, een Kolsch, een IPA, een Stout, een Helles, een Berliner Weisse, een Rodenbach en nog meer wil ik ook koudquote:Op vrijdag 23 november 2018 07:31 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
Dat dus.
Pils moet gewoon lekker koud zijn, maar een speciaalbier drink ik altijd uit het juiste glas en je doet er rustig mee, dus het warmt idd ook op in je hand en de kamer tot de juiste smaaktemperatuur.
Een te koud speciaalbier doet de smaak niet goed, maar bewaren op kamertemperatuur is té warm en dat is ook zeker niet lekker.
Grolsch kanon rechtstreeks vanuit de winkel opdrinken.quote:Op donderdag 22 november 2018 22:54 schreef MadJackthePirate het volgende:
Grolsch kanon kan je dan ook maar beter onder het vriespunt drinken, dan proef je er het minste van
Het is me een raadsel waarom dat spul al bijna twintig jaar verkocht wordt.quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:29 schreef Infection het volgende:
Grolsch kanon rechtstreeks vanuit de winkel opdrinken.
Één keer gedaan, nooit meer.
quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:39 schreef Zorro het volgende:
Mensen die warm bier willen gaan maar naar Engeland.
En nog minder koolzuur ook. Britten weten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 17:39 schreef Zorro het volgende:
Mensen die warm bier willen gaan maar naar Engeland.
Zo klopt iequote:Op vrijdag 23 november 2018 17:47 schreef Ringo het volgende:
[..]
. Britten weten vooral hoe je zo snel mogelijk lam kan worden
Kijk, een britquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |