quote:
Op maandag 19 november 2018 12:42 schreef Lienekien het volgende:Kaas bestaat uit vet, eiwit en vocht. In 30+-kaas zit dus minder vet dan in 48+-kaas, aangezien het getal staat voor het percentage vet.
Gezond is relatief.
Nee, het getal staat voor het vetgehalte in de DROGE stof, dus eerst haal je al het water er uit en dan bepaal je het vetgehalte, dat komt praktisch gezien zo ongeveer op hetzelfde uit als je gaat vergelijken nl dat 48+ vetter is dan 30+ maar hoeveel vet er werkelijk in je plakje kaas zit is niet zo 1-2-3 te zeggen aan de hand van het + getal.
30+ is “verwaterde” 48+, oftewel de melk waarvan de kaas word gemaakt is meer afgeroomd, dat lijkt een goede zaak maar feitelijk is de room datgene wat kaas zo lekker,aantrekkelijk en hoog callorisch maakt en vroeger vooral werd gezien als erg voedzaam en kostbaar.
Gewoon lekker 48+ eten maar niet een half pond op een pistoletje.
En idd, het is een relatief gegeven uitgevonden voor “eerlijke handel” en niet om gezondheids-gehalte aan te tonen.
30+ kaas is uiteindelijk op je boterham vooral minder vet omdat het veel meer water bevat, je betaald meer voor extra water.
Je kunt ook gewoon 48+ op je bh doen maar dan een iets dunner plakje, heb je dezelfde hoeveelheid vet maar iig een beter product met een betere smaak zodat je eerder verzadigt bent en niet NOG een boterham neemt met die ozo gezonde 30+ kaas.
Beetje net zoals die andere verdunde “magere-minder vet” zuivelproducten, meer water en/of suiker met als resultaat bv “yoghurt” die je kunt drinken zo dun.(check het hele Melkkan assortie)
[ Bericht 7% gewijzigd door robber57 op 24-11-2018 15:31:27 ]