abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator zondag 18 november 2018 @ 13:00:33 #1
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183221090
registreer om deze reclame te verbergen
Aberglaube-Hanna-B%C3%B6vong-buchcover_wildejagd.jpg
Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
jager_doorzonsint.jpg
Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:
de92ms.jpg
Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gezin_op_Sinterklaasavond_Dutch_family_celebrating_St._Nicholas_eve.jpg

quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je ťťn van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.
08_St._Nikolaas_bij_een_Snoeper-1.jpg
quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wťl weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geÔnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geÔnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:

Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183221399
Demonstratie anti-Zwarte Piet in Tilburg gestaakt, tientallen mensen aangehouden

In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht rondom rondom de intocht van Sinterklaas in de Brabantse stad. Het gaat om een groep van zo'n vijftig personen die zich keerden tegen de anti-Zwarte Piet-actievoerders. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot: er vielen wat klappen tussen de agenten en demonstranten. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De mensen die zijn opgepakt, zijn in een touringcar gezet en naar het politiebureau gebracht.

Actievoerders tegen Zwarte Piet demonstreerden eerder vandaag op een aangewezen plek, het Burgemeester Stekelenburgplein, achter het station. De bekende anti-Piet-activist Jerry Afriyie had op Twitter medestanders opgeroepen naar Tilburg af te reizen. Omdat er ook veel voorstanders van Zwarte Piet op de been waren, heeft de politie extra agenten ingezet. De actievoerders onder leiding van Afriyie staakten hun demonstratie na een uur en zijn met de bus teruggegaan naar Amsterdam.

Uit de hand
Zaterdag liep het op meerdere plekken in het land uit de hand. Daarom deed Afriyie een oproep om in Tilburg nog een keer te protesteren. ‘Bezorgde burgers kunnen solidariteit tonen door zich morgen aan te sluiten bij het laatste vreedzame protest van dit weekend voor een inclusief Sinterklaasfeest en tegen Zwarte Piet. Laten we onze medestanders in Tilburg ondersteunen!’, schreef hij zaterdagavond op een veelgedeelde post op Facebook.

Niet langs de route
De actievoerders zeiden eerder deze week al ‘een handvol’ tot enkele tientallen demonstranten te verwachten. Eigenlijk wilden zij rond 11.15 uur bij de Piushaven staan, waar Sinterklaas rond die tijd voet aan land zet. Maar dat heeft de gemeente verboden. ‘Knarsetandend’ ging de groep akkoord met een plek buiten de route. Met name omdat ze nog altijd zichtbaar zijn voor mensen die met de trein reizen.

In Eindhoven liep de intocht van Sinterklaas uit de hand. Hooligans kwamen daar in aanvaring met anti-piet-betogers:
https://www.ad.nl/binnenl(...)angehouden~a2201f3c/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183221418
Nou in Tilburg was alles rustig en fijn verlopen. :)

Pieten waren zwart, kroeshaar alles erop en eraan.
Ik merk wel dat ik het verwarrend vind als een officieel omroep als NTR met roetveegpieten aan komt zetten en de rest van Nederland niet volgt. De officiŽle intocht wordt vaak toch als echte sinterklaas gezien.

Hun argument van nieuwe pieten die "roetveeg" zijn, omdat ze nieuw zijn en dus nog niet zo vaak door de schoorsteen zijn gegaan vind ik een beetje een slap excuus. Je krijgt geen kroeshaar van door de schoorsteen gaan :). En dat zou betekenen dat binnen een paar jaar de pieten gewoon weer zwart zijn?
pi_183221518
registreer om deze reclame te verbergen
Amsterdam is wel hofleverancier van de antipietactivisten zeg. Ik lees bij elk bericht iets over een bus uit Amsterdam.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183221584
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:17 schreef miaeak het volgende:
Nou in Tilburg was alles rustig en fijn verlopen. :)

Pieten waren zwart, kroeshaar alles erop en eraan.
Ik merk wel dat ik het verwarrend vind als een officieel omroep als NTR met roetveegpieten aan komt zetten en de rest van Nederland niet volgt. De officiŽle intocht wordt vaak toch als echte sinterklaas gezien.

Hun argument van nieuwe pieten die "roetveeg" zijn, omdat ze nieuw zijn en dus nog niet zo vaak door de schoorsteen zijn gegaan vind ik een beetje een slap excuus. Je krijgt geen kroeshaar van door de schoorsteen gaan :). En dat zou betekenen dat binnen een paar jaar de pieten gewoon weer zwart zijn?
In Rotterdam is het verschillende extreemrechtse groeperingen gelukt om de organisatie van het feest te infiltreren. Gevolg: er liepen traditionele zwarte pieten mee en hun is het gelukt om snoepgoed en stickers uit te delen aan de kinderen. Volgend jaar zal zo'n infiltratie niet meer mogelijk zijn omdat het dan verboden is om als zwarte piet mee te lopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183221631
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:23 schreef Prutzenberg het volgende:
Amsterdam is wel hofleverancier van de antipietactivisten zeg. Ik lees bij elk bericht iets over een bus uit Amsterdam.
Amsterdam is het afvoerputje van Nederland, dan krijg je dat.
pi_183221844
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

In Rotterdam is het verschillende extreemrechtse groeperingen gelukt om de organisatie van het feest te infiltreren. Gevolg: er liepen traditionele zwarte pieten mee en hun is het gelukt om snoepgoed en stickers uit te delen aan de kinderen. Volgend jaar zal zo'n infiltratie niet meer mogelijk zijn omdat het dan verboden is om als zwarte piet mee te lopen.
Zijn ze extreemrechts omdat ze als Zwarte Piet zijn gegaan of hebben ze nog ander stouts op de kerfstok?
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:23 schreef Prutzenberg het volgende:
Amsterdam is wel hofleverancier van de antipietactivisten zeg. Ik lees bij elk bericht iets over een bus uit Amsterdam.
Ik gok dat het echt een cultuurshock voor ze is. Veel meer blanke mensen die niet hetzelfde denken als je eigen omgeving! Brrrr. En ze hebben zelfs huizen en stromend water buiten de randstad! Wie had dat gedacht?
pi_183221853
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In Tilburg heeft de politie zondag tientallen arrestaties verricht
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:17 schreef miaeak het volgende:
Nou in Tilburg was alles rustig en fijn verlopen.
Mooi dat dat geen invloed heeft gehad op het feest zelf.
pi_183221862
quote:
TILBURG - In Tilburg heeft de politie zondagochtend tientallen arrestaties verricht rondom de intocht van Sinterklaas in de Noord-Brabantse stad. Het gaat om een grote groep voorstanders van Zwarte Piet die volgens de politie op weg waren naar een locatie waar tegenstanders van Zwarte Piet zich ophielden.

De demonstranten zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ze zijn volgens lokale media in een bus gezet om vervoerd te worden naar het politiebureau.

De pro-Zwarte Piet-demonstranten werden door de politie aangehouden op de Burgemeester Brokxlaan. Dat is vlakbij het Burgemeester Stekelenburgplein, de aangewezen plek waar de tegenstanders van Zwarte Piet demonstreerden. Actievoerders van het Anti-Zwarte Piet Comitť Tilburg hadden eerder acties aangekondigd. De acties zouden momenteel op hun einde lopen.

De locatie waar actie werd gevoerd en waar de aanhoudingen werden verricht, liggen niet op de route van de intocht van Sinterklaas.

Mogelijk zijn er extra veel actievoerders in de stad omdat de bekende anti-Piet-activist Jerry Afriyie op twitter medestanders had opgeroepen naar de stad af te reizen.

De politie besloot zondag extra agenten in te zetten om te zorgen dat de intocht veilig en ordelijk verloopt.

Eerder werd ook al een arrestatie verricht. Het ging om iemand die zich niet wilde legitimeren, maar het is onbekend of het om een demonstrant gaat.

Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)-sinterklaas-tilburg

Wel weer jammer dit. Niks van meegekregen gelukkig. ^O^

Ik krijg een beetje het idee dat dit jaar de pro-zwarte piet groep een heel wat groter probleem vormt dan de anti-pieten. :{
pi_183221916
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Zijn ze extreemrechts omdat ze als Zwarte Piet zijn gegaan of hebben ze nog ander stouts op de kerfstok?

[..]

Ik gok dat het echt een cultuurshock voor ze is. Veel meer blanke mensen die niet hetzelfde denken als je eigen omgeving! Brrrr. En ze hebben zelfs huizen en stromend water buiten de randstad! Wie had dat gedacht?
Leden van Voorpost en Pegida hebben meegelopen verkleed als zwarte piet. Als ze zich aangemeld hadden dan hadden ze een locatie achteraf toegewezen gekregen en nu konden ze tijdens de hele intocht meelopen en snoepgoed en stickers uitdelen aan de kinderen.
Politici van linkse partijen herkenden de leden van Voorpost en Pegida achteraf op foto's en video's ondanks de schmink.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183221931
In Den Haag waren gisteren de pieten zwart en werden, net als alle andere jaren, zij en Sinterklaas ook door vele gekleurde (alle tinten bruin) Hagenaars toegezongen en ontvangen.

Geen wanklank was er rondom ons te horen, alleen maar feestvreugde, plezier en hele blijde kinderen (en ouders) zagen en hoorden wij.

Op de tv-beelden is inmiddels ook al goed duidelijk te zien hoe weinig mensen er op de been komen om tegen te demonstreren, hoe volkomen marginaal het anti clubje eigenlijk is.

Nu wordt het eens tijd om het gezeik van de paar anti's gewoon te gaan negeren en dood te zwijgen, er voor te zorgen dat ze niet steeds weer zoveel aandacht krijgen / weten te krijgen.

Geen aandacht meer aan geven.

Lijkt me het beste.
pi_183221961
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Leden van Voorpost en Pegida hebben meegelopen verkleed als zwarte piet. Als ze zich aangemeld hadden dan hadden ze een locatie achteraf toegewezen gekregen en nu konden ze tijdens de hele intocht meelopen en snoepgoed en stickers uitdelen aan de kinderen.
Politici van linkse partijen herkenden de leden van Voorpost en Pegida achteraf op foto's en video's ondanks de schmink.
Ik weet niet wat triester is. Infiltreren in een kinderfeest of foto onderzoek doen of je misschien een politieke tegenstander kan herkennen terwijl je in Rotterdam toch al hebt gewonnen. Zoek allemaal een leven.
  zondag 18 november 2018 @ 13:44:34 #13
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183221974
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:39 schreef miaeak het volgende:

[..]
Ik krijg een beetje het idee dat dit jaar de pro-zwarte piet groep een heel wat groter probleem vormt dan de anti-pieten. :{
Die groep is dan ook heel een stuk groter. En als het echt gaat escaleren, dan komen de mafketels wel bovendrijven.

Maar vergeet vooral niet wie begonnen is.

edit: en maak niet de fout om die agressieve elementen als representatief te zien. Want zo wordt het nu gedraaid.
herr doctor
pi_183221982
Omdat een ander topic is gesloten, herhaal ik mijn post hier:

Extremisten gaan met het onderwerp aan de haal, omdat de politiek al jaren faalt. Meteen toen links-extremisten begonnen met hun hetze tegen Zwarte Piet, verder aangewakkerd door links-georiŽnteerde media, had de politiek op de rem moeten trappen. Maar politici kwamen niet verder dan kinderachtige of totaal ontwijkende antwoorden.

Politici stellen dat het "debat in de samenleving thuishoort", wat grote onzin is. De politiek zou gewoon pal moeten staan voor het recht van mensen om hun feest of traditie te vieren zonder dat anderen dat verzieken of onmogelijk maken. De politiek heeft dat nagelaten en ondertussen gaat het gezaag aan de stoelpoten van het Sinterklaasfeest door.

En dan is er ook nog eens politieke rechtspraak, zoals blijkt uit de bizar hoge straffen voor de Blokkeerfriezen. Omgekeerd gebeurt er niks als links-extremisten de doorgang van het verkeer hinderen en de toegang tot het Mediapak blokkeren.

Idem voor hoe wordt gereageerd op demonstraties. Zojuist was dit in het nieuws:
Tientallen pro-Zwarte Pietdemonstranten aangehouden in Tilburg
Tientallen betogers zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde omdat ze de confrontatie met anti-Zwarte-Piet-demonstranten wilden aangaan.

Onlangs in Utrecht: Demonstratie Pegida afgebroken om veiligheid
Pegida had toestemming om te demonsteren, maar dat werd hen onmogelijk gemaakt, omdat ze door "omstanders" werden bekogeld met eieren, tomaten, flessen en (volle) blikken. Er zijn nul aanhoudingen verricht, Pegida moest hun protest afbreken.

Dit soort zaken zet - en het is nog terecht ook - alleen maar meer kwaad bloed bij rechts-extremisten en overigens ook bij veel andere Nederlanders. Er is sprake van een ziekmakende rechtsongelijkheid. In identieke situaties wordt verschillend gehandeld. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groepen mensen en deze manier van werken is diep geworteld binnen instanties als de politie.

Ironisch genoeg zijn de mensen die het hardst roepen dat ze worden gediscrimineerd juist degenen die overduidelijk een voorkeursbehandeling krijgen.
  zondag 18 november 2018 @ 13:46:41 #15
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_183222019
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Leden van Voorpost en Pegida hebben meegelopen verkleed als zwarte piet. Als ze zich aangemeld hadden dan hadden ze een locatie achteraf toegewezen gekregen en nu konden ze tijdens de hele intocht meelopen en snoepgoed en stickers uitdelen aan de kinderen.
Politici van linkse partijen herkenden de leden van Voorpost en Pegida achteraf op foto's en video's ondanks de schmink.
Knap dat ze door die schmink heen konden zien wie het zouden zijn geweest.

Je mag dus niet als zwarte Piet meedoen als je niet extreemlinks bent?
pi_183222033
Tientallen mensen opgepakt. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_183222036
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:44 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Die groep is dan ook heel een stuk groter. En als het echt gaat escaleren, dan komen de mafketels wel bovendrijven.

Maar vergeet vooral niet wie begonnen is.
We begonnen dit jaar met anti fantasieŽn over kinderen bedekt met botsplinters en we eindigen met de pro reactie van simpele hooligans die met de politie wilden vechten. Ik denk dat beide kampen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of het einddoel de middelen waard is.
pi_183222057
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:47 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

We begonnen dit jaar met anti fantasieŽn over kinderen bedekt met botsplinters en we eindigen met de pro reactie van simpele hooligans die met de politie wilden vechten. Ik denk dat beide kampen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of het einddoel de middelen waard is.
Als de kinderen er maar niets van meekrijgen moeten ze het onderling maar uitvechten hoor.
pi_183222058
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:46 schreef Nober het volgende:

[..]

Knap dat ze door die schmink heen konden zien wie het zouden zijn geweest.

Je mag dus niet als zwarte Piet meedoen als je niet extreemlinks bent?
Volgend jaar in Rotterdam is het verboden om als zwarte piet mee te lopen. Vrijwilligers die zich dan aanmelden voor de intocht zullen dan wel een persoonscontrole krijgen voor ze mee mogen lopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 18 november 2018 @ 13:48:35 #20
31858 mrspoeZ
crazy catlady
pi_183222059
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

... omdat het dan verboden is om als zwarte piet mee te lopen.
Wacht, wat?
Prrrrr
  zondag 18 november 2018 @ 13:48:51 #21
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183222063
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:47 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

We begonnen dit jaar met anti fantasieŽn over kinderen bedekt met botsplinters en we eindigen met de pro reactie van simpele hooligans die met de politie wilden vechten. Ik denk dat beide kampen eens bij zichzelf te rade moeten gaan of het einddoel de middelen waard is.
Het is gewoon gigantisch verziekt en demonstraties dienen - hoe triest ook - maar verboden te worden.

Straks is de doos van Pandora open en gaat het helemaal uit de klauwen lopen.
herr doctor
pi_183222068
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Wacht, wat?
Als je niet als officiŽle zwarte piet in het comitť zit :). Je mag je niet aansluiten als random piet ofzo.
pi_183222090
EduardNazarski twitterde op zaterdag 17-11-2018 om 19:21:50 Tradities.....Een traditie die wij onze kinderen in elk geval moeten doorgeven is het recht op de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam demonstreren. reageer retweet
Ik vind het wel grappig dat na jaren van zwijgen opeens dit soort dingen gedeeld worden op linkse sites als joop. Pegida was altijd aan het ''provoceren'' en fascisten mocht je best slaan toch? Maar nu de eigen troepen geweld wordt aangedaan gaan we opeens weer moreel superieur doen.
pi_183222099
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef mrspoeZ het volgende:

[..]

Wacht, wat?
Dit jaar was er een quotum dat maximaal 25% zwarte piet mocht zijn. Vanaf volgend jaar mogen er geen zwarte pieten meer meedoen aan de intocht. Overigens is de islampartij Nida boos op burgemeester Aboutaleb dat vind dat het quotum dit jaar overschreden is.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183222127
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 13:48 schreef miaeak het volgende:

[..]

Als de kinderen er maar niets van meekrijgen moeten ze het onderling maar uitvechten hoor.
En daar gaat het fout. Beide kampen willen demonstreren tussen de kinderen en op meerdere plekken was het ook bij de kinderen grimmig.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')