quote:
Op zaterdag 17 november 2018 21:51 schreef Mylene het volgende:[..]
Een eierbal, of ook wel een gouden-ei en ragout-ei genoemd, is ook landelijk bij een goede cafeteria verkrijgbaar die ze dagelijks vers maakt, wel even vragen want van de groothandel zijn ze niet lekker.
quote:
Op zaterdag 17 november 2018 23:55 schreef Fer het volgende:[..]
Ja lekker, at ze altijd aan het Osdorpplein, vroeger toen er nog een parkeerterrein was voor de Meervaart. Maar voor de grote verbouwing moest die snacktent weg, nooit meer frietei gezien heel het Westen.
Hoi.. Groninger hier..
Een eierbal is in de eerste instantie van origine vegetarisch.. er zit dus geen vlees in..
Volgens de verhalen een scottish egg (gemaakt met vlees van een worstje, maar ook met een soort visragout) waarvan het recept tijdens de eerste wereldoorlog in Groningen is blijven hangen en aangepast..
Er zijn alleen moeilijk veel varianten.. De drie bekendste zijn:
Naturel (wel met div kruiden, verschilt van kok tot kok)
Met kerrie ragout (brrr vaak veel te droog ook)
En de kroket versie met paardenvlees (mijn favoriet)
Een frietei heeft niets te maken of te smaken met een eierbal..
En de ballen met een half ei die je ook nog wel eens vind, hebben ook niet de bite van een eierbal..
Het zijn huisgemaakte ballen.. simpelweg omdat ze niet houdbaar zijn, alles wat wel houdbaar is, is geen eierbal meer.. Vandaar dat ze ook nergens in te kopen zijn..
Maar doordat het stukjes huisvlijt zijn, is er geen bal hetzelfde..
Zo vind je bij een viskraam een eierbal met garnalen door de ragout..
En zo heb je ook mevrouw paardenschuur die maakt gewoon alles van een eierbal, en welke je ook neemt.. ze zijn verrukkelijk
Ze staan niet op de prijslijst, want de voorraad is beperkt en ook niet altijd alle variaties te krijgen.. (soms wel, tijdens een bepaalde actie oid)
vanaf 0:49
[ Bericht 1% gewijzigd door Zolderkamer op 18-11-2018 14:14:16 ]